Şebeke C336'yı şutladığında, telefonu resetlemeden nasıl tekrar veri akışı sağlanabileceğiwww.budur.com da C336 başlıklı forumda anlatılmış.
Şebeke C336'yı şutladığında, telefonu resetlemeden nasıl tekrar veri akışı sağlanabileceğiwww.budur.com da 'C336' başlıklı forumda anlatılmış.
bende me45 var.aycell ile baglanmaya calısıyorum.bende sık sık telefonu aqcıp kapatıyorum.bazen sebekeden bazende telefondan sanırım.ilk once server cevap vermiyo diye mesaj geliyo.sonra csd deyinde csd hatası!csd yi tekrar edince modem hatası veriyo!acıp kapatıyorum duzeliyo.bu olayla en az 3 -4 defa karsılasıyorum.varmı boyle sorunu olan?ama bence sebeke
ooof ooofff c336 ım var ayselim var izmir bucanin kerbela da diyebilecegimiz bi yerindeyim ama etrafta yasayan bisuru insanda var ama yine de sehir merkezinden disarda baya otobana cok yakin sayilir.. su anda ortalama 4,5 Kbyte ile download yapmaktayım ve yaklasik 5 saatten beri de bagliyim aycellde cayır cayır cekiyo...
gelin bi de aksam ya da gunduz vakti nasil baglandigimi sorun bana.. baglaniyorum baglaniyorum eevallah da tas catlasa 15-16 Kilobit aliyorum saniyede eh yawas ama belesin de alahi var yani..
kitlenmeye ver kesilmesine gelince gunduz ya da aksam ben de yasiyorum ama dedigim gibi benim bulundugum yer böle kargasadan uzak bi mekan cok fazla aycell kullanan var mı etrafta onu bile bilmiyorum fakat böle candan bezdiric dercede kopmalar kesilmeler de yasamiyorum.. adam gibi bişi download etcegimde de geceden acik birakiyorum sabaha kadar napcaksa yapiyo telefon...kesilirse de kesilsin yani umrumda degil.. ayda 100 milyon lira telefon faturasi veriyodum simdi onu vermiycem internet icin.. cok lazim olursa bisey dial up modemim de var baglarim hattimi baglanirim..
ama telefonumu bişiler download etsin diye evde de bırakmam..telefon cunku bu modem ya da bilgisaar aksesuarı degil ki.. hem neden kesintisiz olsun .. hem beleşe gprs kullancaz hem de birileri parasıyla konusmak istediginde ona mesgul calcak da bizim baglantımız devam edicek.. primary olan elbette konusma msg vs oluyo şebekelerde..
bu forumda özellikle c336 baslıklı olanında okudukca içim karardı ulan naaptım ben nasıl bi telefon aldım diye... ama durum gercekten de okadar kötü degil alalı iki haftayı askın bi zaman oluyo....ve beni internetin masrafından kurtardıgı için memnunum.. gerisi de o kadar sorun degil.. bişi indircegimde eger acilse efendi gibi dial up baglanırım yok o kadar acil degilse zaten izmirin onemli internet servis saglayıcılarından birinde calıstıgım için giderim işyerinden indiririm.. elbette bu durum benim için gecerli fakat diger problem yasayan arkadaslara kolaylıklar diliyorum.. özellikle burada gösterdikleri cabaları da takdir ediyorum.. birisi yazmıstı yukarda "telefon muhendisi olcam üleeen" diye fakat armut ve garip isimli diger arkadasa da katılmadan edemiyorum öncelikli olarak şebekeye bakmak lazım sonra da telefon... telefon baglantıyı keep alive edemiyodur ayrı mesele ma şebeke cok yogunsa telefon naaaaapsın..
hayatımda ilk defa bi telefona(modeme de diyebiliriz:P) bu kadar para vermiş olmaktan da mutluyum.. işimi görüyoomu görüyo...
o zaman saga sola camur atmama da gerek yok yarın bi gun giderim modeksan servisinden yeni yazılımı yukletirim güsel de olur
motorola c336 dan bu kadar kimsenin şikayetci olmasının sebebi biras da gprs kullanmak isteyenlerin direk olarak c336 ya atlamıs olması da olabilir.. ucuz güsel bi telefon haliyle gprs beleşcilerinin hemen hepsinde c336 var.. yani benim etrafımda ne kadar adam varsa hepsinde c336 var.. bi kacında da accompli var.. onlardan da telsim kullananları böle atıyo düşüryo gibi problemleri daha fazla yasıyolar...
cok cetrefillli bi mevzu durumdan cok fazla rahatsızlık duymamakla birlikte eger yapılabilcek ürün degistirmesi ya da yazılımla yapılacak bi iyileştirmeye de destek veriyorum..
fakat bu foruma telefonu almadan evvel takılmıs olsaydım kesinlikle bu telefonu da almazdım yani...bunu da belirteyim
hehe tam bunları derken 5:43 saat sonra ve de 40 MB felan indirmişken baglantım donduuu ehehehewww.budur.com daki yazanlari yapmak felan da işe yaramadı ben de naaptım telefonu yeniden acıp kapadım:)))
eger bu yazdıklarımı okuyabiliyosanız problem yok demektir:)))
herkese selamlar:)))
Bir haftadır bu formu takip ediyorum. Burada C336 hakkında yazılanlardan sonra bu telefonu almaktan vazgeçmiştim, fakat abim benden habersiz telefonu almış. Şu anda telefonla internete giriyorum. Bulunduğum yerde Aycell pek iyi çekmiyor, telefonda data hattı işaretinin çıkması için baya bekliyorum. Bazen gidip geliyor ve zor girebiliyorum. Fakat bugün iyi sayılır. Bazen ortalama 3k'ya çıkıyorum fakat sabit değil. Dediğim gibi şebeke iyi çekmiyor. Fakat bende anlatılan gibi sorunlar olmuyor. Arada bir donma oluyor fakat bu şebekeden, çünkü bir süre sonra tekrar geliyor. Bu sabah yaklaşık bir buçuk saat girdim ve şarzım bittiği için hattan düştüm. Şu anda yaklaşık 45 dakikadır bağlıyım ve şebeke dışında bir sorunum yok. Ayrıca arkadaşımın c336'sınıda burada denedim ve oda benimki gibi. Bunu sadece bilginiz olsun, başka sonuçlarıda görün diye yazıyorum.
C336'yı ilk aldığımda, modemini bilgisayara tanıtmakta çok zorlanmıştım. Bir dolu farklı ayar yaptım, usb evrensel veriyolunu kaldır/ekle yaptım. Sorun kabloda mı diye orijinal kabloyu değiştim. Olmayınca bir başka bulduğum kabloyu deneyip yine değiştim. Windowsu değiştim. Baştan kurdum. Telefonun versiyonunu defalarca değiştim. Sonuçta deneye yanıla daha iyi sonuca ulaştım. Ama en iyi sonuç için demek şimdi de sıra, evi değişmeye geldi.
evet mesela Konya'ya gel aycell hat al bitanede kesilmeleri kopmaları unut...
aycellin hiç düzeni yok bi bakıyom 3-4 download diğer gece ııhhh artık modem ayarlarını karıştıra karıştıra bıktım acaba şurdanmı veya burdanmı diyerek? evet bence de şebeke....
motorola c336 kullanıcılarına bir tavsiye:
denetim masasından, telefon ve modem seçeneklerine(winXP için. win98'de sadece modem) girin. "modemler" sekmesinde karşınızda duran motorola gprs modem'i tıklayıp özellikler tuşuna basın( ya da iki kez tıklayın. pofff). karşınıza yeni gelen iletişim penceresindeki "gelişmiş" sekmesini açın. orada gördüğünüz "ek başlatma komutları" başlıklı kutuya:
AT+CGDCONT=1,"IP","telsim" ya da aycell için: AT+CGDCONT=1,"IP","aycell" yazın(aycell için apn ismi sanırım aycell idi). daha sonra nete bağlanın. bi kontrol edin bakalım düşmeler tekrarlıyor mu?...
edit: büyük harf küçük harf kullanımına dikkat edilmelidir.
valla bende c55+aycell kullanıyorum ve batarya bitene kadar hat kesilmiyor data kablosu orj.siemens ama ne yazık ki aynı zamanda şarj edemiyor tek kötü tarafı bu.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mds</i> <br />aycellin hiç düzeni yok bi bakıyom 3-4 download diğer gece ııhhh artık modem ayarlarını karıştıra karıştıra bıktım acaba şurdanmı veya burdanmı diyerek? evet bence de şebeke.... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
valla 3-4 yapıyorsan aç elini dua et biz konyada 1 ile kırım kırım download yapıyoruz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme