Şimdi Ara

Gözde sinek uçuşmaları !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
26.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar annemin sağ gözünde sinek uçuşması oluştu yaklaşık 1 ay oldu geçmiyor. 1 devlet 1 özel hastaneye götürdüm ama tedavisinin olmadığı söylendi internetten araştırma yaptım tedavisi var deniyor bu arada son götürdüğüm haastanede detaylı inceleme yapıdı retinada yırtık yok dendi tehlikeli korkulacak birşey yok dendi . Hiç daha önce böyle birşey yaşıyan oldumu sizde yaada yakınlarınızda felan yoğun strers yaşadık bu yaz baya bundan dolayı olddu diye düşünüyorum

• Bir kac kere bana da oldu sinek ucusmasi(benim bildigim ismiyle isik sacmasi).. Kontrolden gecti gozler herhangi bir soruna rastlanmadi ama tedirgin ediyor insani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yander

Bir kac kere bana da oldu sinek ucusmasi(benim bildigim ismiyle isik sacmasi).. Kontrolden gecti gozler herhangi bir soruna rastlanmadi ama tedirgin ediyor insani.

hmmm . geçitmi peki hala devam ediormu uçuşmalar sizde hocam ?
  • Aslinda regaine kullandiktan sonra olmustu. Goz doktoruma gidipte herhangi bir sorun goremeyince, regaine`in yan etkisi oldugunu dusundum acikcasi. Regaine i kestim, uzun zamandir da tekrarlamadi.
  • Vitreus floaters beraberinde retinada bir patoloji içermediği sürece tıbben zararsız kabul edilir ve tedavi öngürülmez. Çok nadir durumlarda yüzlerce noktacığın bir arada bulunduğu ve görme kaybı yarattığı durumlarda vitrektomi denilen bir cerrahi uygulanabilir. Sizin durumunuzda yapılacak şey takiptir.
  • Bahsettiğiniz cisimler ölü hücre kalıntılarından oluşurlar ve retina yırtılması sonucu oluşmuyorlarsa bir sorun teşkil etmezler. Ergenlik bitimi geçebilirler, fakat kalıcı olma ihtimalleri de vardır. Size tavsiyem onları önemsememeye alışın ve açık renklerden kaçın, böylece varlıklarını bile unutursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 23 Ağustos 2009; 7:24:45 >
  • Beyler aynı sorun bendede varya çok korkmaya başladım.Aynı böyle düz biyere bakınca sanki sinek uçuyormuş gibi oluyor siyah küçük çizgiler geçiyor gözümde.Bende yarın doktora gidicem inş başka birşey çıkmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kendimi bildim bileli var bendede. Bazen uzunca bir zaman farketmiyorum ya gözükmüyor ya da zamanla tekrarlıyor. Bir sorun teşkil etmiyor gündelik yaşamda. Ama keskin nişancı olamazsınız. tam vuracakken hedefe sinek konarsa ı-ıh.
  • sinek uçuşması değil ama bendede gözümün önünde uçuşan siyah cisimler görüyorum . ben sperm hücresine benzettim :D . kuyruğu ve başı var tıpkı sperm hücresi gibi . bi yerlerde okumuştum gözdeki ölü hücrelerden kaynaklanıyormuş . birisi doktora gitmiş damla gibi bişeymi vermiş ne böylece geçti diyordu
  • Bu sorun bende küçük yaştan beri var tecrübelerime dayanarak annenizin sık sık kontrollere gitmesini öneriyorum.Bende aniden ortaya çıkması sonucu göz doktoruna gitmiştim çeşitli kontroller sonrası retinada bir şey yok dendi fakat yılda en az 1 kezde olsa kontrole gelmemi söyledi doktor.Heryıl belirli bir gün seçip kontole gidiyorum eğer gördüklerinde artma meydana gelirse kesinlikle doktora gitsin çünkü bu tip sorunları malesef şakası olmuyor.Onun dışında bunları bazı oluşabileceği durumlar var işte bunlar aşırı yorgunluk uyku problemi gibi nedenlerde etkili olabiliyor ve genellikle tek gözde oluşabiliyor.
  • sinek uçuşması ciddi göz problemlerini habercisi olabilir.
    en belirgin hastalık, retina yırtılmasıdır. yani retina tabakası yırtılır ve balon gibi duran göz şekliniz bozulur.
    buna bağlı olarak görmenizde kayıplar oluşur, sinek uçuşması, düz çizgilerde hafif kesikler, ya da görme alanın daralması gibi...
    bu hastalık bende var ordan biliyorum.
    ciddi takip gerektirir zira bazen çok hızlı gelişir ve tam ortadan geçen göz sinirine temas ederse gözünüz kapanır. ve gözü tekrar açmak için ameliyat gerektirir. ve gözünüz artık hiç bir zaman eskisi gibi olmaz.
    ben de son aşamaya gelmeden farkedildi ve hemen "argon lazer" yapıldı. şu anda retina tabakası argon ile iç çepere tutturulmuş durumda ve sık sık kontrol gerekiyor.

yukarda saydığım belirtiler varsa, vakit kaybetmeyin ve retina uzmanına gidin.
    size damla damlatıp göz bebeğinizi büyütecek ve yarım saat akdar sonra ordan retina tabakanıza bakacak
    sizde sadece 2-3 saatlik yakın görmeme ve ışığa karşı hassasiyet oluşacak
    yani hiç de acı verici birşey değil.
    gidin kontrolünüz olun.
    zira geç kalınırsa, artık kronik hale gelir
    bunun için 7-8 defa ameliyat geçirenleri biliyorum...

• ......................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwordBreaker -- 21 Haziran 2011; 16:44:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wm1tr

sinek uçuşması ciddi göz problemlerini habercisi olabilir.
    en belirgin hastalık, retina yırtılmasıdır. yani retina tabakası yırtılır ve balon gibi duran göz şekliniz bozulur.
    buna bağlı olarak görmenizde kayıplar oluşur, sinek uçuşması, düz çizgilerde hafif kesikler, ya da görme alanın daralması gibi...
    bu hastalık bende var ordan biliyorum.
    ciddi takip gerektirir zira bazen çok hızlı gelişir ve tam ortadan geçen göz sinirine temas ederse gözünüz kapanır. ve gözü tekrar açmak için ameliyat gerektirir. ve gözünüz artık hiç bir zaman eskisi gibi olmaz.
    ben de son aşamaya gelmeden farkedildi ve hemen "argon lazer" yapıldı. şu anda retina tabakası argon ile iç çepere tutturulmuş durumda ve sık sık kontrol gerekiyor.

yukarda saydığım belirtiler varsa, vakit kaybetmeyin ve retina uzmanına gidin.
    size damla damlatıp göz bebeğinizi büyütecek ve yarım saat akdar sonra ordan retina tabakanıza bakacak
    sizde sadece 2-3 saatlik yakın görmeme ve ışığa karşı hassasiyet oluşacak
    yani hiç de acı verici birşey değil.
    gidin kontrolünüz olun.
    zira geç kalınırsa, artık kronik hale gelir
    bunun için 7-8 defa ameliyat geçirenleri biliyorum...

bu sinek uçuşmasından kasıt tam olarak nedir? Gözde uçuşan şeyler birçok biçimde olabiliyor. Senin gördüğün şekliyle tarif edebilir misin? ve Amelyat acısından, iyileşme sürecinden bahsedersen sevinirim.

• bende de var sağ gözümde yıllardır.20 yaşına gelene kadar önemsemedim ama beni rahatsız etmeye başldı doktora gittim gözünde hiç bişey yok dedi.sağ gözüm hareket ettikçe o karartıda hareket ediyo
  • ciddi birşey değil sanırım. Arada bir görüyorum o kadar, zaten yavaşça kayıp gidiyor aşağı doğru.
  • arada bir ortaya çıkıyorsa problem yok. ciddi değildir. uzun süre yüzüstü yatmışsındır, gözlerin uzun süre kapalı kalmıştır, yumruk yemişsindir, topa kafa atmışsındır, darbe almışsındır, gözünü ovalamışsındır. dır da dır dır....biraz sürüp sora ortadan kalkıyorsa problem yok. ciddi olan her zaman bu durumun olmasıdır.

sinek uçuşması en basit şekilde şöyle tasvir edilebilir:

hani televizyonlarda karıncalı görüntüler olur ya. işte o karıncalı görüntüyü al, alttaki beyaz fonu çıkar onun yerine gördüğün alan olsun. mesela bir manzaraya bak. işte o gürdüğün alan içerisinde belli noktalarda (her tarafta değil) karıncalanma gibi hızlı gelip giden siyah noktalar. gözün o ilgili alanlarında görüntü tam oturmaz ve o kısımları sen siyah gibi görürsün.

bazen de o kısımlar çok parlak görürsün o zaman da gözümde "şimşek çakıyor" denir.

• Bı belirtileri olan arkadaşlar vakit kaybetmeden iyi bir hekime gidip dip muayenesi yaptırın,özellikle yüksek derece miyop olan kişiler retina incelmesi yaşadığı için dip muayenelerini mutlaka yaptırmak zorundadırlar...

Retine yırtığı bendede var ve bir kaç kere argon lazer bende oldum...
  • Aynısı bendede oldu 2 yıldır yeni öğrendim bu hastalığın adını

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende de 10 yıl önce sol gözüme arka sıradan uzatılan kitabı almak için döndüğümde kitabın köşesi gözüme değdi bir miktar görme alanında daralmayla birlikte siyah bir leke oluştu görme alanımda aynen sinek uçuşması misalı 10 yıldır var aşağı yukarı inip çıkıyor ancak alıştım bu duruma bir sıkıntı yaratmıyor benim için doktora gittiğimde bu durumu alış cerrahi müdahale gereksiz dedi
  • Bende de vardı.. Ki ara sıra hala oluyor. Göz doktorları bu konuyu pek bilmiyor . Açık konuşayım..

DOğru teşhis yapamadıklarından saçma sapan ilaçlar veya gözlüklerle sizi sağlıklı gözlerinden edebiliyor bazıları..

Bu yüzden bu konuyu fazla ciddiye almayın..

Zamanla düzelecektir ara sıra gelir ama çok uzun süre kalmaz...

BU arada Prof. Dr. olan bir göz doktoruna gittim hem de ücretli o bile çözemedi. Çünkü gözde görünen bir sorun olmuyor. Hiçbir belirti veya anormal durum yok. O yüzden doktorlar da birşey yok dememek yerine saçma sapan bir iki ilaç yazıyorlar:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.