Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.852
Cevap
652
Favori
2.430.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saygıdeğer arkadaşlar ve uzmanlar sizden bir konuda yardım talebim olacak. Gözlük camı seçmek gerçekten sıkıntılı zira hiç bilmediğimiz bir alan ve fiyatlar arasında uçuk farklar var. Eğer bir de optikçi eğer ağzı laf yapan pazarlamacı biriyse yandım demektir. Çünkü hemen tuzağa düşen biriyim.

Genel tavır zaten şu X marka en iyisi abi daha süperi yok. Y marka berbat. Diğerine gidiyorsun Y marka bu işin kralıdır X markayı dükkanıma sokmam. Bu düzeyde pazarlamacılık yapıyorlar ve çoğu konuda da dürüst değiller. Genellemek için söylemiyorum sadece bana denk gelenler bu şekilde.

Gözlük numaralarım:
    Sağ: -3.75, -0.75
    Sol: -2.75, -0.75

Yani miyop ve astigmat beraber var. En son yine pazarlamacı bir optikçiye denk geldim. Bana Shamir camları öve öve diğerlerini de söve söve bitiremedi.

Neyse ben de kandım ve Shamir camları satın aldım. Ancak ne kalitesinden eminim ne de doğru bir iş yapıp yapmadığı bilmiyorum.

Bana 1.67 indisli camların çiftini 470 tl'ye sattı. 880 tl'den indirim yaptı güya.

Shamir Smart camlarmış. Sizce bu camlar gerçekten iyi mi? Hawk'a göre yaklaşık 200 tl daha pahalı. Bu farka değer mi?

yardımlarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykayan

Merhaba arkadaşlar; gözlük numaralarım -5 miyop -2,5 astigmat -4.75 miyop -3 astigmat şeklinde hoya marka 1.67 inceltilmiş kaplamalı cam fiyatları ne kadardır bilgi verebilecek olan var mıdır acaba?

Eğer stokta bulunabilirse 450-500 civarında.
    quote:

Orijinalden alıntı: senolksk

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/927093/63bf5244-8d23-4bb0-834e-9daeccb6a960.jpg

Merhabalar, gözlük camı hakkında yardımınıza ihtiyacım var.

1-Optik kalitesi çok iyi olsun istiyorum.(58 Abbe-bu forum sayesinde ne işe yaradığını öğrendim ayrıca tşk ederim.-)
    2-Zamanımın çoğu bilgisayar başında çalışmakla, diğer zamanlarda da kitap okumakla geçiyor.
    3-Kapalı çerçeve ile kullanmak istiyorum. (İnce, kırılmaz olsun diye optik kalitenin düşmesini istemiyorum.)
    4-Fiyat/Kalite seçiminde kalite benim için daha ağır basıyor. Göze hakkettiği değeri vermeliyim diyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

1. Camlarınızı 1.5 indekste almanız gerekiyor abbe 58 olsun istiyorsanız.
    2. Blue kaplamalı camları çok fazla bilgisayar başında vakit geçiriyorsanız öneririm. Fakat stoktaki blue kaplamalar 1.56 indekste.
    3. Güzel seçim.
    4. Size Tora'nın Tor-Ex 1.56 Blue kaplamasını öneriyorum. Çift camın liste fiyatı 240 TL.
    5. Geçmiş olsun.
    6. İyi bayramlar

quote:

Orijinalden alıntı: kilisli822

quote:

Orijinalden alıntı: kilisli822

Merhabalar,
    Bu hafta içinde göz kontrolüne gidip gözlüğümü değiştirmek istiyorum. Derecem bayağı yüksek. Önceden hep gözlükçünün tavsiyesiyle aldım camları. Pek üst seviye camlar değildi. Bu sefer biraz kendimi kasıp en iyi camı almak istiyorum.
    Sol: -7.25 ve -2.50 aks: 4
    Sağ: -6.00 ve -3.00 aks: 15
    Bunlar önceki değerlerim. Bu değerlere göre hangi marka cam önerirsiniz ve fiyatı ortalama ne olur? Akstan dolayı camların kenarı kalın oluyor. Bunun için 1.67 inceltilmiş cam yeterli olur mu? Benim durumum için tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Kimse cevap vermiyor sanırım artık konuya. Neyse ben yinede yazayım belki birilerinin işine yarar. Dün göz muayenesine gittim. Ve derecemde değişiklikler olmuş.
    Yeni değerler;
    Sağ: -6.25 ve -2.75 aks: 13
    Sol: 7.50 ve 1.75 aks: 1
    Bugün tanıdık bir gözlükçüyle görüştüm. Zeiss'e niyetlenmiştim ama çok pahalı çıktı. Superb, DuraVision Platinum kaplama, 1.67 için cam başı 430 euro, iskonto vs derken çifti için 1700-1800 arası birşey söyledi. Hoya'ya yöneldim onunda fiyatları en üst seviye kaplama ve iki farklı model için 700-800 TL civarında idi. Markalı bir cam almayı kafaya koymuştum. Gönlümde Hoya'dan yanaydı. Ama arkadaş ısrarla (sanırım yetkili satıcısı olduğu içindi) Nikon önerdi. Ben Hoya ve Nikon arasında gidip geldim. Biraz elinde Hoya'nın katalogu vs olmadığı için birazda gözlükçü (ne de olsa arkadaşım) önerdiği için bir bildiği vardır diyerek Nikon'da karar kıldım.
    Nikon camlar hakkında detaylı bilgi bulamadım internette. Camlar Türkiye'de İşbir Optik'te üretilecek. Katalogda tam olarak Nikon RX 1.67AS Blue MUV* olarak geçiyor. En üst düzey (toza, çizilmeye vs dayanıklı) mavi antirefle kaplaması olduğunu söyledi. Camların tekinin liste fiyatı tanesi 600 küsür lira civarı bir şeydi. Sanırım %35 iskonto yaptı. Çifti için 800 TL fiyat verdi. Bende sipariş verdim. Fiyat ve cam konusundaki düşünceleriniz nedir? Bir de Levi's marka kemik çerçeveler nasıldır? Oda ortalama 200 civarına gelecek heralde. Ortalama bu fiyatlara çerçeve öneriniz nedir?

Nikon marka cam satmadığım için fiyat ve çeşitleri hakkında yorum yapamayacağım; fakat camları muhakkak belirli bir seviyenin üzerindedir. Levi's marka çerçeveler gayet başarılı, fiyatı da ortalama 200 civarına satılıyor. Çerçeveyi beğendiyseniz onda karar kılın.

quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

her iki göz 4 derece miyop ve 1 derece astigmat. Bayağı bir dolaştıktan sonra 1.61 indeks fujima camlara ve Top Ten marka bir yarım çerçeveye kurum payı hariç 300 tl ödedim. Fakat hala fazlamı ödedim yoksa normal fiyatmı bilemiyorum. Yorumu olan var mı?

Fiyat normal. Fazla ödememişsiniz. İçiniz rahat olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: young_rock

Merhaba arkadaşlar, yardımınıza ihtiyacım var. Göz numaram çok yüksek ;

-13 miyop ve 2,5 astigmat var. Gözlükçü bana NOVAX cam önerdi, bu camları ilk defa duyuyorum. Bugüne kadar hep Visionart kullandım. Visionarttan daha iyi olduğunu söyledi gözlükçü. İki cama 500 TL dedi, 1,74 inceltme ile. Başta 1200 demişti, tanıdık sayılır indirim yaptı bayağı. BU camlar nasıldır ve bu fiyat iyi midir? Bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. Çerçeve olarak da AMOR çerçeve önerdi, bunu da ilk defa duydum. İnternette araştırma yaptım, ama hiç yok amor çerçeve. Çok mu boktan acaba bu çerçeve?

Merhaba,

1. Bütçeniz ne kadar
    2. Ne Tarz çerçeve
    3. Camdan beklentiniz nedir

Geçmiş olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: EndOfAllHope

quote:

Merhaba arkadaşlar, yardımınıza ihtiyacım var. Göz numaram çok yüksek ;

-13 miyop ve 2,5 astigmat var. Gözlükçü bana NOVAX cam önerdi, bu camları ilk defa duyuyorum. Bugüne kadar hep Visionart kullandım. Visionarttan daha iyi olduğunu söyledi gözlükçü. İki cama 500 TL dedi, 1,74 inceltme ile. Başta 1200 demişti, tanıdık sayılır indirim yaptı bayağı. BU camlar nasıldır ve bu fiyat iyi midir? Bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. Çerçeve olarak da AMOR çerçeve önerdi, bunu da ilk defa duydum. İnternette araştırma yaptım, ama hiç yok amor çerçeve. Çok mu boktan acaba bu çerçeve?

Amor Çerçeve zamanında çok üst düzeydi ama şimdide anadoludada birçok mağazada üst ürün olarak satılır istanbulda orta segment diyebiliriz
    1200TL denilen camlar 500"e bırakılıyorsa o satan kişinin esnaflığından şüphe ederim meslek gözlük olmasa bile.
    Visionart kullandıysanız ve memnunsanız ARYA kaplamalı devam edin derim yada 1.67 Crizal Forte alın derim kullanmadıysanız Crizal sizin için çok iyi bir deneyim olur bildiğim kadarı ile crizal türkiyede 1.74 yapmıyor fransadan getiriyor ama 1.67 side gayet ince ben biliyorum bunu

Hocam burada önemli olan kaplama değil, cam yapısı, cam indeksi, cam özellikleri. Sanırım arkadaş da bu yönde bir tavsiye istemiş. Crizal ve Arya sadece cam üzerine uygulanan kaplamalardır. Asıl olan camdır.

quote:

Orijinalden alıntı: hkntrt

Arkadaşlar merhaba yaşım 24 ve 15 - 16 yıldır gözlük kullanıyorum. Son gözlüğümün gerek çerçevesindeki rahatsız edici kozmetik sorunlar ve yamukluğu gerek camdaki çiziklerden dolayı gözlüğümü değiştirmek istedim. Fakat yeni gözlüklerimle (shamir marka) mutlu değilim çünkü net bir görüş sağlamıyorlar. Eski gözlüklerim VisionArt markaydı. Olaylar şöyle gelişti ilk önce doktora gittim ve aynı numaralara +0.25 ekleyerek yeni cam verdi. Gözlükleri yaptırdık 750 lira tuttular. Gözlükleri ilk kez taktığımda birşeylerin yanlış olduğunu hemen anladım çünkü görüntü aşırı bulanıktı neyse gözlükçü 1 hafta denememi ve bundan sonra eğer düzelmezse tekrar doktora gitmemi söyledi. Düzelme olmadı ve tekrar doktara gittim durumu izah ettim. Bu defa Doçent bir doktor beni uzun uzun muayene etti. Önceden eklenmiş olan +0.25 değeri geri alındı ve eski gözlük numaralarım tekrar yazıldı ve doktor axis'lerin asistan tarafından yanlış yazıldığını söyleyerek onlarıda sol göz 95 sağ göz 100 olmak üzere değiştirdi. Yeni değerler ile ikinci kez sipariş verdim gözlükler şuan gözümde. Rahatlıkla asistanın yanlış yazdığı değerlerden daha iyi olduklarını söyleyebilirim ama VisionArt olan önceki gözlüklerim kadar net değiller. NOT: Astigmatım.

Camlar : Sağ Göz (Sph 0.50) + ( CYL 4.50) - ( AXIS 100)
    Sol Göz (Sph 1.25) + ( CYL 3.00) - ( AXIS 95)
    Type : RX - SV 1.6 GLA CLEAR

1) 2 gündür kullanıyorum ve görüşte düzelme yok. Düzelme beklemeli miyim ?
    2) Shamir'in üretim teknolojisinde bir farklılık olabilir mi ?
    3) Tavsiyeleriniz nelerdir ?

Geçmiş olsun...

1- Bir kaç gün daha takın. Astigmatta en büyük sorun adaptasyondur. Aynı numara cam takılsa dahi çerçeve, yeni cam ve psikolojik faktörlerden dolayı camlara alışmak biraz zaman alabiliyor.
    2- Her markanın teknolojisi farklı. Burada yaşadığınız sıkıntı markayla ilgili değil sanırım. Ya adaptasyon ya da reçete/cam numaralarındaki yanlışlık.
    3- Gözlüğe alışmaya çalışın. Durum değişmezse öncelikle yapılması gereken doğru odaklama, doğru numara ve doğru aks olup olmadığını kontrol etmek. Eğer bunlarda sorun yok ve sorun devam ediyorsa reçeteye bakmak gerek. Bence eski gözlüğünüzdeki akslar ya da numaralar iyi bir şekilde ölçülmeli.

Bir kere şahit olduğum bir olay şöyle oldu. Hasta yüksek astigmatla mağazamıza geldi ve camlarını eksiksiz yaptık. Fakat bir gözünde rahatsızlık yaşadı. Eski gözlüğündeki aksları ölçtüğümüzde 10 derecelik bir fark olduğunu gördük. Hastayla birlikte doktora geri gittik ve doktor tekrardan muayeneye aldı hastayı. Bu arada doktora aradaki aks farkını söyledim; fakat o ısrarla kendi ölçtüğü akslarla ölçüm yaptı. Çünkü makineden çıkan akslar onun yazdığı akslardı. Hasta sürekli görüntünün iyi olup olmadığı konusunda farklı söylemlerde bulundu. Doktor sonunda eski aksını önene koyduğunda hastanın tepkisi "tamam şimdi oldu" demek oldu. Doktorun yorumu " aksların 100 derece ama gözlerin 90 dereceye alışmış" oldu. Camı değiştirdik ve herşey düzeldi.

Yani bir çok faktör var...

quote:

Orijinalden alıntı: emreonair

Saygıdeğer arkadaşlar ve uzmanlar sizden bir konuda yardım talebim olacak. Gözlük camı seçmek gerçekten sıkıntılı zira hiç bilmediğimiz bir alan ve fiyatlar arasında uçuk farklar var. Eğer bir de optikçi eğer ağzı laf yapan pazarlamacı biriyse yandım demektir. Çünkü hemen tuzağa düşen biriyim.

Genel tavır zaten şu X marka en iyisi abi daha süperi yok. Y marka berbat. Diğerine gidiyorsun Y marka bu işin kralıdır X markayı dükkanıma sokmam. Bu düzeyde pazarlamacılık yapıyorlar ve çoğu konuda da dürüst değiller. Genellemek için söylemiyorum sadece bana denk gelenler bu şekilde.

Gözlük numaralarım:
    Sağ: -3.75, -0.75
    Sol: -2.75, -0.75

Yani miyop ve astigmat beraber var. En son yine pazarlamacı bir optikçiye denk geldim. Bana Shamir camları öve öve diğerlerini de söve söve bitiremedi.

Neyse ben de kandım ve Shamir camları satın aldım. Ancak ne kalitesinden eminim ne de doğru bir iş yapıp yapmadığı bilmiyorum.

Bana 1.67 indisli camların çiftini 470 tl'ye sattı. 880 tl'den indirim yaptı güya.

Shamir Smart camlarmış. Sizce bu camlar gerçekten iyi mi? Hawk'a göre yaklaşık 200 tl daha pahalı. Bu farka değer mi?

yardımlarınız için teşekkürler.

Her gözlükçünün anlaşmalı olduğu bir cam firması vardır ve anlaşması olduğu firmanın camını satmak isterler. Ben mesela uzun zamandır Hoya'yla, Essilor'la çalışmıyorum. Fakat geçenlerde müşterim geldi ve Crizal cam istediğini söyledi. Hay hay dedik yaptık. Sonuçta ne istediğinizi bilirseniz kimse sizi yönlendiremez. Fakat ne istediğinizi bilmiyorsanız o zaman işini bilen birine kendinizi teslim edeceksiniz. Başka çaresi yok.

Shamir ile uzun zamandır çalışmadığım için ne fiyat ne de ürün gamı hakkında bilgim yok. Fakat camları iyidir. İsrail firması olduğu için genelde gözlükçüler çalışmak istemiyorlar gibi davranıyorlar; ama bakıyorsunuz yıllardır Shamir piyasada. :)
    Hawk ile arasındaki fiyat farkı cam yapısından kaynaklı olabilir. Hawk'ın camları belki standart üretim 1.67 camlardır, Shamir'in kişiye özel camıdır. Aradaki farkı bilmeden fiyatla ilgili bir yorum yapmak imkansız.
    Her markanın kendine ait üretim camlarında bile dağlar kadar fiyat farkı var. Biri standart cam oluyor, diğeri geliştirilmiş cam, bir diğeri kişiye özel... Öyle gidiyor. Standart olanı mesela 200 lira iken kişiye özeli 700 lira. Fiyat farklıysa cam özelliği de farklıdır.

Herkese hayırlı bayramlar!!!

• Arkadaslar essilor marka cam taktirdim gozlugume nasil bir markadir sizce satan kisi epey ovdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

Arkadaşlar ben ekim 1995 doğumluyum. Geçen yıl nisanda SGK'ya öğrenci belgesi verip kan vermiştim.
    Ancak şuan geçerli mi yoksa yeniden mi vermem gerekir bilmiyorum..
    Devlet hastanesinde muayene olabilir miyim?
    Muayene olursam gözlük alabilir miyim? (üniversite öğrencisiyim)

Bilen yok mu?
  • ilhan032 kullanıcısına yanıt
    Bir eczaneden tc numaran ile sgk nın devam edip etmediğini sordur. Devam etmiyorsa tekrar belge götürmen gerekir, devlet gözlük camı için 20_30 çerçeve için de 20 lirs felan ödüyor. Pek heveslenme yani :)

• quote:

Bir eczaneden tc numaran ile sgk nın devam edip etmediğini sordur. Devam etmiyorsa tekrar belge götürmen gerekir, devlet gözlük camı için 20_30 çerçeve için de 20 lirs felan ödüyor. Pek heveslenme yani :)

Yani ortalama kaç para vermem gerekir
  • ilhan032 kullanıcısına yanıt
    göz numarana göre değişir kardeş, ama 100-500 arası değişir ortalama bir göz. Alacağın çerçeve belirleyici oluyor daha çok numaran küçükse
  • Essilor cr8zal mi daha iyi tora skyline mi?

• young_rock Y kullanıcısına yanıt
    Fujima 1.76 ;) en incesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: blaster2005

Fujima 1.76 ;) en incesi

Diğer camlarla karsilastirmissinizdir muhtemelen bunu söylerken.
    Sizden ricam bu karşılaştırmaları resim yahut ölçüm veyahut herhangi bir başka yolla tablolayip paylaşır mısınız?
    Özellikle Seiko a-zone, Hoya nulux-ep ve Zeiss Individual ile karşılaştırmalarını çok merak ediyor sizden gelen cevabı sabırsızlıkla bekliyorum.
    Teşekkür

• Benim çok merak ettiğim bişey var, gözlük camını sirkeyle silen var mı? Camda çok fazla çizik var, sirkenin bayağı temşzlediğini söyleyenler oldu. Cama zarar verir mi bu arkadaşlar

• Bu gun itibari ile gozluk camlarimi degistirdim. Arkadaslar oncelikle deginmek istedigim bir konu var. Gozluk cami ureten firmalarin bu fahis karlarina lutfen goz yummayin. Inanin 500-1000 liralik camlarim orta segmentte ki camlar cok fazla bir farki yok. O korumayi da yaptirayim bunu da ekleteyim diyerek bu oyuna alet olmayin. En kral camin omru 1 sene veya cok cok ozenli kullanirsaniz 1bucuk senedir. ( cizilmeler kaplamanin ozelligini yitirmesi vs) Hal boyleyken cam icin muthis paralar dokmeye hic mi hic gerek yok. Gozlukculer anlatiyor iste soyle gosteriyor boyle gosteriyor biri sahin biri mercedes laf oyunlarina gelmeyin. Bu pazarlama stratejileri ile aklinizi kaybetmeyin. Cok fazla para vererek inanin karsiliginda o paranin karsiligini almiyorsunuz. Yapmayin alet olmayin. Olacak olay belli gozluk bu cok bisey beklemeyin. Butcenizi asmayin devir hakikatten tasarruf devri. Simdi icimi doktukten sonra aldigim urune geleyim. Essoiler crizal 1.56 kaplama 2.75 gozluk numaralarimi ciftini 140 tl'ye aldim. Gozluk numaram cok buyuk olmadigi icin ekstradan inceltmeye ihtiyac duymadim. Umarim yazim azda olsa bir kac arkadasimin bu konu hakkinda ki dusuncelerini gozden gecirmesine vesile olmustur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIESEL -- 24 Temmuz 2015; 13:37:24 >

• Merhaba arkadaşlar. 2,5 sene önceden beri gözlük kullanıyordum. Bu sene numaralar büyüdüğü için tekrar muayene oldum ve yeni gözlük aldım. Yeni aldığım gözlükte antirefle kaplama var ancak gözlüğü taktığımda renkler sarımtrak oluyor. Beyaz bir alana-ekrana-kağıda baksam sarı gibi görüyorum. Daha önce kullandığım gözlükte de bir kaplama vardı antirefle olabilir aynı şekilde emin değilim. Yeşil bir parlama vardı eski gözlükte, şimdiki kullandığımda mavi parlama var. Benim gibi aynı şekilde sarımtrak olan var mı? Gözlükçüyle görüştüm, rahatsız ediyorsa camları değiştirelim dedi. Ne yapmamı önerirsiniz?
  • Dostum gozum alisma surecinde antirefleden kaynaklaniyor. Bir sure kullanmaya devam edersen gecer. Ayni durumu bende yasadim :)

• bende lise yıllarımdan beri gözlük kullanırım. 8 yıldır numaram aynı.6 ay önce kontrole gittiğimde de değişmedi. sol gözüm 1.75 astigmat aks 10, sağ gözüm 1.50 astigmat aks 175. şöyle bir durum oldu iki defa kontrole gittim sağ gözüm aynıyken sol gözümü doktorun biri 2 numara 5 aks verirken diğeri değiştirmeyerek 1.75 numara 10 aks verdi. bende yeni camları sola teflon kişiye özel seçtim ( her ne kadar o dönem zeiss istesemde satıcı solanın zeiss yerli üretimi olduğunu aynı olsada yakın kalite olduğunu söyledi beni ikna etti ama alakası yok). evimizin 3.kattaki balkonundan aşağıda duran araç plakalarını gözlüksüz okurken şimdi gözlükle tam net olmuyor. etrafa baktığımda pek sıkıntı yok ama bilgisayar tv bakarken gazete kitap okurken yazılara çok ışık geliyor gibi olup yazıları dağıtıyor gibi oluyor. acaba camdanmı kaynaklanıyor yoksa kişiye özelemi alışamadım. eski gözlüğümde duruyor onda da öyle. eskisinde filtre yeşildi bunda mor. göz muayenelerimide oldum birşey çıkmadı ne yapacağımı bilemiyorum

• DIESEL kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum biraz daha deneyeceğim ama cidden çok rahatsız oldum ilk takmamla beraber. Şuan gözlüksüz takılmaya devam mı etsem diye düşünüyorum. Siz ne kadarda alıştınız? Alıştım diyorsunuz, gözlüğü çıkarıp beyaz bir yere bakınca ton farklılığı falan oluyor mu?
  • Gozlugu takinca cisimlerin yani etrafi sari renk oluyordu. Alisma surecim belki 1 ayi buldu

• Gozluk numaralarim resimdeki gibi birkac gozlukcuye sordum hoya 1.67 icin 350 tl pesin fiyati verildi.Sizce nasil daha uyguna bulabilir miyiz? Ayrica bir gozlukcu iki farkli fiyat soyledi biri 350 biri de 590 tl.Biri turkiye stogunda birini de yurtici stogu yok japonyadan istetecegiz fiyat o yüzden böyle dedi.

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanteramco -- 26 Temmuz 2015; 2:03:46 >

• arkadaşlar
    hoya mı daha iyidir hawk plus mı?
    hawk plus camı çok öven var nasıldır ?
  • Sayın optik uzmanları sizden eğer bilginizin dahilinde ise bir kaç sorumu cevaplamanızı rica ediyorum.

İki aydan fazla oldu bu ikinci progresive gözlüğüm ve sanırım bana ikinci gözlüğüm maliyetine mal olduğu halde 1500 TL.ye geldi ve hala tahmin ettiğim konfora sahip değilim.
    Önce şu anki camları söyleyeyim: Essilor Vx Phsio SH Orma.
    Bu camlara 1000'e yakın para verdim ve daha önce 400TL'ye mal olan camlardan sadece 1 nebze daha iyi.
    Optikçim oldukça samimiyetine güvendiğim bir arkadaşım ve son aldığım camların satış fiyatının 1500-1800 TL arasında olduğunu söyledi.
    Yani sorum şu sayın uzmanlar, evet bazılarınızın dediği gibi "gözünüzün rahat etmesi için en az 1000-1500 TL'yi gözden çıkarmalısınız" önerisini ben uyguladım ama hala umduğumu bulamadım. Aya, Merihe roket gönderen teknoloji, gözlük camlarında bu kadar geri midir?

Kısaca sorunum şu, camların uzak bölümü açısı oldukça geniş, yakın uzağa oranla daha dar ama idare eder ama ara kanallar bence olmasa daha iyi, yarım bir santim kadar yeri net görüyorum, camların 1/4 ü bulanık, bu ne ya? 1500 TL verip camın anca bu kadarını mı kullanıcaz?

Kayınpederim 6-8 sene önce gözlüğünün camlarını Japonya dan getirmiş (markasını hatırlamıyor) ve o zamanın parasıyla 2000TL vermiş ve diyorki "camların her yerinden, köşesinden bile net görüyorum." Bu arada onun da astigmatı var.

Yani 1-2 senede bir göz numarası ilerleyen birisi bu kalitede cam almak isterse 2 senede bir bugünün parasıyla 5-6 bin liramı vermesi lazım?
    Bu arada benim gözüm -0.75 miyop, sol -1.25, sağ -1.75 astigmat.

Bu arada artık mecburen bu camlarla yaşayacağım, en azından bir kaç yıl. Benim merak ettiğim şu, kayınpederimin kullandığı o Japon üretimi camlar nedir? bu kalitede (kanalların dar olmadığı) Türkiyede cam var mıdır, varsa marka ve fiyatı nedir?

• 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.