Şimdi Ara

Görüntünün Gitmesi ve Donma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bilgisayarımda yaşadığım sorunu maddeler halinde yazıyorum. En altta da sistem bileşenlerini ekledim.

    * Ekran kartını kullanacak herhangi bir oyun, vidyo, internet sayfasına girdiğim zaman, ekran tamamen kararıp masaüstüne atıyor ve sağ alt köşede "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu." baloncuğu çıkıyor.
    * Bu durum her zaman olmuyor. Bazen sıkıntısız oyun oynadığım ve vidyo izlediğim oluyor. Bazense bilgisayarda basit bir .flv izlerken bile karşıma çıkabiliyor.
    * Hatanın başka bir çeşidinde ise; masaüstüne atmadan ekran ya siyah çizgili yeşil, ya komple siyah ya da komple koyu mavi gibi alakasız renklere bürünüyor ve bilgisayar donuyor. HDD işlem yapmayı durduruyor ve HDD ışığı sönüyor. Bu durumdan kurtulmak için ancak reset tuşuna basmak gerekiyor.
    * Ayrıca 25.04.2012 tarihli Catalyst Software Suite 12.4 versiyonunu yükledim. Programdan ekran kartı sıcaklık, çalışma durumu bölüme giremiyorum, o bölüm kapalı (Önceden açıktı). Yine aynı şekilde AMDOverDrive programında ekran kartı bilgi bölümünde ekran kartı görünmüyor. Bileşen diyagramına gelince Kuzey köprüsüne bağlı ekran kartı görünmüyor.

    Aklıma gelen ihtimalleri ve yaptıklarımı yazayım:

    * Öncelikle ekran kartı ısına baktım. Catalyst ve OverDrive ile bakamadığım sıcaklıklara Everest Ultimate Edition 5.50 ve GPU-Z 0.6.2 ile bakabiliyorum. Orada yüksüz sıcaklıklar 35-40 derece arasında değişiyor. Ben yine garanti olsun diye bilgisayarı açıp ekran kartını söktüm. Fan ve devre kartı üzerindeki hiçbir toz zerresi bırakmayacak şekilde üfürttüm.
    * Sonrasında bilgisayara format attım. Windows 7 Ultimate 64-bit'i yeniden kurdum. Tüm driver'ları yüklerken ekran kartının da son versiyonunu indirip kurdum (Catalyst Software Suite 12.4 ve Display Driver v8.961)
    * Catalyst'i ve ekran kartı driver'ını komple silip kullandım bir süre fark olmadı.
    * FurMark 1.9.2 ve OverClock Checking Tool (OCCT) 4.2.0'yı kurarak ekran kartı testi yapmaya çalıştığımın ilk saniyesinde ekran yeşil, mavi veya siyah olup donuyor.

    Sistem Bileşenleri:

    -AMD Athlon II x4 630 2.80Ghz
    -MSI 770-C45
    -Hi-level ddr3 (2*2)4GB 1333mhz
    -Seagate 500gb 16mb 7200rpm
    -Powercolor Ati hd4850 512Mb 256bit
    -Akasa zen AK-ZEN450-BK + 450Watt akasa PSU


    Sistemi 18.06.2010 tarihinde exa.com.tr'den toplamıştım. Garanti süresi bitmek üzere olduğu için ve öncelikle olarak ekran kartından şüphelendiğim için direk onu söküp gönderdim teknik servise. Ekran kartını gönderdim sorun inşallah ondadır, garantisi bitmeden sorunu hallederler. Sizce sorun nereden kaynaklanmaktadır? Düşüncelerinizi almak istedim.

     Görüntünün Gitmesi ve Donma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorp1725 -- 17 Haziran 2012; 14:32:27 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorp1725

    M


    Öncelikle iyi günler dilerim.

    Bu konu 98409494 defa bu forumda açılmış. lütfen konu açmadan önce arama yapınız.

    Aşağıda linkleri sıralacaktım ama 8 e kadar ekledım ve sıkıldım daha eklemek istemedim.

    Tek tek bakarsınız çözümü için vardır. tekrar iyi günler

    LİNK 1

    LİNK 2

    LİNK 3

    LİNK 4

    LİNK 5

    LİNK 6

    LİNK 7

    LİNK 8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Winston -- 17 Haziran 2012; 14:43:42 >




  • Bendeki sorun tek olarak "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu." sorunu değil. Hatta bu sorun çok fazla olmuyor. Asıl sorun bilgisayarın ekranında alakasız renklerin görünmesi ve bilgisayarın donması. Konuyu daha önceden forumda araştırdım ve oradaki çözüm yollarını denedim. Bu yüzden yeni başlık açma gereksinimi duydum.
  • O zaman yaptıklarınızıda okuduguma göre ekran kartınız bozulmuş başka birinden ekran kartı bulup deneyin.
  • Başka bir ekran kartı bulma imkanım yok şuan için. Bakalım gönderdik servisten gelmesini beklemekten başka yapacak bişeyim yok.
  • Cevap biraz gecikti ama yine de yazayım, akılda soru işareti kalmasın konuyu araştıran arkadaşlar için. Exa'ya garantisinin son günü gönderdiğim ekran kartının birebir değişimi yapıldı. Ancak ellerinde powercolor'ın 512 mb gddr3 modeli olmadığından powercolor 1 gb gddr5 olanı göndermişler. Kargoyla gönderilen ekran kartının monte ettim ve bilgisayarımı sıkıntısız kullanıyorum. Ancak bu ekran kartı diğerine göre bi 10 derece fazla sıcaklıkta çalışıyor. Diğeri beklemede 40 iken bu 50 dolaylarında dolaşıyor. Yükte 60-70 derece, ama bu sıcaklıkların 4850 için normal olduğu söyleniyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.