Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (283. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.972
Cevap
656
Favori
2.439.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
62. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş lar size zahmet yardımcı olurmusunuz?

Uzak iki gözde +0.75

Yakın iki gözde +2.25

Hem yakın hem uzak gözlüğü aynı anda olanlardan istiyorum çoğu kişi sana pahalı cama gerek yok çünkü gözlük numaran fena değil diyorlar( 300 TL bandında )öneriyor kimiside öyle şey olmaz kaliteli al kullan diyorlar (800 civarı ) şimdi bir kaç optikci gezdim hangisi işe yarar acaba fikriniz varmı sizce aradaki farka degermi birde ya da onerebileceginiz cam varmıdır?

1 essilor 360di mı pi mı bir şeye 650

2 essilor comfort 3.0 850

3 novax genies 650

4 novax trion 950

5 cortex indoor 156 inceltilmiş 680

6 novax provide 850

7 hoya 500(bu ikisinin serisini bilmiyorum)

8 hawk 850

9 novax in bir tane başlangıç seviyesi cama 350 TL dedi şimdi ne yapayım fikriniz nedir şimdiden yardımcı olanlara çok çok teşekkür ediyorum.sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MezunDoktor -- 11 Haziran 2017; 10:55:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar numaralı gözlüğünüze klipsli güneş gözlüğü kullandınız mı hiç? gözlüğüm çerçevesiz cam aşağıdakiler olur mu veya başka tavsiyeniz var mı?

çeşit 1
    GittiGidiyor
    Polarize Güneş Gözlük Klipsi Exqudo Marka Kutulu epk04 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/giyim-aksesuar/polarize-gunes-gozluk-klipsi-exqudo-marka-kutulu-epk04-279426949

çeşit 2
    GittiGidiyor
    Yana Doğru Yaylı Polarize Güneş Gözlüğü Gözlük Klipsi Klips epk12 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/giyim-aksesuar/yana-dogru-yayli-polarize-gunes-gozlugu-gozluk-klipsi-klips-epk12-268945111

• BurakLEE kullanıcısına yanıt
    mavi ışık kaplamasından dolayı camı hafif sarı renkte görmeniz doğal. piyasa işi ucuz mavi kaplamalı camda bu sarı renk çok daha baskındır. kaliteli camlarda bu sarı renk daha az hissedilir.
  • MezunDoktor M kullanıcısına yanıt
    "pahalı", aldığınız /alacağınız ürünü hangi ürünle kıyaslıyorsunuz ona göre değişir.

sizde hem yakın hem uzak görme kusuru var. yakına baktığınızda ayrı, uzağa baktığınızda ayrı gözlük kullanmak (tak - çıkar) ve kullanmadığınız gözlüğü sürekli gömlek cebinizde gezdirmek mi daha iyi yoksa, yoksa, sabah kalkınca gözlüğü takıp akşama kadar dolaşmak mı. kaldı ki takmadığınız gözlüğü kaybetmek, kırmak çok daha olasıdır.

numaralarınızdan, yaşınızın 50 civarında olduğu anlaşılıyor. kaliteli, uzak, yakın tüm mesafeler için bir gözlük alın ve konforun tadını çıkarın.

yaşınıza ve mesleğinize göre bir cam seçin. bütün uzak/yakın camlar aynı değildir. kimi uzak mesafede kimi yakın ve orta alanda daha geniş görüş alanı sağlar.

gözlükçünüze hangi mesafeyi daha çok kullandığınızı anlatın. sözgelimi, çok kitap okuyorsanız, çok araba kullanıyorsanız, çok televizyon seyrediyorsanız vs.

unutmayın her uzak/yakın cam aynı değildir. % 100 performans almak istiyorsanız yaşam biçiminize uygun cam seçin.

• homerik H kullanıcısına yanıt
    Hocam iki cam önerdi

Biri esilor multifreee 600 TL idi

Diğeri comfort 3.0 onada 800 dedi ama multifreeyi önerdi aynı segment diğerine para ödersin dedi ama diğer gözlükçü comfort 3.0 ı önerdi aklım iyice karıştı bu arada yaş tutturmaniz mükemmel tebrikler .😊

• merhabalar hocam,
    aşağıdaki sonuçlar çıktı. devletin verdiği gözlüğü alsam sıkıntı yaşar mıyım? 12tl lik ücrete vereceklerini söylediler. birde reçeteyle gözlük almak için 10 gün süre olduğunu söylediler. doğru mu?
    daha önce essilor marka lens kullanmıştım memnunum bu lensten. yine aynı lensi mi kullansam? 280tl fiyat çıkardılar ama çok geldi bana fiyatı.
    iş gereği ve özelde devamlı bilgisayar kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reactor1111 -- 13 Haziran 2017; 2:20:15 >

• MezunDoktor M kullanıcısına yanıt
    -:) ben de aynı yaştayım.

comfort daha iyi bir tercih olabilir.

güle güle kullanın.
  • reactor1111 kullanıcısına yanıt
    sayın reactor1111,

öncelikle devlet gözük vermez. devlet, vatandaş güzlük alırken ona cüzi bir miktar maddi destek sağlar.

numaralarınız çok yüksek değil o yüzden 1.5 indeksli bir cam da işinizi görür.
    "daha önce essilor marka lens kullanmıştım memnunum bu lensten." demişsiniz, "lens"herhalde gözlük camından bahsediyorsunuz.
    essilor marka iyi bir markadır. camınızı alırken mutlaka sertifikanızı isteyin. bilgisayar, cep telefonu, tablet vs kullanıyorsanız mutlaka mavi ışık korumalı cam alın.
  • homerik H kullanıcısına yanıt
    Hocam çok bir fark yok dedi multifree yı aldım o yüzden umarım pişman olmam

• merhaba

ilk kez gözluk kullanacağım..Hiç tecrübem yok, almışken orta/üst seviye alıp bir süre sorunsuz kullanayım istiyorum..

Uzak
    sph cyl axıs pupılla
    sağ +1.00 -0.50 95 68
    sol +1.25 -0.50 70

yakın
    sph cyl axıs
    sağ +2.50 -0.50 95
    sol +2.75 -0.50 70

İsreklerim,uzak yakın tek cam istiyorum,güneşte kararanlardan olmalı ve çerçevesiz gözlüğe takılmalı,kaliteli ve şık olmalı,buğu,yag,toz sorunsalları minimum olmalı...(elimde çok kaliteli facet çerçeve mevcut)

Birkaç gözlükçüye fiyat sordum ,camlarda standart bir fiyat bulamadım..
    en insaflı fiyatı bulduğum zincir bir mağaza?(reklam olmasın), camın yukarıdaki özelliklere ek olarak;
    %40 veya %45 inceltilmiş polycarbon trivax cam,çok geniş görüş açısı,tüm kaplamalar vs '1150.TL' fiyat verdi zaten tüm masalara yapıştırmışlar listeyi ..Kendi markaları Alman malıymış, yukarıdaki özelliklere sahip aynı camın Essilor ve Seiko markasını da satıyorlar 2250.tl fiyat verdiler ve zaten tamamen aynı malzeme farkı farkedemezsiniz dediler...

Açlkçası bir bilen üstadların tavsiye ve yönlendirmelerine acil ihtiyaç var

• Aynisini kullaniyorum AR glacier. Umarim almissindir.

• simitci11 S kullanıcısına yanıt
    Evet aldım kullanıyorum.

• Merhaba arkadaşlar bugün atasunoptik mağazasına uğradım yeni çerçeve ve cam almak için.Yarın mağazaya onay verip gözlüğü yaptırtacağım ama bana 50 tl farkla mavi ışık filtreleyen kaplama önerisinde bulunuldu.Ben gün içinde uzun süre pc başında olduğum için mantıklı geldi ve zaten bilgisayarımda da uzun yıllar f.lux filtre programı kullanmaktayım.Ancak bugün forumda okuduğum kadarıyla bu kaplama gözlüğün sarımsı göstermesine neden oluyormuş.Zaten önceki sayfalarda da camın rengini paylaşmışlar oradan da gördüm ne kadar renk değişimi yaptığını.Bir de ışık altında camda leke gibi izlerin oluştuğunu ve görüşü bozduğunu yazmışlar.Acaba bu kaplamayı yaptırmalı mıyım?.Çünkü gözlük camla birlikte 270 tlye mal olacak.Bu nedenle 50 tllik bu kaplamadan memnun kalmazsan baştan bir daha cam parası vermek istemiyorum.Kullananlar yada bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler.

• arkadaşlar merhaba,

Salı doktora gittim .50 miyop ve 0.50/.75 astigmat çıktı. ilk kez gözlük alacağım. Uzağı çok net göremiyorum bunu çok önemsememiştim fakat Astigmat baş ağrısı yapıyormuş bu yüzden gözlük alırken biraz daha titiz davranmak istiyorum. Özellikle işte bilgisayar başında ve tv izlerken kullanmayı planlıyorum. Ufak bşr optikçi ve avmdeki bir optikçiye gittim kafam iyice karıştı. Ayrıca doktor mavi ışık ile ilgili bilgisayarcılar için gözlüklerden de bahsetti. Üstteki mesaj ile aynı sorunumuz olduğunu düşünüyorum. Özellikle cam seçimine nasıl karar vermeliyiz? Ne yazık ki satıcılar konu sağlıkta olsa çakallık peşinde ilk gittiğim yer 3 günde alman lazım yoksa alamazsın dedi 2.si 10 gün dedi. ilki ssk toplamda 40tl düşer dedi. 2. yer 35 + 15 50 tl düşer dedi. crizal prevencia cama 300, essilorun crizal diye çizilmeyen leke tutmayan bir modeline 160, standart bir cam için ise 80 istedi. çerçeveler ise zaten ayrıca bir sorun marka olmayan bir çerçeve beğendim 150 lira tuttu çerçevesiz başka marka olan bir model ise 400 küsür tuttu. Bende karar veremedim çıktım. Hangi firmadan ve bilgisayar kullanımı ve ışığa karşı hassasiyeti olan birisi için ne tür cam tercih edilmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juba09 -- 15 Haziran 2017; 10:0:29 >

• Bende dün gözlük siparisi verdim atasundan mavi ısık filtreside istedim simdi görüsüm sari mi olacak kullanan birileri yorum yapabilir mi

• 2-3 senedir kullandığım gözlüğüm çerçevesinin rengi açıldı boyamak istiyorum nasıl boyayabilirim ? Gözlükçüler boyarmı??

• sorum var mesaj atma alani cikmadi. yardim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: juba09

arkadaşlar merhaba,

Salı doktora gittim .50 miyop ve 0.50/.75 astigmat çıktı. ilk kez gözlük alacağım. Uzağı çok net göremiyorum bunu çok önemsememiştim fakat Astigmat baş ağrısı yapıyormuş bu yüzden gözlük alırken biraz daha titiz davranmak istiyorum. Özellikle işte bilgisayar başında ve tv izlerken kullanmayı planlıyorum. Ufak bşr optikçi ve avmdeki bir optikçiye gittim kafam iyice karıştı. Ayrıca doktor mavi ışık ile ilgili bilgisayarcılar için gözlüklerden de bahsetti. Üstteki mesaj ile aynı sorunumuz olduğunu düşünüyorum. Özellikle cam seçimine nasıl karar vermeliyiz? Ne yazık ki satıcılar konu sağlıkta olsa çakallık peşinde ilk gittiğim yer 3 günde alman lazım yoksa alamazsın dedi 2.si 10 gün dedi. ilki ssk toplamda 40tl düşer dedi. 2. yer 35 + 15 50 tl düşer dedi. crizal prevencia cama 300, essilorun crizal diye çizilmeyen leke tutmayan bir modeline 160, standart bir cam için ise 80 istedi. çerçeveler ise zaten ayrıca bir sorun marka olmayan bir çerçeve beğendim 150 lira tuttu çerçevesiz başka marka olan bir model ise 400 küsür tuttu. Bende karar veremedim çıktım. Hangi firmadan ve bilgisayar kullanımı ve ışığa karşı hassasiyeti olan birisi için ne tür cam tercih edilmeli?

bilgisayar başında kullanacaksan mavi ışık filtreli cam işini görür essilor prevencia atasunda 250 tl daha yeni aldım 300 diyen fazla demiş
    bu cam zaten çizilmeme buğu gibi olayları engeller üst düzey bir cam

• Feel The Difference F kullanıcısına yanıt
    ben dün pelicann mall atasuna gittim. essilora mavi kaplama ile birlikte 230 dedi. 5-6 kere sordum prevencia mı diye eleman ezberlemiş atasun essilorun en yeni güncelini kullanıyor bizde seçenek yok en iyisi budur abicim vs diye kasına sordu kadında birebir aynı lafı söyledi. crizal ve crizal prevencia gibi modeller var diyorum bilmiyoruz diyorlar. anladığım akdarıyla essilorun en kötü camına mavi filtre takacaklardı. siz nerede sordunuz avcılara yakın bir yerde var mıdır acaba? prevencia olsa ayrıca filre takmalarına gerek kalmazdı diye düşünüyorum.

edit:
    az önce atasunu aradım. buradaki şubelerden biri bizde essilor crizal var 200tl prevencia modeli yok dedi ama 50 tl ekleyerek mavi filtre takılıyormuş.
    crizal prevencia farklı bir model mi yoksa crizalin mavi filtre takılmışına crizal prevenica mı diyorlar bilgisi olan var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juba09 -- 18 Haziran 2017; 16:53:46 >
  • Merhaba,

Uzun süreli bilgisayar ve ekran karşısında olduğum için göz yorgunluğunu azaltmak amacıyla mavi filtreli numarasız gözlük kullanmak istiyorum. Kısa bir araştırma ile Zeiss BlueProtect ve Essilor Crizal Prevencia modelini gördüm. Bu camları önerir misiniz? İhtiyacıma yönelik doğru seçimler midir?

yaklaşık fiyatlar;
    BlueProtect 600TL
    Crizal Prevencia 250TL
    Visionart 180TL

Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.