Şimdi Ara

(Görsel Anlatım) IOTA Nedir? IOTA Nasıl Alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • (Görsel Anlatım) IOTA Nedir? IOTA Nasıl Alınır?


    Herkese merhaba. Öncelikle yanlış ya da eksik bulduğunuz yer varsa konu altından belirtirseniz sevinirim. Konu anlatımı tarafıma aittir. Dolayısıyla kayıt olurken referanslı linkimden üye olursanız sevinirim.

    Refli Link: Binance.com (Açılan pencerede ortada bulunan "Create Account" yazısına tıklayarak gerekli yerleri doldurun. )
    Refsiz Link: Binance.com
    Kaynak: IOTA Nedir? IOTA Nasıl Alınır?

    IOTA’nın diğerlerinden farkı kullanmış olduğu “Tangle” Teknolojisi. IOTA’nın diğer alt coinlere göre en büyük avantajı kullandığı yeni Tangle teknolojisi. Tangle, Blockchain’den farklı olarak birbirine bağlı veri zincirleri yerine “dag” adı verilen ve yönlendirilmiş yönsüz çizelge olarak tercüme edilebilen bir teknoloji kullanıyor.

    Tangle tıpkı blockchain gibi eşler arası doğrulama ilkesine dayanırken, işlemlerin gerçekleşmesi için herhangi madencilere ihtiyaç duymuyor.

    Bir işlem yapmak isteyen yatırımcının, ağdaki geçmiş iki işlemi onaylaması gerekiyor. Bu sayede döngüde gereksiz doğrulama zamanı harcanmazken daha da merkezsiz bir platform sunuyor.

    IOTA'nın diğer coinlerden farkı;
    • Madencisi yok.
    • İşlem ücreti yok.
    • İşlem sayısı arttıkça hem daha hızlanan sistemi var hem de daha güvenli hale geliyor.
    • İnternete bağlı olmasanız da işlemler gerçekleştirebiliyorsunuz.

    IOTA Nasıl ve Nereden Alınır?
    IOTA çok yeni bir yatırım aracı olduğu için sadece birkaç exchange sitesinde mevcut.

    Şimdi size IOTA nasıl alınır onu anlatalım;
    Öncelikle yerli borsalarda IOTA alma şansınız yok. Onun için size en kısa yoldan nasıl iota alınır onu açıklayalım.
    İlk olarak herhangi bir yerli borsaya kayıt olarak (Örn. koineks.com) yatırmak istediğiniz tutarı borsadaki hesabınıza aktarın.
    Paranız borsa hesabınıza geçtiğinde isteğinize göre bu para ile önce bitcoin, ethereum veya litecoin alın. Bu coinler arasında transfer ücreti en düşük olan litecoin tercihimizdir.

    Ardından yine onay süreci (2 BTC ye kadar hesap onaysız işlem yapabiliyorsunuz) ve altcoin çeşitliliği açısından tavsiyemiz Binance.com'dan hesap açıyoruz.

    Refli Link: Binance.com (Açılan pencerede ortada bulunan "Create Account" yazısına tıklayarak gerekli yerleri doldurun. )
    Binance.com'da hesabınızı oluşturduktan sonra sağ üst menüden Funds > Deposits & Withdrawals adımlarını takip ediyoruz.

    (Görsel Anlatım) IOTA Nedir? IOTA Nasıl Alınır?


    Ardından açılan ekranda LTC (Litecoin) satırının sonunda bulunan Deposit butonuna tıklayıp, açılan ekranda cüzdan adresinizi göreceksiniz. Bu adres, Binance hesabımıza litecoin transferi yaparken lazım olacak.

    (Görsel Anlatım) IOTA Nedir? IOTA Nasıl Alınır?


    Şimdi örnekteki sitemiz Koineks.com daki hesabımıza geri dönüyoruz. Burada üst menüden önce "Cüzdan" ardından da "Litecoin" e tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.

    (Görsel Anlatım) IOTA Nedir? IOTA Nasıl Alınır?


    Bu ekranda sağ tarafta gördüğünüz Litecoin Çek yazısının altında "Cüzdan numarası giriniz" yazıyor. İşte buraya Binance.com'dan az önce oluşturduğumuz cüzdan adresini kopyalayarak buraya yapıştırıyoruz. Burada muhakkak dikkat etmeniz gereken Binance'den aldığınız adresin kesinlikle Litecoin cüzdan adresi olması gerektiğidir. Yanlışlıkla farklı bir coin'in cüzdan adresini girerseniz transfer işlemi gerçekleşmeyecektir. Altındaki Miktar kısmına da transfer etmek istediğiniz Litecoin miktarını yazıyorsunuz. Son olarak alttaki TRANSFER ET butonuna tıklayıp cep telefonunuza gelen onay kodunu girerek transfer işlemini gerçekleştirmiş oluyorsunuz.

    İşlem yoğunluğuna göre 15-20 dk arası transfer ettiğiniz Litecoin'ler Binance hesabınıza geçmiş olur. Şimdi Binance hesabınızdaki litecoinleri nasıl iota çevireceğinizi anlatalım.

    Binance.com anasayfasında alttaki ekrana geldiğinizde üstte "BTC Markets" altta da "LTC/BTC" ye tıklıyorsunuz.

    (Görsel Anlatım) IOTA Nedir? IOTA Nasıl Alınır?


    Açılan ekranda alttaki görselde okla gösterilen "Sell" bölümünden LTC'lerinizi satıp BTC ye dönüştürmüş oluyorsunuz.

    (Görsel Anlatım) IOTA Nedir? IOTA Nasıl Alınır?


    Şimdi Litecoin'imizi satıp Bitcoin almış olduk. Sırada Bitcoin ile IOTA alacağız. Yine Binance ana sayfasına dönerek IOTA/BTC ye tıklıyoruz ve alttaki ekran karşımıza çıkıyor. Litecoin satarken Sell LTC bölümünü kullanmıştık. Burada da Buy IOTA bölümünü kullanarak Bitcoinlerimiz ile IOTA satın alıyoruz.

    (Görsel Anlatım) IOTA Nedir? IOTA Nasıl Alınır?


    Hepsi bu kadar. Bol kazançlar.
    Refli Link: Binance.com (Açılan pencerede ortada bulunan "Create Account" yazısına tıklayarak gerekli yerleri doldurun. )
    Refsiz Link: Binance.com
    Kaynak: IOTA Nedir? IOTA Nasıl Alınır?







  • Yerli borsalar pişmanlıktır.Dalgalanmalarda madur olabilirsiniz bozdururken fln. işlem hızı yavaştır .Üye olursunuz gunlerce onaylanmaz vs . Btc yi yabancı borsadan alın. Ben cex.io öneririm. Güvenilir ve gönderim hızı 5 dk yı geçmez. yerli borsadan yada btc satan birinden aldığınızda binance.com a gonderirken 1 gun beklersiniz bazen ve kur coktan değişmiş olur. iota hacmi cok yuksek bir pazardır binance

    cex.io yuzde 3 keser ama kredi kartıyla gonderim yapılır. Buradan binance.com a gonderim hızınız 5-10 dk arasıdır . Bu mukemmel bir hızdır btc işinde. ayrıca binance de 100 lerce alt coin al sat yapabilirsiniz. pek cok yeni coin ilk bu borsada belirir. Erken almak avantajdır bu işte. Ama her alt coinede atlamayın üzülürsünüz.

    cex.io ye kredi kartıyla yatırdıktan sonra bitcoini borsadan dusuk fiyat belirleyip alın trade kısmından . çünkü bu ücretsiz işlem imkanı tanır.
    linkler reflidir Ref li linklerden karsılıklı avantajlar doğar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindside -- 11 Aralık 2017; 23:58:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blindside

    Yerli borsalar pişmanlıktır.Dalgalanmalarda madur olabilirsiniz bozdururken fln. işlem hızı yavaştır .Üye olursunuz gunlerce onaylanmaz vs . Btc yi yabancı borsadan alın. Ben cex.oi öneririm. Güvenilir ve gönderim hızı 5 dk yı geçmez. yerli borsadan yada btc satan birinden aldığınızda binance.com a gonderirken 1 gun beklersiniz bazen ve kur coktan değişmiş olur. iota hacmi cok yuksek bir pazardır binance

    cex.oi yuzde 3 keser ama kredi kartıyla gonderim yapılır. Buradan binance.com a gonderim hızınız 5-10 dk arasıdır . Bu mukemmel bir hızdır btc işinde. ayrıca binance de 100 lerce alt coin al sat yapabilirsiniz. pek cok yeni coin ilk bu borsada belirir. Erken almak avantajdır bu işte. Ama her alt coinede atlamayın üzülürsünüz.

    cex.oi ye kredi kartıyla yatırdıktan sonra bitcoini borsadan dusuk fiyat belirleyip alın trade kısmından . çünkü bu ücretsiz işlem imkanı tanır.
    linkler reflidir Ref li linklerden karsılıklı avantajlar doğar.




    cex.io olmasın reis?

    Diğer bir soru, kredi kartı ile kripto para almak için gereken bütün o adımları uyguladın mı? Kredi kartıyla fotoğraf çektirme, kimlik fotokopisi, ikametgah vs...?




  • İota 'nın piyasa değeri neye göre belirleniyor hocam?
  • hocam çok güzel anlatmışsınız da bir de diyelim iota bir kaç ay veya sene sonra değerlendi ve iota'mızı bozdurmak istedik ve tl almak istedik.Bu aşamayı nasıl yapabiliriz bunu da anlatabilir misiniz?
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    iotayı bitcoine cevirip .herhangi bir yerli borsadan hesap açarsanız oraya gonderebilir ve banka havalesi ile cekebilirsiniz bildiğim kadarıyla.
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    bitcoin artış azalısı ,arz talep , spekulasyonlar, su an sadece 2 borsada butun borsalara yayılması durumu olursa artacak, teknolojisi, yapılan anlaşmalar , piyasadaki balinalar .
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Evet uyguladım ,onları piyasadaki butun borsalar istiyor genelde .
  • blindside B kullanıcısına yanıt
    Detaylı anlatımınızın için teşekkürler. Fakat şöyle bir durum var. Binance a BTC gönderirken transfer masrafı yüksek çıkar. O nedenle LTC göndermeniz transfer masrafı açısından daha avantajlı olur. Binance da LTC yi de BTC ye çevirerek istediğiniz alt cini alırsınız.
    Yerli borsalarla da çalışıyorum ve hiç pişmanlığım olmadı. Olan elbet vardır birşey diyemem. Ayrıca koineks te hesap onayım 5 dk para transferimde de 15 dk da onaylandı. Yani dediğiniz gibi günlerce onay bekleme söz konusu değil. Ayrıca Koineksten Binance ye LTC transferimde 30 dk sürmemiştir.
  • binance borsasındaki iotamızı koineks hesabımıza nasıl aktarabiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.