Şimdi Ara

GPS Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

HTC Desire HD kullanıyorum. GPS'in sabitlemesi uzun sürüyor. Az önce açtım 2 uydu buldu yavaş yavaş artarak 9 uyduyu gördü ve toplamda 4 dakikada sabitlendi.

Arkadaşım Galaxy S II almış onda da uzun sürüyor sabitlenme işi.

Babam Iphone kullanıyor tak diye bağlanıyor, başka bir arkadaşımda Nokia e72 var o da tak diye bağlanıyor.

Yabancı forumlarda da aynı problemden yakınanlar var ama bir sonuca erişemedim.

Sorun androidden mi kaynaklanıyor? Bilgisi olan var mı?

• Lg p350 kullanıyorum aynı şekilde navigasyon konusunda sıkıntı yaşıyorum. Uydunun sabitlenmesi 1-2 dk sürüyor. Ancak bakırköy, beyoğlu gibi bölgelerde bu işlem kısa sürüyor sürekli değil sanırım bulunduğunuz konum ile ilgili.
  • Sonunda yabancı forumlardan bir çözüm buldum. GPS Status isimli programı kurdum. Program üzerinden A-GPS datalarını Resetledim ve tekrar download ettim. Şimdi hemen 8-9 uyduyu buluyor ve bağlanması 10-15 saniye sürüyor. Bulunduğumuz konumla ilgili değil yani, çünkü her yerde aynıydı. Neyse siz de deneyim umarım işe yarar..

Programın linki aşağıda..

https://market.android.com/details?id=com.eclipsim.gpsstatus2

Orijinalden alıntı: ramadhan

Sonunda yabancı forumlardan bir çözüm buldum. GPS Status isimli programı kurdum. Program üzerinden A-GPS datalarını Resetledim ve tekrar download ettim. Şimdi hemen 8-9 uyduyu buluyor ve bağlanması 10-15 saniye sürüyor. Bulunduğumuz konumla ilgili değil yani, çünkü her yerde aynıydı. Neyse siz de deneyim umarım işe yarar..

tam olarak ne yapiyoruz anlamadim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

quote:

Sonunda yabancı forumlardan bir çözüm buldum. GPS Status isimli programı kurdum. Program üzerinden A-GPS datalarını Resetledim ve tekrar download ettim. Şimdi hemen 8-9 uyduyu buluyor ve bağlanması 10-15 saniye sürüyor. Bulunduğumuz konumla ilgili değil yani, çünkü her yerde aynıydı. Neyse siz de deneyim umarım işe yarar..

tam olarak ne yapiyoruz anlamadim ...

Marketten "GPS Status" uygulamasını telefonuna yüklüyorsun. GPS'ini ve wireless bağlantını açıyorsun.

Programı çalıştır - Menu-Tools kısmından "Manage A-GPS state" kısmına gel. Reset düğmesine bas - Sonra Download tuşuna bas - Daha sonra pencere kenarı gibi gökyüzünü görebileceğin bir yere gel ve bağlanmasını bekle. Ondan sonra diğer uygulamalarınla Google Maps vs. gibi GPS kullanan programlarla bağlanma süreni test et.

Bende tak diye bağlanıyor artık..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tablet GPS Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    GPS Loading Sorunu (navitech)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadasim sagol duzeldi gibi umarim sorun cikmaz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kare_-_as

Aynı sorunu bende yasıyorum bahsedilen cozumu denedim ama hiçbirşey değişmedi

Telefonu restart edip tekrar AGPS verilerini resetleyip indirmeyi dene..

quote:

Orijinalden alıntı: kare_-_as

Aynı sorunu bende yasıyorum bahsedilen cozumu denedim ama hiçbirşey değişmedi

Telefonu restart edip tekrar AGPS verilerini resetleyip indirmeyi dene..

Eyvallah sagol cozum onerini denedim yine aynı sorunu yaşadım biraz araştırınca bircok dhd kullanıcısı aynı sıkıntıyı yaşamış çok farklı cozum onerileri var googleandroid sitesinde bir arkadaş cozum paylaşmıs onu denedim en fazla 30-40 saniye sonra uyduya baglandi allta mesajı aynen kopyaladım belki daha sonra tekrar sorun yaşayan olursa bunuda denesin

File Expert isimli dosya yöneticisini telefona kurun. Bu program yardımı (veya sistem dosyalarına erişim sağlayan başka bir dosya yöneticisi ile) ile aşağıdaki dosyayı /system klasörü altındaki ile değiştirip telefonu kapatın. Bataryayı çıkartıp takıp telefonu tekrar açarak navigasyonu deneyin.

Telefona kopyalanacak dosya: http://www.zaferbizim.com/upload/DHDgpsfix.rar

Konunun bulundugu linke bakmak isteyen olursa link:
    http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-htc-desire-hd-gps-sinyali-bulmuyor?page=3

• Arkadaşlar bende Samsun galaxys i9000 var telefonun kendi navigasyonu çalışmıyor açıldığında " Konum bulma şu anda gerçekleşemiyor diyor" ama başka bi navigasyon proğramı yüklediğimde çalışıyor sorunsuz.Bu sorunu nasıl hallederim.

• Dediğim gibi GPS donanımı sorunluymuş

Lehimleyerek sorunu çözmüşler.. Yazılım işe yaramıyor yani, beni kandırdı düzeldi zannetmiştim şimdi tam zortladı hiç bulmuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramadhan -- 29 Temmuz 2011; 17:30:33 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.