Şimdi Ara

Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti - Display Driver Has Stopped Responding

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, görünüşe göre aynı hatayı alan birçok kişi var. Bu forumda da, yabancı ülkelerin forumlarında da...
    Ben yeni aldığım Gigabyte HD 6870 OC Edition kartımla yaşıyorum bu sorunu ve sanırım biraz sıkıcı da olsa çözdüm.

Sorun anladığım kadarıyla kart boştayken, hızının fazla düşmesi nedeniyle oluşuyor. Yani 915 Mhz normal hızı ama 100'e düşürüyor, ben bunu 500 yaptım. Bir sorun yaşamadım henüz. Ancak bunu yapabilmek için Catalyst Control Center'dan profil oluşturup idle hızını düşürmemiz gerekiyor ve her windows açılışında o profili etkinleştirmemiz gerekiyor. Azıcık sıkıcı bir durum.

Yalnız, henüz emin değilim sorunu çözmüş olduğumdan, dün gece yaptım, 10-15 kez yeniden başlatıp denedim, henüz bir sorun çıkmadı.
    Bu konuyu açma sebebim ise aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin neler yaptığını öğrenmek istemem.

Biraz aceleye geldi, daha detaylı anlatacağım birazdan.

Şimdiden teşekkürler.

• Benzer bir sorun.
    http://resim.donanimhaber.com/m_46296681/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46296681

Ayrıca ekran kartınızın mevcut biosunu düzenleyip (2d hızları) uygun hızlar ile karta yazabilirsiniz. Bu sayede hiçbir uğraşa gerek kalmaz.
  • Evet BIOS yazmayı düşündüm ama öncelikle kartın bunun dışında hiçbir sorunu olmadığından emin olmam gerekiyor.
    Dün akşamdan beri, yazdığım gibi, toplamda 10-15 kez reset atıp, sorun çıkartan her yeri denedim. Hiçbirinde sorun çıkmadı henüz.

Çözülmemiş birkaç sorun kaldı.

1) ATI Tray Tools açmaya kalkınca mavi ekran alıyorum. Durumu araştırdım, önceden de ve başka kartlarla da yaşanan bir sorun olduğu ve yazılımın karta official desteği olmadığı için bunun olabileceği söyleniyor. ATI Tray Tools çok da önemli değil açıkçası, IDLE hızları değiştirmek için kullanacaktım, gerek kalmadı.

2) Catalyst Control Center'da, profilleri düzenleyen bölüme girdiğimde her seferinde sürücü recover yapıyor. Ki bu da sorunun yazılımsal olduğu kanısını artırıyor.

3) FreeSpace 2 Open çalışmıyor. Açılmıyor yani hiç.

Bunun dışında, FurMark, Call of Duty 2, Half-Life 2, Doom 3, Freedom Fighters, Far Cry, Dreamfall: The Longest Journey, World of Warcraft: Cataclysm denedim, herhangi bir sorun çıkmadı. Bazı yerlerde yine sürücü uyumsuzluğu (oyunlar görece eski) nedeniyle oluşabileceğini düşünebileceğimiz birkaç sorun var. Örneğin Dreamfall'da bazı karakterlerin saçları transparan. Donanımsal olacağını sanmıyorum bu gibi sorunların.

Şimdi Gigabyte'ın BIOS Utility'sini yüklüyorum, bakalım.
    Çok teşekkür ederim hapocod yönlendirme için.

• Sorun şöyle başladı.
    Bu kartı Sapphire HD 4850'mde soğuk lehim olduğu için aldım.
    Aldığımda taktım, sürücüyü yükledim, şöyle bir baktım ve format atıp yeni Windows 7 Ultimate yükledim.

Formattan sonra yine aynı şeyi yaptım. En yeni Catalyst sürümü olan 11.2'yi yükledim.
    Bir fotoğraf açtım ve bilgisayar dondu. Reset tuşuyla yeniden başlattım, FurMark kontrol ettim, World of Warcraft'a baktım.
    Sonuç şöyleydi, her yeniden başlatmadan sonra bazen bu söylediklerimde sorun oluyordu, bazen olmuyordu.

Yani bir .jpeg açıyorum, bazen açılırken donuyor, sürücü yanıt vermeyi kesiyor ve recover oluyor, bazense sorun çıkmıyor.
    Yine bazen, bilgisayarın başından 10 dk. ayrılıp tekrar aynı şeyi yaptığımda yine sürücü yanıt vermeyi kesip recover edebiliyor.

WoW'a girdiğimde de benzeri bir durum oluyordu, açılışta yani mailimi ve şifremi girdiğim yerde bir iki kez recover yaşanabiliyordu. Yine rastgele gözüküyor, bazen oluyor bazen olmuyor.
    Yaptığım yeniden başlatma ve tekrar deneme testlerinde yarı yarıya oluyordu bu sorun diyebilirim.

Furmark da WoW gibiydi. Bazen açılışta açılmıyordu, appcrash oluyordu yani, bazen sürücü recover oluyordu, bazense normal açılıyordu.

Eski sürücülerle denedim, CD ile gelen sürücüyü denedim, Windows Update'lerini yaptım. Aynı şey devam ediyordu. İnternette yaptığım araştırma sonucu bunun idle hızlarla yük altındaki hız farkından dolayı sürücünün saçmaladığı kanısına vardım. Birçok kişi bu sorunu idle hızları yukarı çekerek çözmüş. Birçok kişide aynı sorun vardı yani ve kimisi ise çözememişti.

Daha sonra eski sürücülerle yenileri arasında geçiş yaptım ve bu söyleneni denedim. Ama şunu fark ettim, eski sürücülerde sorun daha sık oluyordu. Ve kontrol ettiğimde, eski sürücülerde kart boştayken hızların 100/300 gibi bir şey olduğunu gördüm. Yeni sürücüde ise 300/300. Bu da sorunun buradan kaynaklanabileceği ihtimalini artırıyor.

Şu anki ayarlarımda kart boştayken 500/1055'te çalışıyor. Zaten bunu yaptığımda bir sorun çıkmıyor. Ancak profili etkinleştirmezsem, yani 300/300'de kalırsa boştayken, aynı sorun çıkabiliyor.
    Yani %95 eminim diyebilirim sorunun buradan kaynaklandığına ve aynı oranda yazılımsal olduğuna eminim.
    Çünkü çalışan oyunlarda hiçbir sorun çıkmadı. Yani atıyorum, Furmark açtıktan 15 dk. sonra çakmıyor veya herhangi bir artifact almıyorum.

Verdiğin konuda da başka bir konuya link verilmiş, orada BIOS update yapmışlar. Ancak ben de baktım az önce, ne yazık ki 687OC sürümü için yeni BIOS yok. Oradaki sorunlu kartlarda da F2 BIOS'u vardı, F3_C çıkartmışlar. Eğer tahminlerim doğruysa ya GIGABYTE doğru düzgün bir BIOS yayınlayacak ya da ATI bunu sürücüyle çözecek.

Ben BIOS flash yapmak istiyorum aslında, ancak şöyle bir durum var:
    Sürücü hala daha etkiliyor boştaykenki hızları.
    Bunun nedeni, benim kartımın şu anki BIOS'undaki ayarlar:

Boştayken: 300/500 Mhz (GPU/RAM)
    Ortalama Yükteyken: 600/800 Mhz
    Tam Hızda: 915/1050 (OC versiyonu olduğu için referans hızlardan biraz yüksek)

Oysa sürücüler bunu kafalarına göre ayarlıyor. Catalyst 11.2 örneğin 300/300 yapıyor. Catalyst 10.12 100/300 yapıyor.
    Yani BIOS flash yapsam da aynı şey olacak.

Bu sorunu çözebilecek şey benim için şu olurdu: Aptal Catalyst windows açılışında profile kaydedilmiş olan ayarları değil, kendi default ayarlarını yüklüyor. Direkt benim profilimi etkinleştirse açılışla, hiçbir sorun kalmayacak. Ancak böyle bir ayar varsa bile bayağı bakmama rağmen bulamadım. Ayrıca CCC'nin kendi default ayarlarını aldığı .xml dosyasını da bulamadım, bulabilsem oradaki değerleri değiştirip yine sorunu halledebilirim.

Evet, fikri olan var mı?

• Bu arada, FurMark'ın çalışması çok düzensiz.
    Bu normal mi sizce?
    Eski kartımla çok çalıştırmamıştım, overclock yapmıyordum çünkü. Hatırlıyor gibiyim, eski kartımla da bazen açılmadığı oluyordu.
    Şu anda da kafasına göre takılıyor.

Bazen açılıyor bazen açılmıyor.
    Ama artifact ya da GPU fault yok.
    Programı açmaya çalışırken kapanıyor. Yani hiç açılmıyor.
  • Merhaba;benim de aynı konudaki ilk başlıkta bir mesajım var,biraz önce bir ekleme daha yapacaktım.
    Ancak sizin de aynı konuda yeni bir başlık açtığınızı görünce beklemeye aldım.
    Uzun lafın kısası.....mesajlarınızı bölüm yetkilisinin işaret ettiği konu başlığına taşımayı düşünür müsünüz ?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erom? -- 27 Şubat 2011; 20:26:54 >
  • Hangi konuda, anlayamadım?
    Yani baktığım o iki konuda sizin mesajınız yoktu.

Ama şöyle söyleyeyim, sorun aynıysa ve kartlar da en azından aynı seriyse (aynı kart veya aynı markaysa çok daha iyi) neden olmasın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar merhaba;ben bölüm yetkilisinin işaret ettiği linki açarak bakmamıştım.
    Doğrudan şu linki zannetmiştim:http://forum.donanimhaber.com/m_26546348/tm.htm
    Benim hatam oldu,özür dilerim.
    Bence de daha iyi olur,konu dağılmaz.
    Bu hem uyuz edici hem de matrak bir sorun.
    Sorunun kaynağı şudur yahut budur diyemem ancak,sadece ekran kartından ya da sürücüsünden doğmadığını düşünüyorum.....tabii ki bu da tartışılır.
  • Evet, bugün sabahtan beri bilgisayarın başındayım, sürekli bir şeyler deniyorum.
    Bir sorun çıkmadı. Call of Duty 4 yükledim az önce, onda da bir sorun yoktu.

erom?, benim için sorun yok, onaylıyorum.
    Ancak şöyle bir durum var. Orada yaşanan sorunlar okuduğum kadarıyla benimkinden çok daha ağır. Arkadaşlara rahatsızlık olmayacaksa sorun değil benim için.
    Ayrıca özür ne demek, rica ederim.
  • Merhaba;
    "Orada yaşanan sorunlar okuduğum kadarıyla benimkinden çok daha ağır"
    Bu tespit benim durumum için de geçerlidir, buradan devam edelim derim.

Ben ilk konu başlığındaki mesajımı kopyalayarak buradan sürdürmek istiyorum.Tabii ki ilk konu başlığının sahibi olan arkadaşa da durumu bildireceğim.Eğer ki forum kuralları buna izin vermez,ben de bu başlıktan çıkarım.Bölüm yöneticisi olan arkadaşımız beni bu hususta bilgilendirirse memnun olurum.
  • Merhaba,

Net'te yaptığım ufak bir araştırma sonucunda şu bilgilere ulaştım belki işinize yarar;

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=642390

Link'teki ilk post'da anlatılanlar şöyle;

Bu sorun sistemden tam olarak kaldırılmamış eski sürücülerden kaynaklandığı düşünülmekte, bunun üzerine yeni bir sürücü yüklendiğinde ise bu tür sorunlar oluşabilmekte.

Windows 7'nin hazır sürücüleri önceden yüklendiyse ve bunun üzerine yükleme yapıldıysa veya windows update ile bu sürücüler güncellendiyse yine aynı sorunlar oluşabilir.

1.Adım: Sistemi güvenli modda açıyoruz ardından "Driver Sweeper" programını çalıştırıp "AMD-Display" kutucuğunu işaretledikten sonra "analyse" deyip sürücülerin listelenmesini bekliyoruz.

Tüm sürücülerin seçili olduğundan emin olduktan sonra "clean" butonuna basıp bunları temizliyoruz daha sonra ekrana gelecek "reboot" butonuna basıyoruz.

2.Adım: Sistem yeniden açılırken tekrar güvenli moda alıyoruz, bu sefer "aygıt yöneticisi"ni açıp ardından "görüntü bağdaştırıcısı"na geçiyoruz.

Ekran kartına gelip "kaldır" dediğimiz anda gelen onaylama mesajındaki "Bu aygıtın sürücü yazılımını sil" kutucuğunu işaretleyip "tamam" diyoruz.

Daha sonra sağ tıklayıp "donanım değişikliklerini tara" dediğimiz anda artık ekran kartımızın yerinde "Standart VGA bağdaştırıcısı" yazıyor olması lazım.

3.Adım: Şimdi aygıt yöneticisini kapatıp ekran kartınızın eski ya da yeni sürüm sürücülerini yükleyebilirsiniz, yükleme tamamlanınca sistemi yeniden başlatıyoruz.

Bu sefer güvenli moda gerek yok, hepsi bu kadar, umarım işinize yarar...

Driver Sweeper için;

http://www.phyxion.net/Driver-Sweeper/Driver-Sweeper/

• Eski ekran kartımda bu sorunla boğuşmuştum. Garantiye gönderdim geri geldi. Oysa crysis de deneyin diye belirtmeme rağmen başka bir oyunda bakıp sorun yok diyip iade ettiler. Exa dan alınma idi. Neyse bu karta downclock yapınca sorun falan kalmıyordu.Ama her defasında downclock yapıp kullanmak ta eziyetli idi. Biosundan saat hızlarını aşağı çekip kullandım ve şimdi kart yeğenimde sorunsuz kullanmakta.
  • Merhaba;diğer konu başlığındaki mesajımı buraya kopyalayıp,eklememi de bir sonraki mesajımda yapacağım.

İki hafta önce ben de ilk kez bu uyarıyı aldım.Ne halt karıştırdım acaba diyerek geriye doğru maddeler halinde yazarak düşündüm.Yazdıklarım arasında bana pis pis sırıtarak bakan tek bir madde vardı.O da web cam penceresinin çözünürlüğünü 640x480 den 320x240 a değiştirdiğim idi.İnsan NE ALÂKA diyerek kendine soruyor.Ama şu da var ki ben daha önce çözünürlük değiştirmemiştim.Yeniden 640 a getirdim sonrasında da uyarı almadım Burada akademik bir araştırma yapmıyoruz ancak ben faklı zamanlarda üç kez deneme yaptım.Web cam penceresinin çözünürlüğünü değiştirince anında değil ama,sonrasında ki ilk on dakika içinde bu uyarı yazısını aldım.Çözünürlüğü kurulum değerine ayarlayınca uyarı almıyorum.320 x240 ne Windows'un ne de benim ekran kartımın desteklemediği bir çözünürlük-herkes için geçerli-Bununla ilgili olabilir mi?Olabilir...Bu konu başlığında bir çok neden yazılmış.Bir çoğunu okudum.Hatta sigaradan sonra kanserin en büyük sorumlusu olduğu bile yazılmış
    Ben bu sorunun kaynağını tek bir nedene yani web cam penceresinin çözünürlüğünün değiştirilmesi gerçeğine bağlamıyorum,mutlaka bir den fazla nedeni vardır.Kendi adıma gerçeğine diyebiliyorum çünkü yukarıda da belirttiğim gibi her birisi farklı zamanlarda olmak üzere üç kez denedim.En son bu mesajı yazmaya karar verdikten sonra da bir kez daha denedim.Sonuçlar birbirinin aynısı.Herhangi biriniz çıkar "BEN BİLGİSAYARIMDA DENEDİM BİR ŞEY DE OLMADI" derse ne olur?... İyi olur.Ya da bir başkası çıkar "SEN DE ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ DEĞİŞTİRME" der.Söylesin, zaten ben de öyle yaptım.

Paylaşmak istedim.iyi günler,iyi forumlar

• Merhaba;

ben bir önceki mesajımda bu uyarıyı aldığımı,çözüm üretemediğimi ancak bir şekilde dondurduğumu belirtmiştim.Çözüm üretememiştim çünkü hata raporunu internette arattığımda ilgili ilgisiz bir çok "şey" bulmuştum;Phuket adasındaki çıplaklar kampı dahil.Demek ki oradakiler de bu uyarıyı alıyorlar....ne kötü !...

Sadede gelirsek eğer,benim bigisayarımda iki HDD bulunuyor.Birinde Vista H.P 64 Bit(lisanslı),diğerinde ise W 7 Ultimate 64 Bit (ne mümkün).Vista'yı çalışma,W 7'yi ise oyun amaçlı kullanıyorum.Her ikisi için harici bir diskte depoladığım sistem görüntülerim var.Bellekler ve diskler için hata taraması yaptım, geçer not aldılar.Güç kaynağını test ettirdim,temiz çıktı.W 7'de bakım programları,izleme yazılımları(cpu-z,fraps...vs),winrar,live mail+messenger ve oyunlar bulunuyor.Vista da ise oyun dışında çok şey var.
    Bu uyarıyı sadece W 7 de aldım.Web cam çözünürlüğünü değiştirmedikçe bir sorun yok(tu) ama,Vista' da değiştirsem de yok.Bir hafta boyunca-Cuma gününe kadar-W 7 'yi format sonrası aldığım sistem görüntüsü ile kullandım ve Cuma günü bu uyarı bana peş peşe iki kez selâm çaktı.İlk uyarıdan sonra sırf denemiş olayım diye bir önceki BİOS' a geçtim(anakart), küüüt bir daha.Hemen sonrasında format çektim.Anakart ve e.kartı sürücülerini kendi sitelerinden tekrardan indirerek kurdum.Kurulu olan oyunlar arasında lisanslı olmayanlarda var ve bunları teker teker kaldırarak denemeler yapacağım.E.kartı içinde farklı sürücüler deneyeceğim.Doğal olarak bu denemelerimi malum uyarı ile karşılaştıkça yapacağım.Bu gün için uyarının nedeni şu olabilir diyemeyeceğim;tam anlamıyla bir faili meçhul.

Bazı tespitler yapacağım ancak, bunlar yalnızca beni ve bilgisayarımı bağlar.Fazla iddialı bir cümle olduğunu farkındayım,zaman içerisinde çürütülürse sadece memnun olurum.
    Uyarı;
    i-donanım arızası yahut uyumsuzluğundan kaynaklanmıyor;
    ii-yazılım kaynaklı değil(şimdilik) ;
    iii-işletim sistemi kaynaklı değil;
    iv-Format yahut sistem görüntüsünün eklenmesi sonrası süreçte yapılan kayıt defteri temizlik işlemlerinin bu
    sorunu doğurduğunu düşünüyorum.Yalnızca regedit bakımı için ve yine sadece Windows OneCare'i kullanıyorum.

Bu arada bir tanıdığım yalnızca çalışma amaçlı olarak lisanslı W 7 Ultimate 64 Bit işletim sistemini kullanıyor.Yemeklerden sonra bir kaşık misali,bu uyarıyla sık sık "sohbet ediyor".Üstelik de benden daha dikkatli ve titizdir

@M;siz donanım bileşenleri,özellikle de ekran kartı üzerinde yoğunlaşmışsınız.Bu nedenle profilimi güncelliyorum.İleriki süreçte gerekebilir.

@güneyim merhaba; bu sorun ile yaşayan hemen herkesin önerilerinizi daha önceden,hem de çok defa uygulamış olduklarını düşünüyorum.Kendi adıma size teşekkür ederim.

Foruma iyi haftalar...

• Güzel de, geriye seçenek kalmadı ki?
    Bence sorun yazılımsal duruyor.

Bugün de herhangi bir sorun olmadan çalışıyor bilgisayarım. IDLE Clock hızları normalin biraz yukarısında olduğu sürece bir sorun yaşamadım.

Yani kısacası, (sanırım) sorunumu çözdüm bu yöntemle.
  • ...evet seçenek kalmadı;peki çözümü...yok.
    Marmaranın ortasında sandaldayız,alttan birisi münasebetsiz zamanlarda matkapla delik açıyor.Birini tıkıyorum,hooop bir yenisi daha ve ne zaman,nereden olacağı tam bir sürpriz.Ben resimi bu şekilde görüyorum.

İki saat önceydi,USB bellekten excel dosyasını açmamla birlikte bir uyarı daha aldım.Oyun dedik,yazılım dedik,donanım dedik.....pekiii buna ne diyeceğiz.Bilgisayar dengeli modda idi,oc namına ne var ne yok hepsini sıfırlamıştım....hadi buyurun.

Sizin mesajınızı okumamdan kısa bir süre önce bilgisayar uyku modundan çıkmasıyla birlikte yine bir uyarı.İşin matrak bölümünü sildim geriye SAF UYUZ kaldı.Bir önceki mesajımda sözünü ettiğim arkadaşım, oğlu ile birlikte zırt pırt arayıp beni ti'ye alıyorlar....resmen madara olduk.

Aklımı kurcalayan soru: Vista'da neden olmuyor,ki onun kullanım süresi çok daha fazla.Vista'yı W 7'nin diskine, 7'yi de vista'nın diskine kurup bir de o şekilde deneyeceğım.İnsana gülünç geliyor ama.....

Bu arada güç kaynağımın üzerindekilerharicindeki tüm kabloları yeniledim.

Tekrar evet,seçenek kalmadı.Sorun benim için de ağır sayılmaz diyordum,son iki saatte papazı buldum gibi.

Dilerim sorununuz çözülmüştür(kalıcı olarak),amaaa yine de bir çengel(?) takın derim.

İyi akşamlar....

• Benim uyguladığım çözümü denediniz mi?
  • Sizin deneme amacıyla yaptığınız uygulamayı başlardaki mesajınızda okuduktan sonra tatbik etmiştim,belirtmemişim;düne kadar da sürdürdüm.

Windows'ları farklı disklere kurmadan daha başka ne yapabilirim diye düşündüm ve şunu yaptım:Kullandığım yazılımların ara yüzlerini kurcaladım.Mesela Advanced Systemcare,ara yüzünda saydamlık ve parlaklık seçeneği var,değiştirdim.Tümünde yaptım.Bir tek Ati CCC'de sorun yakaladım.

Yüklü olan 11.1 idi.Video bölümünün Temel Kalite seçeneğine girdiğim anda dalgalanan bayrak görüntüsü dondu.Daha önce bu seçenekte bir değişiklik yapmamıştım.Masa üstü dahil her türlü işlem yapılabiliyor ancak CCC iptal;görev yöneticisiyle ara yüzden çıkabildim.

Sürücüyü kaldırdım ve tekrar yükledim,değişiklik yok. 10.12 ve 10.1 için de aynısı. 11.2 de ara yüz ve bu bölüm farklı. W 7 dün geceden şu ana kadar 11.2 ile dokuz saattir çalışır durumda,uyarı yok(çok özledim ).Bunun kalıcı bir çözüm olduğunu söyleyemem,onu zaman gösterecek.

Eğer ileriki günlerde uyarı almazsam bu durum yeni yeni sorular doğurur.Mesela aynı yahut farklı seri bir başka kart,yüklü olan sürücü 10.12,işletim sistemi de W 7...tablo aynısı olacak mı?....evet,saçma gibi geliyor ama...
    İkinci bir soru;Vista'da Ati'nin sürücüleri ile bunu,yani Temel Kalite seçeneğindeki donmayı yaşamıyorum.....neden ?...

Bir de şu var: Ben bu uyarıyı ilk aldığım günlerde sorunu webcam çözünürlüğüne bağlamıştım,tabii ki kesin değildi ama,değiştirdikten kısa bir süre sonra uyarı "merhaba" diyordu(tesadüf mü?).Uyarıyı o zamanki formatın görüntüsünde de alıyordum.Son formattan sonra bu olasılık çürüdü(mü ???),çünkü çözünürlüğü değiştirdiğimde uyarı almıyorum.

Yapmayı düşündüğüm bir denem daha var(şimdilik ). 7 için yeni bir format çekip,güncellemeleri kurup 11.2 öncesindeki Ati sürücüleri ile sorun yaşayacak mıyım ?

Bu arada dün aldığım uyarı toplamı 9 ( D O K U Z ).

• Yalnız, idle clock hızlarını değiştirmek için yapmanız gereken iş biraz daha karmaşık.

C:/Users/(Kullanıcı Adınız)/AppData/Local/ATI/ACE/Profiles konumunda olması gerek. Ama tam emin değilim. Kendi bilgisayarımdan yazmıyorum çünkü.

CCC'nin profil klasörüne girip, oluşturduğunuz herhangi bir profili WordPad (Notepad değil) ile açıp oradaki idle clock değerlerini değiştirmeniz gerekiyor. (Tabi ki ayrıca voltaj değerlerini de.) Kaydedip o profili açarsanız, kart boştayken, belirlediğiniz hızlarda çalıştığını görebilirsiniz.
    Bunu görmeniz gerekiyor çünkü Windows ilk başladığında profili aktifleştirmiyor. Birkaç kez bunu yaptıktan sonra kart boştayken catalyst control center (overdrive kısmında) hızları ne gösteriyor bir bakın. Eğer belirlediğinzi hızlarsa yaptığınız işlem doğrudur. Bir süre böyle kullanarak deneyin derim.

Ben üç günde yalnızca bir kez sürücü hatası aldım. Dün hızları biraz daha artırdım. Bakalım yine bir şey olacak mı...

• Merhaba;
    ben Overdrive seçeneğini kurulum ayarına getirerek kullanmış ve bu hali ile de iki uyarı almıştım.Bu sizin önerinizin tam bire bir karşılığı olmuyor,farkındayım.

W7'ye yeniden format attım,güncellemeleri aldım ve üzerine yalnızca Ati sürücüsü+CCC kurdum.11.2 öncesi sürücülerin Temel Kalite seçeneğine girdiğim anda CCC iptal.Yorumum yok,bir başka örneği de yok,varsa da ben bulamadım.Evimde olmadığım zamanlarda dosya çalıştırır halde bıraktım (film,müzik gibi).Çarşamba 01.00'dan bu saate kadar 11.2 ile sorun yok ama,tekrar olmayacağının garantisi de yok.Sorunun kaynağını kesin olarak CCC'e bağlayamadım,çünkü hata raporundan yola çıkarak Temel Kalite seçeneğine gelemedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.