Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.447
Cevap
632
Favori
2.387.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hand

Sayın acizcool ben internetten beğenmiş olduğum Porsche marka bir çerçeveyi neredeki bir optikçide bulabilirm? Şimdiden teşekkürler. Model:

eyeglasses.go-optic.com
    Porsche Design P 8166 Eyeglasses
    http://eyeglasses.go-optic.com/store/eyeglasses/details.asp?id=49252

Porsche marka çerçevelerin hangi optikçilerde olduğunu bilmiyorum; fakat profilinizdeki adresiniz doğruysa Fatih'e yakın Saray Optik, Gül Optik ya da Aksaray'daki Avrupa Göz'ün civarındaki gözlükçülere bakabilirsiniz. Saray ve Gül Optik orada eski oldukları için söyledim. Orada bulunma ihtimali yüksek diğerlerine göre. Onlarla bir alakam yok bu arada. Orada bulamazsanız Mısır Çarşı'sının orada Göz Grup var. Hacı Bekir'in karşısında. Orada Porshce marka olduğunu hatırlıyorum.
    quote:

Sn acizcool cevaplarınızı okudum ve bu konuda aslında ne kadar acemi olduğumu anladım bilgileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler. Benim bir sorum daha olacaktı.
    reçete:

tanı: astıgmat
    sağ: sph(D)->+0,50 cyl-> -1,25 axıs-> 180
    sol: sph(D)->+1,75 cyl-> -2.00 axıs->180

bu değerlerdeki bir göz için hangi camı önerirsiniz? Okuduğum kadarıyla ve okuduğumu anladığım kadarıyla organik cam benim için daha iyi bu bağlamda hangi markayı, üzerinde hangi kaplamalarla birlikte alırsam daha verimli olur benim için tavsiyeniz nedir yardımcı olursanız çok sevinirim..

--Bu arada çerçeve yarım çerçeve olacak. Zamanımın çoğu kitapla ve bilgisayarla geçirmekteyim. Antrefle kaplama mutlaka olcak buna ek olarak hangi kaplamalar olmalı?--

Cam olarak piyasadaki bütün markaları bu numaralarda bulma şansınız var 1.56 indeksli olarak. Seçtiğiniz çerçeve de nylör olduğuna göre bu camlar sizin için yeterli olacaktır. Marka olarak daha öncede söylenen camları kullanabilirsiniz. Skyline, Crizal, Hi-Vision gibi kaplamalar daha uzun ömür ve çizilmeye karşı daha fazla direnç sağlıyor. Bunlarda ayrıca EMI (Elektromanyetik izolasyon) denilen kaplama da var. Zaten 1.56 indekste alacağınız tüm camlar üzerinde antirefle kaplama vardır. Cam fiyatları 50-80 arası değişiyor genelde. Almak istediğiniz cama bağlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

quote:

Sayın acizcool ben internetten beğenmiş olduğum Porsche marka bir çerçeveyi neredeki bir optikçide bulabilirm? Şimdiden teşekkürler. Model:

eyeglasses.go-optic.com
    Porsche Design P 8166 Eyeglasses
    http://eyeglasses.go-optic.com/store/eyeglasses/details.asp?id=49252

Porsche marka çerçevelerin hangi optikçilerde olduğunu bilmiyorum; fakat profilinizdeki adresiniz doğruysa Fatih'e yakın Saray Optik, Gül Optik ya da Aksaray'daki Avrupa Göz'ün civarındaki gözlükçülere bakabilirsiniz. Saray ve Gül Optik orada eski oldukları için söyledim. Orada bulunma ihtimali yüksek diğerlerine göre. Onlarla bir alakam yok bu arada. Orada bulamazsanız Mısır Çarşı'sının orada Göz Grup var. Hacı Bekir'in karşısında. Orada Porshce marka olduğunu hatırlıyorum.
    quote:

Sn acizcool cevaplarınızı okudum ve bu konuda aslında ne kadar acemi olduğumu anladım bilgileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler. Benim bir sorum daha olacaktı.
    reçete:

tanı: astıgmat
    sağ: sph(D)->+0,50 cyl-> -1,25 axıs-> 180
    sol: sph(D)->+1,75 cyl-> -2.00 axıs->180

bu değerlerdeki bir göz için hangi camı önerirsiniz? Okuduğum kadarıyla ve okuduğumu anladığım kadarıyla organik cam benim için daha iyi bu bağlamda hangi markayı, üzerinde hangi kaplamalarla birlikte alırsam daha verimli olur benim için tavsiyeniz nedir yardımcı olursanız çok sevinirim..

--Bu arada çerçeve yarım çerçeve olacak. Zamanımın çoğu kitapla ve bilgisayarla geçirmekteyim. Antrefle kaplama mutlaka olcak buna ek olarak hangi kaplamalar olmalı?--

Cam olarak piyasadaki bütün markaları bu numaralarda bulma şansınız var 1.56 indeksli olarak. Seçtiğiniz çerçeve de nylör olduğuna göre bu camlar sizin için yeterli olacaktır. Marka olarak daha öncede söylenen camları kullanabilirsiniz. Skyline, Crizal, Hi-Vision gibi kaplamalar daha uzun ömür ve çizilmeye karşı daha fazla direnç sağlıyor. Bunlarda ayrıca EMI (Elektromanyetik izolasyon) denilen kaplama da var. Zaten 1.56 indekste alacağınız tüm camlar üzerinde antirefle kaplama vardır. Cam fiyatları 50-80 arası değişiyor genelde. Almak istediğiniz cama bağlı.

Alıntıları Göster
    Skyline, Crizal, Hi-Vision, EMI kaplamalarının hepsinin bir arada bulunması mümkün mü? Eğer mümkünse camın markasının hoya olduğunu varsayarak hareket etsek tahmini fiyat ne olur? Bir de abbe değerini doktor mu yoksa gözlük aldığım yer mi ayarlayacak? yardımlarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: h.duman

sevgili arkadaş çok güzel bilgiler...

senden ricam,

Bu gün shamir smart ofis yaptırdım. tam bir rezalet güya yakın orta 4 metreye kadar net görüş demişlerdi
    ne bilgisayar ekranındaki yazıları görebiliyorum ne orta mesafeyi her şey karışık kuruşuk. Firma ve gözlükçü birkaç gün kullan alışırsın diyorlar..

halbuki daha önce progresif ve ofis kullandım. numaram 0.50 artığı için değiştirmiştim.
    60 yaşındayım muhasebecilik yapmaktayım.
    geniş orta ve yakın alan demişlerdi, ancak yakın okumada bir gazetenin sadece 2 sütununu gözüküyor sağ sol alanlar flu..
    çok kötü aldandığımı düşünüyorum.

Acaba ofis gözlükleri hakkında bilginiz varmı ?
    Birde tüketici olarak iade edip paramı geri alma hakkım varmı ?

Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
    450,-tl ye yaptırmıştım.

Sevgiyle kalın.

sağ : uzak +0,75 +0,50 astigmat yakın: +3.00
    sol : uzak +0,75 yakın: +3.00
    onu bunu blmemama zeiss üstüne optik cam tanımam hatta birçok digital foto makinasının üstündede zeiss yazar dikkat ederseniz

• quote:

Skyline, Crizal, Hi-Vision, EMI kaplamalarının hepsinin bir arada bulunması mümkün mü? Eğer mümkünse camın markasının hoya olduğunu varsayarak hareket etsek tahmini fiyat ne olur? Bir de abbe değerini doktor mu yoksa gözlük aldığım yer mi ayarlayacak? yardımlarınız için teşekkürler.

Skyline, Crizal, Hi-Vision kaplamalar farklı firmaların üretmiş olduğu kaplamaların ismi. Skyline Tora'nın Crizal Essilor'un, Hi-Vision Hoya'nın gibi. Daha böyle bir sürü kaplama ismi var. Bunlar en çok bilinenlerden bazıları. EMI bu camlardaki koruma özelliklerinden biri. UV koruması gibi EMI de ayrı bir koruma özelliği. Bu camlarda mevcut olarak var. Hoya'nın Stellify 1.56 indeks olarak bulunabilir. Fiyatı da 60-80 arası bir rakam olması gerekiyor. Satmadığım için uzun zamandır bilmiyorum tam fiyatını. Satmıyorum derken yanlış anlamayın, çalıştığım yer başka firmayla çalışıyor genelde.

Abbe değeri camın indeksiyle alakalı bir durum. Alacağınız cam 1.56 olacağı için abbe ile ilgili bir sıkıntınız olmaz. Doktor reçete yazar, camdan çerçevden anlayanına rastlamadım daha.
    quote:

Orijinalden alıntı: ua23ua

onu bunu blmemama zeiss üstüne optik cam tanımam hatta birçok digital foto makinasının üstündede zeiss yazar dikkat ederseniz

Yok öyle bir şey.

• quote:

quote:

Skyline, Crizal, Hi-Vision kaplamalar farklı firmaların üretmiş olduğu kaplamaların ismi. Skyline Tora'nın Crizal Essilor'un, Hi-Vision Hoya'nın gibi. Daha böyle bir sürü kaplama ismi var. Bunlar en çok bilinenlerden bazıları. EMI bu camlardaki koruma özelliklerinden biri. UV koruması gibi EMI de ayrı bir koruma özelliği. Bu camlarda mevcut olarak var. Hoya'nın Stellify 1.56 indeks olarak bulunabilir. Fiyatı da 60-80 arası bir rakam olması gerekiyor. Satmadığım için uzun zamandır bilmiyorum tam fiyatını. Satmıyorum derken yanlış anlamayın, çalıştığım yer başka firmayla çalışıyor genelde.

Abbe değeri camın indeksiyle alakalı bir durum. Alacağınız cam 1.56 olacağı için abbe ile ilgili bir sıkıntınız olmaz. Doktor reçete yazar, camdan çerçevden anlayanına rastlamadım daha.
    quote:

Orijinalden alıntı: ua23ua

Yok öyle bir şey.

Alıntıları Göster
    Mrb. Arkadaşlar,
    Prada marka Misinalı çerçevem var, Aşağıda belirtmiş olduğum reçete bilgilerine göre hangi marka, nasıl bir cam tavsiye edersiniz. Eğer fiyat'ta verebilirseniz sevinirim.

U Z A K :

SAĞ GÖZ :

Sfr. Cam -0,25 Cyl. Cam : -1.50 Aks : 105

SOL GÖZ :

Sfr. Cam +0,25 Cyl. Cam : -2.00 Aks : 80

Y A K I N :

SAĞ GÖZ :

Sfr. Cam : +2.50 Cyl. Cam : -1.50 Aks : 105

SOL GÖZ :

Sfr. Cam : +3.00 Cyl. Cam : -2.00 Aks : 80

NOT : REÇETENİN GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADARDIR BİLİYORMUSUNUZ.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osmanrefik

dostum ben progresif multifokal gözlük kullanıyorum. Bir önceki gözlüğüm visionart sirius mini modeliydi.İnanılmaz memnun kaldım. Göz numaramın değişmesinden korkuyordum korktuğum da başıma geldi.Çok sevdiğim optisyenim yeni gözlüğümü quadro mini 1.61(R+2.50 +4.50 L+1.75 - +3.75) yaptı. Ancak ben bu gözlükle odakları ya tıutturamadım ya da alışamadım. Hala 0.50 farka rağmen eskileri kullanıyorum. Bir fikir verebilir misiniz? Şu anda İstanbul Beşiktaştayım.

Selamlar, (Nihayet bir progresif kullanıcısı)

Progresif camlar o kadar detaylı ve teferruatlı bir konu ki, burda size cevap vermek inanın çok zor. Ayrıca bir konu açılsa yeridir yani.

Genel olarak kısa koridorlu camlarda rahatlık yaşanmaz; fakat siz bu rahatlığı yakalamışsınız (umarım normal koridorlu camları kullandıktan sonra bunu söylüyorsunuzdur) ve numaralarınız değişene kadar da bu böyle gitti. Camlarınızı değiştirdiğinizde normal rahatsızlıklar yaşanabilir; ama siz anormallik hissetmeye başladıysanız sebepleri şunlar olabilir:

1- Sirius, Quadro'ya göre daha üstün bir cam. Rahatsızlığın temel sebebi bu olabilir.
    2- Aynı çerçeveyi kullandıysanız sizden yeniden odak almak yerine eski camlarınızın odakları yapılmalı, yapılmamış olabilir.
    3- Çerçeve ayarlarınızda bir sorun olabilir.
    4- Numara değişikliği sizin için alışması zor bir durum.
    5- Yanlış reçete yazımı ya da tespiti.
    6- Daha önceki camlarınızın indeksi 1.5 ise şimdikiyle arasında abbe değeri olarak fark var. Oradan da yadırgama yapmış olabilirsiniz.

Daha sıralayabilirim bunlar dışındaki binde birlik ihtimalleri.

Şunu da tam olarak bilmek gerekiyor tabii ki; sizin sorununuz gözlüğü taktığınızda nerede oluyor? Yakına bakarken mi, uzakta mı, ara geçişlerde mi yokda genel olarak hiç rahat değil misiniz?

Ben kesinlikle kısa koridor cam tavsiye etmiyorum; zira genel bir memnuniyetsizlik hakim. Bu saatten sonra geri dönüşü olmayan bir yola girmiş bulunuyorsunuz. Ya camlarınıza, alışamadığınızı varsayarak söylüyorum, alışmaya çalışacaksınız ya da çok sevdiğiniz optisyeninize gidip bu sorunu bir an önce çözmesini isteyeceksiniz.

Dediğim gibi, tam sıkıntınız nedir onu söylerseniz çözümü bulmak daha rahat ve hızlı olur.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    üstat, değerli bilgilerin için çok teşekkürler.

kısaca bilgilerim şöyle:

uzak sağ: +0.75 sol: +0.50 ve 0.50 astigmat aks 90

yakın sağ: +3.00 sol:+2.75

2 kere progresif gözlük yaptırdım sola one shamir
    beklenen verimi alamadığım için bir kenarda atıl duruyorlar.

benim sıkıntım

uzak orta ve yakın alanların geniş olmaması
    80 santimden 14 inç bilgisayar ekranını tam göremiyorum.
    yakın da ise yine kitap okurken iki sayfayı da göremiyorum.

caddeden karşıya geçerken sağa sola bakarken çok sıkıntı çekiyorum. başımı ya 180 derece çevirmem veya yüzümü bakacağım nesnenin yüzüne çevirmem gerekiyor.

günde yakllaşık 5 saat bilgisayarda çalışıyorum.

sizden ricam

uzak yakın ve orta alanı en geniş cam markası nedir?

Sağlıcakla kalın.

• quote:

kısaca bilgilerim şöyle:

benim sıkıntım

caddeden karşıya geçerken sağa sola bakarken çok sıkıntı çekiyorum. başımı ya 180 derece çevirmem veya yüzümü bakacağım nesnenin yüzüne çevirmem gerekiyor.

sizden ricam

Sağlıcakla kalın.

Alıntıları Göster
    Selamlar,

Benim numaralar şu şekilde:

UZAK
    SAĞ: Sferik -2.25 / Silindirik -0.75 / Aks 94
    SOL: Sferik -2.75 / Silindirik -0.75 / Aks 71

Organik antirefle

Kemik (plastik) çerçeve kullanmayı tercih ediyorum ve aldıktan sonra 3-4 sene değiştirmiyorum. Bundan önceki seferde ilk gördüğüm gözlükçüye girip marka/abbe/cam türü/kaplama hakkında hiçbirşey bilmeden bana önerdiği ilk cam ve çerçeveyi almıştım.

çerçeve
    Buna benzer bir çerçeve almayı düşünüyorum.

Birkaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.

1. Sizce bu numaralarla hoya gibi iyi bir marka mı seçmeliyim yoksa ucuz birşey de yeterli olur mu, inceltme gerekir mi?
    2. Yukarda gösterdiğim çerçeve modeli için iyi bir marka önerir misiniz?
    3. Abbe kavramını pek anlamadım. Gözlükçüye gidince istemem gereken belirli bir abbe değeri var mı yoksa çerçevenin abbe değerini öğrenip ona uygun cam mı talep etmeliyim?
    4. Cam ve çerçeve için yaklaşık bir fiyat verir misiniz?

Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davshan -- 5 Ocak 2012; 10:12:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: davshan

Selamlar,

UZAK

Organik antirefle

Kemik (plastik) çerçeve kullanmayı tercih ediyorum ve aldıktan sonra 3-4 sene değiştirmiyorum. Bundan önceki seferde ilk gördüğüm gözlükçüye girip marka/abbe/cam türü/kaplama hakkında hiçbirşey bilmeden bana önerdiği ilk cam ve çerçeveyi almıştım.

çerçeve

1. Sizce bu numaralarla hoya gibi iyi bir marka mı seçmeliyim yoksa ucuz birşey de yeterli olur mu, inceltme gerekir mi?
    3. Abbe kavramını pek anlamadım. Gözlükçüye gidince istemem gereken belirli bir abbe değeri var mı yoksa çerçevenin abbe değerini öğrenip ona uygun cam mı talep etmeliyim?

Teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Bir optisyen bana hoya'nın super hi vision kaplamalı camının adet fiyatı -astigmat için '2.00 gecmezse eğer'i ekleyerek- tane adtei 148.00 tl dedi iki cam için en son düşürerek 170 olur dedi. Başka bir optisyen ise aynı durum için bana iki cama 280 lira fiyat verdi daha düşemem zaten kampanyalı fiyat budur dedi. Ben ilk durumu kendisine söylediğimde sanki bana güvenilir olmaz gibisinden imalarda bulundu. Sayın acizcool bu piyasaya aşina oldğunuz için size danışmak istedim sizin bu durum hakkındaki fikriniz nedir? Düşük fiyat ister istemez ikinci gözlükçünün imalarıyla bende bi güvensizlik olusturdu. Yardımcı olursanız cok sevinirim. Yardımlarınız için teşşekürler.
    16 sene oldu ben gözlük kullanmaya başlayalı ara arada lens taktım ama bilinçsiz-mişim. Ama artık az da olsa bilgi sahibiyim. Optisyen bana ne kadar şey biliosun camlar hakkında, böyle müşterimiz çok nadir oluyor dedi. Bu hoşuma gitmedi değil teşekkürler acizcool =))

• quote:

Bir optisyen bana hoya'nın super hi vision kaplamalı camının adet fiyatı -astigmat için '2.00 gecmezse eğer'i ekleyerek- tane adtei 148.00 tl dedi iki cam için en son düşürerek 170 olur dedi. Başka bir optisyen ise aynı durum için bana iki cama 280 lira fiyat verdi daha düşemem zaten kampanyalı fiyat budur dedi. Ben ilk durumu kendisine söylediğimde sanki bana güvenilir olmaz gibisinden imalarda bulundu. Sayın acizcool bu piyasaya aşina oldğunuz için size danışmak istedim sizin bu durum hakkındaki fikriniz nedir? Düşük fiyat ister istemez ikinci gözlükçünün imalarıyla bende bi güvensizlik olusturdu. Yardımcı olursanız cok sevinirim. Yardımlarınız için teşşekürler.
    16 sene oldu ben gözlük kullanmaya başlayalı ara arada lens taktım ama bilinçsiz-mişim. Ama artık az da olsa bilgi sahibiyim. Optisyen bana ne kadar şey biliosun camlar hakkında, böyle müşterimiz çok nadir oluyor dedi. Bu hoşuma gitmedi değil teşekkürler acizcool =))

170 liraya Hoya'nın hangi camına fiyat verdi acaba? Hoya'nın bir çok Hi-vision kaplama camı var. Belki size PNX'in fiyatını vermiştir 170 TL diyen arkadaş. Diğeri de size Eynoa'nın fiyatını vermiştir. Hoya'nın Hi-vision kaplama stok camları şöyle:

PNX 1.53 Trivex
    Stellify 1.55 Organik
    Eynoa 1.67 Organik Kırılmaz

Eğer 170 TL'yi 1.67 için verdilerse bedava. 1.53 için normal diyebilirim. 1.55 olan için çook pahalı.

sizin numaralarınıza en uygun cam 1.55 Stellify. Diğer camları düşünmeyin Hoya'da.

• quote:

Orijinalden alıntı: BURHAN48

Mrb. Arkadaşlar,
    Prada marka Misinalı çerçevem var, Aşağıda belirtmiş olduğum reçete bilgilerine göre hangi marka, nasıl bir cam tavsiye edersiniz. Eğer fiyat'ta verebilirseniz sevinirim.

U Z A K :

SAĞ GÖZ :

SOL GÖZ :

Y A K I N :

SAĞ GÖZ :

SOL GÖZ :

Bu numaralarda ayrı ayrı mı kullanmak için cam tavsiyesi istiyorsunuz yoksa uzak-yakın bir arada kullanmak için mi?

Reçeteyi bu ay içinde muayene olduysanız ay sonuna kadar kullanabilirsiniz.

quote:

kısaca bilgilerim şöyle:

benim sıkıntım

sizden ricam

Sağlıcakla kalın.

Progresif cam tercihi yaparken yaşam tarzınız çok önemli. Her camın özelliği birbirinden ayrı ve aynı camlar farklı kişilerde farklı sonuçlar doğuruyor.

Geniş görüş yüksek fiyat anlamına geliyor, bunu bir kere kabul etmek gerek. O yüzden yaptırdığınız camlardan beklediğiniz performans ödediğiniz miktara da bağlı işin maddi boyutundan baktığımız zaman.

Progresif camlarda en dar kısım orta mesa dediğimiz yerdir. Bu yüzden en çok sorunu bilgisayarda yaşamanız kuvvetle muhtemel. Sizin 5 saatiniz bilgisayar başında geçiyorsa camlarınızın özellikle geniş kanallı olması şart. Kişiye özel camlar sorununuzu çözecektir diye düşünüyorum. Camların yan tarafları ölü bölgeler olduğu için sağ ve sola bakışlarda başı çevirmek gerekiyor. Araç kullanırken dikiz aynasına bakmak için de bu geçerli yine. Başınızı çevirmeden aynalara bakmak istediğinizde yine aynı şeyi yaşarsınız. Yine sorun aynı kapıya çıkıyor. Dark kanallı bir camda yan görüşler gerçekten yoktur.

Progresif cam olarak o kadar çok çeşit var ki. Markalar ve çeşit çeşit ürünleri ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ama sizin istediğiniz en geniş kanallı cam ise o zaman iş biraz da bütçe meselesine dönüşüyor. Aslında bütçeniz ne kadar onu bilmek daha iyi.

En geniş kanallı camlar hangileri mi ? Mesela, Zeiss'te GT2 3D ya da Gradal Individual Eyefit, Optiswiss'te Be4ty+ HD5 ya da HD1, Essilor'da Varilux Ipseo ya da Physio f-360, Hoya'da Hoyalux iD ya da iD Life Style. Daha liste uzar gider.

• quote:

quote:

170 liraya Hoya'nın hangi camına fiyat verdi acaba? Hoya'nın bir çok Hi-vision kaplama camı var. Belki size PNX'in fiyatını vermiştir 170 TL diyen arkadaş. Diğeri de size Eynoa'nın fiyatını vermiştir. Hoya'nın Hi-vision kaplama stok camları şöyle:

PNX 1.53 Trivex
    Stellify 1.55 Organik

Eğer 170 TL'yi 1.67 için verdilerse bedava. 1.53 için normal diyebilirim. 1.55 olan için çook pahalı.

sizin numaralarınıza en uygun cam 1.55 Stellify. Diğer camları düşünmeyin Hoya'da.

Ben optisyene sordugumda eynoa vb seyler seni ilgilendirmio onlar başka numaralar için gibi bişey söledi bende anlamadım o an bi karmbole getirdi işi...

-edit- hatrıladığım kadarıyla uzak yakın gözlükleri için dedi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hand -- 5 Ocak 2012; 15:04:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: davshan

Selamlar,

UZAK

Organik antirefle

çerçeve

Teşekkür ederim

El-cevap:

1. Söylediğinize göre 3-4 sene değiştirmiyormuşsunuz. Bu yüzden size daha kaliteli ve uzun ömürlü bir cam gerekir. Aldık mı iyisini alalım mantığı sizin için daha makbul. Çerçeve için de aynı şey geçerli.

2. Kemik çerçevelerde öncelikle Rayban sonra Persol, Alain Mikli, Porsche Design vs. Bunlar uzun yıllar takabileceğiniz çerçeve markaları. Bunun gibi bir sürü marka daha var aynı kalitede. Tarzları birbirinden çok farklıdır. Sizin kişisel tercihinize kalmış bir şey. Fiyat olarak da bir tercih yapmanız gerek. Bu saydığım çerçeve markalarının fiyatları 300 TL'den başlıyor ve sonu yok. Fakat kemik (plastik) çerçeve fiyatları piyasada 35-40 TL'den başlıyor. Bu 35-40 TL'lik çerçeveler sizi 3-4 sene götürür mü bilemem; ama bazen 1000 TL'lik çerçeveler de kırılıyor daha bir ay geçmeden. Kısmet. Yine de her zaman geçerli olmasa da, gözlükte kalite fiyatla aynı anlamı taşıyor diyebiliriz genel anlamda.

Verdiğiniz linkteki gözlük kemik olmakla birlikte ince bir yapıya sahip. dayanıklılık olarak çok şey vaad etmez. O yüzden daha kalın bir çerçeve tercih edin derim.

3. Kapalı çerçeve kullanacaksanız cam tercihiniz 1.56 indeksinde olabilir. Çünkü kalınlığı gizler kemik çerçeve. 1.56 camın abbe değeri yüksektir. Onun için abbe olayına kafayı takmayın bence.

4. 100 TL'den 1000 TL'ye kadar. Tercihinize bağlı hepsi.

Rica

• quote:

quote:

quote:

PNX 1.53 Trivex
    Stellify 1.55 Organik

Ben optisyene sordugumda eynoa vb seyler seni ilgilendirmio onlar başka numaralar için gibi bişey söledi bende anlamadım o an bi karmbole getirdi işi...

Herhalde siz yakındaki soruna değinip öyle bir konu açılınca size uzak yakın bir arada (progresif) camın sizin için olmadığını söylemiş.

Dediğim gibi sizin için en uygun cam 1.56 indeks. Hem camlarınız kalın olmaz hem de abbe değeri yüksek olur. Daha önceki mesajda saydığım markalardan birini alın. Sizin ihtiyacınız yok başka cama.

• quote:

quote:

quote:

quote:

PNX 1.53 Trivex
    Stellify 1.55 Organik

Herhalde siz yakındaki soruna değinip öyle bir konu açılınca size uzak yakın bir arada (progresif) camın sizin için olmadığını söylemiş.

Dediğim gibi sizin için en uygun cam 1.56 indeks. Hem camlarınız kalın olmaz hem de abbe değeri yüksek olur. Daha önceki mesajda saydığım markalardan birini alın. Sizin ihtiyacınız yok başka cama.

Alıntıları Göster
    Yardımlarınız için teşekkür ederim ...

• quote:

Yardımlarınız için teşekkür ederim ...

Alıntıları Göster
    Sağolun hocam cevabınız için. Akşamüstü gezelim bakalım gözlükçüleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssiinneemm06

merhabalar burdaki herkese teşekkür ederim.sayenizde gözlük camı konusunda birçok bilgiye sahip oldum.bugün göz muayenesi oldum ve numaramda pek bir değişiklik yok.verilen numarayı yazsam bana marka konusunda yardımcı olabilir misiniz?5 yaşından bu yana gözlük kullanıyorum ve ilk defa bu kadar kararsız kaldım marka açısından.özellik olarak asferik cam,organik cam tercihim.ve önerebileceğiniz başka özellikler de olabilir.hem miyop hem de astigmat numaram: O.D.:Vitrium Sphere -200; Vitrium Cyclinder -250; Axis 20___O.S.: Vitrium Sphere -225; Vitrium Cyclinder -225; Axis 165 yardımcı olursanız sevinirim.......

herkese merhabalar.camlarımı aldım.hoya eynoa 1,67 cam çiftini 300 tl ye aldım.fiyatı normal mi?(numalalar yukarıda)teşekkürler.

• quote:

quote:

merhabalar burdaki herkese teşekkür ederim.sayenizde gözlük camı konusunda birçok bilgiye sahip oldum.bugün göz muayenesi oldum ve numaramda pek bir değişiklik yok.verilen numarayı yazsam bana marka konusunda yardımcı olabilir misiniz?5 yaşından bu yana gözlük kullanıyorum ve ilk defa bu kadar kararsız kaldım marka açısından.özellik olarak asferik cam,organik cam tercihim.ve önerebileceğiniz başka özellikler de olabilir.hem miyop hem de astigmat numaram: O.D.:Vitrium Sphere -200; Vitrium Cyclinder -250; Axis 20___O.S.: Vitrium Sphere -225; Vitrium Cyclinder -225; Axis 165 yardımcı olursanız sevinirim.......

herkese merhabalar.camlarımı aldım.hoya eynoa 1,67 cam çiftini 300 tl ye aldım.fiyatı normal mi?(numalalar yukarıda)teşekkürler.

Aşağı yukarı normal bir fiyat diyebiliriz. Astigmat 2.00 üzeri olduğu zaman fiyatı yükseliyor. 2.00 astigmata kadar olanı 200-250 TL arası piyasada bulunabiliyorsa sizin camlarınız için 300 normal bir fiyat diyebiliriz. Eynoa bana göre cam pazarındaki en iyi stok 1.67 indeksli camdır. 1.67 indekste alabileceğiniz en iyi cam almışsınız. Geçmiş olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BURHAN48

Mrb. Arkadaşlar,

U Z A K :

SAĞ GÖZ :

SOL GÖZ :

Y A K I N :

SAĞ GÖZ :

SOL GÖZ :

Bu numaralarda ayrı ayrı mı kullanmak için cam tavsiyesi istiyorsunuz yoksa uzak-yakın bir arada kullanmak için mi?

Reçeteyi bu ay içinde muayene olduysanız ay sonuna kadar kullanabilirsiniz.

quote:

kısaca bilgilerim şöyle:

benim sıkıntım

sizden ricam

Sağlıcakla kalın.

Progresif cam tercihi yaparken yaşam tarzınız çok önemli. Her camın özelliği birbirinden ayrı ve aynı camlar farklı kişilerde farklı sonuçlar doğuruyor.

Geniş görüş yüksek fiyat anlamına geliyor, bunu bir kere kabul etmek gerek. O yüzden yaptırdığınız camlardan beklediğiniz performans ödediğiniz miktara da bağlı işin maddi boyutundan baktığımız zaman.

Progresif camlarda en dar kısım orta mesa dediğimiz yerdir. Bu yüzden en çok sorunu bilgisayarda yaşamanız kuvvetle muhtemel. Sizin 5 saatiniz bilgisayar başında geçiyorsa camlarınızın özellikle geniş kanallı olması şart. Kişiye özel camlar sorununuzu çözecektir diye düşünüyorum. Camların yan tarafları ölü bölgeler olduğu için sağ ve sola bakışlarda başı çevirmek gerekiyor. Araç kullanırken dikiz aynasına bakmak için de bu geçerli yine. Başınızı çevirmeden aynalara bakmak istediğinizde yine aynı şeyi yaşarsınız. Yine sorun aynı kapıya çıkıyor. Dark kanallı bir camda yan görüşler gerçekten yoktur.

Progresif cam olarak o kadar çok çeşit var ki. Markalar ve çeşit çeşit ürünleri ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ama sizin istediğiniz en geniş kanallı cam ise o zaman iş biraz da bütçe meselesine dönüşüyor. Aslında bütçeniz ne kadar onu bilmek daha iyi.

En geniş kanallı camlar hangileri mi ? Mesela, Zeiss'te GT2 3D ya da Gradal Individual Eyefit, Optiswiss'te Be4ty+ HD5 ya da HD1, Essilor'da Varilux Ipseo ya da Physio f-360, Hoya'da Hoyalux iD ya da iD Life Style. Daha liste uzar gider.

Alıntıları Göster
    Dostum bu sözetmiş olduğunuz geniş kanallı progresif camların yaklaşık maliyetleri nedir acaba?

• quote:

Dostum bu sözetmiş olduğunuz geniş kanallı progresif camların yaklaşık maliyetleri nedir acaba?

Liste fiyatları aşağı yukarı 1.5 indeks olarak 2000 TL civarlarında. İnceltme ve ek özelliklerle birlikte 3600 TL'ye kadar çıkıyor; ama progresif camlar kaçtan başlıyor diyorsanız, 200-250 TL civarından başlıyor. Arada bu kadar fiyat farkı varken kalite ve görüş farkı bu kadar var mı? Evet var maalesef.
  • quote:

quote:

Liste fiyatları aşağı yukarı 1.5 indeks olarak 2000 TL civarlarında. İnceltme ve ek özelliklerle birlikte 3600 TL'ye kadar çıkıyor; ama progresif camlar kaçtan başlıyor diyorsanız, 200-250 TL civarından başlıyor. Arada bu kadar fiyat farkı varken kalite ve görüş farkı bu kadar var mı? Evet var maalesef.

Alıntıları Göster
    Oakley ve Hoya aldım, bakalım memnun kalacak mıyız

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.