Şimdi Ara

Gözlerimiz yüksek frame e alışıyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son yıllarda artık çoğu oyun için 60 frame oyuncuya yetersiz gelmeye başladı diye düşünüyorum, önceden 60 frame sabit yakaladığımızda sevinir "sistemimiz sağlam oyunu yağ gibi oynuyoruz, zaten bunun üstünü göz algılamaz" derdik... Yapısal ve grafik motorlarındada yenilenmeler söz konusu oldu bunlarında mı etkisi var bilmiyorum ama artık oyunlarda 80-90 frame altını çok net hissedebiliyorum...
    Buna neden olan birşeyde monitor tazeleme hızlarının gittikçe yüksek değerlere ulaşması oldu sanırım, önceden 60 hz monitorlerde zaten 60 frame üstü oynamaya kalktığımızda tearing gibi sorunlar yaşıyor keyif alamıyorduk şuan hem gsync hemde gelişen vsync teknolejileri bu handikapıda ortadan kaldırdı, ben oyunları genelde 85 frame sabit oynamaya çalışıyorum daha üstünde oynadığımda göz algılıyor hemen alışmaya başlıyor bunuda hissediyorum açıkcası Sizler neler düşünüyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 13 Haziran 2019; 19:44:22 >

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:11:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki alışıyor. Tabi oyundan oyuna çok değişiyor. Fortnite da mesela 144 hz az gelirken bf1 de 90 fps gayet ideal. Witcher 3 de 60 fps fazla bile gibi gibi. Oyun hızı çok önemli bu konuda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Tabiki alışıyor. Tabi oyundan oyuna çok değişiyor. Fortnite da mesela 144 hz az gelirken bf1 de 90 fps gayet ideal. Witcher 3 de 60 fps fazla bile gibi gibi. Oyun hızı çok önemli bu konuda
    evet witcher 3 de 60 ile 100 arası pek fark göremedim bende, gamepad ile oynuyorum ben bide çoğu oyunu oda çok etkiliyor mouse göre daha fazla fark ediliyor frame deki değişimler
  • 60 bence ideal çok isterdim daha fazlasını görebilmeyi ama cüzdan izin vermiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

evet witcher 3 de 60 ile 100 arası pek fark göremedim bende, gamepad ile oynuyorum ben bide çoğu oyunu oda çok etkiliyor mouse göre daha fazla fark ediliyor frame deki değişimler

Alıntıları Göster
    Aynen gamepad ile 50-60 fps farkı anlaşılmıyor.

• quote:

Aynen gamepad ile 50-60 fps farkı anlaşılmıyor.

Alıntıları Göster
    bence tam tesrsi hocam gamepad ile daha yumuşak kamera dönüşleri yapabildiğimiz için frame konusunda daha hassas bir oynanış sunuyor, mesela bir oyunda stutter ne oranda var bunu mouse ile anlamak çok zor ama gamepad ile yavaş kamera dönüşü yaparak paktığımızda hafifte stutter olsa oyunda bunu algılayabiliyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bence tam tesrsi hocam gamepad ile daha yumuşak kamera dönüşleri yapabildiğimiz için frame konusunda daha hassas bir oynanış sunuyor, mesela bir oyunda stutter ne oranda var bunu mouse ile anlamak çok zor ama gamepad ile yavaş kamera dönüşü yaparak paktığımızda hafifte stutter olsa oyunda bunu algılayabiliyoruz

Alıntıları Göster
    Mousedan nasıl daha hassas ya esporculara söyleseniz gülerler hocam siz mouseu unuttunuz galiba.

Bi de gamepadte gecikmeler daha çok galiba onunda etkisi var

• quote:

Mousedan nasıl daha hassas ya esporculara söyleseniz gülerler hocam siz mouseu unuttunuz galiba.

Bi de gamepadte gecikmeler daha çok galiba onunda etkisi var

Alıntıları Göster
    hocam hedef alma açısından hassaslıktan bahsetmiyorum ben orda yanlız, kamera açısı değişimi yönünden bahsediyorum, örneğin bir fps oynarken gamepad ile kamerayı etrafımızda çok yavaşca yumuşak bir şekilde döndürebilirken mouse ile bunu yapmak çok zordur daha hızlı ve stabil olmayan kamera hareketleri olur

• quote:

hocam hedef alma açısından hassaslıktan bahsetmiyorum ben orda yanlız, kamera açısı değişimi yönünden bahsediyorum, örneğin bir fps oynarken gamepad ile kamerayı etrafımızda çok yavaşca yumuşak bir şekilde döndürebilirken mouse ile bunu yapmak çok zordur daha hızlı ve stabil olmayan kamera hareketleri olur

Alıntıları Göster
    Dpi ayarı var hocam. Ayar çekince mouseu hareket ettirecem kolunuz yorulur. Logitech G300s ve x360 kablolu gamepad var bende

• 59fps ye düştüğü anda gözüme takılıyor gibi geliyor önceden 45 fps 60 fps miş gibi gelirdi ama şimdi 59 fps bile kasıyor 60 stabil ve üzeri olmayan oyunları oynayamıyorum
  • quote:

Dpi ayarı var hocam. Ayar çekince mouseu hareket ettirecem kolunuz yorulur. Logitech G300s ve x360 kablolu gamepad var bende

Alıntıları Göster
    bendede logitech f710 var senelerdir bu gamepad le oynuyorum mouse bıraktım çok oldu, demek istediğimi anlayamadınız sanırım ayar çekmekle bir ilgisi yok :)
  • Göz kesinlikle alışıyor ama sadece yüksek hz lere değil düşüklerede alışıyor ayrıca bu alışma süreside uzun uzun deneyimlere gerek duymuyor
    Örneğin 100+ fps lerden 30 a düşün ilk etapta oyun bildiğiniz takıla takıla oynuyormuş gibi gelir yarım saat sonra o oyun daha akıcı gelmeye başlar size

• quote:

bendede logitech f710 var senelerdir bu gamepad le oynuyorum mouse bıraktım çok oldu, demek istediğimi anlayamadınız sanırım ayar çekmekle bir ilgisi yok :)

Alıntıları Göster
    Dpi düşür, sabit bir hızda mouse çevir, gamepadten daha yavaş döndürürsün. İkisini de kullanıyorum ordan biliyorum

• evohan kullanıcısına yanıt
    Dpi düşür, sabit bir hızda mouse çevir, gamepadten daha yavaş döndürürsün. İkisini de kullanıyorum ordan biliyorum

• Hocam görüntü dediğimiz şey aslında beynimizin gelen sinyalleri yorumlamasından ibaret sadece. Ekrana bakarken zihnimiz ekranda olan her bir led kaynaktan çıkan farklı frekans ve dalga boylarındaki fotonları gözümüze ulaştırdığında bir elektrik akımı gibi yorumluyor ve o ışığın sahip olduğu dalgaboyu , frekans gibi temel fiziki özellikleri senin zihninde şekillenip gta5 oluyor mesela.Eğer zihin aldığın kaynaktaki ışıkta bir değişim saptarsa bunu yorumlamaya ve anlamlandırmaya çalışıyor . Sen 60 fps oyun oynarken 30 fps e geçersen ( aynı oyunda hissiyatı daha güçlü olur ) bilgisayar kasıyormuş gibi hissedersin çünkü aradaki 30 frame kaybolduğu için zihnin aradaki o farkı kapatamaz anlamlandıramaz o yüzden atlama yaşanıyormuş gibi olur . Geri kalan hikayeyi tahmin edebilirsin . 30 da hep kalsan sıkıntı olmaz . 30 dan atmışa geçişte ne olur falan falan...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

dpi aşırı düşürüse belki ama öyle oynanmaz hale gelebilir birde elinle yaptığın çevirme esnasında mutlaka ufak ufak atlamalar yaptırıyorsun, gamepad in analog u ile daha pürüsüz dönüş sağlanabiliyor herzaman onu demek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 14 Haziran 2019; 10:24:48 >
  • quote:

dpi aşırı düşürüse belki ama öyle oynanmaz hale gelebilir birde elinle yaptığın çevirme esnasında mutlaka ufak ufak atlamalar yaptırıyorsun, gamepad in analog u ile daha pürüsüz dönüş sağlanabiliyor herzaman onu demek istiyorum

Alıntıları Göster
    Örnek vermek gerekirse Battlefield V i 120 veya 144 hz de iken bir mouse ile bir de gamepad ile deneyin. Framerate farkı mouse ile daha iyi hissediliyor.

Bir de sizde oluyor mu bilmiyorum ama normalde göz 100 üstü framelere alıştıktan sonra 60 hz esabitlediğiniz bir oyunda "yok eskiden 60 hz böyle değildi" hissine kapılıyor insan :).Bir ara monitorden bile kaynaklandığını düşünüyordum.

Bu arada arkadaşlara katılıyorum bir oyunda 80-90 ları görmek yeterli bir seviye 60hz e göre farkı hissediyorsunuz ama mesela ben 120 ile 144 arasındaki farkı hala hissedemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: regujohn

Örnek vermek gerekirse Battlefield V i 120 veya 144 hz de iken bir mouse ile bir de gamepad ile deneyin. Framerate farkı mouse ile daha iyi hissediliyor.

Bir de sizde oluyor mu bilmiyorum ama normalde göz 100 üstü framelere alıştıktan sonra 60 hz esabitlediğiniz bir oyunda "yok eskiden 60 hz böyle değildi" hissine kapılıyor insan :).Bir ara monitorden bile kaynaklandığını düşünüyordum.

Bu arada arkadaşlara katılıyorum bir oyunda 80-90 ları görmek yeterli bir seviye 60hz e göre farkı hissediyorsunuz ama mesela ben 120 ile 144 arasındaki farkı hala hissedemedim.

Alıntıları Göster
    Gamepad analoğu kadar sabit bir şekilde kendi etrafında kamera dönüşü yapamıyoruz mouse la bence illaki elden kaynaklı atlamalar kamera açı değişimleri oluyor

Evet konuyu açarkende söyledim bencede artık yüksek hz li monitorlerde oynamaya alışnca 60 fps sabit gözümüze iyi gelmiyor özellikle hızla kamerayı çevirdiğimiz zamanlarda, o hisse bende kapıldım yağ gibi 60 framede oynadığımız half life 2 yi şimdi açıp o framede oynasam nolur acaba☺️

144 hz sabit oynamaya iyice alışırsak bence ozaman hissetmeye başlarız yine 100 ve 144 arası farkı diye düşünüyorum ☺️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 14 Haziran 2019; 11:19:34 >

• Gta v en son ayarlarda açıyorum yağ gibi kayıyor. Sonra afterburner ile fps e bakıyorum maksimum 45 falan diyorum böyle şey mi olur kapatıyorum . Bende böyle oluyor :) daha gelişimimi tamamlayamadim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.