Şimdi Ara

Göz numaralarından anlayan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce doktordan geldim biri 1 numara öbürü 0.50 çok sizce bu normal mi yoksa biraz sıkıntılı bi göz mü ha bide astigmat dedi

Son olarak doktor gözlük taksanda olur takmasanda dedi anlamadım sizce ne yapayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimde sol 1 astigmat sağ 0.50 miyop.Ben sadece pc de,televizyonda ve birşey okurken takıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nemaho

Benimde sol 1 astigmat sağ 0.50 miyop.Ben sadece pc de,televizyonda ve birşey okurken takıyorum.

Askeri okullara engel mi peki hocam?

Bi de şu astigmat tam olarak ne anlamadım

• Askeri okula engel mi bilmiyorum

astigmat uzağı gòrememe,çift görme,şaşılık (az bişey) ve göz tembelliğidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Nemaho

Askeri okula engel mi bilmiyorum

astigmat uzağı gòrememe,çift görme,şaşılık (az bişey) ve göz tembelliğidir

Peki hocam bizim gözler bozuk diyebilir miyiz yoksa normal sayılacak bir göz mü var bizde?

• Yaş 18i geçtiyse gözler iyi durumda ama daha 15 16 falansan ilerleyebilir. Astigmat en kötüsüdür. Duruma göre değişir. Yatay eksende ya da dikey eksende görme zorluğu yaşatır. Yakınıda bulanık görebilirsin uzağıda. Benim astigmat sol 0.75 sağ 0.50 gece loş ışıkta kitap okumakta zorlanıyorum. Gündüz çok sıkıntı olmuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 numara bi şey değil hocam
    benim 2,50 civarı miyop var, 10m ötedeki tabelayı okuyamıyorum ama şöyle bi şey var ki, gözleri 8 dereceye kadar bozuk olan insanlar var onlar ne yapıyor acaba? dota2 de render çubuğunu %0 a alınca şöyle bi şey deriz biz, 'puding gibi' görüyolardır etrafı xd şükretmek de lazım xd
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o gözlüğü tak.

12 yaşındayken göz nezlesi geçirdim 0.25 e 0.75 astigmat çıktı
    15 yaşına kadar sabit kaldı bir daha göz nezlesi oldum o tarihten itibaren ilerlemeye başladı.
    şuan yaş 17 1.25-1.25 astigmat bu yaşlarda göz derecen senle tşk geçiyor benimki 6 ay önce 1.25 e çıktı 4 ay önce geri 1.00 şimdi gene 1.25.

Ayrıca astigmat hem yakın hem uzağı görememe durumudur gözde çukurluklar çıkıntılar oluşur hemen hemen herkesde farklı aksediyor çift gibi görme gölgeli görme. A. okullara engel bakalım seneye bende gircem bir umut girebilirim

Gözlüğe gelirsek gözlük 20 yaşına kadar ilaç gibi tesir gösterir. 1.00 ken gözüm gözlüğü 4 ay kullandım cidden fayda ediyor dağılmalar kırılmalar olsada yazılar net. Gözlüğü ilk taktığında bu moka yaramıyor diyebilirsin cidden zamanla fayda ediyor en az 1 ay süre ver.

Görüşün fazla etkilenmiyorsa takmyabilirsin ama ben tak derim. 0.75 ken benide etkilemiyordu ama göz nezlesi geçirince gözmü s. attı. Göz nezlesi olanlardan kaçarak uzaklaş

• yaş kaç o önemli şuanki numaraların düşük sıkıntı yok ama artabilir
  • Cok dusuk numaralar ciddi bir sey yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla takma gozun tembellesebilir ve numaran ilerleyebilir 7 yil once 0.75le başlamıştım surekli taktim numaram 3.5 ve 3.75 oldu benimki de hem astigmat hem miyop. Abim ise tv izlerken,ders dinlerken takiyordu onunki de 5 yilda 1den 1.5a yukseldi o yüzden gerektigi zaman takmak daha iyi diye dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergün asistanı

Yaş 18i geçtiyse gözler iyi durumda ama daha 15 16 falansan ilerleyebilir. Astigmat en kötüsüdür. Duruma göre değişir. Yatay eksende ya da dikey eksende görme zorluğu yaşatır. Yakınıda bulanık görebilirsin uzağıda. Benim astigmat sol 0.75 sağ 0.50 gece loş ışıkta kitap okumakta zorlanıyorum. Gündüz çok sıkıntı olmuyor.

18 im hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: abivos

yaş kaç o önemli şuanki numaraların düşük sıkıntı yok ama artabilir

18 hocam

Şu gözlüğü takayım mı takmazsam artar mı doktor gerek yok dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: mimaryus

Fazla takma gozun tembellesebilir ve numaran ilerleyebilir 7 yil once 0.75le başlamıştım surekli taktim numaram 3.5 ve 3.75 oldu benimki de hem astigmat hem miyop. Abim ise tv izlerken,ders dinlerken takiyordu onunki de 5 yilda 1den 1.5a yukseldi o yüzden gerektigi zaman takmak daha iyi diye dusunuyorum

Hiç takmasak hocam? Numara artar mı

• takma bence. hiçbir şey yok gayet normal numaralar. bende 3.00 miyop iki göz, üstüne 1.50 ve 1.75 astigmat var gözlüksüz veya lenssiz hiçbir şeyi net göremiyorum. 14 senedir gözlük/lens kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergün asistanı

Yaş 18i geçtiyse gözler iyi durumda ama daha 15 16 falansan ilerleyebilir. Astigmat en kötüsüdür. Duruma göre değişir. Yatay eksende ya da dikey eksende görme zorluğu yaşatır. Yakınıda bulanık görebilirsin uzağıda. Benim astigmat sol 0.75 sağ 0.50 gece loş ışıkta kitap okumakta zorlanıyorum. Gündüz çok sıkıntı olmuyor.

18 im hocam

Gözlüğü gözün ağrıyorsa takma gözün ağrıdığı zaman takınca ağrın geçiyorsa tak. Yoksa numaran ilerler. Numara gözlüğü takıp takmasanda ilerleyebilir. Gelişimin durduysa ilerlemeyebilir. İmkanın varsa 2 seneye göz ameliyatı ol lazerle çizdir. Gözlük numaranı geriletmez ya da ilerletmez sadece görüşünü iyileştirir. Gözünün odak işini üstlenir. Genetiğinde 2 numara astigmat varsa taksanda takmasanda o 2 numaraya çıkar.

• Benim de 1.5 1.25 miyop 19 yaşındayım gözlük takmıyorum ilerler mi beyler ?
  • 18-20 li yaşlara kadar ilerliyor genelde miyopi o yüzden bu saatten sonra fazla artmaz.Doktorun dediğin gibi gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abivos -- 10 Haziran 2016; 17:40:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

Orijinalden alıntı: mimaryus

Fazla takma gozun tembellesebilir ve numaran ilerleyebilir 7 yil once 0.75le başlamıştım surekli taktim numaram 3.5 ve 3.75 oldu benimki de hem astigmat hem miyop. Abim ise tv izlerken,ders dinlerken takiyordu onunki de 5 yilda 1den 1.5a yukseldi o yüzden gerektigi zaman takmak daha iyi diye dusunuyorum

Hiç takmasak hocam? Numara artar mı

Takmamak daha iyi hocam bu yaştan sonra pek artmaz yine de siz bilirsiniz eğer görüntü kalitesinden memnun degilseniz 21 yaşında gözü çizdirme gibi durum oluyor doktora danıştığınız zaman sizi daha iyi aydınlatır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.