Şimdi Ara

Gpu Render İçin Sistem Toplama Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Gpu Render hakkında biraz araştırma yaptım ve kafamda belli bir sistem oluşturdum. Ekran kartı evga gtx970 olucak. Normalde gpu render için iyi işlemci gerekli değil ama işlemci takıntılı olduğun için f/p olarak amdfx9590 istiyorum. Ram ileriye dönük tek soket 8 gb olucak. Anakart ileriye dönük 2 ekran kartı ile SLI yapmak için Gigabyte GA-990FXA-UD3 düşünüyordum. Ama fx9590 biraz anakart seçen ve ısınması zor halledilen bir işlemciymiş. Bundan dolayı bir kafa karışıklığı içindeyim. Amd takıntım yok ama f/p iyi bir işlemci olsun. Oyun fazla oynamıyacağım Kurgu ve Render esas amacım. Bütcem fx9590 a göre bu arada ama intel4690 ile senin istediğin tam olur diyorsanız alırım

Ekran Kartı : Evga 970gtx
    Ram : 8 gb tek soket
    İşlemci : Amd fx9590

Anakart :?? ( Hem SLI hem fx9590 )

İşlemci soğutu : ??? galiba 9590 a şart

Psu: ??? Kasa+ psu mu almalıyım sizce yoksa psu ayrı kasa ayrı mı ( x2 slı hesaba katılmalı)

Ssd: Corsair 128GB Force LX Serisi SATA 3.0 SSD

Umarım öğrendiklerim doğrusunda isteklerimi buraya doğru aktarabilmişimdir

Teşekkürler

• Msi x99a sli plus anakart ( sli icin degil 3 adet cift slot nvidia karyi isitmadan calistirmak icin
    5930k islemci 40 pci line hatti oldugu icin gerekiyor
    8lik modullerden ilk etapta 2adet ram(64gb kadar yolu var)
    Yanina cuda sayisi yuksek nvidia kart onerim 2elden 2 3 adet 780ti olur render nasil alinir deneyimlersiniz
    Sli cf bunlarla isinizde yok zaten islemciye h80 tarzi sogutucu kartlarada ek ful blok sivi sogutma aldinmi 7/24 render alirsin
    Kasa psu icinde teknobiyotikte seasonic x1250 gold psulu xpredator kasa var oneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *666* -- 20 Ekim 2015; 0:58:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediğiniz olay bütcemin çok üstünde Gigabyte GA-990FXA-UD3 330 liralık bir kart. Tek problemim fx9590 ı çalıştırmak. 2. ekran kartı ve soğutmaya 2 seneye anca geçerim çünkü öğrenme aşamasındayım henüz

http://www.bizdehesapli.com/CW-9060007-WW?ref=akakce&source=mobil&v=1.27.6

3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla intele gecin butce sinirliysa hatta 2ele yonelin guzel olur

• FX 9590 çok da fenâ işlemci sayılmaz. Yalnız, yerine FX 8370E tercih ederseniz 0.3v'lere kadar farklarda daha düşük voltajda çalışan işlemciniz olabilir. Voltajının düşük olması tüketimi düşürüyormuş ancak ne kadar akım kaçağı düşükse o kadar ısı birikmesi ve sıcaklık yüksekliği oluyormuş işlemcilerde. Dolayısıyla iki türlü de su soğutma kullanmanızda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 20 Ekim 2015; 15:33:18 >

• Yani sistemimin son hali bu

Ekran kartı : Evga gtx970

Anakart: Gigabyte GA-990FXA-UD3 ( fx9590 anakart seçiyor dediği için pek emin değilim hala)

İşlemci: fx9590

Su Soğutucu : Corsair h60 hydro

Ram : 8gb tek slot ( Anakartım kaç slot ram alıyor bilmiyorum 3 tane alıyorsa 8x2 koyulabilir,ilerde bi 8 daha konulabilir )

SSD: Corsair 128GB Force LX Serisi SATA 3.0

Psu: Bunu da sizden bekliyorum 9590 ve evgaya yetsin hatta ileriye dönük x2 slı a yeticek bir şeyde alabilirim. F/p iyi ucuz yollu bir şey olsun

Ekran kartı 2.elden GTX Titan - GTX 690 - GTX 780Tİ almanızda yarar var. Amd de en alınmayacak işlemciyi yazmışsınız , intel skylake ddr4 e dönebilirisniz anakartı düşük tutup i5 cpu ile.
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • İlk kez topluyorum ve bilgim yok. Bu sitede yazılanları okudum ve ona göre topluyorum şuanda

http://themt.co/blog/5-bilisim/317-gpu-ve-render-hakkinda-bilinmesi-gerekenler

aynı zamanda da bir toplama robotu oluşturulmuş

http://themt.co/blog/109-bilgisayar-grafigi/325-gpu-render-icin-bilgisayar-olusturma-yardimcisi

Yani giriş seviyesindeki birine gtx970 öneriyor adam. Ama işlemciyi çok zayıf tutmuş ben işlemciyi de zayıf tutmak istemiyorum. Dediğiniz gibi bir skylake yapılabilir. Ama bu sefer anakart x2 sli bulmak pahalıya patlıyor

Titan biraz pahalıya kaçar çünkü zaten gtx970 i 2. el almayı düşünüyorum. x2 Sli anakart seçmemdeki amaç kendimi geliştirdikten sonra takıcak olmam hemen değil.

Siz bu konuda bi hayli bilgili duruyorsunuz hocam. Bütcem 3.000 tl , sahibindende cirit atıyorum. 2. el toplamayla ancak kafamdaki sistem 3000 liraya çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert00yaz -- 21 Ekim 2015; 14:17:21 >

• Hocam Skylake toplamanızda yarar var render yapacaksınız o işlemciyi soğutmak ayrı bir dert yani. Bide güç çekiyor uzun süreli renderlarda çok fark yaratacaktır. Ayrıca ilerde DDR4 ile Quad Channel'a upgrade imkanınız olur. Ayrıca GTX 970 almak daha mantıklı olacaktır çünkü Windows 10 ile SLI sistemlerde VRAM'ler de birleşiyor yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokbu -- 21 Ekim 2015; 14:55:36 >

Siz 2.wlden i5 bir sistem alin yaninada gtx 690 ekran karti alin.

Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • O kadar bütçe yok malesef. 1000 liraya gtx970 2000 liraya da i5 skylake kurmaya çalışacağım. Anakart ı tutturamıyorum hem skylake hem x2 slı bulamadım. x3 slı var o da çok pahalı
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.