Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (266. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.461
Cevap
593
Favori
2.275.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Essilor varilux %45 inceltilmiş 3.00 miyop için çiftine 250tl dediler. Bu cam nasıldır? Fiyatı uygun mu? Neyi tavsiye edersiniz, arkadaslar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumhurfatih C kullanıcısına yanıt
    günboyu bilgisayar karşısında iseniz yeni teknoloji ürünü, bütün camlara uygulanan mavi kaplamalı cam kullanmanızı öneririm. bilgisayar ekranı, tablet, navigasyon vs gibi elektronik aletler mavi ışığı gereğinden fazla yayarlar. bu da gözlerin daha çabuk yorulmasına, kızarmasına yol açar. hangi camı kullanırsanız kullanın mavi kaplamalı cam kullanın. ancak, mavi ışığı tümüyle değil, gereği kadar kesen mavi kaplamalı camı tercih edin. çünkü mavi ışığı tümüyle kesen kaplamalar beyaz ışığı da bir miktar keser. çerçevesiz gözlük kullanıyorsanız kırılmaya karşı dayanıklı ama aynı zamanda görüş performansı yüksek olan 1.6 indeks organik cam kullanmanızı öneririm. daha dayanıklı olarak polikarbonat ve trivex camlar vardır ama görüş performansı 1.6 indeks organik cam kadar iyi değildir. araba kullanıyorsanız mutlaka güneş gözlüğü kullanın, özellikle de polarize güneş camı.




  • arkadaşlar bişey sormak istiyorum. göz muayenesine gideceğim önümüzdeki perşembe. yaklaşık 5 yaşından beri gözlük kullanıyorum, son aldığım gözlüğü 3 sene önce falan aldığımdan pek bilgim olmadığı dönemlere denk geldi. neyse benim sormak istediğim konu farklı; şimdi benim sevdiğim bi güneş gözlüğüm var ve verilecek olan camı o gözlüğün çerçevesine taktırmak istiyorum. gözlük şu hatta;

    http://images.hepsiburada.net/assets/Saat/500/9456760553522.jpg

    mümkün mü böyle bir durum ?
  • Devlet önceden ücretsiz gözlük veriyormuş sanırım bu durum hala geçerli mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_wrc

    arkadaşlar merhaba

    bende bugün gözlükçüye siparişimi verdim.

    0,75 astigmat 0,25 miyop 2 gözümde.

    Çerçeve emporio armani EA3061 modeli
    camlar işbir vision art Arya Muv diye geçiyor. Mavi ışık filtre,uv koruma vs. diyor. toplamda 460TL tuttu. 160 lira camlar 300 lira çerçeve. Fikirlerinizi alabilir miyim? bu konuda tamamen cahilim ilk gözlüklerim :)
    https://d26hhearhq0yio.cloudfront.net/content/misterspex/produkte/grafiken/6536010_a2.jpg

    Arkadaşlar gözlüklerimi bugün teslim aldım.

    Bu süreç içerisinde çerçeveleri araştırdım sanırım 300tl armani için uygun bir fiyat ebayda falan 145dolar edel optikte 345tl ve gümrük posta falan dahil değil yazıyor.

    Şimdi benim asıl merak ettiğim camlar. camın kartını da verdi gözlükçü 70 Lightex 1.56 ARYA MUV E-SPF 25 yazıyor. çiftine 160 lira verdim. Umarım gözlükçü yamuk yapmamıştır. Bilenlerden yorum bekliyorum. Camda Mavi ışık koruması, 25 kat çift taraflı UV koruma, çizilmeye karşı dirençli,yansımayı önleme, daha net görüş, kolay temizlenir vs gibi ibareler olduğunu belirterek satın aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 1 Kasım 2016; 17:15:3 >




  • choyrn kullanıcısına yanıt
    devlet, daha önceden de şimdi de ücretsiz gözlük vermedi, vermez. devlet ( ssk, bağkur, emekli sandığı) ve diğer kurumlar ( bankalar, sandıklar vs) gözlük alırken bir miktar maddi destek sağlar. devlet kurumlarının bu sene sağladığı destek, emin olmamakla birlikte, 38 TL civarındadır. presbiyop iseniz, yani uzak ve yakın 2 ayrı göz kusurunuz varsa, bu değeri 2 ile çarpmanız gerekir. diğer banka ve sandıkların, daha fazla maddi destek sağladıklarını biliyorum.
  • ercan_wrc kullanıcısına yanıt
    aldığınız gözlük camı kaliteli bir gözlük camıdır. yani, 1.56 indeks, mavi ve uv ışık korumalı ve 25 güneş göz koruma faktörlü. bu yazdığınız özellikler size verilen sertifikada da aynen yazılı olması gerekir. arya, zor kirlenen ve kolay temizlenen bir kaplamadır. gözlüğün uzun süreli kullanmak için silerken üzerinde bulunan toz zerreciklerinden arındırarak silin. sabunlu suyla arada bir yıkayın ve size verilen bezle silin.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inalough -- 6 Kasım 2016; 13:39:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homerik

    aldığınız gözlük camı kaliteli bir gözlük camıdır. yani, 1.56 indeks, mavi ve uv ışık korumalı ve 25 güneş göz koruma faktörlü. bu yazdığınız özellikler size verilen sertifikada da aynen yazılı olması gerekir. arya, zor kirlenen ve kolay temizlenen bir kaplamadır. gözlüğün uzun süreli kullanmak için silerken üzerinde bulunan toz zerreciklerinden arındırarak silin. sabunlu suyla arada bir yıkayın ve size verilen bezle silin.

    bilgiler için teşekkür ederim kartta yazmıyor ama kendi sayfasından baktım.tozu temizlemek için direk bezle silmeyim mi ozaman? solisyonu var onu sıkıp mı herzaman temizliyeyim?
  • Arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce elegance optikten numaralı gözlük aldım ancak gün geçtikçe gözlüğün yüz şeklime uygun olmadığını fark ettim.Şimdi aldığım yere giderek çerçeveyi yenisiyle değiştirip,yeni çerçeveye uygun cam yaptırmak istiyorum.Firma çerçeveyi değiştirmeyi kabul eder mi ne dersiniz?



    @homerik @onno92 @ynahit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi choyrn -- 2 Kasım 2016; 20:51:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: choyrn

    Arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce elegance optikten numaralı gözlük aldım ancak gün geçtikçe gözlüğün yüz şeklime uygun olmadığını fark ettim.Şimdi aldığım yere giderek çerçeveyi yenisiyle değiştirip,yeni çerçeveye uygun cam yaptırmak istiyorum.Firma çerçeveyi değiştirmeyi kabul eder mi ne dersiniz?



    @homerik @onno92 @ynahit

    firmadan firmaya uygulama değişir.
    yeni bir çift cam satın alacağınız için kabul edebilirler.
  • ercan_wrc kullanıcısına yanıt
    evet öyle. önce solüsyonu sıkıp elinizle bastırmadan tozdan arındırın sonra da bezle kurulayın.
  • choyrn kullanıcısına yanıt
    yeniden cam alacağınız için ve eski çerçeve çok kullanılmamışsa, belki değiştirebilirler. görüşün.
  • Arkadaşlar anlayan biri yardım edebilirmi, camdan felan anlamam göz numaram 2,50 miyop 1 numara astigmat 150 liraya alabileceğim en iyi cam nedir zor kirlensin yeter saat başı çıkarıp silmekten bıktım yahu . Gözlükçü annemin arkadaşıymış indirim yapar sanırım ama yapmayadabilir
  • göz numaralarınız çok yüksek değil, bu yüzden 1.5 indeks veya 1.56 indeks organik, arya muv kaplamalı bir cam işini görür. pazarlık ederseniz bu fiyata alabilirsiniz.
  • arkadaşlar şöyle bir resme bakıp astigmat testi yaparken,

    http://imgur.com/ibmEgyn

    aks en net gördüğümüz çizginin açısına mı denir yoksa en bulanık olanın mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atasundan çerçevesiz gözlük ve kendi sattıkları camı almıştım

    3 hafta önce ve camı ufak bir çarpma sonucu hemen kırıldı, ama gözüme falan gelmedi şanslıyım.

    Eski camlarım o kadar şeye ragmen böyle olmuyordu. Biri fujima idi.

    Yeni cam yaptıracağım 200 tl ye kadar olursa iyi olur

    Gözlük çerçevesiz, cam atasununki gibi kırılmayacak ne önerirsiniz?

    Kimseye atasunun camını tavsiye etmiyorum, sonuçta o kırılınca gözüme gelseydi zarar verecekti

    İzmirdeyim

    Bu da o zaman kullandığım reçete astigmat ve miyop var
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 6 Kasım 2016; 17:36:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba, foruma ilgi gösterip, yardımını esirgemeyen herkese teşekkürler. Genel olarak önerilen markaları okudum. Gebze Center Genom Optikte beğendiğim Rayban kemik çerçeve ve Altra camlar ( %40 inceltilmiş) için 650 tl fiyat aldım. Camları 250 tlye düştüler. Altra sitesine girdiğimde bir çok çeşit cam var. Gözlükçü arkadaşın bana hangisini önerdiği konusunda pek bir fikrim yok, o kadar detay paylaşmadılar malesef. Numaralarımı aşağıda belirttim. Cam fiyatı normal midir ?
    Siz hangi marka ve model cam önerirsiniz ? Gün içinde çok uzun saatler bilgisayar kullanıyorum.Bu sebeple yaklaşık 8 senedir kullandığım lenslere elveda demek istiyorum. lensin etkisi mi bilmiyorum ama gece araba kullanırken karşıdan gelen araçların ışığı gözümü fazlasıyla alıyor, hele ki bmw, mercedes, audi gibi araçların projektör misali aydınlatan beyaz farları...

    Sağ sferik : -2,50
    Sol sferik : -2,00



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baddad -- 6 Kasım 2016; 20:15:54 >




  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    1.57 indeksli cam alın.
  • bende aliexpresden şu çerçevesiz gözlüğü sipariş ettim gelirse polikarbon kırılmaz cam taktırmak istiyorum. marka ve model 1.61 ve 1.56 çap için öneri yaparmısınız fiyat ve marka önerisi lazım oldu.

    organik cam mı , trivex mi ?

    Novax mı ? hoya mı, Essilor trivex mi almalı?

    sağ ve sol göz hipermetrop +3.00 numara.

    astigmatım yok.



    gözlük : https://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-100-pure-titanium-Rimless-brand-eyeglasses-frames-men-Women-optical-frame-spectacle-frame-eye/32644856068.html?spm=2114.13010608.0.0.niFqcw&detailNewVersion=&categoryId=361250



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 9 Kasım 2016; 15:1:1 >




  • 
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.