Şimdi Ara

Göz numaram çok büyük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
9.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Göz hakkında kalıtsal bir problemin yok ama 12 yaşımdan beri göz numaram durmadan büyüyor. Gözlerim 4.75/5.75 miyop. Yarı zamanlı olarak lens ve gözlük takıyorum ancak bilmiyorum ne olacak durumum. Benim gibi olan var mı? Göz numarasının büyümesine etki edecek egzersizler yapanlar?

Edit: 6.50/7.25 miyop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 22 Haziran 2016; 4:23:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4.75/5.75 çok büyük hocam geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

4.75/5.75 çok büyük hocam geçmiş olsun

Teşekkür ederim hocam. Kardeşimin de öyle. Daha küçük yaşı ve numarası ama büyüyor. Bunlar sanırım telefonda durmadan oyun oynamaktan geliyor.

Artık mobil platformda oyun oynamayı bıraktım, yani evdeyken falan. Dışarıdayken her 10 dk'da bir çevreme göz gezdirerek oynuyorum ki gözlerim hantallaşmasın. Bilgisayarda iş yaparken de öyle, arada (15-20'dk'da bir) dışarıya, çevreme göz gezdiriyorum.

Siz siz olun gözlerinize çok dikkat edin, teknoloji gelişiyor, türlü türlü sistemler ortaya çıkıyor ama yine de zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

4.75/5.75 çok büyük hocam geçmiş olsun
    Göz numarasının büyümemesine etki edecek egzersizler yapanlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Oğuzhan-

Büyümesine etki etki etmek, yani durduracak, azaltacak vs. anlamda kullandım. Sizin yazdığınız şekil kulağa pek hoş gelmedi sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeilArmstrong

Alıntıları Göster
    çizdir falan bi şey yap hocam 4.5 - 5 çok büyük numaralar .. benim de ilerliyodu 1.75 te şuan daha büyümüyor 20 yaşındayım
  • 6 yasimdan beri gozluk takiyorum. suan 16\17 yaslardayim numaralarim 5.00 5.25. doktor ben buyudukce numaraminda buyudugunu soyledi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherry Bomb

6 yasimdan beri gozluk takiyorum. suan 16\17 yaslardayim numaralarim 5.00 5.25. doktor ben buyudukce numaraminda buyudugunu soyledi
    bende de yakını görememe sorunu var en son doktora gittiğimde göz numaramın kücüldüğünü söylemişti ben büyüyecek diye beklerken ama ben hiç bir aba sarfetmedim bunun icin olacaksa oluyor galiba tabii kötüleşmemesini sağlamak senin elinde ama bende bu sene bilgisayar kazandım su an hazırlıktayım bölüme gecince ne olacak bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: xDAGx

bende de yakını görememe sorunu var en son doktora gittiğimde göz numaramın kücüldüğünü söylemişti ben büyüyecek diye beklerken ama ben hiç bir aba sarfetmedim bunun icin olacaksa oluyor galiba tabii kötüleşmemesini sağlamak senin elinde ama bende bu sene bilgisayar kazandım su an hazırlıktayım bölüme gecince ne olacak bilmiyorum

Alıntıları Göster
    7.5/7 numaram astigmat. Miyop mu tam hatırlamıyorum. 7 aylıkken 9 numara ile başladım. Var mı arttıran ?

Ama her gün iyiye gidiyor Allah'a şükür. Babamda katarakt var sol gözünde. Ondan biraz banada bulaşmış sanki o göz daha kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anomaly -- 30 Ekim 2013; 20:20:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Anders

çizdir falan bi şey yap hocam 4.5 - 5 çok büyük numaralar .. benim de ilerliyodu 1.75 te şuan daha büyümüyor 20 yaşındayım

Çizilme için sanırım numaranın durması gerekiyor. Ama çizdireceğim tabi. Duraksıyor gibi ama daha zaman gerekmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anomaly

7.5/7 numaram astigmat. Miyop mu tam hatırlamıyorum. 7 aylıkken 9 numara ile başladım. Var mı arttıran ?

Ama her gün iyiye gidiyor Allah'a şükür. Babamda katarakt var sol gözünde. Ondan biraz banada bulaşmış sanki o göz daha kötü.

Alıntıları Göster
    Dostum gözlük ve lens takarken görebiliyorsan numaranın pek anlamı yok ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizozkan

6 yasimdan beri gozluk takiyorum. suan 16\17 yaslardayim numaralarim 5.00 5.25. doktor ben buyudukce numaraminda buyudugunu soyledi

Sizinki de yaşınıza göre bayağı büyükmüş. Benim göz büyümesi en çok o dönemlerde oldu zaten, sonra yavaşladı ama hala durmuyor. Her sene 0.25 artıyor.
  • quote:

gözlüğün camları ne durumda aşırı kalın oluyor mu astigmatta veya takdığında gözlerinin küçük görünmesi gibi bir durum oluyor mu ? benimde hızla ilerliyor astigmat var yaşıma göre durması gerekirdi ama durmuyor.
  • 6.25/6.50
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukaraça

quote:

gözlüğün camları ne durumda aşırı kalın oluyor mu astigmatta veya takdığında gözlerinin küçük görünmesi gibi bir durum oluyor mu ? benimde hızla ilerliyor astigmat var yaşıma göre durması gerekirdi ama durmuyor.

Gözlük camların kalın biraz özellikle metal çerçeveler kaldıramıyor camı ağır geliyor. Gözlüğü takınca da gözlerim biraz büyüyor çevremdekilerin söylediklerine göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Merkürlü Adam

Dostum gözlük ve lens takarken görebiliyorsan numaranın pek anlamı yok ;)

Farklı bir bakış açısı
    Aslında mantıklı ve moral verici ama gözlükte de bir seviyeden sonra çirkin duruyor. Lens ise ne kadar pratik olur bir seviyeden sonra, bilemiyorum. 6-7-8 numara lensler acaba düşme tehlikesi daha mı fazla oluyor? Bir dezavantajı oluyor mu acaba?
  • Sen nediyon, benim bi arkadaşta 7 miyop var, ailedenmiş

bende 2.75 astigmat
  • quote:

Alıntıları Göster
    o kadar da değil ama iki gözün arasındaki fark fazla olduğu için öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hound Dog

o kadar da değil ama iki gözün arasındaki fark fazla olduğu için öyle

Alıntıları Göster
    Benim sağ gözümde göz tembelliği olduğu için numarası 3.00 + 0.50 astigmat , sol gözüm ise 1.00 + 0.75 astigmat

Sizin numaralarınız kaç ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobalt_evan -- 21 Haziran 2016; 10:46:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobalt_evan

Benim sağ gözümde göz tembelliği olduğu için numarası 3.00 + 0.50 astigmat , sol gözüm ise 1.00 + 0.75 astigmat

Sizin numaralarınız kaç ?

Sol 1 astigmat 1 miyop sag 2.25 miyop 0.5 astigmat demisti doktar simdi artmistir kesin daha yüksek dereceli gözlük taktiktan sonra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.