Şimdi Ara

GPON'da abonelik yokken ONT çalışıyor mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • pcislocked kullanıcısına yanıt

    Hayır işte siz benim dediğimi anlamamışsınız, benim hattımdaki tanımlı abonelik Türk Telekom 1000 Mbit. Ama ben başka bir şehirde kullandığım TürkNet hattımın pppoe bilgisini girip burada çalıştırıyorum. Bu sadece Türk Telekom altyapısında TürkNet 1000 MBit download hızı alıyorum.

    İşte bu da kanıtım, şu an internetim tamamen TürkNet serverları üzerinden geçiyor.

    https://streamable.com/pbq00j

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Oops!

    This video is private.


    diyor.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    düzelttim sanırım tekrar dener misiniz

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Düzelmiş, izledim :)

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    boyle bisi varsa 1000mb paketi olanlar 5 kisiye oyun indirmesi icin ucretli verse internet parasi cikar 😄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evinize en son bağlı olan paketin hızına kadar çıkabilirsiniz. Bunu anlatmaktan ağzım ağardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme:

    Dün akşam Fiber internetimi kapattırmak için başvuru yaptım, bugün SMS geldi, iptal onaylandı, cihazları iade edin diye. Bir baktım 1000 Mbit olan hız 0.5 Mbtie düşmüş, yani Türk Telekom pppoe kullanıcı adım neredeyse kapatılmıştı. Hemen Türknet pppoe bilgimi girdim ve 1000 Mbit çalıştı anında.

    Buradan anlıyoruz abonelik olmasa da ONT bağlı olan lokasyonlarda Türknet kullanıcı adı şifrenizi girerek internet kullanabilirsiniz. Bağlı olacağınız hız da ONT takılı olan yerde alınmış son aboneliğin hızı ile limitli olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her abonenin bir hizmet numarası ve aboneye tanımlı ont cihazı var. Aboneliğin iptal olduğunda ont pon sinyalini almaz. Fişe takarsın çalışır ama internete erişemezsin. Sistem ne kadar pasif olursa olsun uçtaki cihaz aktif bir cihaz. Ont ile kontrol sağlanır :) yani ecnebilerin “nice try” dediği şey olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

    Abonelik iptal olduğunda portu başkasına bağlayana kadar port fiziksel olarak size bağlı kalabilir ama port sistemsel olarak kullanıma kapatılıyor yani DSL sinyali kesiliyor. Sistemsel olarak kapanmamış bir port, parası ödenen porttur bu yüzden burada "başkasına bağlanana kadar farklı hesapla kullanılabilir" şeklinde hatalı bir çıkarım yapmışsınız. Operatörünüzde hat kapanmış görünse de operatör ile Türk Telekom arasındaki anlaşmada henüz hat kapanmamış olduğundan DSL sinyali bir süre daha aktif kalıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 15 Eylül 2023; 12:3:24 >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Hocam Türknet aboneliği aralık 2022 sonunda iptal ettirdim, tam tarihini hatırlamıyorum. Daireye gelen kablo 5 uçlu kablo, 2si türknete 2si kablonete aitti, stabilite sorunu yaşadığım için kabloyu dışardan çektim, o sırada da hali hazırda bağlı olan bina girişinde türknetin takılı olduğu kabloyu modeme takmışım. İnternete çıkabilince şaşırdım, modem şifresini eski türknet şifresini girince de pppoe başarısız hatası aldım, kablonete geçirince yine internete çıkabildim. Bağlantı hızı daha düşük olduğu için kablonet portuna geri döndüm. Şimdi deneyebilir misin derseniz de bir ara uğraşırken gerek olmaz diyerekten bina girişinden türknet kablolarını boşa çıkardım, artık istesem de bulamam :))

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.