Şimdi Ara

GPS ile araç takip ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumun otomobil genel bolumu mudavimlerindenim. Bılgı ıhtıyacı hıssetıgım ıcın bu bolume gırdım.

Dıger bolumlere gore halen sevıyelı kalabılmıs bır DH köşesinin olması benı sevindirdi.
    Herneyse,

Şirketımıze ait ikitane araç var. (Maliyet onemli degil ancak alternatifleri bilmek ıstıyorum)

Bu aracları TR geneli oturdugum bılgısayarın ekranından ızlemek ıstıyorum. Hangi cadde hangı sokak vs..vs..

2 tanesı olmasa bıle enazından bırını ızlemek ıstıyorum.

-Buna ımkan varmıdır ?

-Varsa nasıl mumkun olur ?

-Hangı donanımlara /gereksınımlere ihtiyac vardır ?

Yardımcı olursanız sevınırım. iyi forumlar

• Evet araç takip sistemi var diye biliyorum...Bazı okullar,anlaştıkları servislerde bu sistemi kullanıyor hatta veliler internete girip çocuklarının servisini aynı anda takip edebiliyor.....Ama böyle bir donanım için neler lazım bir bilgim yok...dilerseniz google da 'Araç takip Sistemi' diye aratarak birşeyler bulmaya çalışın daha detaylı bilgilere ulaşırsınız.Şimdi arattıp pekçok şirket var böyle bir hizmet sunan....
  • Turkcell shop denen turkcell hizmetlerini satan firmalara da bir danışmanı öneririm onlar da o şekilde bi sistem satıyolar diye biliyorum

edit: sanırım hatirladim turkcell'deki ismi ekipmobil olacaktı. geçi bu gps değil gsm şeklinde izleme sanırsam, neyse bu da bir alternatif :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simonsorcerer -- 28 Temmuz 2008; 11:49:16 >
  • Öncelikle donanım olarak
    Gps ve gprs özelliği olan pocket pc niz olması gerekmektedir.( Ya da bu işi yapan bir blackbox ) Takip işini internetten yapmak istediğinizden dolayı gprs gerekmekte, dolayısıyla da bir adet sim kart gerekmektedir.
    Diğer taraftan takip ekranı sağlayan bazı şirketler olduğunu duydum. Ne kadar doğrudur bilemem. Bu şirketlerden sizin cihazınız için kullanıcı oluşturmalarını isteyebilir. Size verecekleri username password ile, araç takip çalıştığı süre boyunca internetten takip edebilirsiniz.
    Tabi bu bilgilerimin hepsi teorik, pratikte araç takip sistemi kullanmadım. Ama bu şekilde oluyor :)
  • Arkadaşlar cok teşekkür ederim.

Bir cok firma var ınternetten. Ugun ve dogru olanını bulmak ıcın hepsını aramaktan başka çare yok gıbı gorunuyor

Iyı forumlar
  • bende sizin gibi bu sistemi çok araştırmıştım ve elcobil diye bir sistem buldum ve 3 aracımada bu sistemi takdırdım şuandada kullanıyorum ve gayet güzel bir sistem,cihazım temeli,aracınıza sizin istediğiniz bir yere gelip orada bir gps ve gsm tabanlı bir cihaz takıyorlar,bu cihaz uydudan aldığı koordinatları şirket merkezine sms atıyor orada bu bilgileri harita olarak size verilen bir şifreyle internetten takip edebiliyorsunuz.aracın hızını dahil herşeyini görebiliyorsunuz.

ELCOBİL Bilişim Telekomünikasyon

Elektronik Danışmanlık ve Tic.Ltd.Şti.

Tel:0 212 444 35 26 (Pbx) Dahili:119

Tel:0 212 444 ELCO

Fax:0 212 275 07 67

E-Posta : murat.tay@elcobil.com

Web:www.elcobil.com

• Bir de şu var ;
    www.Solit.com.tr

Barış Dur : 0 216 337 08 25
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gps Takip Cihazları
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çevremde şirket arabası kullanan ve GPS olduğu için sürekli takip edilen arkadaşlarım var. Sistemin çok iyi çalışmadığını söylüyorlar. Şehiriçinde yol alırken patron arıyomuş çok hızlı gidiyorsun diye, halbuki bunun hızı 60-70 km de falanken :) konumlandırma olarak da biraz sıkıntılar varmış. bilginize
  • işte hızlı gitmesinler kaza yapmasınlar, birşey olursa bulunabilsinler, araç çalınır ise durdurabilsinler diye var bu sistemler =)

GPS - GPRS modüllü olanlar uydudan veri alır içindeki data hat ile aktarır, bazı sistemlerde masa üstü yazılım ile (sakıncalıdır sizi bir makineye bağlar) bazılarıda webden takip edilerek izlenir, birçok bilgi alınabilir, konu eski ama bu sistemler artık çok gelişti, sadece takip değil dinleme, durdurma, korna flaşör kapı kilitleme birçok şey yapılabilir.

solit'in sistemi olan mobitrack'i tavsiye ederim (www.solit.com.tr) bir de bu sistemde artık 2 boyutlu değil 3 boyutlu haritalar üzerinden takip yapılabiliyor görsellikte önemli =)
  • bu sistemler gps üzerinden konum - hız bilgilerini alıp yorumlayarak (alınan yol, anlık hız, menzil, vb) gprs üzerinden sisteme veriyi gönderir.
    bu sistemi kırmak fiziksel çabayla ancak yapılabilir. sistemler çok gelişti eskiden veriler sms üzeriden gönderiliyordu artık (günde 300 sms in maliyetini hesap edin) gprs kullanılıyor. gsm şebekesi çekmezse noluyor? hiçbişey çünkü verileri içinde depoluyor ve hat bulduğunda toplu olarak yolluyor. akü bağlantısını çekseniz bileyedek bataryası (opsiyonel) veri göndermeye devam ediyor.
    ayrıca bu sistemlere kimlik çipi, kapı sensörü, ısı sensörü, şok sensörü, kontak kapama, vb kullanıcı taleplerinde sınırsız eklenti yapılabiliyor. sistemin güzelliği ise şurda: şirket sahibi açıp tek tek adam ne yapmış diye incelemesi gerekmiyor. adam belli kurallar koyuyor ve bu kuralların dışına çıkıldığında sistem uyarı veriyor (isterse sms olarakta) şöyleki mesela a aracı kadıköyde saatte 80 km hızın altında ve toplam 30 dakikadan fazla sabit durmamak şartıyla en fazla 300 km yol yapacak dediğinde sistem hız ihlallerini beklemeleri vs uyarı olarak veriyor, tabi anlık konum bilgisi, harita üzerinde rota takibi (çizgi ile göstererek) gibi uygulamalarıda yapabilyor. sistem program bazlı değil internet sitesinden kullanabildiği için tek bilgisayara bağlı kalınmıyor. bu noktada esas önemlisi ürün desteği ve sistemi yürüten firmanın kalitesi.
    bende bir firma ismi vereyim mobiliz, yetkili satıcısı dawww.filotek.com.tr

• www.mobiltakip.org bunu inceleyebilirsiniz. Takip için kullanabileceğiniz sorunsuz ve en az maliyetli üründür.
    Kullandığınız kadar maliyeti olur hemde mobil olduğundan her yerde kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geoyazilim -- 5 Haziran 2009; 20:49:58 >
  • www.aractakipsistemlerii.com sitesinde de uygun ürünler bulabilirsiniz.
  • İki aracınız için 2 tane takip sistem cihazı (GPS) alacaksınız. Araçlara takacaksınız. Ayrıca size bir şifre verecekler. İlgili siteye kullanıcı adınız ve şifreniz ile gireceksiniz. Takip edeceksiniz.
  • araç takip sistemleri hakkında geniş bilgiye ramazan arkadaşımızın sitesinden ulaşabilirsiniz. kodfeed.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.