Şimdi Ara

Görme engelliler rüya görür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar görme engelliler rüya görürler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara ALP -- 25 Nisan 2008; 18:26:31 >

• Sonradan kör olmuşsa evet...

Değilse neyi görmüşki neyi rüyasında görsün...
  • doğuştan kör olanlar hiç fln duyuyorlar rüyalarında öyle gördüklerini biliyorum yanlışım varsa düzeltin
  • Doğuştan sağır bir adam,nasıl ki sesin ne olduğunu düşünemez,algılayamazsa;doğuştan kör bir adam da renkleri (ışığı) algılayamaz.Dolayısıyla rüya göremezler...
  • Görmek yerine duyarlar, mesela biz nasıl rüya görüyorsak onlarda sesleri duyuyorlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

Doğuştan sağır bir adam,nasıl ki sesin ne olduğunu düşünemez,algılayamazsa;doğuştan kör bir adam da renkleri (ışığı) algılayamaz.Dolayısıyla rüya göremezler...

Peki kafalarında hiç mi birşey tasarlayamazlar uyurken?Elleyipte şeklini öğrendikleri bir küp,bir çember?
  • quote:

Doğuştan sağır bir adam,nasıl ki sesin ne olduğunu düşünemez,algılayamazsa;doğuştan kör bir adam da renkleri (ışığı) algılayamaz.Dolayısıyla rüya göremezler...

Peki doğuştan kör bir adam sadece ses duyarak rüya eylemini gerçekleştirmez mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akçalı.

Görmek yerine duyarlar, mesela biz nasıl rüya görüyorsak onlarda sesleri duyuyorlar...

uyku durumunda hr durum icn hayali ses duyulmaz die biliorum ama kesn konusmiym
  • doğuştan değil de sonradan olan bi ark vardı (şimdi hacettepe edebiyatta okuyor..görme özürlü olmasına rağmen kimse satrançta yenemezdi.o kadar yani)

rüya görüyorum ama şekilleri unuttum..rüyam sadece sesten oluşuyor diyordu
  • Ben bunu biyerde duydum.
    Sonradan gorme duyusunu kaybeden insanlar 3-5 sene ruya goruyormus daha sonra sekilleri unuttuğu için goremiyormus ama ses duyabilir onu bilmiyorm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FearFroMe

quote:

Peki kafalarında hiç mi birşey tasarlayamazlar uyurken?Elleyipte şeklini öğrendikleri bir küp,bir çember?

Sadece ışığı algılayamazlar,görüntü nedir bilemez,anlam veremezler
    Dokundukları cisimleri elbette kafalarında tasarlayabilirler fakat bu tasarım tamamen görüntü dışıdır.Matematik gibidir,soyuttur

Bir cismin:

-Görüntüsü
    -Çıkardığı ses
    -Dokusu
    -Tadı
    -Kokusu dışında başka hangi özelliğini duyularıyla algılayabilir ki insan.Altıncı maddesel algı hayal bile edilemez.İşte bu insanların 1 duyu organı eksik,onlarda 5. algıyı hayal edemezler.

quote:

Orjinalden alıntı: CastingFailed.

quote:

Peki doğuştan kör bir adam sadece ses duyarak rüya eylemini gerçekleştirmez mi?

O konu hakkında bilgim yok,sadece görüntüyü algılayamadıklarını düşünerek cevap verdim

• Teşekkürler ANDREİ
  • doğuştan kör göremez
  • quote:

Orjinalden alıntı: FearFroMe

Teşekkürler ANDREİ

Ne demek,rica ederim
  • doğuştan körler hiç renk vb görmedikleri için görmezler ama sonradan kör olanlar herhalde görebilirler
  • ''Doğuştan Görme Engelliler'' işittikleri,kokladıkları herşeyi rüyasında nesne olarak görebilirler.

@ANDREİ; Eğer yazıcak isen,doğru olduğundan emin ol.Bu konu hakkında kitap okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 25 Nisan 2008; 18:26:25 >
  • Özürlü değil Engelli. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

Özürlü değil Engelli. :)

Haklısın değiştireyim
  • nerden biliyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: :DiFFeReNT:

''Doğuştan Görme Engelliler'' işittikleri,kokladıkları herşeyi rüyasında nesne olarak görebilirler.

@ANDREİ; Eğer yazıcak isen,doğru olduğundan emin ol.Bu konu hakkında kitap okudum.

Çok farklı cevaplar geliyor tek bir sonuca bağlarsak daha iyi olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.