Şimdi Ara

Görüntü Gelmiyor (HDMI Sorunu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
20.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim bayram pek iyi geçecek gibi değil sanırım dün Xbox gayet sorunsuz çalışıyordu akşam arkasından HDMI söküp laptopa takmışlar film izlemek için .

Bugün de geri taktım HDMI'ı ama LCD'ye sinyal gelmiyor.HDMI kablosunun başı hem LCD'nin girişinde hem xboxun girişinde biraz oynuyor önce bununla ilgili olabilir dedim oynattım kabloları falan olmadı , başka kablo denedim tv'nin diğer girişine taktım yine olmadı.

En sonunda Avtv kablosuyla bağladım çalışıyor sorun yok ama HDMI neden çalışmıyor?

Xbox ta herhangi bir kırmızı ışık veya hata yok güzel çalışıyor ama tahminim HDMI kablonun takıldığını farketmiyor ve sinyal göndermiyor ama neden?

Nasıl çözeriz anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takeiteasy -- 23 Eylül 2010; 12:42:56 >

• Çözümünü bilmiyorumda sorun büyük ihtimalle 360 ın hdmı yuvasından kaynaklanıyor.
  • Ben de öyle düşünüyorum şimdilik ama emin de olamıyorum çünkü dün çalışıyordu ve kabloyu da düzgün bi şekilde çıkarmışlardır yani bozacak şekilde değil.
    Acaba yuva tek başına değişir mi yoksa grafik kartı mı değişir ?
  • bndede aynı sorun vardı.hdmı ı xboxdan çıkarıp pc ye bağladığmda ekrana görüntü gelmiyor.ama xbox a bağladığımda görüntü arada bozup tekrar geliyordu
    bu sorun kablodan kabloyu az kurcala görüntü gelecektir üstüne bnm gibi hdd yi koyabilirsn : ))
  • hdmi bağla ve xbox açıkken düğmesinden kapat ve sonra tekrar aç...geçenlerde aynı şey başıma gelmişti ve böyle düzeldi...ben samsung monitörde kullanıyorum...pc vga, xbox ise hdmi dan bağlı...
  • Sağolun tavsiyeleriniz için ancak heralde en az 20 kere denedim bişey değişmedi sanki kablodan . Çünkü oynatınca ekranda bekleyiniz diyor sonra sinyal yok diyor.
    Evdeki iki kabloyla da denedim oynattım ettim olmadı en kolay yolu alıp başka bir yerde denemek olacak heralde şimdilik Av'den oynuyorum
  • Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Xbox ın bağlantı sıkıntısı sanırım kronik. Farklı farklı bağlantı sorunları hem okuyorum hem duyuyorum hemde kendim bizzat yaşadım. Öncelikle şuna dikkat edin, Xbox ı bağkladıktan sonra çalıştırdığınız zaman makinanın power tuşu etrafındaki halka yanıyormu??
    Eğer yanmıyorsa sadece power tuşu yanıyor ve gamepad in ışığı fasılalı olarak yanıp sönuyorsa sorun TV den veya daha yüksek ihtimal kablodandır. Takıp çıkartma esnasın da zedenlenmiş olabilir. Eğer power tuşunun etrafındaki halka da normal çalıştığı gibi yanıyorsa o zaman kablonuzda bir sıkıntı yoktur, TV nin başka bir HDMI girişi varsa orayı kullanın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sağolun.
    Yalnız o dediğiniz ışıklar makineyi kumandadan açmakla alakalı değil mi? Yani düğmeden açınca yanmıyor kumandadan açınca yanıyor diye hatırlıyorum.
    Dediğinize dikkat edeyim olmadı video çekerim =)
  • Birde xbox görüntü ayarlarını sıfırlamayı dene...

Aletin içerisinde disk varsa çıkar...Boş olduğundan emin olun...

Konsolu açın...

Sağ tetiğe basılı tutarken Y düğmesine bas...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapator -- 10 Eylül 2010; 14:31:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: takeiteasy

Sağolun.
    Yalnız o dediğiniz ışıklar makineyi kumandadan açmakla alakalı değil mi? Yani düğmeden açınca yanmıyor kumandadan açınca yanıyor diye hatırlıyorum.
    Dediğinize dikkat edeyim olmadı video çekerim =)

Bahsettiğim konsolun üzerindeki power tuşunun etrafındaki halka, görüntünün konsol tarfından kabloyla tv ye başarılı bir şekilde taşınıp taşınmaması anlamak için yorumlanabilir. Şöyle anlatayım; konsolu tv ye bağlamayın hdmı kablosunu sökün makınadan, sadece xbox ı power kablosuyla fişe takın ve o şekilde çalıştırın, o bahsettiğim ışıklar yanmıyacaktır çünkü tv ile bir bağlantısı yok ve görüntüyü taşıyacak bir aygıt bulamaz Xbox. Bu yüzden TV ye bağlı olarak çalıştırdığınızda bahsettiğim halka ışığı yanmıyorsa kablonuz veya monitörünüzde bir sıkıntı vardır, daha doğrusu monitörün HDMI girişinde bir sıkıntı vardır

• @Rapator
    Bir de sizin dediğiniz deniyeyim sağolun.

@leonheart07
    Demin yaptım dediğiniz gibi ışıkları gözlemledim kablo takılı değilken ışık yanmıyor takılıyken yanıyor.Bu durumda sorun kabloda veya LCD'nin girişinde diyorsunuz yani?
    Ama aynı HDMI girişine aynı kabloyla uyduyu bağlıyorum laptopu bağlıyorum sorun olmuyor.
    Xbox'u takınca TV'nin ekranında bekleyiniz ardından giriş sinyalı yok, bazen de video modu desteklemiyor uyarıları çıkıyor.Sanki tutukluk yapıyormuş gibi...
  • O zaman kabloda hiç bir sıkıntı yok, geriye sadece Rapator un tavsiyesi kalıyor, umarım bu takdikten sonra düzelir
  • Rapator'un dediğini de yaptım sonuç yok şimdilik AV ile idare edicez,anlaşılan bayram sonrası bir Kadıköy yolu göründü bana ...
  • Hiçbir şekilde kurcalamadım ama aynı sorun bende de olmuştu.Birden hdmi ile görüntü alamamaya başladım,başka kablo ve tv denedim reset attım sonuç yok.Yaklaşık 6 aydır Compenent HD ile bağlıyorum.720p alıyorum ama yinede hd gibi olmuyor.Tamiri ne kadara mal olur bilen varmı?Teşekkürler.
  • Garip olay...Aslında ne xboxta nede kabloda hiçbir sorun yok...Sadece xboxun hafıza ile ilgili bir problemi bu...Sanırım ilk takılan aygıtı hatırlıyor...İlk görüşte aşk heralde...Forumda daha önce başına gelen okumuştum ama reset ile düzeliyordu...Peki av ile bağlayıp ayarları manuel olarak sıfırladıktan sonra tekrar hdmi ile denedin mi?...Ayrıca cihazı tamamiyle fişten çekip elektrik yoksunu bıraktıktan sonra hdmi kablo ile dene birde...Bütün aklıma gelenleri söyledim...Başka çıkmaz heralde...
  • Vay be demek ki görülen bir sorun o zaman yabancı forumlarda da araştırayım.

Rapator sağol bir de öyle deniyeyim olmazsa bırakarım kendi haline bi gün aklı başına gelir

Playerx arkadaş gibi ben de compenent HD ile bağlıyorum öyle idare edeceğim artık
  • Xbox360 açar açmaz gamepadden RT + Y'e basılı tut. Görüntü ayarları fabrika standartlarına dönecektir. Bir de ondan sonra dene.

YARDIMCI KAYNAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 10 Eylül 2010; 17:07:58 >
  • Denediğim çözüm yolları

1- Componentten açıp ayarları sıfırladım
    2- HDD'yi söktüm
    3- İnitial Setup dedim yeniden kurdum
    4- Başka kablo denedim
    5- Tvnin başka HDMI girişini denedim
    6- Tvnin girişlerini ve kabloları başka cihazlarla denedim çalıştılar
    7- RT ve Y tuşlarıyla ayarları sıfırladım

Geriye ne kaldı bilmiyorum hiç biri sonuç vermedi ve youtube da bu sorunu yaşayanların videoları dolusuyla var
    Kırmızı ışıktan sonra bu mu moda oldu şimdi

Elektrikten çektim şimdi duruyor bi ara gidip tekrar deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: takeiteasy

Denediğim çözüm yolları

1- Componentten açıp ayarları sıfırladım
    2- HDD'yi söktüm
    3- İnitial Setup dedim yeniden kurdum
    4- Başka kablo denedim
    5- Tvnin başka HDMI girişini denedim
    6- Tvnin girişlerini ve kabloları başka cihazlarla denedim çalıştılar
    7- RT ve Y tuşlarıyla ayarları sıfırladım

Geriye ne kaldı bilmiyorum hiç biri sonuç vermedi ve youtube da bu sorunu yaşayanların videoları dolusuyla var
    Kırmızı ışıktan sonra bu mu moda oldu şimdi

Elektrikten çektim şimdi duruyor bi ara gidip tekrar deneyeceğim

Birader bi parende atmadığın kalmış bunuda dene belki olur

aklıma ŞAHANIN sözü geldi efendim gün geçmiyorki bi gariplik yaşansın

xbox sın hdmi yuvasındaki dişlilere bak biri içine gömülmüş olaiblir yada başka bişe ama senini bu sorunun yabancı forumalrda çok var malesef bu xbox böyle makina sorun hiç bitmiyo ama naparsın süeprde makine

• Dostum aynısı banada oldu iki gün evvel. Cumartesi aldığım yere goturucem. 1'e bir degisim garantisi vardı sanırsam değiştirmeleri gerekecek çünkü bu sorunun tamiri yokmuş ne yazık ki pufff!!!

Yabancı siteleri de araştırdım, sorununu cozebilen olmamaya pek. Bir yöntemi altta bulup palylastim ona bak istersen. Birde bazı kisilerin kendiliğinden düzelmiş umarım bizimde öyle olur.

Birde ben su yöntemi daha denemedim ama sorununu bu yöntemle çözen biri var. Denemekten zararlı çıkmazsın nasıl olsa ?

http://corpocrat.com/2009/11/06/fix-xbox-360-display-mode-not-supported-hdmi-problem/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berksus -- 10 Eylül 2010; 17:39:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.