Şimdi Ara

Gps li Tablet - Navigasyonun işini görebilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet. güzel bir örnek bence de, nasrettin hoca da eşeğe ters binmiş mesela, bu da konuyla çok alakalı.
  • hleb oradaysa arshavin burada demek istediniz heralde yani bunları bir yerden kopyaladıysanız okumadan kopyalamışsınız, siz yazdıysanız cidden insanları yanlış yönlendiriyorsunuz,

1) "Her ne kadar uyduya çabuk bağlanabilselerde stabil değillerdir sık sık bağlantıyı kaybederler. " bu ne güzel bir çelişkidir hiç güçlü değiller, hemen bağlandıklarına bakmayın, bağlantıyı sık sık kaybederler
    2 yıldır data bağlantısız galaxy s2 gpsini kullanıyorum, bir kez dahi bağlantı sonrası ne koptuğunu ne de stabilliğini kaybettiğini gördüm, dünyanın en karışık şehirlerinden biri sayılır İstanbul, yolu kaçırdığımda dahi işlemcisinin güçlü olması nedeniyle 1-2 sn içinde alternatif yolu sunabiliyor.

2)"Tabletlerde her ne kadar GPS alıcısı olsada Navigasyon yazılımı ve haritası yoktur. Kullanıcının daha sonra satın alması gerekmektedir. Güncelleme opsiyonlu haritalar (3yıl, 5 yıl ya da ömür boyu) ise 80-100 USD yi bulabilmektedir. "

Samsung galaxy S2 lisanslı olarak harita ve yazılımı içinde barındırıyor zaten, üstelik 80-100 USD nedir? cidden bunları siz mi yazdınız? İGO8 45 TL dir lisanslı hali, hepsini geçtim her şeyi lisanslı kullanıyoruz ya.. çoğu sitede ücretsiz olarak her hali mevcut..

3) Cam vantuzu? bu da 80-100 tl buna cevap vermiyorum, "Ayrıca orjinal ekipmanlar olmadığı için PND lerdeki gibi stabil, sabit ve şık durmaz. " bunları yazarken ciddi misiniz?

ben burada artık başka amaçlar arıyorum, 480x272 çözünürlüklü, rezistif bile sayılamayacak kadar hassasiyeti beter seviyede, bimin poşetleri kullanılarak üretilmiş hissi veren naylondan hallice ekranlar, 500 mhz seviyesinde ama ne kadar verim aldığınız belli olmayan işlemciler, ramler.. teknolojinin geldiği seviyeyi göz ardı ederek bu ekipmanları güçlü Gps alıcısı ayağına bu kadar insana yedirmek ne kadar doğru? Yani çok matah bir şey gibi MP3 çalar ve VİDEO özellikli demeleri de cabası, android'in bu konudaki üstünlüğünü bahsetmeye gerek yok.

navigasyon cihazı almak isteyenler media markt, bimeks vs. gitsinler şöyle bir baksınlar zaten kendiliğinden vazgeçerler, ben açıkcası öyle oldum. 250tlye Samsung Galaxy S 5.0 aldım videoda mevcut, şu da var 7" tablet almak da doğru değil hem büyük hem de fiyatları malum. 5" de seçenek ne kadar var onu da bilmiyorum, tek bilidiğim navigasyon cihazlarının çağdışı kalmışlığı.

http://www.youtube.com/watch?v=Md5eawy0hcM&feature=youtu.be

edit: linki koymak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 27 Nisan 2013; 14:01:45 >

• Arkadasimiz galaxy s wifi 5 diyor samsung galaxy s4 degil , galaxy wifi s 5 samsungun 5inch tablet cihazi aratirsaniz gorursunuz ozelliklerini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efor4

Lütfen yuvarlak konuşmayın. Bilgi ve verilerinizi paylaşın. Ayrıca kavga ve sataşma peşindeyseniz size birdaha cevap vermem.

1-) Burada 1000 TL ve üzeri Akıllı telefonlarla PND leri kıyaslamıyoruz. Normal tabletler ile PND leri navigasyon performansları açısından kıyaslıyoruz.

2-) Sıradan Tabletlerdeki GPS alıcılarının Navigasyon için pek uygun olmadığı endüstriyel bir gerçektir. İsteyen performans datasheetlerini kıyaslayabilir.

3-) ''250tlye Samsung Galaxy S 5.0 aldım videoda mevcut'' nedir anlayamadım. Galaxi S4 daha çıkmadı ülkemizde. S5 sanıyorum Kore de AR-GE si yeni başlamıştır. Çıkınca da 250 değil 2500 TL olur herhalde.

4-) Igo Primo+ Başarsoft tek güncellemeli lisans bedeli 72 TL dir. Müteakip beher güncelleme 36 TL dir. BKNZ naviextras.com.

5-) aksesurlar konusunda itirazınızın hiçbir dayanağı yok. Sadece laf kalabalığı.

kavga ve sataşma amacım yok, sizin aklınız sıra laf sokma çabalarınız çok itici duruyor bu yüzden benim de tavrım size öyle gelmiş olabilir.

1-) benim normalde kullandığım cihaz Galaxy S2 ve bunu kullanırken sık sık arama gelip navigasyonum kesildiği için, Galaxy S wifi 5.0 aldım videodaki cihaz budur ve GPS performansı açısından galaxy s2den farkı yoktur. (yani kıyaslamaktan korktuğunuz akıllı telefonun sadece görüşme yapılamayan modeli)

2-) Sıradan tabletlerin GPS alıcılarının Navigasyona "pek" uygun olmadığı "endüstriyel" gerçek değildir. Yuvarlak ifade demişken tırnak içine bakabilirsiniz..

3-) Konun genel itibariyle yaptığınız işte bu.. telefon özelliği olmayan ve arandıkça navisgonun sekteye uğramayacağı bir cihaz olduğundan tercih ettiğim 2 yıldır piyasada olan Samsung Galaxy S 5.0 için manasız, garip tiye alma çabalarınız sizi komik duruma düşürmüş.

4-) Bir üst yazınızda 80-100 dolar diyordunuz, bu da 145-180 tl arasında demektir. Şuan 72 Tl diyorsunuz yarısı kadar ediyor ve herhangi bir indirim kampanya gözetmeksizin.

5-) bu konuda itiraz etmedim ki, cevap bile vermem hala da vermiyorum 100tlye cam vantuzu aldıysanız yada satıyorsanız üzücü bir durum. Laf kalabalığı size ait.

ayrıca navigasyon cihazlarının mükemmel kapasitif yüksek çözünürlüklü parlak ekranları, işlemcilerinin teknolojide öncü olduğundan iyi ki bahsetmemişsiniz, o konuya hiç girmemeniz beni memnun etti, yoksa çok kötü duruma düşebilirdim (!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 27 Nisan 2013; 17:57:51 >

• 2. el samsung satışları patladı patlayacak bu gidişle yazılar az ve öz olursa okunur yoksa tozlu sayfalara gider. Kısaca yazdık uzatmaya gerek yok tablet pnd olamaz pnd'de tablet. Hatta yazıları aynı yönde olduğundan diğer arkadaş neden SiGe SE4150 yazmışa takılmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 27 Nisan 2013; 18:05:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

... Kısaca yazdık uzatmaya gerek yok tablet pnd olamaz pnd'de tablet. ...

Aynen katılıyorum
  • quote:

2. el samsung satışları patladı patlayacak bu gidişle yazılar az ve öz olursa okunur yoksa tozlu sayfalara gider. Kısaca yazdık uzatmaya gerek yok tablet pnd olamaz pnd'de tablet. Hatta yazıları aynı yönde olduğundan diğer arkadaş neden SiGe SE4150 yazmışa takılmadım

Kısaca yazdık uzatmaya gerek yok ne demek? Estafurullah paşam ?
    Yazılar uzun değil araştırmayı seven insan için oldukça az hatta, ortada açık bir gerçek varken navigasyon cihazı daha iyi demek bence mantıksız ama mantıksız diye de kimseye sizin gibi tamam işte uzatmayın kısaca yazdık bu daha iyidir demem bu kabalığı yapmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktaysar

quote:

2. el samsung satışları patladı patlayacak bu gidişle yazılar az ve öz olursa okunur yoksa tozlu sayfalara gider. Kısaca yazdık uzatmaya gerek yok tablet pnd olamaz pnd'de tablet. Hatta yazıları aynı yönde olduğundan diğer arkadaş neden SiGe SE4150 yazmışa takılmadım

Kısaca yazdık uzatmaya gerek yok ne demek? Estafurullah paşam ?
    Yazılar uzun değil araştırmayı seven insan için oldukça az hatta, ortada açık bir gerçek varken navigasyon cihazı daha iyi demek bence mantıksız ama mantıksız diye de kimseye sizin gibi tamam işte uzatmayın kısaca yazdık bu daha iyidir demem bu kabalığı yapmam.

Sizden alıntı yapılmamış veya hitaben bir durum yok. Hiddete gerek yok, yazımda kabalıkta yok. Nasıl anlarsanız öyle ama konu lcd mi plazmamı gibi alakasız bir durumda herkes aynı şeyi kabul etseydi dünya nasıl olurdu ? Size göre öyle ama başkasına göre değil, öyle olsaydı koca AB de navigasyon için herkes akıllı telefon kullanırdı ama böyle bir durum yok :)

• Beni alıntılamamış olmanız bana hitab etmediğiniz anlamına gelmiyor. Bence de mümkün değil aynı fikirde olmak ama bunun karşılığında kısaca dedik işte şöyle şöyle şeklinde empoze fiiline giren de ben değilim. Sonuçta teknik konulardan bahsediyoruz ve başlığın içerdiği konudan bir gram sapmıyoruz. Tüm avrupa gps aygıtı olarak neyi tercih ediyor bu konuda fikrim yok ama şunu biliyorum ekran ve işlemci kalitesi yerlerde sürünen bu cihazlar yakın zamanda piyasada tutunamayacaklar.

Bu konuda kafa yoran tek biz değiliz ayrıca, tablet ve navigasyonların karşılaştırıldığı bir test ve altından aldığım bir yorumu ekliyorum.

"Interesting that, in this test, the android device was more accurate than the commercial grade gps."

ayrıca tabletlerin İşlemcileri daha üstün olduğu için daha sık konum doğrulama imkanlarından bahsetmişler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 27 Nisan 2013; 21:54:25 >

• Evet maalesef okudum ancak tabletteki işlemci ile doğruluğun en ufak bir alakası yok maalesef Biraz daha teknik makale okuyun derim. Olmadı eski yazdıklarımıza bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 27 Nisan 2013; 22:28:16 >
  • farklı bir yaklaşımınız var cidden elektronik mühendisiyim, teknik konulara uzak değilim. yazdıklarınızı okur öğrenirim
  • quote:

Evet maalesef okudum ancak tabletteki işlemci ile doğruluğun en ufak bir alakası yok maalesef Biraz daha teknik makale okuyun derim. Olmadı eski yazdıklarımıza bakın.

Bana kalırsa önce siz biraz okuyun derim..

Her ne kadar profiliniz gizlide (!) olsa şurada ki "eski" mesajınızdan hiç birşey bilmediğinizi rahatlıkla anlıyoruz.

http://forum.donanimhaber.com/m_52652107/mpage_3/tm.htm#msglink_67871579

Gps li Tablet - Navigasyonun işini görebilir mi?

Zira ya konu hakkında gerçekten hiç bilginiz yok. yada bilinçli bir şekilde insanları yanıltıyorsunuz. Küçümseme aşağılama alay etme sizi haklı kılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 28 Nisan 2013; 3:07:55 >

• @itsthehallowman ben pes ettim sayfa başında her şey maddelerle yazıyor zaten
  • :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 28 Nisan 2013; 3:50:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: itsthehallowman

quote:

Evet maalesef okudum ancak tabletteki işlemci ile doğruluğun en ufak bir alakası yok maalesef Biraz daha teknik makale okuyun derim. Olmadı eski yazdıklarımıza bakın.

Her ne kadar profiliniz gizlide (!) olsa şurada ki "eski" mesajınızdan hiç birşey bilmediğinizi rahatlıkla anlıyoruz.

Zira ya konu hakkında gerçekten hiç bilginiz yok. yada bilinçli bir şekilde insanları yanıltıyorsunuz. Küçümseme aşağılama alay etme sizi haklı kılmaz.

Alın o cihazı ( ben havale yaparım ücretini) açın bilmeden bakın bakalım ne göreceksiniz. Kimsenin dünyadan haberi yok öyle sadece ekrana bakarak ips i filan anlayamazsınız benim bilgimi sınamanızda hata 6-7 ayınızı fabrika veya üretim tesislerinde geçirin yılda şöyle ni 150.000 mil uçun sonra konuşalım teknik birşey yazacaksanız kendiniz yazın bilginiz varsa yoksa şahsi yazıyorsunuz ve mesajlar sizin yüzünüzden siliniyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: itsthehallowman

quote:

Alın o cihazı ( ben havale yaparım ücretini) açın bilmeden bakın bakalım ne göreceksiniz. Kimsenin dünyadan haberi yok öyle sadece ekrana bakarak ips i filan anlayamazsınız benim bilgimi sınamanızda hata 6-7 ayınızı fabrika veya üretim tesislerinde geçirin yılda şöyle ni 150.000 mil uçun sonra konuşalım teknik birşey yazacaksanız kendiniz yazın bilginiz varsa yoksa şahsi yazıyorsunuz ve mesajlar sizin yüzünüzden siliniyor

iban numaramı pm ile gönderiyorum. 389TL

buyrun

http://www.tabletburada.com/tablet-pc-modelleri/287-smartq-k7-gps-tablet-bilgisayar.html

• Alın açın bakın panele burayada detaylı resimleri koyun. IPS değilse yollamaya gerek varmı sizce ?

• quote:

Alın o cihazı ( ben havale yaparım ücretini) açın

Bence gerek yoktu ama bunu öneren sizsiniz ben değil. Bu durumda sözünde durması gereken kişi de yine siz oluyorsunuz.

quote:

Alın açın bakın panele burayada detaylı resimleri koyun. IPS değilse yollamaya gerek varmı sizce ?

Satan firma ips olduğunu iddia ediyor. (ve o şekilde satıyor)
    Bunun sallama olduğunu yazanda sizsiniz. Aksini söyleyen siz olduğunuza göre iddiasını ispatlaması gereken kişide siz oluyorsunuz.

Son olarak 150.000 mil uçmakla bilgi sahibi olunsaydı kuşlar profesör olurdu öyle değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 28 Nisan 2013; 22:51:16 >
  • Tablet yerine telefon düşünürseniz kapasitif ekranlı bir Nokia + Nokia maps işinizi görür
    Yalnız GPRS/3G kullanmadan uyduya bağlanacaksanız bir kaç dakika beklemeyi göze alın
    Data kullanacaksanız 15 saniye bile olmadan bağlanıyor.
  • @Ulaş-ım ben iki yıldır bu şekilde kullanıyorum, hata vs. gibi konuları aklıma bile getirmedim çünkü hiç yaşamadım piyasadaki navigasyon cihazlarının hantal yapısını görünce bu tarz cihaz alacakların da bu yönde bilgilenmesini istedim, bu da bir seçenek sonuçta ve ben asla navigasyon cihazı tercih etmem. Piyasada 100 yada 150tlye navigasyon cihazları da var onlara bir şey diyemiyorum ucuz sonuçta ihtiyaç doğrultusunda alınabilir. Navigasyonda çok mu önemli amoled, IPS vs ekranlar, 1 gb ramler vs. değil elbet ama cidden mantıklı bir şekilde şu navigasyon cihazlarını elinize alınca geri bırakmak geliyor insanın içinden ve tabletlerle kıyaslayınca da yazık diyorsun verilen paraya.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.