Şimdi Ara

Görüntüde Problem (5870) - Çözüldü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
3.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ekran kartımla ilgili çok canımı sıkan bir problem var; sizinde görüşlerinizi almak istedim, belki yardımcı olabilirsiniz.

Sorunum şu ki; durduk yere monitörün köşelerinde (4 köşesinde birden) renk değişimi oluştu; o bölgeler koyulaştı, sanki film kaplı camdan bakıyormuşsunuz gibi. Aranızda daha önce böyle bir durumla karşılan var mı acaba? Bu arada sorun oyunlarda kendini belli ediyor; masaüstünde, monitör renk testinde veya filmlerde problem yok.

Ben yaptıklarımı söyleyeyim; kartı çıkarıp tekrar taktım, sürücü değiştirdim, başka monitörde denedim ama sonuç alamadım.

En son format atıp xp kurdum ama deneme şansım olmadı (önceden win7 kurulu idi) , akşam eve geçince deneyeceğim ama akşama kadar içim içimi yer şimdi benim

Var mı aklınıza gelen bir şey? Umarım yazılım kaynaklıdır...

ss'ler;

Yukarıdaki resimde sol üst köşeye bakın arkadaşlar.

Bu resimde ise aynı kareyi problemsiz yere getirdim; aradaki farkı görüyormusunuz?

Bu resimde ise sol alt köşede renk değişimi bariz belli ve rahatsız edici.

Son resim ise sağ alt köşeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 17 Mayıs 2010; 8:43:22 >

• Kartı garantiye gönder,boşuna hiç uğraşma.
  • Kart garantiye giderse; büyük ihtimal bir ay sonra sağlam diye geri gönderirler, Türkiye burası...
  • Ama yapacak bişeyin yok.Ben sana wrm ler arızalı desem oturup tamir mi edeceksin? Sana bir fikir.Olay anını videoya çek mail olarak at durumu da anlat güzelce.O zaman inanıyorlar.Ayrıca hangi firmaydı?
  • Vatan Bilgisayar ama garanti kimden bilmiyorum; kart ASUS.
    Akşam birde xp'de deneyeyim, yapacak bir şey kalmazsa son çare gidecek garantiye. Birde arkadaşımda 5850 var; onunla bakacağım.

Edit; karta ne o.c. yaptım, ne başka birşey. Durduk yere oldu. Bundan öncede HIS 5870 vardı, o da sapıtıyordu arada. Şu cümlemden aman tartışma çıkmasın ama yazmadan da edemeyeceğim; ATI'ye geçen kafamı duvarlara vurmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 13 Mayıs 2010; 9:33:27 >
  • @charcharodon carcharias

Hocam asus'un yetkili servisi Cizgi elektronik bakıyor ve çok düzgün çalışıyorlar ama siz video resim vs.. gibi delillerinizi hazırlaryın kartta sorun olduğuna dair

@barisdragon

be hocam neden böyle yapıyorsunuz burada nvidia dan kim baksetti aynı sorun olsa nvidia " budan ders al ati mi al diyeceksin" yapmayın yahu
  • Çizgiyse direk videoya çek mail at ama atmadan önce Mehmet Çelik le görüş orda bir eleman.Yardımcı olacaktır sana.Ben o yöntemle 4 kere garantiden dönen psuyu değiştirttim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Dalgalanma sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşın kendisi bahsetmiş okumadınız mı?"ATI'ye geçen kafamı duvarlara vurmak istiyorum "
    gtx 480 topiğine bak bakalım kimde sorun var birinde sorun oranı %30 ken diğerinde %5
    Neyse tartışmak istemiyorum zaman kim haklı kim haksız gösteriyor.
  • Hocam selamlar,
    Öncelikle şunu söylemeliyim, aldığın yer ve servis konusunda şanslısın çünkü sorun yaratmayan iki firmayla muhattapsın.
    İkinci olarak da kendin çözmeye kalkma, sorunun ne olursa olsun götür aldığın yere teslim et, sorununu izah et, hatta daha etkili ve inandırıcı olabilmesi için 666'nın da bahsettiği gibi ya videoya al sorununu ya da ekran görüntüsü al ve mailinde belirt. Ayrıca konunun ATI / nVidia kalitesi vs ile alakasız olduğunu belirtmek isterim, bu sorun alabileceğin herhangi bir nVidia kartta da yaşanabilirdi pek takılma böyle ifadelere.
    Geçmiş olsun
  • Piyasadaki penetrasyon oranına bakın o zaman öncelikle. Ondan sonra böyle istatistiki bilgiler verin.

:)

quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

Arkadaşın kendisi bahsetmiş okumadınız mı?"ATI'ye geçen kafamı duvarlara vurmak istiyorum "
    gtx 480 topiğine bak bakalım kimde sorun var birinde sorun oranı %30 ken diğerinde %5
    Neyse tartışmak istemiyorum zaman kim haklı kim haksız gösteriyor.
  • Bu konuya bile fanlık bulaştıya helal olsun
  • Aman diyeyim; taraf tutmaya gerek yok. Sadece kişisel görüşümü yazdım. GTX275'ten 5870'e geçince refaha kavuşurum sandım, aldığım günden beri sürünüyorum. Yoksa ATI ile bir sorunum yok, sadece keşke geçmeseymişim diyorum. Elektronik alet bunlar sonuçta.

Neyse önemli olan kısım problemin çözüme kavuşaması. Az önce Çizgi Elektronik ile konuştum ve arıza kaydı oluşturdum. Akşama 666 arkadaşımızın dediği gibi problemi videoya çekeceğim, sonrada 5850 ile deneyip eğer sorun yoksa onuda videoya çekeceğim. Zaten teknik servisede anlattım, iyi olur bizde ona göre inceleriz dediler.
    Anlaşılan o ki 15 gün kadar kartsız kalacağım. Yedek 5xxx/GTX4xx serisi kartı olan var mı aranızda
  • 15 gün süreceğini sanmıyorum Çizgi biraz daha hızlı çalışıyor diğerlerine göre.Elektronik alet şans işidir.10 tane alsanız 10 uda bozuk çıkabilir.Ayrıca bu bir şanstır eğer geri dönüşü olmazsa sıfırını yollarlar.
  • Valla üzerinde abuk subuk işlemler yapmasınlarda Birde kart normal 5870'ten pahalı; ama niye onu bilmiyorum. Sanırım ''Voltage Tweak'' olduğundan. Benim şansın yoktur böyle şeylerde; şimdi gele gele normal 5870 gelir; bende ayak üstü 100 TL içeri girerim
    Bu arada şu Çizgi Elektroniği birde ben test etmiş olayım. Valla dediğin kadar hızlılar sanırım; kayıt yaptıktan sonra mail ile servis no'su vermişler, kartı karşı ödemeli olarak yollayın diyorlar. Akşam şu videoları çekeyimde, yarın yollarım.
    Bu arada azda olsa formattan sonra düzelme umudu var içimde

• Kargoyu gönderirken zaten hemen hemen her kargo firmasıyla Çizginin anlaşması var yani siz ödemiyosunuz.Gelirkende öyle olması lazım.Bir de kart arızalıysa 7 gün bile sürmez hemen yenisi gelir.Ayrıca kartın birebir aynısını yollamak zorundalar.Alt model asla göndermezler.Kart yoksa bile ellerinde üst model yollarlar sizde biraz fark ödersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charcharodon carcharias

Aman diyeyim; taraf tutmaya gerek yok. Sadece kişisel görüşümü yazdım. GTX275'ten 5870'e geçince refaha kavuşurum sandım, aldığım günden beri sürünüyorum. Yoksa ATI ile bir sorunum yok, sadece keşke geçmeseymişim diyorum. Elektronik alet bunlar sonuçta.

Neyse önemli olan kısım problemin çözüme kavuşaması. Az önce Çizgi Elektronik ile konuştum ve arıza kaydı oluşturdum. Akşama 666 arkadaşımızın dediği gibi problemi videoya çekeceğim, sonrada 5850 ile deneyip eğer sorun yoksa onuda videoya çekeceğim. Zaten teknik servisede anlattım, iyi olur bizde ona göre inceleriz dediler.
    Anlaşılan o ki 15 gün kadar kartsız kalacağım. Yedek 5xxx/GTX4xx serisi kartı olan var mı aranızda

Elektronikte alınan parçada biraz da şans olmalı. Ayıplı bir ürüne denk gelmiş olabilirsiniz. Benim de yıllardır ATI kullanmışlığım var, 8 ay önce aldığım 4870 bir anda çalışmayı kesti. Demem odur ki, bu tip şeyler maalesef yaşanabiliyor ama hemen aldığınız yere kutusuyla ve içeriği tam bir şekilde götürüp olayı yazılı/sözlü teknik servise aktarırsanız kartı belki sıfırı ile yenileyebilirler de. Yenileme işlemi Sapphire marka kartlarda genelde sorgusuz/sualsiz teknik incelemeden sonra yapılıyor ama Asus ne gibi bir yöntem izler bilemem. Ama bir an önce kartı kullanmayı bırakın ve aldığınız yere götürün. Kartı kullandıkça muhtemel başka sorunları da tetikleyebilir ve bilgisayarın stabil çalışmasını hepten bozabilir.

• @Cocker;

Hocam aynen bir anda oldu ne olduysa. Mass Effect 2 oynuyordum, bilgisayarı kapattım, ertesi gün açtığımda görüntü daha karanlıktı ve köşelerde kararma vardı. Bugün 5850'yi takınca durum netlik kazanacak, kartıda yarın yollarım artık.
  • Arkadaşın dediği gibi şans işi bunlar. Ben de gtx 285 ten 5870 e geçtim. Eski kartım da sorunsuz bir karttı şimdi kullandığım 5870 te sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

Bu olaydan ders al, kalitesiz atiyi bırak nvidia ile devam et bundan sonra.

resmen bombanın pimini çektin patlamasını bekliyosun
  • Yalnız tamam servise göndereyim de; kimsenin problem hakkında bir fikri yok sanırım? Yani neden böyle birşey yapar. Teknik servisteki (telefonda görüştüğüm) arkadaş problem çok olağan ve sık sık geliyormuş gibi konuştu telefonda; derdimi anlattığımda.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.