Şimdi Ara

Göz bozukluğu ve Monitörler (PC başında çok oturanlara adandı bu yazı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
20
Favori
72.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    ben de takmıyorum... gözlük takmak numaranı durdurur diye bi garanti de yok.. ama gözlük takmıyosan gözünü uzağı görmek için zorlama yada gözün zorlandığında yorulduğunda gözlük tak... bi de PC ve TV başında.. ben öyle yapıyorum ... gözlük takmıyorum bakalım neryee kadar...

    Lazer uygulaması falan olmuyor mu?Ya da olmadı lens falan takarım.Gözlük bana göre değil gerçekten
  • Lazer olursun da yaş olayı .. sonra gözünün şeyinin (adını unuttum) belli bi kalınlıkta olması ..gözünün belli bi numraya gelmesi falan gerek.. yoksa yine yapılır ama sakat olur.. bu yüzden özel hastaneye gitmemek lazım ilk başta..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    Lazer olursun da yaş olayı .. sonra gözünün şeyinin (adını unuttum) belli bi kalınlıkta olması ..gözünün belli bi numraya gelmesi falan gerek.. yoksa yine yapılır ama sakat olur.. bu yüzden özel hastaneye gitmemek lazım ilk başta..

    17 yaşındayım.Ben pek anlayamıyorum birisi diyor ki bu operasyonun hiç bir tehlikesi(bunu diyenler doktorlar) bazıları da var diyor.
  • 25 e kadar beklemen lazım 23 bile erken(mişş).. hele seni şuan lazer yapmazlar asla.. daha gençsin..
  • yazı için saol 1. resimde çok kötü yakalanmışım, hep öyle otururum
  • iyi paylaşım olmuş.. gözlerimi severim yauff inş. bişe olmaz.. amaa çok da bakarım PC yte :(
  • Sene geçmiş sene ben ufakken ilkokul 3 e giderken fark ettim gözlerimin bozuk olduğunu. Doktora gittiğimizde sağ taraf 2 sol taraf 2.50 dedi ve gözlük takmamı söyledi ve bende taktım.

    Sene oldu bu sene yaş oldu 21en son doktora gittiğimde (geçen sene) benim sağ 4.75 sol 5 astigmat da 1.5 oldu. Lazer konusunu konuştum, dedi en az yaşın 25 olması lazım. Çünkü şimdi yaparsak yaşın 25 e geldiğinde tekrar artacak ve tekrar gözlük takarsın dedi ayrıca adam İstanbul da bir kaç yerde görev yaptığını ve bu tip vakalarla karşılaştığını da sözlerine ilave etti.

    Sonra bizim birader taktı gözlüğü. Onu erken fark ettik, 050 1 gibi taktı gözlüğü. İlk seneler takmıyodu fazla istemiyodu (her ne kadar gözlük takmaya meraklı ise de belli bir zaman sonra bıkkınlık veriyo) ama sonra göz numarası büyüyünce seve seve taktı

    En son benim ufak kıs kardeşim taktı onu da erkenden fark ettik. Evde 3 tane gözlüklü var, anneminde bozuk o takmıyo gözlük istemiyo

    İlk başlarda takarken gerçekten zorlanıyosun senle dalga geçiyorlar falan filan bir sürü şeyle karşılaştım ama tabi hepsini yeniyosun takmıyosun kimseyi.

    Bir şey koyuodu oda güneş gözlüğü takamamak. Onu da geçen yazın girişinde gözlüğü değiştirdiğimde eski gözlüğü de camlarıyla beraber boyattırdım ve 1 tane de güneş gözlüğüm oldu. 2 tane gözlük taşıyorum ama değiyor




  • peki hocam ben samsung 793 df vaya mb fln alsam gene de zarar verirmi ? bu arada monitör flat ve oyun manyağıyım
  • Pc Başında Fazla Kalınca Kalktıgım Zaman Sanki 1 Araba Sopa Yemişim Gibi Oluyorum Yüzümü Yıkamadan Kendime Gelemiyorum
  • normalde bağışıklık gibi bir rahatsızlık olmazken bazen ters tepki yapıp göz+baş ağrısı oluyor aşırı.
    her ne kadar geçici oluyor desekte yavaş yavaş gözü etkiliyor. pc başında çok duranlar için.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DRAGON711

    peki hocam ben samsung 793 df vaya mb fln alsam gene de zarar verirmi ? bu arada monitör flat ve oyun manyağıyım



    oyun oynuyosan sık sık ara ver... gözlerini dinlendir... çünkü oyunlarda insan gözünü kırpmıyo ..belli bi yere odaklanıp dakikalaraca aynı yere bile baktığımız oluyo .. hatta LCD ye geç mümkünse şartları zorla... ve oyunlarda aldığın refresh rate in en az 85 hz olduğuna emin ol.... ATİ nin ve NVIDIA nın bunu ayarlayabileceğin toolları var.. hatta tool a artık gerek yok ekran kartı ayarlarından refresh rate override gibi bi ayar ile... hangi uygulamaya girersen gir... en az 85 hz e ayarlayabiliyosun (tabi monitörün hangi çzönürlükte kaç hz verdiği de önemli) ... bunu neden yap diyorum ?? çünkü bazı oyunlara girince otomatik olarak refresh rate 60 hz e yada 75 hz e düşüyo... bu yüzden senin ilk başta bunu 85 hz e ayarlaman lazım ki oyunlara girince hz 85 hz den aşağı düşmesin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 31 Aralık 2007; 0:13:58 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: YaUmutYaUnut

    bende bu aralar dört göz olacam ama bakalım ne zaman.Günde 10 saat üstünde geçiyor en az


    Aynen ya bende 10 saat civarı oynuyorum.Hadi dört göz olmayı geçtim aynı zamanda kamburda olucam
  • benim gözlerim sağlam
  • hocam gercekten süper anlatmıssın benim bu kamburlukta pcden oldu lanet olsun böyle şeye ya artık gözlerimde bozulmaya basladı anlıyorum 15'' takoz bi monitor war bnde zaten biraz bulanık gösteriyo en kısa zamanda bi lcd almam lazım
  • Yazı için çok teşekkürler. Ancak benim farklı bildiğim bir kaç konuyu belirtmek istiyorum.

    Gözün kırma kusuruyla (miyop, hipermetrop, astigmat) uzun süre ekran karşısında kalmanın pek bir alakası yok. Sadece miyopinin uzun süreli yakın çalışmayla artabileceğini biliyorum ki, buna 10-12 saat ekran karşısında kalmak kadar o kadar uzun süre okumak, hanımlarda el işi yapmak gibi uğraşlarda eşit derecede katkıda bulunabilir. Yani "askerde gece görüş dürbünü kullandım", "uzun süreler bilgisayar başında kalıyorum", "uzun yol sürücüsüyüm" " çok fazla tv seyrediyorum", "tv'ye çok yakından baklıyorum" gibi durumlar gözlük numarasını sandığınız kadar etkilemez. Bu örneklerini verdiğim durumlar tabiki göz problemlerine yol açabilirler, ama bu problemlerin bir çoğu göz yüzeyinin nemini yitirmesine veya "gizli" olarak tabir edebileceğimiz kırma kusurlarının aşikar hale geçmesine bağlıdır. Yani siz aslında da bozuk gözlere sahipsinizdir ancak ilk yazıda da belirtildiği gibi gözün kasları tıpki bir fotograf makinasının fokusu gibi bu bozukluğu telafi eder ve net görmenizi sağlar. Ne zamanki siz abartır 10-12 saat gözlerinizi zorlarsınız bu kaslar da yorulur ve gizli göz bozukluğunuz aşikar hale gelir.

    Bir de şu 60 hertz işi var. Tabiki yüksek hertzli ekranlara ve LCD'lere itirazım yok. Ancak 60 Hz ile üstü arasındaki farkın çıplak gözle farkedebileceğine pek aklım kesmiyor. Bu düşük yenilenme oranı eski türk filmlerinde sık karşılaştığımız bir durumdur. Filmin içindeki tv ekranında görüntü daima kayar. Ama bunun çıplak gözle direkt bakarken ne kadar etkili olduğunu bilemiyorum. Belki de yoğun olarak oyun oynayan arkadaşlarda etkisi hissedilebilir.

    Son olarak da gözdeki laser cerrahileri ile ilgili bir kaç şey söyleyeyim. Laser cerrahisi için sıklıkla dile getirilen ve nedense farklı yerde farklı ifadeler bulunan yaş sınırının özü göz numarasının ilerlemesinin durmasıdır. Gözün uzunluk babında gelişiminin tamamlanması 20'li yaşlara değin sürebilir. Çok küçük bir grup insanda ise bu sınır 25-30'lu yıllara kadar uzanabilir. Bir nevi boyumuz gibi. Bazıları 15 yaşından sonra uzamaz, bazıları ise 20'li yaşlara kadar boy atar. Yani siz düzenli olarak yaptırdığınız son bir kaç muayenenizde gözlük numarası olarak değişiklik göstermiyorsanız olmuşsunuz demektir, gidip uygun bir merkezde ayrıntılı olarak değerlendirildikten sonra ameliyatınızı olun.

    Korneal kalınlık bu tip ameliyatlarda cerrahinin şeklini belirleyen önemli bir kriter, ama artık günümüzde ameliyat olamayacak hasta grubu neredeyse yok gibi.

    Ameliyat olacağınız yeri iyi seçmek gerçekten çok önemli ama "Özel hastanelerde olmamalı" gibi katı bir yaklaşımla sadece kendinizi mağdur edersiniz. Üstüne üstlük işini hakkıyla yapanlar ve yapmayanlar özel-devlet-üniversite ayrımından ziyade eşit olarak dağılmışlardır diye düşünüyorum. İyi araştırmak önemli.




  • Bencede yaa bilgisayara uzun süre bakmak gözleri acayip yoruyor.
    son zamanlarda çok başağrısı oluyordu acaba gözlerim mi bozuldu benimde
    bir kontrole gitmek gerekiyor ve bilgisayar kullanımı azaltmak gerekiyor
    arkadaşın dediklerini yapalım bir değişiklik olucak mı =))
    bu bilgileri eklediğin için teşekkürler ..
    bencede kimse gözlerim iyi bozulmaz demesin




  • Yakından ßakmadan ve Işığa ßakmaktan oLuyo.Aynısı ßendede Var.GözLük Caresi.
  • quote:

    Bir de şu 60 hertz işi var. Tabiki yüksek hertzli ekranlara ve LCD'lere itirazım yok. Ancak 60 Hz ile üstü arasındaki farkın çıplak gözle farkedebileceğine pek aklım kesmiyor.


    Ben farkedebiliyorum... gözüm bozuk olduğu için yada senelerdir 85 hz e gözlerim alışkın old. u için belki... mesela bi dosta arkadaşa ofise dükkana ,mağazaya vs. giriyorum... bakıyorum PC nin ekranı titriyo.. direk atlıyorum.. bu ekran titriyo 60hz göz bozar diyorum değiştirin diyorum nasıl değiştircez diyolar falan vs.. gösteriyorum... 60hz ile 85 hz arasında dağlar kadar fark var... farketmemek hata olur bence... 60 hz resmen ben burdayım diyo... bugüne kadar yanıldığım olmadı hiç anında teşhisi koydum... neden bilmiyorum ama anında titreyen yada Hz'i düşük ekranı farkedebiliyorum ...




  • Monitörler gözlerimizi nasıl etkiliyor?

    Bilgisayarın ekrandaki görüntüleri ne kadar iyi gösterdiği 3 şeye bağlıdır: Tazelenme (“refresh”), çözünürlük ve nokta yüksekliği (“dot pitch”). İdeal tazelenme hızı 70 Hz ve üstüdür. Çözünürlük ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Nokta yüksekliğinin 0.28 mm veya altında olması tercih edilir.

    Windows’da tazelenme hızı ve çözünürlüğü, Ekran Özellikleri’nde “ayarlar” kısmından değiştirebilirsiniz. Eğer farklı bir işletim sistemi kullanıyorsanız, yardım menüsüne veya monitörünüzün kullanım kılavuzuna başvurun. Nokta yüksekliği ise sabittir, ayarlanamaz.

    Çevre aydınlatması (floresan, pencere, masa lambası, vb) fazla olmamalıdır. Yoksa ekrandaki karakterlerde yansıma ve parlamalar meydana gelir. Etraftaki ışıklandırma düzenlenemezse, parlama önleyici filtreler kullanılmalıdır. Ekran filtreleri görsel algılamayı artırıp, gözleri biraz olsun rahatlatabilirler.

    CRT (“cathode ray tube”) monitörlerle LCD (“liquid crystal display”) monitörler karşılaştırıldığında ise; LCD monitörler göz sağlığı yönünden daha avantajlıdırlar. LCD teknolojisinin gelişimi, gözlerimizin daha az yorulmasını sağlıyor.


    Alıntı...




  • çok güzel bilgiler teşekkürler darkchild

    LCD ile CRt arasında ciddi bir fark var.Ben CRT den LCD ye çeli 2 hafta oldu ama farkı çok bariz.Örneğin crt de gerçekten dijital bir şeye baktığını hissediyorsun am lcd de sanki resim veya fotoğrafa bakıyormuşsun gibi oluyor.Veya ben yazın 5-10 saat pc başında oluyordum.Akşam gözümü kapttığımda monitor ekranı şeklinde parlaklık görüyordum ama şimdi lcd de böyle bir şeyle karşılaşmadım.

    Bir de göz bozukluğu çok kötü bir şey.Benim önceden 0.50 miyopken şimdi 1.50 miyop oldu.Beden derslerinde kişileri vücudundan tanıyorum.Yüzleri hiç net olmuyor.İlk başlarda bu çok sorun olmuyor ama senin gözlükle gördüğün bir şeyi başkasının gözlüksüz görmesi çok kötü bir duygu




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.