Şimdi Ara

Grafik tasarımı için INTEL mi AMD mi ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
5.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Walla arkadaşlar bildiğim kadarıyla zaten mac altında Apple kullanıyorlar ama şuanda normal bir grafik sistemi gerekli onlar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myd -- 3 Ocak 2008; 18:06:42 >
  • amd 6000+ için en stabil kartlardan birisi m2n sli deluxe.
  • Am2 olarak k9 n ultra 2f uygun ben x2 5600 ile kullanıyorum ve gayet memnunum o/c de yapmayacağına göre uygun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ELITTURK

4 çekirdek için illa ki programları beklemek gerekmez. 2 çekirdek ile örneğin 3d studio max render alıp diğer iki çekirdekle aynı anda photoshop çalışmak gibi iş kolaylığı sağlar.

4 çekirdek kullanabilen bir programın (3D Max gibi) 2 çekirdek,
    ya da 2 çekirdek kullanabilen bir programın tek çekirdek kullanabilmesini sağlayabiliyor muyuz???
  • su anda 2 cekırdeklı core 2 duo iyi bir secim olur ama ileride photoshop programları 4 cekırdek optımızelı hale gelebıllır yani quad core lar ilerisi icin

daha iyi bir seçim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

quote:

Orjinalden alıntı: ugur_yavuz

MAC al bu işlerde bir numaradır.

doğru bir tespit arkadaşın mac almalı zira bu işlerin ilacı apple, dolayısıyla da intel tabiiki

Grafik tasarımı için INTEL mi AMD mi ???

Mac in fiyatlarından haberiniz yok sanırım

• quote:

Orjinalden alıntı: B-veritas

quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

quote:

Orjinalden alıntı: ugur_yavuz

MAC al bu işlerde bir numaradır.

doğru bir tespit arkadaşın mac almalı zira bu işlerin ilacı apple, dolayısıyla da intel tabiiki

Mac in fiyatlarından haberiniz yok sanırım

Fiyatlar Güzel ama bu işlerim adamı onlar

• quote:

Orjinalden alıntı: myd

Reklam firmasında yüksek çözünürükte dijital baskı yapan bir arkadaşıma yeni bir pc lazım.Arkadaşımın dediğine göre 1 jpg resim boyutu bazen 800 - 900 mb'yi buluyor.. açmakta baya bi zaman geciyor.. yeni toplayacağımız sistem çift çekirdek, 4gb 800 ram vb... yani iyi sistem toplamak istiyoruz ancak işlemcide karasız kaldık.. AMD ATHLON 64 X2 DUAL 6000+ (3.0GHz) mi yoksa INTEL E6550 2.33GHz 1333MHz 4MB mi. 2si arasında kaldık.Corel ve photoshop üzerinde çalışan arkadaşım sizce hangisini almalı hangisi bu konuda performanslıdır???

Arkadaşım yorumları okudum her kafadan bir ses çıkmış iyice kafa karıştırıcı olmuş.
    Benim sana önerim şöyle.

6000+ iyi bir işlemci ama 125 Watt gibi yüksek bir güç tüketimine sahip.
    ayrıca OC yapmayacaksan (işi gücü bırakta zaten onlamı uğraşacaksın) Athlon X2 6000 default olarak 3 GHZ'de çalışacaktır.
    kullanacağın RAM'ler 800 mhz olacağı için Bellek böleni nedeniyle 6000+ bunu tam hızda çalıştırmayacaktır.

Benim sana önerim X2 5600+ 2.8 GHZ alman yönünde. hem 89Watt gibi daha düşük güç tüketimine sahip olacak hemde 800 Mhz'lik RAM'leri
    tam hızında yani 800 MHZ'de çalıştıracaktır. hemde fiyat olarak daha uygun.
    Düşük güç tüketimi dolayısıla anakart konusundada bi problem yaşamazsın.

Anakart için eğer çok acelen yoksa Ati R790G chipsetli entegre ekran kartlı anakartlar yakında çıkacak (2 hafta sonra)
    ondan alırsın ekran kartı içinde ayrıca para ödemezsin. onun yerine harddiske ağırlık verirsin.

• Bence konu sahibi,bu işlerle uğraşanların fikirlerini alırsa daha iyi olur forumda biraz araştırsın

Her kafadan bir ses çıkmış
  • Arkadaşlar bu sistemi toplayan arkadaşım profesyonel bir grafik tasarımcı aynı zamanda reklamcı ve bulunduğum şehirdeki en iyisi. Elinde yanlış hatırlamıyorsam 3 tane apple sistem var ve yetmediği için yeni bir sistem daha alacak oda normal bileşenlerden oluşsun istiyor. @Snd onboard vga kullanmayı düşünmüyor arkadaşım ayrıca 6000+ neden ddr800 leri tam performansta çalıştıramıyor anlamadım.@forious forumda araştırmak yerine bir topic açmak daha yararlı oldu sanırım çünkü değişik fikirler çıkıyor ortaya hem anlayanlarda yorum yapıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: myd

Arkadaşlar bu sistemi toplayan arkadaşım profesyonel bir grafik tasarımcı aynı zamanda reklamcı ve bulunduğum şehirdeki en iyisi. Elinde yanlış hatırlamıyorsam 3 tane apple sistem var ve yetmediği için yeni bir sistem daha alacak oda normal bileşenlerden oluşsun istiyor. @Snd onboard vga kullanmayı düşünmüyor arkadaşım ayrıca 6000+ neden ddr800 leri tam performansta çalıştıramıyor anlamadım.@forious forumda araştırmak yerine bir topic açmak daha yararlı oldu sanırım çünkü değişik fikirler çıkıyor ortaya hem anlayanlarda yorum yapıyor

Arkadaşım
    AMD X2'lerde böllek böleni diye bir olay var.
    işlemci hızını 200'e (FSB'ye) bölünce elde edilen değer.
    3GHZ için 3 000 / 200 = 15 (işlemci çarpanı olarakta geçer)
    2.8GHZ için 2800 / 200 = 14 oluyor.

800 MHZ 4'ün katlarında tam hızda çalışıyor. örneğin 2GHZ, 2.4GHZ, 2.8GHZ, 3.2GHZ.
    3GHZ yani 15 çarpanında 800 MHZ'lik RAM 750 MHZ hızında çalışıyor ama 2.8GHZ yani 14 çarpanında 800MHZ olarak çalışıyor.

Onboard ekran kartı photoshop'u zorlanmadan çalıştırır ama ATI HD 2600 Pro gibi ucuz bi modelde kullanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snd -- 3 Ocak 2008; 21:56:08 >

• Burada amd x2 6000 ve intel E6750 yi karşılaştırabilirsin.Ben 1-2 teste baktım E6750 alman daha iyi olacaktır.

x2 6000 den,334 mhz daha yavaş olmasına rağmen daha iyi sonuçlar almış

http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=921&model2=873&chart=434
  • peki photoshop kullanmak için intel tabanlı bir sistem yapsak neleri yazabiliriz listemize ? bende agırlık olarak photoshop kullanacagım bir pc alacagım.

işlemci = q6600
    anakart = ? (msı p35 diamond)
    ram = kingston hyperx 2X1 gb 800 mhz
    hdd = 250 gb X 2 raid 0 mı yoksa tek 500 gb hdd yeterlimi ? performans acısından hangisi daha iyi olur ?
    ekran kartı = ?
    kasa = aopen h600b28 400 watt psu

böyle birşley yapmayı düşünüyorum ama soru işaretli olan yerlerde sıkıntı var.

anakartta msı p35 diamond düşündüm. ama şuda önemliki windows açılışı hızlı olsun masaüstü klasik basit porgralarda yavaslık olmaması lazım. yoksa benım asus p5w dh deluxe kart gibi 10 dakikada acılmaması lazım alacagım kartın.

ekran kartıda şuan güncel olan cod4 crysis gibi oyunları full detay takıntısız oynatabilecek bir kart.

kasa ise aopenın kasasını uygun gördüm ama bu kasanın 400 watt psu su bu alacagımız diğer parçaları kaldırır mı eğer kaldırmaz ise kasa aopen olup psu ise elimde olan silverstone 500 wattlıgı kullanırım.

ram konuusunda herhangi bir fikrim vede bilgimde yok onun için kingston hyperx i iş görür gibime geldi.

kusura kalmayın hazır bu iş için hangi pc hangi parca diye yazılmısken bunlarıda sorayım dedim.

bu arada arkadaslar bu toplayacagım sıstemde o/c olmayacak. benım için degerli görüş ve önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: apemen

quote:

Orjinalden alıntı: ELITTURK

4 çekirdek için illa ki programları beklemek gerekmez. 2 çekirdek ile örneğin 3d studio max render alıp diğer iki çekirdekle aynı anda photoshop çalışmak gibi iş kolaylığı sağlar.

4 çekirdek kullanabilen bir programın (3D Max gibi) 2 çekirdek,
    ya da 2 çekirdek kullanabilen bir programın tek çekirdek kullanabilmesini sağlayabiliyor muyuz???

en basit yolu görev yöneticisini açıp işlemlerden ilgili uygulamaya sağ tıklayıp menüden çekirdek sayısını ayarlayabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Snd

Arkadaşım
    AMD X2'lerde böllek böleni diye bir olay var.
    işlemci hızını 200'e (FSB'ye) bölünce elde edilen değer.
    3GHZ için 3 000 / 200 = 15 (işlemci çarpanı olarakta geçer)
    2.8GHZ için 2800 / 200 = 14 oluyor.

800 MHZ 4'ün katlarında tam hızda çalışıyor. örneğin 2GHZ, 2.4GHZ, 2.8GHZ, 3.2GHZ.
    3GHZ yani 15 çarpanında 800 MHZ'lik RAM 750 MHZ hızında çalışıyor ama 2.8GHZ yani 14 çarpanında 800MHZ olarak çalışıyor.

Onboard ekran kartı photoshop'u zorlanmadan çalıştırır ama ATI HD 2600 Pro gibi ucuz bi modelde kullanabilir.

o 50 mhz farkı çalışırken performansta anlamak için bu işin psikopatı, insanüstü güçlerinin olması lazım herhalde.

• 6000+ ve asus m2n fiyat ve peformans için çok uygun fazla paraya gerek yok.

veya kökten çözüm mac al ilacı bul
  • intel al keyfine bak
  • arkadaşım photoshop, corel v.b. programlar için powermac G serisi çok stabildir, bunu zaten arkadaşın da bilir. ama fiyatları sıradan pclere oranla fazladır ki eğer arkadaşın profesyonel ise bu parayı 1 ayda çıkartır. bu yüzden size tavsiyem hiç kendinizi bulaştırmadan gayet stabil çalışan G serisi almanızdır
  • Kesinlikle İntel;)
  • bende grafikerim ve bu 2 programı e6600 işlemci + 2gb ram ile kullanıyorum. mesela photoshopta bir resmi 1200 dpi ya çevirirken işlemciye değil ram a yükleniyor. corelde karmaşık çizimler yaparkende işlemciye yükleniyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.