Şimdi Ara

##GRAFİKERLERLE BU KONUDA TOPLANALIM##e

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu konuyu açmamın sebebi grafik tasarım öğrencisiyim ve gelecek sene mezunum. Ancak her üniversite mezunu gibi benide şimdiden iş bulup bulamayacağım endişesi sardı. Profesyonel grafikerlerle sohbet etme imkanım pek fazla olmadı şu zamana kadar hocalarımız haricinde. Onlarda pek beklediğim cevapları açıklıkla yanıtlamadı aslında.

Buradaki samimi ortama güvenerek sohbet edip benim gibi kafasında soru işaretleri olan grafiker ve adaylarının buradaki profesyonellerden yardım göreceğini umut ederekten açtım konuyu.

MERAK EDİLEN SORULAR

* Kaç senedir bu işle uğraşıyorsunuz? İşinizden memnun musunuz? Kaç senedir aynı iş yerinde çalışıyorsunuz?

* İşinizin değerini biliyorlar mı? Size verilen işleri tasarlamak tatmin ediyor mu sizleri?

* Ne kadar maaş alıyorsunuz?

* Evden iş satmayı hiç denediniz mi? Denediyseniz bir patronla çalışmak mı daha kolay yoksa evde kendi işlerinizi satmak mı?

Soruları yanıtlamak zorunda değilsiniz sadece merak edilen genel şeyleri sordum.

Örneğin ben bu sene küçükçekmecedeki sergimize 4 tane çalışma verdim ve akşehirdeki grafikerlerin sosyal sorumluluk sergisine 1 çalışmam seçildi ve orada hem okulu hem kendimi temsil edicem. Ama biliyorum ki bunlar iş hayatında hiçbir halta yaramayacak bu işinde cilvesi bu maalesef. Her önüne gelen " bu işte para var lan" deyip bi ajans kurduğu için yaratıcılığımızın bir kıymeti kalmadı.

Profesyonel kişilerle ciddi anlamda sohbet etmek istiyorum. Onlarda benim gibi meraklıysa tabii...

• 4 senedir çalışıyorum grafikerlik yanlızca photoshop değildir bunu ilkten belirtim 1 sene wep tasarımıyla uğraştım sonra autocad e yöneldim şuan makine parçaları çiziyorum ayrıca logo tasarımları yapıyorum evinizde çalışarak o işler malesef yürümüyor o yüzden bir şirkette çalışmanızı öneririm referansınız olur ve sizi tanırlar daha çok iş yapma imkanınız olur maaş konusuna gelince bu işlerde senin becerine ve yaratıcılığına bağlı olarak ücretler değişebiliyor ortalama 1000 ile 3000 arası. daha fazlasıda olur tamamen sana bağlı
  • grafiker olmak istiyorum bende, bende sana soru sorayım

1 - Üni. kazanmak için karakalem vb. derse gittinmi
    2 - Öss puanının etkisi ne kadar oldu.
    3 - Yetenek sınavında ne gibi sorular sordular
  • quote:

Orijinalden alıntı: onz

grafiker olmak istiyorum bende, bende sana soru sorayım

1 - Üni. kazanmak için karakalem vb. derse gittinmi
    2 - Öss puanının etkisi ne kadar oldu.
    3 - Yetenek sınavında ne gibi sorular sordular

1- Üni kazanmak için değil ama kendimi bildim bileli karakaleme ilgim vardır o yüzden ilkokulda 1 sene resim kursuna gitmiştim karakalem üzerine. Bu bölüm için karakalem, yağlı boya vb. şeyler gerekiyor.

2- ÖSS puanının elbette büyük etkisi var çünkü her üniversitede bu bölüm yok hatta çoğunda yok.

3-Yetenek sınavına girmedim ben özel okulda okuyorum ama iyikide özel okulda okuyorum diyorum 90 tane mac bilgisayarımız var. 350 tane normal pc var o yüzden çok rahatım...

• zenten Bahçeşehir Uni'de misin?

Ben Bilgi Uni'de okuyorum suan Görsel İletişim Tasarımı, ultraRPM'de staj yapıyorum.www.ultrarpm.com.tr
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lose_your_self

4 senedir çalışıyorum grafikerlik yanlızca photoshop değildir bunu ilkten belirtim 1 sene wep tasarımıyla uğraştım sonra autocad e yöneldim şuan makine parçaları çiziyorum ayrıca logo tasarımları yapıyorum evinizde çalışarak o işler malesef yürümüyor o yüzden bir şirkette çalışmanızı öneririm referansınız olur ve sizi tanırlar daha çok iş yapma imkanınız olur maaş konusuna gelince bu işlerde senin becerine ve yaratıcılığına bağlı olarak ücretler değişebiliyor ortalama 1000 ile 3000 arası. daha fazlasıda olur tamamen sana bağlı

Çok teşekkürler birkaç soru sormak istiyorum.

Benim bildiğim programlar photoshop, freehand, flash (çok iyi değilim), Indesign, illustrator, sony vegas, dreamweaver.

Bu programlar yeterli midir gibisinden salakça bi soru elbette sormayacağım ama bu programların hepsini yalamış yutmuş olmak imkansız geliyor bana. Kendimi yeterli seviyede geliştirmek için ne tarz egzersizler önerebilirsiniz? Bütün hepsini aynı anda yükleyemiyorum malum pc kaldırmıyor o yüzden bunların 4-5 tanesi şu an pcimde var ve bu programlar birbiriyle alakalı. Yani psdeki bi işi aynı anda freehande atmak gerekebiliyor. Bu programlardan hangisini ciddi anlamda bilmeliyim bu konuda bi gereklilik var mı? Gazetelerde falan bakıyorum en çok ps, autocat ve freehand bilenleri istiyorlar.

Bu konuda yardım ederseniz sevinirim...

• Üniversitesine gidememiş olsamda kendimide grafiker olarak sayabilirim
    Kurslarına gittim sertifikam var ve 2 senedir Fotoğrafçıda çalışıyorum Kendimi bayagı bir geliştirdim
    Corel draw photoshop freehand biliyorum ama kendimi yavaş yavaş fotoğrafçılıga adıcam herhalde hobi haline geldi fotoğraf çekmek Bakalım hayırlısı belki bir gün yüksek yerlerde karşılaşırız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence Grafiker olma konusunda yeni başlayan arkadaşlara eğitim seti v.b yardımcı linkler konusunda yardımcı olunursa konu tutulur fikrimce..
  • Fireworks,Photoshop,coreldraw bilmen yeterli zaten bu 3ünü bildikten sonra diğerlerini öğrenmek zor değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1834

Üniversitesine gidememiş olsamda kendimide grafiker olarak sayabilirim
    Kurslarına gittim sertifikam var ve 2 senedir Fotoğrafçıda çalışıyorum Kendimi bayagı bir geliştirdim
    Corel draw photoshop freehand biliyorum ama kendimi yavaş yavaş fotoğrafçılıga adıcam herhalde hobi haline geldi fotoğraf çekmek Bakalım hayırlısı belki bir gün yüksek yerlerde karşılaşırız

Özel sorular olarak görmezsen ve yanıtlamak istersen birkaç soru sormak istiyorum.

Çalıştığın kişi bir aile dostu ya da akraba falan mı? Ya da ailenin tanıdıkları sayesinde mi girdin? Yoksa kendin mi buldun işi?

Fotoğrafçıda ne tarz işler veriliyor sana bir grafiker olarak?

Aldığın maaştan memnun musun?

Sürekli maaştan bahsediyorum para göz birisi olarak anlamayın beni ama yaptığımız iş tamamen yaratıcılğa dayalı yani insan verdiği emeğin karşılığını bir şekilde görmek istiyor haliyle

@OrcsCaptan

Başka sitelerden link vermek yasak diye biliyorum.

@Lose_your_self

Bize okulda hiç corel gösterilmedi 2 senedir bu saydığım programları gösterdiler. Corel'i evde kendi uğraşlarımla yeterli seviyede kavrayabilir miyim acaba? Çünkü benim çoğu kişi gibi ne amcam grafiker ne babamın tanıdıkları var kendi başıma bir şeyler yapmak ve bir yerlere gelmek istiyorum...

• PM yoluyla yardımcı olunabilir dostum..
  • tasarımcıyım fakat, yardım falan etmem istemeyin
    bilinen programlar:
    Photoshop serisi
    İndesign
    Freehand
    Corel (az)
    Flexi(buna benzer 1 tane daha adı aklımda değil, kullanmıyorum)
    Daha aklımda değil programların isimleri fakat, zaten fazla bir fark olmuyor. Vectorel programalar arası 1 tanesini bile diğerlerindede çakar davayı. Ama photoshop ayrı en iyi bildiğim tabiki photoshop. Tek kötü yanı diğerlerine göre daha fazla büyük işlerde kasma yapıyor ve dosya boyutları çok fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunlusemih -- 8 Haziran 2010; 16:00:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunlusemih

tasarımcıyım fakat, yardım falan etmem istemeyin

Bravo
  • quote:

İnan forumca yastayız.

@OrcsCaptan

Olunabilir, ben elimden gelen yardımı yaparım isteyenlere
  • quote:

peki amacın ne?
  • quote:

quote:

peki amacın ne?

Tasarımcı olduğundan bile şüpheliyim..
  • quote:

quote:

peki amacın ne?

amacım beleş işlerle uğraşmak değil. Grafikerler toplanalım yazmış, yazdık , işin gerçeği evet yardım etmem.
    photoshop ile ilgili , programda takılma olarak belki ne yapacağını söyleyebilirim fakat, tasarım yapma işinde kesinilkle. Zaten zamanında yardım ettiğim oldu hatta anlamayınca , videoya çektim , upload ettim ,
    bi daha ıı ıı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunlusemih -- 8 Haziran 2010; 16:05:39 >
  • Konuyu dağıtmayalım arkadaşlar boşverin isteyen yardım eder isteyen etmez kendi insiyatifine kalmış herkesin.

Hazır arkadaş çalışmaları göstermeye gelmişken beğendiğiniz işleride paylaşabilirsiniz ilk mesajda yayınlayabiliriz isterseniz tabii ki
  • http://www.videoizle-tr.com/tv-haber/tatli-mi-bir-gun-bende-yiyecem-sezercik.html

Birgün bende bu gruba üye olacağım.

bu sene ciddi anlamda photoshop ve edius+after effectimi geliştireyimde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 8 Haziran 2010; 16:08:36 >

• quote:

quote:

quote:

peki amacın ne?

amacım beleş işlerle uğraşmak değil. Grafikerler toplanalım yazmış, yazdık , işin gerçeği evet yardım etmem.
    photoshop ile ilgili , programda takılma olarak belki ne yapacağını söyleyebilirim fakat, tasarım yapma işinde kesinilkle. Zaten zamanında yardım ettiğim oldu hatta anlamayınca , videoya çektim , upload ettim ,
    bi daha ıı ıı

Ya bilader senden biz bu işi aldık şuna bir el at yapalım diyecek halimiz yok üstelik senin gibilerede demem ! Lafı başka yerinden anlamışsın yardım felan etmem diyorsun biz eğitim cd lerinden bahsediyoruz sen çalışma alanından...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.