Şimdi Ara

Göz Bozukluğu ve Subaylık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kanunlarda açıkça her ne derece göz bozukluğu olursa olsun asker olamaz gibi veya buna benzer bir ibare var
    ama arkadaşlarımdan gözleri bozuk olanlar dahi asker oldular bir kaç yerden de duymuştum bir aday sol gözü 2 sağ gözü 1.50 hipermetrop(yalan olmasın buna benzer rakamlar) iken göz kısmını geçmiş ancak ilerideki mülakatlarda elenmiş böyle bir şey olması mümkün mü?

• Yalan Göz kusurun eğer fazla anormal değilse git başvur istediğin yere (%100 canlı biçimde 4 yıldır yakın çevre ile tecrübe edilmektedir)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blackkan kullanıcısına yanıt
    ya ben şimdi çocukluğumdan beri asker olmak isterdim subay yani. ortaokulda ailem pek sıcak bakmadı ve istemediklerini açıkça söylediler. bende çocuk aklı onları dinledim. ama hala nerde bir askeri okula giren görsem gözlerim dolmuyor değil .
    şimdi bi kaç yerden duydum komutanlar pek sallamıyormuş kimisi uzaktan bi kaç harf okutup tamam geç diyormuş kimisi hiç kontrol bile etmiyormuş yani duyduğumda bayağı şaşırdım aslında hoşuma da gitmedi değil yani .
    herneyse benim gözüm biraz bozuk sol 1.50, sağda 1.00 veya ona yakın derecede miyop aslında rahat okuyorum uzağıda şimdi acaba üniversite puanımı aldıktan sonra akademiye başvursam alırlamı diye merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SweageR

ya ben şimdi çocukluğumdan beri asker olmak isterdim subay yani. ortaokulda ailem pek sıcak bakmadı ve istemediklerini açıkça söylediler. bende çocuk aklı onları dinledim. ama hala nerde bir askeri okula giren görsem gözlerim dolmuyor değil .
    şimdi bi kaç yerden duydum komutanlar pek sallamıyormuş kimisi uzaktan bi kaç harf okutup tamam geç diyormuş kimisi hiç kontrol bile etmiyormuş yani duyduğumda bayağı şaşırdım aslında hoşuma da gitmedi değil yani .
    herneyse benim gözüm biraz bozuk sol 1.50, sağda 1.00 veya ona yakın derecede miyop aslında rahat okuyorum uzağıda şimdi acaba üniversite puanımı aldıktan sonra akademiye başvursam alırlamı diye merak ediyorum.

Sen ona göz kusuru mu diyorsun ya

(Askeride okuyan tanıdık ile 4 yıldır tecrübe edilmekte ve harp okulundada bi sorun çıkmayacak rahat ol)

• Blackkan kullanıcısına yanıt
    inşallah hocam her ihtimale karşı ben yinede başvurumu yapacaktım zaten bu dediğin iyi oldu
  • Pilot okulları dışında iki gözün toplamı 3'ü geçmiyosa elenme gibi bir ihtimalin yok
  • Ben liseden çıktığım da (2010) hava astsubaylıgı elemelerine gitmiştim ilk elemede öyle absürd bir durumun yoksa ne dişine ne boyuna nede kilona falan doğru düzgün bakmıyorlar tabi aşırı boy kilo farkı belli olanları geçirmiyorlardı birde tipini begenmediklerini geçirmiyorlar gözünede tabeladan harf okutuyorlardı ama ikinci sağlık kontrolünde ne oluyor bilemem beni sözlü mülakatta elediklerinden oraları görmek nasip olmadı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Charlot1 kullanıcısına yanıt
    ikinci sağlık kontrolünde daha çok ruh durumuyla ilgili konuşuyorlarmış yani okumadım ama giren bir arkadaş öyle dedi psikolog gibi bi komutan oturmuş karşısına başlamış konuşmaya sonra sağlık raporuna damga vurmuş
  • SweageR kullanıcısına yanıt
    Tam bilmiyorum ama askeri hastaneden sağlık raporu alıyorsun sanırım yani herseyi detaylı olarak tekrar inceliyor ilk kontrol ön eleme gibi birsey çok bariz engel teşkil eden göze batan bir durumun yoksa geçiriyorlardı önemli olan hastaneden alacağın rapor orda ne oluyor dediğim gibi bilmiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.