Şimdi Ara

GÖZLÜKLE ARABA KULLANANLAR DİKKAT !! DİKKAT!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
9.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli numaralı gözlük kullanan arkadaşlar vardır aramızda mutlaka(ben dahil). Ehliyetlerimizde de bu husus yazar zaten.

Bir yazıda okumuştum. Numaralı gözlük takan ve bu şekilde araba kullananlar Avrupa'da yedek gözlük ibraz edemediği zaman trafikten alıkonuyormuş. Önce saçma geldi. Sonra düşündüm ki çok doğru.

Düşünün, gözlüğünüz kırıldı veya dereye, göle vb. düşürdünüz. Benim gibi yüksek astigmat-miyop iseniz yolda kaldınız demektir. Özellikle geceleri farlar, stop ışıkları adeta ışık topuna dönüşür. Araba kullanmak riskli hale gelir, hatta gidemezsiniz.

Bir yolculukta benim başıma gelmişti, Gözlüğümün camı düştü. Allahtan numaralı güneş gözlüğüm vardıda rahat geldim gözlükçüye kadar. Bu olaydan sonra evde duran eski ve numaraları aynı olan gözlüğüm hep torpido gözündedir yedek olarak..

Gözü bozuk olan ve yolculukta gözlüğünün başına kaza gelebilecekler. Bence bu hususa önem vermelidir.
    Avrupa'da yedek gözlük gösteremeyen araçlara sürme izni verilmediğinden bahsetmiştim. Bizim Ülkemizde bu husus düzenlenmişmi yasa veya yönetmelikle araştırıyorum.Büyük olasılıkla böyle bir düzenleme bizdede vardır. Öğrenince onuda yazacağım. Yada bilenler varsa onlarda yazabilir.

Numaralı gözlük kullanan arkadaşların dikkatine sunarım. Yedek gözlük bazen stpne kadar gerekli olabilir.

• Bende de astigmat var ve de dediğiniz kadar önemli gerçekten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Bende de astigmat var ve de dediğiniz kadar önemli gerçekten...
    Aynen katılıyorum. Benımde basıma gelmıstı. Allahtan aracta babamın gozlugu vardı ve numaralar bırbırıne yakın oldugu ıcın evekadar ulasabıldım.
    Bılgı ıcın tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Aynen katılıyorum. Benımde basıma gelmıstı. Allahtan aracta babamın gozlugu vardı ve numaralar bırbırıne yakın oldugu ıcın evekadar ulasabıldım.
    Bılgı ıcın tesekkurler.

Alıntıları Göster
    ben avrupada yasiyorum ama hic duymadim burada ehliyetine yazmiyorlar gozluk falan

bizim ehliyetler zaten biraz eski hala kagit tan yazacak okadar cok yer ama yazili degil bende gozluk kullaniyorum
    yakinda kimlik lerin icine dahil edeceklermis kimliklerimiz cip li bakalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polotje -- 1 Haziran 2007; 21:46:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: polotje

ben avrupada yasiyorum ama hic duymadim burada ehliyetine yazmiyorlar gozluk falan

bizim ehliyetler zaten biraz eski hala kagit tan yazacak okadar cok yer ama yazili degil bende gozluk kullaniyorum

Alıntıları Göster
    bilgi için teşekkürler, gözlük kullanmıyorum ama sanırım kullanıcam bu gidişle

• quote:

Orijinalden alıntı: FaBeRgE

bilgi için teşekkürler, gözlük kullanmıyorum ama sanırım kullanıcam bu gidişle

Alıntıları Göster
    Yedeğim her daim torpido gözünde durur... akıllı adam ilerisini düşünür, ön görülü olur ve tüm önlemlerini alır, illa ehliyette yazması gerekmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

Yedeğim her daim torpido gözünde durur... akıllı adam ilerisini düşünür, ön görülü olur ve tüm önlemlerini alır, illa ehliyette yazması gerekmiyor..

Alıntıları Göster
    hiç aklıma gelmemiş birşeydi bilgi için çok teşekkür ederim eski gözlüklerden birini koyayım bari arabaya gerçekten lazım olabilir :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cance

hiç aklıma gelmemiş birşeydi bilgi için çok teşekkür ederim eski gözlüklerden birini koyayım bari arabaya gerçekten lazım olabilir :)

Alıntıları Göster
    bende uzun yıllar yuksek miyop gozlugu kullandım. o donemdede gozlukle yazıyordu ehliyette
    ama lens kullanmaya baslamıstım. bir gece kontrolunde polis abi taktı kafayı gozluge
    ne kadar anlattımsada anlayamadı
    bende tuttum cıkardım, bi anda ters dondu ve basbas bagırmaya basladı " koy la gözünü yerine" diye.

sonradan ameliyat oldum ve kurtuldum
    cok zor bir engel, allah gozluk veya lens kullanmak zorunda olanlara yardım etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sasmalco

bende uzun yıllar yuksek miyop gozlugu kullandım. o donemdede gozlukle yazıyordu ehliyette
    ama lens kullanmaya baslamıstım. bir gece kontrolunde polis abi taktı kafayı gozluge
    ne kadar anlattımsada anlayamadı
    bende tuttum cıkardım, bi anda ters dondu ve basbas bagırmaya basladı " koy la gözünü yerine" diye.

sonradan ameliyat oldum ve kurtuldum
    cok zor bir engel, allah gozluk veya lens kullanmak zorunda olanlara yardım etsin.

Alıntıları Göster
    Bende gözlük kullanıyorum ve ehliyetimi almak üzereyim. Söyledikleriz gerçekten önemli. İkinci bir gözlük daha almak mantıklı. Evde duran gözlüğüme cam taktırmam lazım demektir. Arabayı fazla kullanamayacak olsamda torpidoda durmasında bi zararı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Bende gözlük kullanıyorum ve ehliyetimi almak üzereyim. Söyledikleriz gerçekten önemli. İkinci bir gözlük daha almak mantıklı. Evde duran gözlüğüme cam taktırmam lazım demektir. Arabayı fazla kullanamayacak olsamda torpidoda durmasında bi zararı yok.

Alıntıları Göster
    Yedek mangal kömürü, yedek sigara, yedek içki , yedek su ve benzin bidonu,yedek çocuk bezi,yedek giysi vs. vs.

bulundurur yurdum insanı ama gözlük takıp yedek gözlük taşıyan var mıdır ? sanmıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: polotje

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: polotje

Bu konudaki uygulamayı bir yerde okumuştum, ama kaynağını ve zamanını doğrusu anımsayamıyorum. Ama yanıtlayan arkadaşlarında belirttiği üzere, gözü bozuk olupda araba kullananlar gözlüğün önemini çok daha iyi anlar. Gerçekte böyle bir yasak olmasa dahi bir yedek gözlüğün gerekli olduğu ortaya çıkıyor. Gündelik hayatta zorunlu olmasada araba kullanırken gerekli, bizim ve başkalarının hayatlarına önem vermek açısından.

Daha önce yazdığım gibi ben gözlüksüz araba kullanamayacak derecede astigmat olmuş gözlere sahibim. Beni en iyi astigmatı ileri olanlar anlar zaten. Gözlüğü gözümden çıkarınca televizyon bile izleyemezken araba zaten hiç kullanılamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

quote:

Orjinalden alıntı: polotje

Bu konudaki uygulamayı bir yerde okumuştum, ama kaynağını ve zamanını doğrusu anımsayamıyorum. Ama yanıtlayan arkadaşlarında belirttiği üzere, gözü bozuk olupda araba kullananlar gözlüğün önemini çok daha iyi anlar. Gerçekte böyle bir yasak olmasa dahi bir yedek gözlüğün gerekli olduğu ortaya çıkıyor. Gündelik hayatta zorunlu olmasada araba kullanırken gerekli, bizim ve başkalarının hayatlarına önem vermek açısından.

Daha önce yazdığım gibi ben gözlüksüz araba kullanamayacak derecede astigmat olmuş gözlere sahibim. Beni en iyi astigmatı ileri olanlar anlar zaten. Gözlüğü gözümden çıkarınca televizyon bile izleyemezken araba zaten hiç kullanılamaz.

Alıntıları Göster
    Aslında çok mantıklı bir şey, benim gibi ileri derecede gözü bozuk olanlar için luzumlu bir şeydir.Bizler gözlüksüz hiçbir şey yapamayız hatta 1 metre önümü göremem.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmRSrL

Aslında çok mantıklı bir şey, benim gibi ileri derecede gözü bozuk olanlar için luzumlu bir şeydir.Bizler gözlüksüz hiçbir şey yapamayız hatta 1 metre önümü göremem.

Alıntıları Göster
    Gayet mantıklı. Fakat kendi adıma düşündüm de böyle bir şey başıma gelse gündüz idare ederim giderimde dediğiniz gibi gece iş sakata biner gerçi şu ana kadar olan gece yolculuklarımda hep birileri vardı sanırım yanımda ehliyeti olan. Şansımız varmış demek ki. O zaman ben de atayım eski gözlükleri arabaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: .C.O.

Gayet mantıklı. Fakat kendi adıma düşündüm de böyle bir şey başıma gelse gündüz idare ederim giderimde dediğiniz gibi gece iş sakata biner gerçi şu ana kadar olan gece yolculuklarımda hep birileri vardı sanırım yanımda ehliyeti olan. Şansımız varmış demek ki. O zaman ben de atayım eski gözlükleri arabaya.

Alıntıları Göster
    Ben bu yüzden araçta yedek olarak bir normal birde numaralı güneş gözlüğü taşıyorum.Mazallah gözlüğüme birşey olursa yola çıkmamın imkanı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

Ben bu yüzden araçta yedek olarak bir normal birde numaralı güneş gözlüğü taşıyorum.Mazallah gözlüğüme birşey olursa yola çıkmamın imkanı yok.

Alıntıları Göster
    BENCE ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU ,BİZLERLE PAYLAŞAN ARKADAŞI TEBRİK EDERİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: gt-40

BENCE ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU ,BİZLERLE PAYLAŞAN ARKADAŞI TEBRİK EDERİM

Alıntıları Göster
    bu anlatılan olay bizzat başımıza geldi...polis bizi durdurdu...arabayı arkadaşım kullanıyordu...hata bulamadı arabada...sonra geldi baktı baktı...hafifte alkollüydü polis...ve arkadaşa gözlükle kullanıyorsunuz dedi...evet dedik...yedek gözlüğünüz var mı... dedi.baktık bize zorla ceza yazacak...evet dedik..gösterin dedi..arkadaşın da numaralı güneş gözlüğü vardı. gösterdik...bu olmaz falan dedi...dedik numaralı bu da...olur olmaz olur olmaz derken insafa geldi de yazmadı...ama bizi 20 dk oyaladı..

• quote:

Orijinalden alıntı: grkn

bu anlatılan olay bizzat başımıza geldi...polis bizi durdurdu...arabayı arkadaşım kullanıyordu...hata bulamadı arabada...sonra geldi baktı baktı...hafifte alkollüydü polis...ve arkadaşa gözlükle kullanıyorsunuz dedi...evet dedik...yedek gözlüğünüz var mı... dedi.baktık bize zorla ceza yazacak...evet dedik..gösterin dedi..arkadaşın da numaralı güneş gözlüğü vardı. gösterdik...bu olmaz falan dedi...dedik numaralı bu da...olur olmaz olur olmaz derken insafa geldi de yazmadı...ama bizi 20 dk oyaladı..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: grkn

Demekki bizde de yasal olarak böyle bir zorunluluk varmış. Sizden böyle bir şey istediğine göre. Dayanak olmasa bunu isteyemezdi herhalde.

Bu hatırlatmamın yararlı olduğunu ve en azından bazılarımızı önlem almaya yönelttiyse benim için kazançtır.

Herkese keyifli sürüşler.

• quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

quote:

Orjinalden alıntı: grkn

Demekki bizde de yasal olarak böyle bir zorunluluk varmış. Sizden böyle bir şey istediğine göre. Dayanak olmasa bunu isteyemezdi herhalde.

Bu hatırlatmamın yararlı olduğunu ve en azından bazılarımızı önlem almaya yönelttiyse benim için kazançtır.

Herkese keyifli sürüşler.

Alıntıları Göster
    Gerçekten çok öenmli bir husus...
    Bir defasında benim evde gözlük camı kırılmıştıda, 500-600 mt. uzaklıktaki gözlükçüye zor gitmiştim.
    Dikkat edilmeli...

• quote:

Orijinalden alıntı: troleybus

Gerçekten çok öenmli bir husus...
    Bir defasında benim evde gözlük camı kırılmıştıda, 500-600 mt. uzaklıktaki gözlükçüye zor gitmiştim.
    Dikkat edilmeli...

Alıntıları Göster
    Bilgi için cok teşekkürediyorum arkadaşım
    Gercektende dikkat edilmesi gereken bir durum.Allah kimseyi zor durumda bırakmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluecat

Bilgi için cok teşekkürediyorum arkadaşım
    Gercektende dikkat edilmesi gereken bir durum.Allah kimseyi zor durumda bırakmasın.

Alıntıları Göster
    Gözlük yoksa lens koyun sizde yedek için

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.