Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fightuntildie Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.447
Cevap
632
Favori
2.387.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar camı değilde çerçevey ideğiştirip daha modern birşey almak istiyorum. SSK çerçevenin ne kadarını karşılıyor? Birde tavsiye edebileceğiniz model var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnryldz

Arkadaşlar camı değilde çerçevey ideğiştirip daha modern birşey almak istiyorum. SSK çerçevenin ne kadarını karşılıyor? Birde tavsiye edebileceğiniz model var mıdır?

40 lirasını karşılıyor. Çerçeve tavsiyeyleolacak iş değil. Denemek gerek.
  • UV filtresi optik camda önemli mi? fiyat fark ettirir mi?

Optikçiye camı göstersem bunda uv koruması var, antirefle var diyebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

UV filtresi optik camda önemli mi? fiyat fark ettirir mi?

Antirefleyi herkes anlayabilir. Camın üzerinde yeşil ya da mor bir parlaklık vardır. UV korumasını ancak UV tester ile anlayabilirsiniz. CR39 camlarda UV360 koruması var zaten. UV400 her camda yoktur. Zaten gerçek anlamda UV ışınlarından korunmak için en ideali güneş gözlüğüdür. O yüzden optik gözlüklerde bence UV filtresinin çok fazla bir anlamı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

quote:

Antirefleyi herkes anlayabilir. Camın üzerinde yeşil ya da mor bir parlaklık vardır. UV korumasını ancak UV tester ile anlayabilirsiniz. CR39 camlarda UV360 koruması var zaten. UV400 her camda yoktur. Zaten gerçek anlamda UV ışınlarından korunmak için en ideali güneş gözlüğüdür. O yüzden optik gözlüklerde bence UV filtresinin çok fazla bir anlamı yok.

Benim camlarda yeşil bir parlaklık var. Antirefleli olup olmadığı anlaşılıyor mu fotoğraftan?

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

• quote:

quote:

quote:

Benim camlarda yeşil bir parlaklık var. Antirefleli olup olmadığı anlaşılıyor mu fotoğraftan?

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Evet sağ camınızda yeşil bir parlaklık, belli belirsiz görünüyor.

Şu eski zaman dizilerinde görüyorum bazen. Gözlük takmışlar, camlarda antirefle var. O zaman antirefle mi vardı? O kadar şeye dikkat ederler, en küçük ayrıntıya. Bu camlara hiç bakmazlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet sağ camınızda yeşil bir parlaklık, belli belirsiz görünüyor.

Şu eski zaman dizilerinde görüyorum bazen. Gözlük takmışlar, camlarda antirefle var. O zaman antirefle mi vardı? O kadar şeye dikkat ederler, en küçük ayrıntıya. Bu camlara hiç bakmazlar.

Onu sadece optikçiler anlar hocam, diziyi izleyen kimse anlamaz ki.

Şimdi benim camlar antirefleli mi yani?

• quote:

Onu sadece optikçiler anlar hocam, diziyi izleyen kimse anlamaz ki.

Şimdi benim camlar antirefleli mi yani?

Evet antiferleli...

Dizi meselesine gelince. Artık siz de anlarsınız.
  • Merhaba.
    Bugün bir gözlükçüye gittim. Aşağıda numaraları yazılı camlar için 135 TL fiyat verdi.

Uzak için,
    - Eski çerçeveyi kullanacağım.
    - %40 inceltilmiş olacakmış.
    - Antirefle olacakmış.
    - Hidro fobik olacakmış.
    - Sanırım VisionArt.

Yakın için,
    - Yeni çerçeve verecek (SGK)
    - Camlar değişecek.

Hepsi için 135 TL istedi. Artı SGK'dan alacağı miktar.
    Sizce uygun mudur? Tavsiyeniz nedir? Takılan camı yaklaşık 3 yıl kullanıyorum.
    Şimdiden teşekkürler.
    İyi günler.
    Nazmi

Uzak sağ: Sph/-0.25 Cyl/-3.00 Axis/15°
    Uzak sol: Sph/-0.50 Cyl/-3.00 Axis/165°

Yakın sağ: Sph/+1.75 Cyl/-3.00 Axis/15°
    Yakın sol: Sph/+1.75 Cyl/-3.00 Axis/165°

(Not: Zamanımın büyükçe bir kısmı bilgisayar başında geçiyor. Bilgisayar için yakın gözlüğümü kullanıyorum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: sercavok

Merhaba.
    Bugün bir gözlükçüye gittim. Aşağıda numaraları yazılı camlar için 135 TL fiyat verdi.

Uzak için,
    - Eski çerçeveyi kullanacağım.
    - %40 inceltilmiş olacakmış.
    - Antirefle olacakmış.
    - Hidro fobik olacakmış.
    - Sanırım VisionArt.

Yakın için,
    - Yeni çerçeve verecek (SGK)
    - Camlar değişecek.

Hepsi için 135 TL istedi. Artı SGK'dan alacağı miktar.
    Sizce uygun mudur? Tavsiyeniz nedir? Takılan camı yaklaşık 3 yıl kullanıyorum.
    Şimdiden teşekkürler.
    İyi günler.
    Nazmi

Uzak sağ: Sph/-0.25 Cyl/-3.00 Axis/15°
    Uzak sol: Sph/-0.50 Cyl/-3.00 Axis/165°

Yakın sağ: Sph/+1.75 Cyl/-3.00 Axis/15°
    Yakın sol: Sph/+1.75 Cyl/-3.00 Axis/165°

(Not: Zamanımın büyükçe bir kısmı bilgisayar başında geçiyor. Bilgisayar için yakın gözlüğümü kullanıyorum.)

Fiyat uygundur. Camlar da Vision Art'sa alınmaması için bir neden yok.

• @ acizcool

Hocam vision art cam markası mı? Değilse nedir?

Bugün gözlükçülerin camlarına baktım, çerçeve artı organik antirefle cam 60 lira yazıyordu. Bir diğerinde çerçeve artı organik cam 40 lira. Rekabet var anlaşılan.

Bir de ben bu 60 liralık camı almaktansa neden Hoya PNX i tercih etmeliyim?

Sana da zahmet veriyorum ama bu ara gözlük alma arefesindeyim kusura bakmazsın umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0ft -- 20 Ocak 2012; 22:49:11 >
  • quote:

@ acizcool

Bugün gözlükçülerin camlarına baktım, çerçeve artı organik antirefle cam 60 lira yazıyordu. Bir diğerinde çerçeve artı organik cam 40 lira. Rekabet var anlaşılan.

Sana da zahmet veriyorum ama bu ara gözlük alma arefesindeyim kusura bakmazsın umarım.

Vision Art cam markasıdır.

Bu tarz reklam ya da kampanya yazısını cama asmak bile suç ve en az 5 bin lira ceza veriyorlar. Biz yapsak kapatırlar dükkanımızı. Hocam antirefle cam ve çerçeve birlikte 60 liraya uygunmuş. Antireflesiz de 40 lira iyiymiş. Kimi yerde tavuk döner 1.5, kimi yerde 3.5 lira. Arada fark oluyor mu? Evet oluyor. Bunda da olur herhalde.

Cam 60 liraya bile gelmiyor ki. Yanında çerçeve de var diyorsunuz. Hoya Pnx kırılmazlık garantisi veriyor. Kaplaması da çok üstün.

Kararı kendiniz verin. İyi, kaliteli gözlük istiyorsanız fiyatı haliyle yüksek olacaktır. Fiyat sizin için en önemli kriterse zaten uygun fiyata bulmuşsunuz. Kaçırmayın derim onu.

• quote:

quote:

@ acizcool

Bu tarz reklam ya da kampanya yazısını cama asmak bile suç ve en az 5 bin lira ceza veriyorlar. Biz yapsak kapatırlar dükkanımızı. Hocam antirefle cam ve çerçeve birlikte 60 liraya uygunmuş. Antireflesiz de 40 lira iyiymiş. Kimi yerde tavuk döner 1.5, kimi yerde 3.5 lira. Arada fark oluyor mu? Evet oluyor. Bunda da olur herhalde.

Cam 60 liraya bile gelmiyor ki. Yanında çerçeve de var diyorsunuz. Hoya Pnx kırılmazlık garantisi veriyor. Kaplaması da çok üstün.

Kararı kendiniz verin. İyi, kaliteli gözlük istiyorsanız fiyatı haliyle yüksek olacaktır. Fiyat sizin için en önemli kriterse zaten uygun fiyata bulmuşsunuz. Kaçırmayın derim onu.

Hocam kırılmazlık garantisi önemli değil benim için. Üstün dediğin kaplama göz sağlığı açısından mı iyi, görüşü mü etkiliyor? İkisi de değilse nedir yararı?

• quote:

Merhaba,

Bu resim çok bilgilendirici ancak şunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor:

1- Mineranin kenar kalınlığı 65 mm çapa göre, organiğinki ise 70 mm'ye göre verilmiş. Halbuki çap arttıkça kenar kalınlığının arttığını çok iyi biliyoruz. Eşit şartlarda verilmemesi ilginç gerçekten.
    1- Takılan camın çapı genelde yatayda 50 mm kadar olduğu için, 1.74 organik ile 1.9 mineral kenar kalınlığı arasında 10 numara miyopta en fazla 1 mm kadar bir fark olacaktır ki, bence mineral almaya kesinlikle değmez. Ayrıca daha düşük numara ve daha dar çerçevede zaten çok daha az farkedecektir. Açıkcası ben daha ciddi bir fark bekliyordum. Tahminimce 15 numara miyop 53 ekartmanda 1 cm kadar bir kenar kalınlığı çıkıyor ve bu 1 mm ince olmuş-olmamış ne farkeder ki? Genel olarak %10 bir fark var yani.

Organiğin 1.9'u çıksa 2 kat pahalı da olsa o 1 mm için yaptırırdım o ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 20 Ocak 2012; 23:53:45 >

• quote:

quote:

quote:

@ acizcool

Hocam kırılmazlık garantisi önemli değil benim için. Üstün dediğin kaplama göz sağlığı açısından mı iyi, görüşü mü etkiliyor? İkisi de değilse nedir yararı?

Çerçevesiz gözlük kullanmıyorsanız PNX zaten alakasız bir cam olacaktır.

Üstünlüğü; çizilmeye karşı direnç, uzun ömür, kolay silinebilirlik. Görüşe etkisi yok kaplamaların genel anlamda. Sadece yansıma parlama önlerken yardımcı olur görüşe.

• Acizcool hocam, buradan da sana soru yönelteyim.Numaralı camların renklendirilmesi için ne diyorsun?Numaralı güneş gözlüğü sahibi olmak istersek %80 oranında gri renklendirme ile güzel sonuçlar elde edilebiliyor mu?Tavsiye eder misin?
  • takip
  • bilgiler harika teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kampfc

Acizcool hocam, buradan da sana soru yönelteyim.Numaralı camların renklendirilmesi için ne diyorsun?Numaralı güneş gözlüğü sahibi olmak istersek %80 oranında gri renklendirme ile güzel sonuçlar elde edilebiliyor mu?Tavsiye eder misin?

Renkli camları tavsiye etmekle birlikte güneş gözlüğünün şekli çok önemli.Yüzü saran bombeli bir gözlük kullanıyorsanız camlarini numaralıya çevirmek her zaman iyi sonuçlar vermiyor. Bombeli camlar numarasızken bile rahatsızlık yaratabiliyor ki, numaralı olduğu zaman bu rahatsızlık hat safhaya çıkabiliyor. O yüzden damla gibi düz modeller seçmek rahatlık garantisi verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kampfc

Acizcool hocam, buradan da sana soru yönelteyim.Numaralı camların renklendirilmesi için ne diyorsun?Numaralı güneş gözlüğü sahibi olmak istersek %80 oranında gri renklendirme ile güzel sonuçlar elde edilebiliyor mu?Tavsiye eder misin?

Renkli camları tavsiye etmekle birlikte güneş gözlüğünün şekli çok önemli.Yüzü saran bombeli bir gözlük kullanıyorsanız camlarini numaralıya çevirmek her zaman iyi sonuçlar vermiyor. Bombeli camlar numarasızken bile rahatsızlık yaratabiliyor ki, numaralı olduğu zaman bu rahatsızlık hat safhaya çıkabiliyor. O yüzden damla gibi düz modeller seçmek rahatlık garantisi verir.

Peki teşekkürler aydınlatıcı bilgi için.Gözlük camını renklendirirken yukarıdan aşağıya %50 gradient olması mı tercih edilmeli yoksa tamamen %80 gri olması mı daha iyi bir tercih olur güneş gözlüğü için?

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.