Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.447
Cevap
632
Favori
2.387.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: davshan

Oakley ve Hoya aldım, bakalım memnun kalacak mıyız

On numara tercih. Oakley muhteşemdir. Hayırlı olsun şimdiden. Kaça aldınız, hangi model ve Hoya'nın hangi camı?
  • Porsche çerçevemi aldım sonunda bende. :D Bugün yol üstünde Atasun'a girdim cama en düşük fiyat olarak 400 lira olur dediler kişiye özel cammış felan bisürü şy anlattılar atasun'un camları hakkında sanırım biraz olumsuz görüşler hakim. Hiç kullanmış olan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hand

Sn acizcool cevaplarınızı okudum ve bu konuda aslında ne kadar acemi olduğumu anladım bilgileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler. Benim bir sorum daha olacaktı.
    reçete:

tanı: astıgmat
    sağ: sph(D)->+0,50 cyl-> -1,25 axıs-> 180
    sol: sph(D)->+1,75 cyl-> -2.00 axıs->180

quote:

Porsche çerçevemi aldım sonunda bende. :D Bugün yol üstünde Atasun'a girdim cama en düşük fiyat olarak 400 lira olur dediler kişiye özel cammış felan bisürü şy anlattılar atasun'un camları hakkında sanırım biraz olumsuz görüşler hakim. Hiç kullanmış olan var mı acaba?

Hocam sizin numaralarınıza göre camlara 400 lira fiyat verebilmek her baba yiğidin harcı değil. Atasun çalışanlarını ayakta alkışlıyorum.

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

quote:

Sn acizcool cevaplarınızı okudum ve bu konuda aslında ne kadar acemi olduğumu anladım bilgileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler. Benim bir sorum daha olacaktı.
    reçete:

quote:

Porsche çerçevemi aldım sonunda bende. :D Bugün yol üstünde Atasun'a girdim cama en düşük fiyat olarak 400 lira olur dediler kişiye özel cammış felan bisürü şy anlattılar atasun'un camları hakkında sanırım biraz olumsuz görüşler hakim. Hiç kullanmış olan var mı acaba?

Hocam sizin numaralarınıza göre camlara 400 lira fiyat verebilmek her baba yiğidin harcı değil. Atasun çalışanlarını ayakta alkışlıyorum.

/>

Kaplama olarak yanlış duymadıysam en kalın kaplamaymıs platin kaplama mı oyle bişey. 1 yıl kırılmama garantisi veriyor 2 yıl kaplama garantisiydi ömür boyu ücretsiz bakım ve servis hizmeti veriolarmış. -edit-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hand -- 6 Ocak 2012; 22:18:49 >

• quote:

quote:

quote:

reçete:

quote:

/>

Biraz da sizden bilgi alalım. Hangi modeli kaça, nereden, hangi camı aldınız?

• Çerçevemi porsche 8166 modeli aldım çok gözlükçü dolaştım ama Bağdat caddesinde rahatlıkla bulunuyor. Cam henüz almadım vakit bulamadım ona. Çerçeve için girdiğim dükkanlarda 1.200 tl dediler ama sıkı bir pazarlık sonucu taksitli bir fiyatla 750 lıraya düşürdüm.
    Cam için hoya pnx düşünüyorum iki cam için 170 lira fiyat vermişleridi en son.
  • quote:

Çerçevemi porsche 8166 modeli aldım çok gözlükçü dolaştım ama Bağdat caddesinde rahatlıkla bulunuyor. Cam henüz almadım vakit bulamadım ona. Çerçeve için girdiğim dükkanlarda 1.200 tl dediler ama sıkı bir pazarlık sonucu taksitli bir fiyatla 750 lıraya düşürdüm.

Zaten öyle bir çerçeve aldıysanız ona uygun bir cam almak şart olur. PNX hem kırılmaz özelliği hem de düşük indeksinden dolayı yüksek abbe değerine sahip. Bu yüzden hem performans hem de kalite bakımından seçilebilecek en iyi camlardan bir tanesi. Fiyatı değer mi? Bence aldığınız çerçeve ve cam kalitesini ortaya koyarsak değer.

• quote:

quote:

Çerçevemi porsche 8166 modeli aldım çok gözlükçü dolaştım ama Bağdat caddesinde rahatlıkla bulunuyor. Cam henüz almadım vakit bulamadım ona. Çerçeve için girdiğim dükkanlarda 1.200 tl dediler ama sıkı bir pazarlık sonucu taksitli bir fiyatla 750 lıraya düşürdüm.

Zaten öyle bir çerçeve aldıysanız ona uygun bir cam almak şart olur. PNX hem kırılmaz özelliği hem de düşük indeksinden dolayı yüksek abbe değerine sahip. Bu yüzden hem performans hem de kalite bakımından seçilebilecek en iyi camlardan bir tanesi. Fiyatı değer mi? Bence aldığınız çerçeve ve cam kalitesini ortaya koyarsak değer.

Cam fiyatını 120 liraya düşürüp almayı düşünüyorum. Kafama takılan bi durum var çerçeveyi aldığım yer normalde çerçeveyi yüzüme göre ayarlaması gerekmiyor muydu?

• quote:

quote:

quote:

Cam fiyatını 120 liraya düşürüp almayı düşünüyorum. Kafama takılan bi durum var çerçeveyi aldığım yer normalde çerçeveyi yüzüme göre ayarlaması gerekmiyor muydu?

Gerekmiyor. Çünkü cam takılırken çerçevenin ayarları bozulabiliyor. En doğrusu cam montajı yapıldıktan sonra ayarlanmasıdır.

İndiriminizi isteyin camlar için. Fazla da suyunu çıkartmadan. Sonra kızdırırsınız adamları.

edit: imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acizcool -- 6 Ocak 2012; 23:55:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BURHAN48

Mrb. Arkadaşlar,
    Prada marka Misinalı çerçevem var, Aşağıda belirtmiş olduğum reçete bilgilerine göre hangi marka, nasıl bir cam tavsiye edersiniz. Eğer fiyat'ta verebilirseniz sevinirim.

U Z A K :

SAĞ GÖZ :

Sfr. Cam -0,25 Cyl. Cam : -1.50 Aks : 105

SOL GÖZ :

Sfr. Cam +0,25 Cyl. Cam : -2.00 Aks : 80

Y A K I N :

SAĞ GÖZ :

Sfr. Cam : +2.50 Cyl. Cam : -1.50 Aks : 105

SOL GÖZ :

Sfr. Cam : +3.00 Cyl. Cam : -2.00 Aks : 80

NOT : REÇETENİN GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADARDIR BİLİYORMUSUNUZ.

Bu numaralarda ayrı ayrı mı kullanmak için cam tavsiyesi istiyorsunuz yoksa uzak-yakın bir arada kullanmak için mi?

Reçeteyi bu ay içinde muayene olduysanız ay sonuna kadar kullanabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: h.duman

üstat, değerli bilgilerin için çok teşekkürler.

kısaca bilgilerim şöyle:

uzak sağ: +0.75 sol: +0.50 ve 0.50 astigmat aks 90

yakın sağ: +3.00 sol:+2.75

2 kere progresif gözlük yaptırdım sola one shamir
    beklenen verimi alamadığım için bir kenarda atıl duruyorlar.

benim sıkıntım

uzak orta ve yakın alanların geniş olmaması
    80 santimden 14 inç bilgisayar ekranını tam göremiyorum.
    yakın da ise yine kitap okurken iki sayfayı da göremiyorum.

caddeden karşıya geçerken sağa sola bakarken çok sıkıntı çekiyorum. başımı ya 180 derece çevirmem veya yüzümü bakacağım nesnenin yüzüne çevirmem gerekiyor.

günde yakllaşık 5 saat bilgisayarda çalışıyorum.

sizden ricam

uzak yakın ve orta alanı en geniş cam markası nedir?

Sağlıcakla kalın.

Progresif cam tercihi yaparken yaşam tarzınız çok önemli. Her camın özelliği birbirinden ayrı ve aynı camlar farklı kişilerde farklı sonuçlar doğuruyor.

Geniş görüş yüksek fiyat anlamına geliyor, bunu bir kere kabul etmek gerek. O yüzden yaptırdığınız camlardan beklediğiniz performans ödediğiniz miktara da bağlı işin maddi boyutundan baktığımız zaman.

Progresif camlarda en dar kısım orta mesa dediğimiz yerdir. Bu yüzden en çok sorunu bilgisayarda yaşamanız kuvvetle muhtemel. Sizin 5 saatiniz bilgisayar başında geçiyorsa camlarınızın özellikle geniş kanallı olması şart. Kişiye özel camlar sorununuzu çözecektir diye düşünüyorum. Camların yan tarafları ölü bölgeler olduğu için sağ ve sola bakışlarda başı çevirmek gerekiyor. Araç kullanırken dikiz aynasına bakmak için de bu geçerli yine. Başınızı çevirmeden aynalara bakmak istediğinizde yine aynı şeyi yaşarsınız. Yine sorun aynı kapıya çıkıyor. Dark kanallı bir camda yan görüşler gerçekten yoktur.

Progresif cam olarak o kadar çok çeşit var ki. Markalar ve çeşit çeşit ürünleri ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ama sizin istediğiniz en geniş kanallı cam ise o zaman iş biraz da bütçe meselesine dönüşüyor. Aslında bütçeniz ne kadar onu bilmek daha iyi.

En geniş kanallı camlar hangileri mi ? Mesela, Zeiss'te GT2 3D ya da Gradal Individual Eyefit, Optiswiss'te Be4ty+ HD5 ya da HD1, Essilor'da Varilux Ipseo ya da Physio f-360, Hoya'da Hoyalux iD ya da iD Life Style. Daha liste uzar gider.

Sn. acizcool cevabınız için tşk. ederim.
    Uzak yakın bir arada yani PROGRASİF cam için soruyorum.
    Şu anda kullandığım "KODAK 1.6 PRECISE KRZ " ama memnun değilim. (Kaplamasından, sağ sol bakışlardan)

• acizcool mrb. cevabın için tşk. ederim Prograsif cam olarak tavsiye ve fiyat istiyorum.
    Şu anda kullandığım " 1.6 KODAK PRECISE KRZ " ama kaplamasından hiç memnun değilim, ayrıca sağ sol bakışlar
  • quote:

acizcool mrb. cevabın için tşk. ederim Prograsif cam olarak tavsiye ve fiyat istiyorum.
    Şu anda kullandığım " 1.6 KODAK PRECISE KRZ " ama kaplamasından hiç memnun değilim, ayrıca sağ sol bakışlar

Size nasıl bir cam önermem gerektiğini bilmiyorum doğrusu. Çünkü sizin ihtiyacınızın ne olduğunu ve şikayetlerinizi de bilmiyorum.
    Progresif camlar kullanım amacına göre farklı tercihler yapmaya itiyor. Sizin işiniz daha çok yakında mı, uzakta mı veyahut hepsini mi aktif olarak kullanıyorsunuz... Bir de bütçenizi kaça kadar zorlayabilirsiniz?

Ayrıca;

* Kullandığınız camda uzak, orta ya da yakın mesafede görüş bozukluğu yaşıyor musunuz? (Yan kısımlara denk gelen ölü bölgeler dışında)
    * Şikayetiniz görüntüyü dar bir koridordan gördüğünüz müdür?
    * Yakında mesafede; kitap ya da gazete okurken sayfanın yan taraflarında da görüntü bozukluğu çok fazla mı?
    * Uzağa baktığınızda, yürürken ve merdivenleri inip çıkarken yakın kısımlara doğru yükselmeler ve denge bozukluğu oluyor mu?
    * Mevcut camlarınızı ne zamandır kullanıyorsunuz?
    * Camlara alışmanız ne kadar vakit aldı?

Bunları öğrenme şansım olursa hem sizin için bir tavsiyede bulunabilirim hem de sizin gibi şikayeti olanlar da fikir sahibi olmuş olurlar.

Geçmiş olsun.

• Sonra bakıcam.
  • öncelikle konu başlığı ve bilgilendirmeler için teşekkürler..özellikle ACİZCOLL arkadaşımıza..vede acizcool'a bende bir şeyler soracam..gözlük çerçevemi ve camlarımı en yakın zamanda yenilemeyi düşünüyorum..öncelikle göz rahatsızlığım: uzağı net görememe (miyop)..başka herhangi bir sorunum yok..1,75 de numaram (sağ-sol göz aynı)..fakat gündüzleri güneşli ve çok parlak havalarda gözlerim rahatsız oluyor..geceleride netlik problemi oluyor (mesela geceleyin uzaktan bir sokak lambasına bakınca, lambanın çevresini yaşlı gözlerle bakıyormuş gibi görüyorum)..güzdüzleri gözlerimi kısarak bakmak zorunda kalıyorum..bunun için en uygun cam sanırım colormatic..yalnız normal çerçevelerde pek hoş durmuyor colormatic camlar..bende kemik bir çerçeve düşünüyorum (fotoğrafdaki gibi bir ray ban)..şimdi sorum şu; hem colormatic hemde antirefle kaplamalı (hatta birde polorize -çokmu fantaziye kaçtım acaba-) cam bulma şansım varmıdır??varsa bu özelliklerdeki cam ve istediğim gibi bir çerçeve ne kadara mal olur bana, tahmini bir fiyat söylemeniz yeterli olur..

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

• quote:

Orijinalden alıntı: ciko_serdar

öncelikle konu başlığı ve bilgilendirmeler için teşekkürler..özellikle ACİZCOLL arkadaşımıza..vede acizcool'a bende bir şeyler soracam..gözlük çerçevemi ve camlarımı en yakın zamanda yenilemeyi düşünüyorum..öncelikle göz rahatsızlığım: uzağı net görememe (miyop)..başka herhangi bir sorunum yok..1,75 de numaram (sağ-sol göz aynı)..fakat gündüzleri güneşli ve çok parlak havalarda gözlerim rahatsız oluyor..geceleride netlik problemi oluyor (mesela geceleyin uzaktan bir sokak lambasına bakınca, lambanın çevresini yaşlı gözlerle bakıyormuş gibi görüyorum)..güzdüzleri gözlerimi kısarak bakmak zorunda kalıyorum..bunun için en uygun cam sanırım colormatic..yalnız normal çerçevelerde pek hoş durmuyor colormatic camlar..bende kemik bir çerçeve düşünüyorum (fotoğrafdaki gibi bir ray ban)..şimdi sorum şu; hem colormatic hemde antirefle kaplamalı (hatta birde polorize -çokmu fantaziye kaçtım acaba-) cam bulma şansım varmıdır??varsa bu özelliklerdeki cam ve istediğim gibi bir çerçeve ne kadara mal olur bana, tahmini bir fiyat söylemeniz yeterli olur..

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Selamlar,

Fotokromik (Kolormatik, Transtions vs.) camlar UV ışınlara duyarlı ve gündüz dışarı çıktığınızda renk değiştiren camlardır. Bu camlar aralarında bir kaç çeşide ayrılıyorlar. Bunlardan bahsedeyim size.

1- Kolormatik mineral cam: Bu cam piyasadaki en eski camlardan diyebilirim. Camların mineral olması çeşitli avantaj ve dezavantajlar getirirken, rengin dış ve iç mekandaki durumu diğer camlara nazaran en düşük seviyededir. Hatta iç mekana girince %10-15 arası renk kalmakta. Ucuz olduğu için hala tercih edilmektedir. Antirefle kaplamalı olanları da vardır.

2- Fotokromik organik camlar:

2.1- Klasik organik kolormatik camlar: Yine mineraldeki gibi aynı özelliklere sahip; fakat cam türü olarak organiktir. Genelde piyasada antirefle kaplamalı olarak bulunur. Yine de kaplamasız da bulunabilir.

2.2- Transtions organik camlar:

2.2.1: Transtions Organik camlar: Bu camlar piyasadaki en iyi fotokromik özelliğe sahip camlardır. İç mekanda %3, dış mekanda %80-85 koyudurlar ve renk geçişleri, özellikle kararmada esnasında, çok hızlıdır. İç mekandaki beyazlık o kadar hafiftir ki, normal beyaz camlardan ayır etmek çok zordur. Transtions camları 1.5, 1.61 ve 1.67 indekslerinde bulmak mümkün olup renk seçeneği olarak füme ve kahve olarak mevcuttur.

2.2.2: Drivewear Camlar: Drivewear camlar aslında araç kullanırken ışıktan rahatsızlık yaşayan ve ışık şartları değiştikçe gözlük camlarının da ona uyum sağlamasını isteyen kişiler için tasarlanmış camlardır. Camın ana özellikleri fotokromik (Transtions), polarize ve antirefle olmasıdır. Cam özelliği olarak en üst seviyededir. Camların polarize olmasından dolayı iç mekanda da olsanız %35-40'lık bir cam rengi oluşturur. Bu yüzden iç mekanda kullanım için uygun değildir; zira iç mekanda ışıktan rahatsız olasanız dahi, televizyon ya da bilgisayar başındayken polarize, ekrandaki görüntüyü bozacaktır. Dolayısıyla iç mekanda kullanma şansı yoktur. Ayrıca gece araç kullanırken yine bu %35-40'lık cam rengi rahatsızlık yaratabilir. Uzmanların söylediği husus, gece araç kullanırken beyaz cam kullanılmasıdır; çünkü gece ışık çok azaldığından renkli cam kullanmak az olan ışığı daha da azaltacak ve görüşü olduğundan daha da düşük seviyeye getirecektir. Onun için beyaz antirefle cam gece için uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Gündüz dış mekan ve araç kullanımı için alınabilecek en iyi cam Drivewear'dır.

2.3: Diğer organik fotokromik camlar: Transtions ve kolormatik dışında kalan diğer camlar bu sınıfa girerler. Photex, Suntech vs. birçok fotokromik cam türü vardır. Cam özellikleri performans bakımından kolormatik ile Transtions arasındadır. Hatta Zeiss firmasının çıkarttığı PhotoFusion'ın diğer fotokromik camlardan %20'ye kadar daha iyi performans sunduğu iddia edilmekte firma tarafından.

Daha bir çok cam çeşidi çıkacaktır. Fakat piyasanın hakimi ve memnuniyet açısından en iyisi Transtions'tur.

Fiyat olarak şöyle söyleyeyim:

Mineral color: 40 TL
    Mineral color et: 80 TL
    Organik Color et: 190 TL
    Transtions : 280 TL
    Drivewear: 540 TL

liste fiyatına sahipler. İndirim vs. gözlükçünüzün yapacağı bir şeydir.

Çerçeve olarak Ray-ban istiyorsanız, kemik çerçevelerin liste fiyatları 300 TL'den başlıyor. 500'e kadar var.

Tavsiye isterseniz, gece araç kullanıyorsanız Transtions cam, gece için ayrı gözlük kullanırım ya da araç kullanmıyorum diyorsanız Drivewear'ı tavsiye ederim. Bunların hiçbirine gerek yok derseniz organik antirefle cam yeterlidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ciko_serdar

öncelikle konu başlığı ve bilgilendirmeler için teşekkürler..özellikle ACİZCOLL arkadaşımıza..vede acizcool'a bende bir şeyler soracam..gözlük çerçevemi ve camlarımı en yakın zamanda yenilemeyi düşünüyorum..öncelikle göz rahatsızlığım: uzağı net görememe (miyop)..başka herhangi bir sorunum yok..1,75 de numaram (sağ-sol göz aynı)..fakat gündüzleri güneşli ve çok parlak havalarda gözlerim rahatsız oluyor..geceleride netlik problemi oluyor (mesela geceleyin uzaktan bir sokak lambasına bakınca, lambanın çevresini yaşlı gözlerle bakıyormuş gibi görüyorum)..güzdüzleri gözlerimi kısarak bakmak zorunda kalıyorum..bunun için en uygun cam sanırım colormatic..yalnız normal çerçevelerde pek hoş durmuyor colormatic camlar..bende kemik bir çerçeve düşünüyorum (fotoğrafdaki gibi bir ray ban)..şimdi sorum şu; hem colormatic hemde antirefle kaplamalı (hatta birde polorize -çokmu fantaziye kaçtım acaba-) cam bulma şansım varmıdır??varsa bu özelliklerdeki cam ve istediğim gibi bir çerçeve ne kadara mal olur bana, tahmini bir fiyat söylemeniz yeterli olur..

Selamlar,

Fotokromik (Kolormatik, Transtions vs.) camlar UV ışınlara duyarlı ve gündüz dışarı çıktığınızda renk değiştiren camlardır. Bu camlar aralarında bir kaç çeşide ayrılıyorlar. Bunlardan bahsedeyim size.

1- Kolormatik mineral cam: Bu cam piyasadaki en eski camlardan diyebilirim. Camların mineral olması çeşitli avantaj ve dezavantajlar getirirken, rengin dış ve iç mekandaki durumu diğer camlara nazaran en düşük seviyededir. Hatta iç mekana girince %10-15 arası renk kalmakta. Ucuz olduğu için hala tercih edilmektedir. Antirefle kaplamalı olanları da vardır.

2- Fotokromik organik camlar:

2.1- Klasik organik kolormatik camlar: Yine mineraldeki gibi aynı özelliklere sahip; fakat cam türü olarak organiktir. Genelde piyasada antirefle kaplamalı olarak bulunur. Yine de kaplamasız da bulunabilir.

2.2- Transtions organik camlar:

2.2.1: Transtions Organik camlar: Bu camlar piyasadaki en iyi fotokromik özelliğe sahip camlardır. İç mekanda %3, dış mekanda %80-85 koyudurlar ve renk geçişleri, özellikle kararmada esnasında, çok hızlıdır. İç mekandaki beyazlık o kadar hafiftir ki, normal beyaz camlardan ayır etmek çok zordur. Transtions camları 1.5, 1.61 ve 1.67 indekslerinde bulmak mümkün olup renk seçeneği olarak füme ve kahve olarak mevcuttur.

2.2.2: Drivewear Camlar: Drivewear camlar aslında araç kullanırken ışıktan rahatsızlık yaşayan ve ışık şartları değiştikçe gözlük camlarının da ona uyum sağlamasını isteyen kişiler için tasarlanmış camlardır. Camın ana özellikleri fotokromik (Transtions), polarize ve antirefle olmasıdır. Cam özelliği olarak en üst seviyededir. Camların polarize olmasından dolayı iç mekanda da olsanız %35-40'lık bir cam rengi oluşturur. Bu yüzden iç mekanda kullanım için uygun değildir; zira iç mekanda ışıktan rahatsız olasanız dahi, televizyon ya da bilgisayar başındayken polarize, ekrandaki görüntüyü bozacaktır. Dolayısıyla iç mekanda kullanma şansı yoktur. Ayrıca gece araç kullanırken yine bu %35-40'lık cam rengi rahatsızlık yaratabilir. Uzmanların söylediği husus, gece araç kullanırken beyaz cam kullanılmasıdır; çünkü gece ışık çok azaldığından renkli cam kullanmak az olan ışığı daha da azaltacak ve görüşü olduğundan daha da düşük seviyeye getirecektir. Onun için beyaz antirefle cam gece için uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Gündüz dış mekan ve araç kullanımı için alınabilecek en iyi cam Drivewear'dır.

2.3: Diğer organik fotokromik camlar: Transtions ve kolormatik dışında kalan diğer camlar bu sınıfa girerler. Photex, Suntech vs. birçok fotokromik cam türü vardır. Cam özellikleri performans bakımından kolormatik ile Transtions arasındadır. Hatta Zeiss firmasının çıkarttığı PhotoFusion'ın diğer fotokromik camlardan %20'ye kadar daha iyi performans sunduğu iddia edilmekte firma tarafından.

Daha bir çok cam çeşidi çıkacaktır. Fakat piyasanın hakimi ve memnuniyet açısından en iyisi Transtions'tur.

Fiyat olarak şöyle söyleyeyim:

Mineral color: 40 TL
    Mineral color et: 80 TL
    Organik Color et: 190 TL
    Transtions : 280 TL
    Drivewear: 540 TL

liste fiyatına sahipler. İndirim vs. gözlükçünüzün yapacağı bir şeydir.

Çerçeve olarak Ray-ban istiyorsanız, kemik çerçevelerin liste fiyatları 300 TL'den başlıyor. 500'e kadar var.

Tavsiye isterseniz, gece araç kullanıyorsanız Transtions cam, gece için ayrı gözlük kullanırım ya da araç kullanmıyorum diyorsanız Drivewear'ı tavsiye ederim. Bunların hiçbirine gerek yok derseniz organik antirefle cam yeterlidir.

bilgilendirme için teşekkürler..transtions camlar istediğim gibi..bu camın bahsettiğiniz fiyatı çift olarak değilde tek cam fiyatımıdır??

• Camların fiyatları bir çift içindir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

acizcool mrb. cevabın için tşk. ederim Prograsif cam olarak tavsiye ve fiyat istiyorum.

Size nasıl bir cam önermem gerektiğini bilmiyorum doğrusu. Çünkü sizin ihtiyacınızın ne olduğunu ve şikayetlerinizi de bilmiyorum.
    Progresif camlar kullanım amacına göre farklı tercihler yapmaya itiyor. Sizin işiniz daha çok yakında mı, uzakta mı veyahut hepsini mi aktif olarak kullanıyorsunuz... Bir de bütçenizi kaça kadar zorlayabilirsiniz?

Ayrıca;

* Kullandığınız camda uzak, orta ya da yakın mesafede görüş bozukluğu yaşıyor musunuz? (Yan kısımlara denk gelen ölü bölgeler dışında)
    * Yakında mesafede; kitap ya da gazete okurken sayfanın yan taraflarında da görüntü bozukluğu çok fazla mı?
    * Uzağa baktığınızda, yürürken ve merdivenleri inip çıkarken yakın kısımlara doğru yükselmeler ve denge bozukluğu oluyor mu?

Bunları öğrenme şansım olursa hem sizin için bir tavsiyede bulunabilirim hem de sizin gibi şikayeti olanlar da fikir sahibi olmuş olurlar.

Geçmiş olsun.

Mrb acizcool,
    Mevcut camlarımı 3 senedir kullanıyorum. Alışmam fazla sürmedi enfazla 3-5 gün gibi,
    Yakın, orta, uzak bir arada aktif olarak devamlı kullanıyorum.
    Yukarıda yazmış olduğunuz şikayetler yok. ( Yan kısımlar dışında )
    Halen Kullandığım cam 1,6 KODAK PRECISE KRZ.
    Numarası :
    SAĞ: SPH : PLN , CYL: -1.50 , AXIS : 110 , ADDITION : 2.25
    SOL : SPH : PLN , CYL: -2.00 , AXIS : 80 , ADDITION : 2.25

YENİ NUMARALARIM :
    SAĞ : ( Uzak ) : SPH : -0.25 CYL: -1.50 AXIS : 105
    SOL : ( Uzak ) : SPH : +0.25 CYL: -2.00 AXIS : 80

SAĞ : ( Yakın ) : SPH : +2.50 CYL : -1.50 AXIS : 105
    SOL : ( Yakın ) : SPH : +3.00 CYL : -2.00 AXIS : 80

Maddi durumum emekliyim. Ona göre alternatifli fiyat verirseniz memnun olurum.
    Vereceğiniz tavsiye ve bilgiler için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BURHAN48 -- 8 Ocak 2012; 21:16:19 >

• quote:

Camların fiyatları bir çift içindir.

çokkkk teşekkürler..aklımda "nasıl bişey olsa" sorusu vardı uzun zamandır..cevap bulmuş oldu..
  • quote:

quote:

quote:

Ayrıca;

Geçmiş olsun.

Mrb acizcool,
    Mevcut camlarımı 3 senedir kullanıyorum. Alışmam fazla sürmedi enfazla 3-5 gün gibi,
    Yakın, orta, uzak bir arada aktif olarak devamlı kullanıyorum.
    Yukarıda yazmış olduğunuz şikayetler yok. ( Yan kısımlar dışında )
    Halen Kullandığım cam 1,6 KODAK PRECISE KRZ.
    Numarası :
    SAĞ: SPH : PLN , CYL: -1.50 , AXIS : 110 , ADDITION : 2.25
    SOL : SPH : PLN , CYL: -2.00 , AXIS : 80 , ADDITION : 2.25

YENİ NUMARALARIM :
    SAĞ : ( Uzak ) : SPH : -0.25 CYL: -1.50 AXIS : 105
    SOL : ( Uzak ) : SPH : +0.25 CYL: -2.00 AXIS : 80

SAĞ : ( Yakın ) : SPH : +2.50 CYL : -1.50 AXIS : 105
    SOL : ( Yakın ) : SPH : +3.00 CYL : -2.00 AXIS : 80

Maddi durumum emekliyim. Ona göre alternatifli fiyat verirseniz memnun olurum.
    Vereceğiniz tavsiye ve bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Emeklisiniz, bunun yanında gözlük ihtiyacınız yüksek. O yüzden emekli de olsanız iyi bir cam almanız lazım. Artık taksitle ödersiniz. Yoksa, dar görüşte progresife devam...

Sizin temel beklentiniz, camların kaplamaları ve yan görüşler. Bu ikisinin birlikte olması gerçekten maliyeti arttıran bir unsur.

Size ilk tavsiyim Essilor'un Varilux Physio 1.5 . Camın iki üretimi var. Biri Türkiye üretimi ki, Essilor'un Crizal kaplaması Türkiye üretimlerinde mevcut değil. Diğeri yurtdışı üretimi. Türkiye üretim fiyatı çift olarak 1140 TL (Platinum kaplama), yurtdışı üretimi 1500 TL (Crizal kaplama). 10-15 gün arasında geliyor.

İkinci tavsiyem Hoya Summit Pro. Doğrudan yurtdışı sipariş ve Hi-Vision Long Life kaplaması da en az Crizal kadar iyi. Fiyat olarak bir bilgim yok bu cam için. Çift olarak 1500-1600 civarı olduğunu tahmin ediyorum. 15 günde geliyor.

Üçüncü tavsiyem Seiko Synergy. Yine yurtdışı siparişi ve gelmesi 3 haftayı bulabiliyor. SuperCelan kaplaması çok iddialı ve görüş olarak da çok şey vaad ediyorlar. Fiyatı 1700-1800 civarı olması gerek.

Essilor'un fiyatından eminim, diğerlerini tahmini olarak söyledim. Aşağı ya da yukarı olabilirler. Bunlar çift ve liste fiyatları. Gözlükçünüzden gerekli indiriminizi alın. Yaptıracağınız yerini iyi belirleyin. Zira yeni çerçeve alacaksınız, çerçeve seçimi, odak ve ölçü alma kısmı ve camın montajı bu camlarda çok özen ve dikkat istiyor.

Bu fiyatlar bana çok diyorsanız görüşten kısarak düşük fiyatlara progresif almanız mümkün. Ama zaten şikayetiniz ortada ve bu camlarla giderebilirsiniz diye düşünüyorum.

Kişisel tavsiyem: Seiko Synergy.

İyi günler

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.