Şimdi Ara

Gözlük kullanmış biri şu 3 kısa sorumu cevaplayabilirmi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb. sağ gözmde 0.75 sol gözmde 0.50 astigmat olduğunu öğrendim ve gözlükçüye gittim. devlet bir kısmını karşılıyor bir gözlük camı için üstne 20 tl vereceksin bunda zararlı ışıkları ayıklamaz, diğer bir gözlük camında güneş ışığından tv den pc den zararlı ışıkları ayırıyor dedi bunu alırsan üstüne 80 tl ödersin dedi. Bende heralde bu güneşte kararan gözlkdür diye tamam o olsun dedim.

Ertesi gün teslim ettiler gözlüğü eve gelip baktığımda güneşe tuttum kararmadı, bu gözlüklerin kararmayanları da varmı? Varsa kararanmı daha iyidir bu kararmadan zararlı ışıkları ayıran gözlük camımı? ve Hangisi daha pahalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencgsli_81 -- 11 Haziran 2014; 12:43:36 >

• Kararan gözlük değil, UV ışınlarını engelleyici gözlük diye geçiyor, kararmıyor. Kararanı var mıdır bilmiyorum ama Güneş'e çıplak gözle de güneş gözlüğü gibi gözlükle de bakmak zararlı zaten.
  • Dostum o uv ışınlarını geçirmeyen kararmazda o kadar fiyat farkı almamaları lazımdı ben herzaman cama 70 80tl veririm ama uv ışınlarını engeller bence kazık yedin tabi daha iyi bilenler söylesinler

bu arada kararan camlar güneşe çıkman lazım eğer olmuyorsa öyle değildir kararması lazım
  • Kararmayı bilmem de renk değişeni var.Taktığımda dıştan değişir.Benim gözün bir,nde astigmat birinde hipermetrop var.16 yıldır aralıksız(uyanık olduğum sürece gözümdedir) kullanıyorum.3.25ten 2.75e gerileyebildi.
  • Sen yanlış anlamışsın galiba.Güneşte kararan gözlük sana niye versin.Normal camlara güneş vurduğu zaman dışarıdan bakan için cam parlar.Gözlükçü sana parlamayan cam vermiştir , bir de çizilmeye dayanıklı cam özelliği var bunlar eklenince 80 lira filan tutuyor cam.
  • Güneşte kararan gözlükler Colormatic diye geçer.Senin aldığın gözlükte ise zararlı ışınları süzen filtre var
  • güneşte kararan dahamı pahalı peki onun fiyati ne kadar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gencgsli_81 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    5 yıl optisyenlik yaptım. Gözlük camları malzemesine göre mineral(cam),organik(plastik)ve polikarbon olarak üçe ayrılır. Bunların tamamı şeffaftır. İsteğe(ek ücretle) bağlı E.T. dediğimiz UV ışınlarından, Tv, bilgisayar ışınlarından koruyan filtreye sahip cam seçebilirsiniz. Camlarınızın filtreli olup olmadığını anlamak için gözlüğünüzü çıkartıp ışığa doğtu tutun, camlarda yeşil/mor yansımalar varsa, camlarınız filtrelidir.

Colormatic camlarsa bana hep itici gelmiştir. Genel kullanıcı kitlesi 55+ yaşlardır. İsteğe bağlı kahverengi yada füme renkli alınabilir. Bu camlar güneş ışığı görünce kararır, içeri girildiğinde açılır.

Bilginize

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DNZ_84

Merhaba,
    5 yıl optisyenlik yaptım. Gözlük camları malzemesine göre mineral(cam),organik(plastik)ve polikarbon olarak üçe ayrılır. Bunların tamamı şeffaftır. İsteğe(ek ücretle) bağlı E.T. dediğimiz UV ışınlarından, Tv, bilgisayar ışınlarından koruyan filtreye sahip cam seçebilirsiniz. Camlarınızın filtreli olup olmadığını anlamak için gözlüğünüzü çıkartıp ışığa doğtu tutun, camlarda yeşil/mor yansımalar varsa, camlarınız filtrelidir.

Colormatic camlarsa bana hep itici gelmiştir. Genel kullanıcı kitlesi 55+ yaşlardır. İsteğe bağlı kahverengi yada füme renkli alınabilir. Bu camlar güneş ışığı görünce kararır, içeri girildiğinde açılır.

Bilginize

Bilgilerinizi bizimle paylaşığınız için çok teşekkür ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gencgsli_81 kullanıcısına yanıt
    Yine merak ettıkleriniz olursa, elimden geldiğince cevaplarım.
    İyi gunler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.