Şimdi Ara

GPU Driver Yükleyince Ekran Kararıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sapphire hd7850 2gb ekran kartına sahibim. 1 ay önce Battlefield 2 Bad Company oynarken ekran oyun bi zorlanır sonra donar kalırdı 3-5 saniye sonra ses vs. geri gelirdi ama görüntü öylece kalırdı. Bende restart atar tekrar oyuna girer devam ederdim.
    Bir kaç defa böyle yaptıktan sonra yine restart atınca artık görüntü gelmedi bende format attım. Windows 10 yükleyince kurulum sonrası otomatik driver indirdiği için windows update den ekran gidiyordu bende windows7 yükleyip kendim driver kurunca yine görüntü gidiyordu. Bu yüzdende bir süredir windows 7 de driver kurmadan kullanıyorum. Dün tekrar bir deneyeyim dedim fakat görüntüler böyle: GPU Driver Yükleyince Ekran Kararıyor...

    Ekran kartını pc yi toplarken yaklaşık 6 yıl önce almıştım o günden beridir ekran kartını kasanın tozunu almak dışında bizzat 1 kere bu sorun vermesinden sonra çıkarıp peteklerdeki birikmiş tozu aldım okadar. Öyle bi macun değişikliği vs. falan da yapmadım ve fanlardan biri son 2-3 yıldır da yavaş dönüyor, böyle.

    Acaba bu kartın sorunu nedir ve tamir edilebilir bir sorunmu acaba tabi tamiri de maliyetlimi öğrenmek istiyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    GPU Driver Yükleyince Ekran Kararıyor...GPU Driver Yükleyince Ekran Kararıyor...







  • GPU sürekli ısınıp soğuduğu için zamanla devre kartıyla arasındaki lehimler çatlar. Sürücü yüklerken GPU devreye girdiği ve lehimlerde sorun olduğu için ekran kararır. Sizdeki arızanın nedeni budur.

    Reballing işlemi yapılarak tamir edilebilir ancak tamir ücreti 200 TL civarında tutacaktır. Ayrıca bu işlem kötü yapılırsa sorun ileride tekrar edebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Armag3d0N

    GPU sürekli ısınıp soğuduğu için zamanla devre kartıyla arasındaki lehimler çatlar. Sürücü yüklerken GPU devreye girdiği ve lehimlerde sorun olduğu için ekran kararır. Sizdeki arızanın nedeni budur.

    Reballing işlemi yapılarak tamir edilebilir ancak tamir ücreti 200 TL civarında tutacaktır. Ayrıca bu işlem kötü yapılırsa sorun ileride tekrar edebilir.
    Yorumunuz için teşekkür ederim. İkinci el fiyatlarına baktım 200-300 civarlarında. Şu anda driver kurmadan normal günlük olarak kullanıyorum. Artık gittiği yere kadar böyle kullanıp sonra yeni bir sistem toplamak daha iyi olacak gibi. Günümüz oyunlarında minimum sistem gereksinimlerini bile karşılamıyor neredeyse. Tekrar yardımınız için teşekkür ederim en azından sorunu neymiş öğrenmiş oldum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.