Şimdi Ara

Grafikerler için bilgisayar Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir bilgisayar toplatacam 3000 lira param var daha çok PS,AF,PR gibi grafik video programları ile çalışacam
    Sistem önerilerinizi nedenleri ile bekliyorum

• sadece kasamı?
  • Genelde bu tür işlemler için quadro önerilir ama birkaç yerde gtx560ti gibi kartların bu işlemlerde quadro lara göre daha iyi olduğunu okumuştum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Angelo

Genelde bu tür işlemler için quadro önerilir ama birkaç yerde gtx560ti gibi kartların bu işlemlerde quadro lara göre daha iyi olduğunu okumuştum.

quadroların fiyatları aşırı yüksek ve oyun oynatmada büyük sıkıntıları var bu yüzden düzgün bir ekran kartı iki işi aynı anda yapabiliyor, bir sistem hazırlayıp postlucam az sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FyCum

quote:

Genelde bu tür işlemler için quadro önerilir ama birkaç yerde gtx560ti gibi kartların bu işlemlerde quadro lara göre daha iyi olduğunu okumuştum.

quadroların fiyatları aşırı yüksek ve oyun oynatmada büyük sıkıntıları var bu yüzden düzgün bir ekran kartı iki işi aynı anda yapabiliyor, bir sistem hazırlayıp postlucam az sonra.

' Oyun oynayacağım ' gibi bir şey göremediğim için öyle dedim zaten.

Yoksa quadrolar oyun amaçlı kartlar değildir zaten.

• hiç oyun oynamayacağım demiyorum ama genelde dediğim programları kullanacam özellikle ekran ve ekran kartı önerilerinizi bekliyorum çünkü bu konuda onlar daha önemli ayrıca 3d çizimlerde var işin içinde
  • işin içinde 3d ve diğer programlar olduğu için ben intel tercih etmen gerektiğini düşünüyorum, bu yüzden 3770k ile overclock için uygun bir anakart yazdım, tabi işlemci oc edildiğinde kaliteli bir soğutucuya ihtiyaç duyucak bu yüzdende frio tercih ettim, aynı fiyata başka yerlerden NOCTUA NH-D14 modelinide alabilirsin vatanda olmadığı için onu ekleyemedim ilk tercih NOCTUA olurdu.
    ekran kartında en düşük hd7950 den girmeni öneririm sıralama yapacaksak olursak bütçeni yükseltebilirsen GTX680, HD7970, GTX 670 Top modellerinide düşünebilirsin.

ASUS P8Z77-V PRO Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2560MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart
    COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    G-SKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    Core i7 3770K Soket 1155 3,5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    SAPPHIRE HD7950 GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    THERMALTAKE FRIO ADVANCED LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+ İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Vatan %25 hafta sonu indirimi ile 2953tl tutacaktır.

Bütçeni 3200 civarına çekebilirsen mutlaka ssd almanı öneririm, şu anda bu markada çok uygun bir fiyat var özel kampanyası dahilinde;
    http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/sandisk-sdssdhp-128g-g26-128gb-ultra-plus-sata-30-ssd-(okuma-530mb--yazma-290mb)/productdetails.aspx?I_ID=64958

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc toplamak için yardım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Monitör olarak ne öneriyorsunuz monitör de önemli sonuçta
  • Grafik işleri için kullanılacaksa nVidia önerilmesi daha doğru olur diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanarslan20

Grafik işleri için kullanılacaksa nVidia önerilmesi daha doğru olur diye düşünüyorum

aynen öle fakat o ilk olarak 670 yazdım bütçe tutmadı o yüzden 660'a döndün bu seferde 7950 varken 660 olurmu diye düşündüm :)
  • Eğer bütçeniz varsa GTX 660 ti versiyonuna bakmanızı öneririm nitekim bu versiyonun HD 7950'den hiçbir farkı yok hatta Physc,CUDA gibi fazlalığı var performans testlerinde de kafa kafaya gidiyorlar

Buyrun testler:
    http://www.anandtech.com/show/6276/nvidia-geforce-gtx-660-review-gk106-rounds-out-the-kepler-family/11
    http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Ti_Direct_Cu_II/1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanarslan20 -- 13 Mayıs 2013; 12:04:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: okanarslan20

Eğer bütçeniz varsa GTX 660 ti versiyonuna bakmanızı öneririm nitekim bu versiyonun HD 7950'den hiçbir farkı yok hatta Physc,CUDA gibi fazlalığı var performans testlerinde de kafa kafaya gidiyorlar

Buyrun testler:
    http://www.anandtech.com/show/6276/nvidia-geforce-gtx-660-review-gk106-rounds-out-the-kepler-family/11
    http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Ti_Direct_Cu_II/1.html

kafamı en çok karıştıran 660ti'nın 192 bit ve 2gb olması, çünkü 7950 3gb ve 384bit.. ve grafik programları bellek ve veri yolu hızına ihtiyaç duyuyor açıkçası 660ti ve 7950'nin bahsedilen programlardaki testlerini detaylı incelemek lazım.

• 3d grafikle işiniz yoksa o üst düzey kartlarla da işiniz yok demektir.100 liralık bir kart bile işinizi görür.artan parayı ram işlemci veya hdd de kullanın.bakın tekrar söylüyorum 3d grafikle işiniz yoksa.
    2d grafijlerde dikkat etmeniz gereken işlemci hızı,ram büyüklüğü ve ram hızı ve hdd hızı...bunlar ne kadar yüksek ise o kadar performans alırsınız.ekran kartının önemi yok.
  • hd 7950 mi yoksa gtx 660 ti mi
    ayrıca monitör modelleri önerilerinizi de bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankserum

hd 7950 mi yoksa gtx 660 ti mi

7950 biraz daha iyidir fakat ben olsam 660ti aldırdım. Monitör konusunda da asus un 23 " modellerine bakabilirsiniz

• quote:

hd 7950 mi yoksa gtx 660 ti mi

üstteki postda arkadaşın söylediği gibi 3d grafikle işin yoksa oyunları ortalamada oynayabileceğin bir kart yeterli olur örn:7850, fakat 3d olaylarına giricem biraz daha kaliteli bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum diyorsan biraz daha yukarı çıkman gerekiyor herşeye rağmen benim ilk aklıma gelen tercih 7950 oldu fakat sonradan amd'nin yazılım yönündeki eksiklerini düşündüğümde ve konu grafik olduğu için nvidia'ya daha yakınım, benim sıralamam şu şekilde olurdu;
    1-gtx 680
    2-gtx 670
    3-gtx 660 ti top, bulamazsan ti.
    4-hd7950

şunuda belirtiyim kullanıcağın programları biraz araştırırsan 7950 mi 660ti'mı daha iyi performans vermiş onlarada bakmadan tercih yapma.

monitöre ayırdığın bütçe nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VisMortis -- 13 Mayıs 2013; 12:57:05 >

• quote:

Arkadaşlar yeni bir bilgisayar toplatacam 3000 lira param var daha çok PS,AF,PR gibi grafik video programları ile çalışacam
    Sistem önerilerinizi nedenleri ile bekliyorum

Önce monitörü seçmeniz lazım.
    Profesyonel veya yarı pro iş yapıyorsanız en az 23-24 inç iyi bir IPS monitör şart. Küçük, düşük çözünürlüklü veya canlı renk vermeyen monitörle grafik-video işi olmaz. Önce kaliteli monitör lazım.

Diğer husus ram-disk olayı. 4 GB vb ram ile grafik-video çalışılmaz. 8 GB bile en alt sınırdır. Bu işi ciddi yapacaksanız kapıyı 16 GB ile açmalısınız. Video demek büyük depolama alanı demektir. SSD hızlıdır ama depolama açısından çok zayıf bir seçenektir. En az 1-2 TB bir depolama alanı gerek.

Video encode zor bir iştir. Sata3 HDD diskler 3770K işlemcinin bile üreteceği video verisini rahat yazar ve okur. Yani video verisi editlemek için SSD ihtiyacı pek yoktur. Bu nedenle edit/depo için kapasitesi yetmeyen SSD yerine hızlı bir HDD çok daha iyi olur. Sistem için ayrıca SSD veya 500 GB gibi ayrı bir HDD alınabilir.

Bundan sonra sırada işlemci var. Video ağırlıklı olacaksa I7-3770K, CAD/CAM-render ağırlıklı olacaksa FX-8XXX tavsiye ederim. Ancak FX8 serisi video-photoshop işinde de oldukça iyidir. MB+CPU olarak AMD sistem Intel sistemden %40 civarı daha ucuza gelir ve arada 400 TL civarı fark olur. Bunu da daha iyi monitör, bol ram, fazla disk, iyi ekran kartına eklemek çok daha mantıklı olur ve daha iyi sonuç verir.

Ekran kartı ortanın üstü modeller iyidir. NVIDIA-AMD seçiminde kullanılan uygulamalar önemlidir. Uygulamalar mutlaka CUDA vb gerektiriyorsa veya ağırlıklı ise NVIDIA 660-660 Ti-670 serisi alınabilir. Eğer uygulamalar OpenCL ile de çalışıyorsa AMD 7870-7950 arası tercih edilebilir. AMD kartlar CUDA desteklemez ama OpenCL altında benzer NVIDIA kartlardan iki kattan hızlıdır.

Aakart olarak orta halli bir şey alın. Grafik-video için SLI/CF pek anlam ifade etmez. Bu yüzden tek kart destekleyen her anakart işi görür. Biraz OC desteklisi iyi olur. Ben şahsen Asus M5A97 EVO R2.0 (160+ watt desteği, sata3, usb3, esata, firewire, UEFI vb) veya Asus M5A99X EVO R2.0 öneririm. eSata ve Firewire desteği harici depolama ve media aygıtlarından video almak-vermek için gayet iyi olur. Özellikle kameralar için firewire, MASS tipi depolamalar veya yüksek hızlı harici diskler için eSata/powered eSata çok iyi olur.

Tam olarak hangi uygulamalar sizin için öncelikli, CUDA-OpenCL kullanımı ve şahsi monitör tercihinizi belirtirseniz daha iyi tavsiyede bulunabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 14 Mayıs 2013; 11:52:45 >

• quote:

3dmax kullanıcam dememiş. AF,PS'de quadro ekran kartına ihtiyaç yoktur.

Konu sahibi profesyonel grafiker değil anladığım kadarı ile.

Aşağıdaki sisteme ek olarak Dwd/rw + 1 tb Seagate barracuda ekleyin.
    Ekran kartını çıkarın onun yerine gtx 670 koyun.
    Monitor önerisi istememişsiniz eğer alırsanız İPS panellere bakın.

Grafikerler için bilgisayar Yardım!!

• Dell Presicion M4700 i7 quad işlemci full hd K1000M için pm atıldı

• Arkadaşlar ne iş için kullanacağımı yazıyorum
    1) Adobe master collection içindeki tüm programlar
    2) 3D max v.b.
    3) oyunlar(not: ilk 2si önceliklidir oyunlar çalıştırsa yeter full açmasada olur)

biz 3 arkadaş ortak alıp bir sene boyunca yukarda ki programları çalışacağız
    fiyat aralık olarakta şu an 3000 liramız var ama 500-600 lira daha bulabiliriz önemli olursa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.