Şimdi Ara

Görev Yöneticisi devre dışı bırakıldı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bikaç bişiler denedim olmadı. Ne yapabilirim başka ?

• İşletim sisteminizin ne olduğunu yazmamışsınız. Onuda yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
    İşletim sisteminizi Xp varsayarak yazıyorum. Başlat çalıştır a gpedit.msc yazın ve sol tarafta Kullanıcı Yapılandırması bölümünden "Yönetim Şablonları" oradan "Sistem", "Ctrl+Alt+Delete Seçenekleri" kısmından sağ tarafta "Görev Yöneticisini Devre Kaldır" yazana çift tıklayın ve "Yapılandırılmadı" yı işaretleyip uygula deyin. Görev Yöneticisi açılacaktır.
  • Onu denedim , işletim sistemim xp.
  • Başlat
    Çalıştır
    %systemroot%\system32\taskmgr.exe

yazıp enter yapınca program çalışıyor mu ?
  • virüs neden oluyo olabilir autorun remover adlı programı kullanmanı öneririm önce scan et sonra repair bölümü var programda orda repair et.
  • Format atma vaktin gelmiş.
  • combofix adlı program ile silebilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu görev yöneticisini açılamaz hale getiren virüsten format atmadan kurtulmak çok zor :) Benimde başıma geldi o kadar araştırma ve çabaya ragmen silemedim sonra format attım.Bu dediğimi klasik başkalarının yazdıgı gibi post kasmak için format at diyenlerle karıştırma ama başıma geldiği için biliyorum.Silince tekrar geri geliyor.Ayrıca c ye format atsan d ye tekrar girdiğin zaman c ye de bulaşıyor.

NOT:Bunları sorunun virüs kaynaklı oldugunu düşünerek yazdım,belki başka bir çözümü vardır yanlış yönlendirme olmasın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

combofix adlı program ile silebilirsin

combofix adlı programla rahatlıkla temizleyebilirsin. format atmana falan gerek yok..
  • Flash belleğimde virüs var galiba internet hızım 512 kb ye düştü format dün attım takınca oldu.
  • Kayıt defterinden(Başlat çalıştır / regedit)
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Poli cies\System anahtarının altındaki DisableTaskMgr ikili değerini 1 yerine 0 yapmayı deneyebilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PiSHKoPaT -- 29 Ağustos 2010; 17:28:24 >
  • kayıt deftere düzenleme aracınız devre dışı
  • gpedit.msc / kullanıcı yapılandırması / Yönetim Şablonları / Sistem / Kayıt defteri düzenleme araçlarına erişimi engelle ye çift tıklayarak yapılandırılmadı/devredışı bırak olarak işaretleyip uygulamayı denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PiSHKoPaT -- 29 Ağustos 2010; 17:38:29 >
  • Eğer yine sonuç alamazsanız Kayıt Defteri Etkinleştirme dosyayı indirerek çalıştırın. Büyük ihtimalle kayıtdefteri sorununuzu çözeceksiniz.
  • Aşağıda verdiğim kodu notdefterini açarak içerisine yapıştırın ve farklı kaydet diyerek " herhangibirisim.vbs " şeklinde kaydedin " işaretleri olmadan. Oluşturduğunuz dosyaya çift tıklayarak çalıştırın. Görev yöneticisi büyük ihtimalle çalışacaktır.
    --------------------
     'Enable/Disable Task Manager 
    'By PatheticCockroach - based on an idea by Doug Knox
    '© 2005 MPAM Rebooted -http://patheticcockroach.com
    'This code may be freely distributed/modified as long as it remains free of charge

Option Explicit
    'Declare variables
    Dim WSHShell, rr, rr2, MyBox, val, val2, ttl, toggle
    Dim jobfunc, itemtype

On Error Resume Next

Set WSHShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
    val = "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableTaskMgr"
    val2 = "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableTaskMgr"
    itemtype = "REG_DWORD"
    jobfunc = "Task Manager is now "
    ttl = "Result"

'reads the registry key value.
    rr = WSHShell.RegRead (val)
    rr2 = WSHShell.RegRead (val2)

toggle=1
    If (rr=1 or rr2=1) Then toggle=0

If toggle = 1 Then
    WSHShell.RegWrite val, 1, itemtype
    WSHShell.RegWrite val2, 1, itemtype
    Mybox = MsgBox(jobfunc & "disabled.", 4096, ttl)
    Else
    WSHShell.RegDelete val
    WSHShell.RegDelete val2
    Mybox = MsgBox(jobfunc & "enabled.", 4096, ttl)
    End If

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.