Arkadaşlar geçen lerde yeni ekran kartı aldım (HD4650) bu ekran kartıyla bazı oyunları oynarken grafikte bozulmalar yaşıyorum ATI Catalyst ın en son sürümü 9.7 yi yukledim yine birşey değişmedi bu arada İşletim sistemi XP Pro lütfen yardım edin.
grafik belleklerinden birinin lehimlerinde çatlama var galiba hiç çalışmasa gpu da derdim.. garantisi yokmu? eğer yoksa şöyle bişeyi deneyebilirsin: soğutucuyu çıkar, kartı bi telefoncuya götür, küçük çipler var yanlara dağıtılmış(bellekler) onların üstüne lehimleri kurutmaması için adını bilmediğimi sıvıdan döktür sonra sıcak hava tabancasıyla 3-5 dk ısıt. 200C derece civarı ayarlasın. aşırı artifact var, az olsaydı güç kaynağından şüpe edebilirdik. yazılımsal olma ihtimalini bilemeyeceğim, önce format atıp temiz bi xp/vista kur dene. yada düzgün bi driver tezmileme programıyla driver temizliği yap sonra güncel bi driver kur.
driver temizleme programı derken kastettiğin nedir?
üst üste driver kurduğunda sorun olabiliyor. kaldırıp kursan bile oluabiliyor. kazıyan programlar var driver cleaner felan gibi bişeydi adı hatırladığım. denersin olmadı bi format at.
quote:
Orijinalden alıntı: multeci
üst üste driver kurduğunda sorun olabiliyor. kaldırıp kursan bile oluabiliyor. kazıyan programlar var driver cleaner felan gibi bişeydi adı hatırladığım. denersin olmadı bi format at.
+1 hiç bir şey olmazsa format at
çok teşekkür ederim inşallah sorun çözülür.
quote:
Orijinalden alıntı: iidir
çok teşekkür ederim inşallah sorun çözülür.
Garantisi varsa yeni kartın bile olabilir.
Donanımsal bir problem sanırım bu. Daha önce böyle birşey yaşamıştım ekrandaki görüntüler kayıyordu oyunlarda mor renkler geliyordu falan. ekran kartı bozulmuş meğerse yenisini vermişlerdi.
quote:
Orijinalden alıntı: sgnr
Donanımsal bir problem sanırım bu. Daha önce böyle birşey yaşamıştım ekrandaki görüntüler kayıyordu oyunlarda mor renkler geliyordu falan. ekran kartı bozulmuş meğerse yenisini vermişlerdi.
Bir de 8800GT'sini fırınlayan vardı değil mi?
driver cleanerlada denedim bişey olmadı sanırım bunu verip yenisini alıcaz.
yanlız bişey daha var ben bu yeni kartı takmadan önce 5200fx kulanıyordum bunun sürücüsünü silmedim sorun acaba ondanmıdır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme