Şimdi Ara

GPU Kullanımının Aniden Düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorunum oyunu akıcı sayılır düzeyde oynarken gpu kullanımı 78 ile 99 arasında sürekli dalgalanıyor.Ama bi an geliyor pat diye gpu kullanımı 50 lere kadar düşmüş oluyor.buda oyunun akıcılığını olumsuz yönde etkiliyor.Sıcaklıklar normal yük altında 65 i geçmiyor.Macunu yeni değişti işlemci ve ekran kartının.

Kartım Nvdia 9500 GT.(Ben çok çektim bu karttan başkalarınada önermeyin.)
    Psu(230) watt.Gerçek 230 olduğundan emin değilim ancak kartım çok güç çeken bir kart değil.
    İşlemci Pentium D 925 3.0 Ghz.Win8 kullanıyorum

Arkadaşlar bide bu sorun neden kaynaklanır maddeler halinde yazarsanız sevinirim.

• Hocam darboğaz ve o işlemci malesef günümüz için yetersiz.. GPU kullanımını işlemci bazı sahnelerde sınırlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden o bilgisayara Windows 8 kurdun? Windows XP kurman gerek o bilgisayara.
  • Hangi oyunlarda benim sistemde aynı sorun var

• quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Neden o bilgisayara Windows 8 kurdun? Windows XP kurman gerek o bilgisayara.

Windows 8 şuanda bütün windowslardan daha iyi ve hızlı
  • oyunlarda vsync kapalı olduğundan emin ol işlemci darboğazı değilse sorun budur
  • TDU 2 oynarken oluyor bu sorun 1360x768 çözünürlükte medium - low ayarlar arası vsync kapalı oynuyorum.An geliyor gpu kullanımı düşüyor oyunda akıcılığın a sı kalmıyor.

Bide pc normal açılmıyor.Açılırken ekran kartı fanı tam tur çalışıyor adeta ciyaklıyor.Msı after burnerden fan devrini 100 e çıkarttım oyunlarda.Bu programın bi etkisi olurmu.Anakartım Asus P5VD2 VM-SE

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Kullanımındaki Dalgalanma
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • walla en başta şunu belirtmek isterim pcin çok eski
    seninkinden 1-2 basamak öndeki pclerde bile çok sorun yaşıyorum hiç görmediğim söylediğimde kimsenin bişey anlamadığı sorunlar
    bu yüzden ekran kartının ciyaklaması hakkında tam bişe söylemek yanıltıcı olur görmeden yalan söylemektense bilmiyorum der geçerim

ancak tahmin yürütmek gerekirse kasanda elektrik kaçağı olabilir

1360*768 oynuyorsan işlemci çok ön planda demektir eğer monitörün destekliyorsa daha yüksek bi çözünürlüğe geç bi nebze olsun düzelecektir
    bu işlemci ile gpu yüksek çalışması ne kadar anormalse oyun içinde sürekli %100 çalışmasıda o kadar anormal çünkü oyunda sürekli farklı şeyler çiziyor düşüp inmesi normal onada dikkat et

işlemcini değiştir derdim ama bence sen tüm makineyi değiştir çünkü 9500gt ile arkadaşım dual coreda da pek bi verim alamıyordu 5570 aldı kurtuldu

• quote:

Orijinalden alıntı: melih.ertan

TDU 2 oynarken oluyor bu sorun 1360x768 çözünürlükte medium - low ayarlar arası vsync kapalı oynuyorum.An geliyor gpu kullanımı düşüyor oyunda akıcılığın a sı kalmıyor.

Bide pc normal açılmıyor.Açılırken ekran kartı fanı tam tur çalışıyor adeta ciyaklıyor.Msı after burnerden fan devrini 100 e çıkarttım oyunlarda.Bu programın bi etkisi olurmu.Anakartım Asus P5VD2 VM-SE

ben o ıslemcıyle tdu yu en yuksek ayarlarda bıtırdım tabkı yogun sahnelerde dıger arabaların gelmesıyle agırlasıyordu ama gnelde bır tek ben odlgumdan dusurmezdım. ekran akrtım da HIS 4870 TURBO+ dı yapsa o karta darbogaz yapardı sıstem... Sen vırus progrmlarnı falanı fılanı dvre dısı bırak oyuna gırerken tdu cok agır bor oyun degıl o akdar yapacagnı sanmıyoruma cıkcası...

• Bilgisayarı güç bela çalıştırabildim açtığım gibi de format attım şuan rahatım.Tahmininiz doğru kasamda elektrik kaçağı var.Bu sorunun çözümü yok gibi diğer arkadaşlarında dediği gibi cpu dar boğaz yapıyor.Yeni ekran kartı alıp masraf yapmanın alemi yok o zaman.

Ancak format atarken aklıma takıldı disk ayırma kısmında garip bir durum oldu fotoğrafını çektim.Sizce virüsmü var hdd de.Daha önceden böyle bişey başıma gelmişti.Disk part yaparak kurtuldum.Bu sorundan disk part yapmadan kurtulabilir miyim?
     GPU Kullanımının Aniden Düşmesi

• diskte sanırım bad sector war windows bunu otomatikman atıyor kullanmıyor bad sector taraması yapın ama bu şekilde mi atıyordu onu hatırlayamadım doğrusu

virüs değil merak etmeyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.