Şimdi Ara

Gorenje WA65205 Dokunmatik 2000 devirli Çamaşır Makinesi İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
3
Favori
32.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: markuswar

Bosch'un parça fiyatları her yabancı firmada olduğu gibi maalesef pahalıdır. En önemli artısı kaliteli ve dayanıklı olmasıdır

bu siemens için de mi geçerlidir. onun yedek parça fiyat durumu nasıldır.

ilave olarak

bir de şu cümleye herkes alışmıştır: artık eski makineler gibisi yok.öyle kaliteli sağlam makine pek bulunmuyor. 20 sene boyunca servis yüzü görmemiş modeller var deniliyor. şimdi böyle ürün bulmak gerçekten zor bulunsada yüksek fiyatlarda oluyor. acaba yüksek fiyatlarda olmayıp bu dediğimi hangi modeller sağlar.tabi bu da fiyat aralığına bağlı. mesela1200 tl ye kadar ve 1500 tl ye kadar candoğan bey iki isim yazabilir misiniz.

Dediğim gibi üç markanın ortak modellerinde parçalar tamamen aynıdır. Örneğin Profilo BM3120EA, Bosch SMS30E02TR, Siemens SN23E200TR bulaşık makineleri biribirinin aynısıdır ve bir örnek olarak Siemens'in motoru bozulursa size Bosch motoru verelim mi şeklinde teklifte bulunmazlar, çünkü üçünde de aynı motor vardır, servisleri de birdir.

Eski makinelerde daha dayanıklı malzemeler kullanılırdı. (örneğin çelik kazan, dökme demir ağırlık birimleri vb); günümüzde tüketicilerin talebi ucuz, süslü ve ömrü çok uzun olmayan cihazlar olunca üreticiler de rekabet koşulları altında cihazları bu beklentileri karşılayacak şekilde en düşük maliyetle üretiyorlar. Zaman içinde çelik kazanların yerini plastik, dökme demir ağırlıkların yerini beton, emaye kaplı kalın gövdelerin yerini ince elektrostatik boya kaplı ürünler almaya başladı. Kısacası devreye değişik firmaların girmesiyle çamaşır makineleri cep telefonu veya laptop gibi en güncel özelliklerle al, birkaç sene kullan çöpe at anlayışıyla arz edilmeye başladı.

Herkesin bildiği gibi en sağlam çamaşır makineleri Almanya menşeili olanlandır. Amacınız dayanıklılık ise en iddalısı Miele'dir. Standardın üzerinde sağlamlıkla üretilirler. W16.. ve W17... serilerine bakılabilir. Bunun arkasından orijinal alman Bosch grubu gelir. Bunu da LG ve Electrolux takip eder diyebilirim. (Yan markalarını saymadım)

Ömür kaliteden sonra ikinci olarak kullanımla alakalıdır. Bizim milletimizde nedense çamaşır makinesi banyoda olmalıdır gibi bir anlayış var. Ben buna tamamen karşıyım. Çamaşır makinelerinin en büyük düşmanı nemdir, hele ki günümüzdeki elektronik cihazlar için nem çok zararlıdır.

Çamaşır makinelerinde uygun montaj, nem ve tozdan uzak mekan, uygun çamaşırlar için uygun program kullanımı ve düzenli pompa-deterjan çekmecesi bakımları sağlanırsa mümkün olan en uzun ömrü elde edersiniz.

Kısacası aradığınız fiyat çıtasında;
    Miele W1612
    Bosch- Siemens'in 8kg S serisi makineleri
    LG F1402FDS modelleri en mantıklı tercihlerdir.

• Tamam sn. candoğan, ben yanlış değerlendirmişim ki yanılıyor olabileceğimi de önceki mesajımda belirtmiştim zaten.
    Sizi kırmamışımdır inşallah, kusuruma bakmayın. İyi forumlar..

candoğan bey özellikle size sormak istiyorum.Dayanıklılık açısından çamaşır makinelerinin galvanize olmasımı daha iyi yoksa vernikli boya olmasımı?
    en kısa sürede cevaplarsanız eğer,
    şimdiden teşekkürler

Orijinalden alıntı: nur86

arkadaşlar merhaba

candoğan bey özellikle size sormak istiyorum.Dayanıklılık açısından çamaşır makinelerinin galvanize olmasımı daha iyi yoksa vernikli boya olmasımı?
    şimdiden teşekkürler

Bu makinede sac üzeri çinko kaplama, üzerine de boya var. Mutfakta 10 sene kullandığım normal sac üzeri boya Siemens makinemde pasın zerresi olmamıştı. Dolayısıyla bu makineyi paslanma dayanımı açısından test etmem mümkün değil. Ancak galvanize olması daha dayanıklıdır elbet. Çünkü su tesisatı malzemelerinde de galvanize kullanılıyor.

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: nur86

arkadaşlar merhaba

şimdiden teşekkürler

Bu makinede sac üzeri çinko kaplama, üzerine de boya var. Mutfakta 10 sene kullandığım normal sac üzeri boya Siemens makinemde pasın zerresi olmamıştı. Dolayısıyla bu makineyi paslanma dayanımı açısından test etmem mümkün değil. Ancak galvanize olması daha dayanıklıdır elbet. Çünkü su tesisatı malzemelerinde de galvanize kullanılıyor.

teşekkürler....

• 1350 lira bende :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenberkay -- 20 Eylül 2011; 9:43:21 >

Mieleye o kadar para veremeyeceğime göre, siemens 1833 serisine yakın demesine göre sanırım bu alınır.

Orijinalden alıntı: .Hypatia.

Bende can doğan beye sorduğumdan beri bu makineye taktim sanırım alacağım.

Mieleye o kadar para veremeyeceğime göre, siemens 1833 serisine yakın demesine göre sanırım bu alınır.

Ben cihazı kesinlikle öneririm. 8 aya yakındır kullanıyorum.

Makine yukarıda belirttiğim önemli artılara sahip. En çok öne çıkan ise sessizlik (hem yıkaması 49dB, hem de su jeti ile pompası sessiz, sıkması da sessiz), çelik kazan ve tamburlu olması, deterjan çekmecesinde gereksiz girinti ve çıkıntı olmaması sebebiyle kolay kolay kir tutmaması, su jeti ile oldukça iyi yıkaması ve durulaması, iç aydınlatma, kolay kullanımlı menü vb. şeklinde sıralayabilirim.

Eksisi ise yüksek devirlerde sıkacağı zaman çamaşırı dengelemek için çok fazla uğraşması. Son sıkmada program rahat 10-15 dakika boyunca 11. dakikada takılı kalıyor genellikle. Ancak makineyi kullana kullana yükü iyi dengelediği yük miktarını saptadım. Makinenin kapağı çok büyük olduğundan tambur ile doldurma ağzı yakın genişlikte, bu da sizi aldatıp bazen fazla çamaşır doldurmanıza neden olabiliyor. Makinem enteresan bir şekilde az miktarda ve tek parça çamaşırı 2. denemede rahatça dengelerken fazla doldurduğumda dakikalarca uğraşıyor. Normalde tam tersi olması lazım

Tabi 1200 ve üstü devirlerde rahatsız edici tıkırdama ve uğultu sesi yapmasındansa bu şekilde uğraşarak tam dengesiz yükü yakalamasını tercih ederim. Zaten fazla değil de, normal bir yük doldurduğumda bu kadar fazla uğraşmıyor. Yükü dağıtamazsa değişken hareketlerle çamaşırı açarak tekrar deniyor. Diğer makineler gibi sürekli durup 100 devre çıkarak aynı hareketi tekrarlamıyor. Bir de tüm bu dağıtma çabası sırasında pompa açık kalıyor. Pompanın bu denli uzun süre çalışması bence çok iyi değil. LG'ler gibi yük dengeleme sırasında pompayı kapasa, sıkmaya geçeceği zaman çalıştırsa daha faydalı olurdu.

Tabi bu işin detayı. Makinenin artıları eksilerini ezip geçecek kadar fazla diyebilirim. Gorenje zamanında uğraşıp en iyisini nasıl yapabilirim diye ciddi ciddi düşünerek tasarlamış bu makineyi. Aslında bir yazılım güncellemesi ile yukarıda dediğim sıkıntı düzeltilse; kazan temizleme, 30dk ve 15dk kısa programlar eklense makine kusursuz olur gerçekten.

• 65205 model makinanız hayırlı olsun.

Garanti süresi kaç yıl ve uzatılabiliyor mu?

Yetkili servis ağı nasıl acaba?

görsellik açısından sadece sorun doğurur gibime geliyor.
    Keşke alırken rapor tutturup hasarlı yerlerini değiştirtseydiniz. Bence yarın hemen aldığınız yere gidip cihazın hasarlı parçalarını rapor tutturun. Servis montajda bu parçaları ücretsiz değiştirecektir.

Öncelikle hayırlı olsun cihazınız. Makine 3 yıl garantili ve süre uzatılamıyor.
    Satış sonrası hizmetlere JetServis bakıyor.www.jetservis.com sitesinden inceleyebilirsiniz.
    Makineyi İstiklal Demirören Saturn'den mi aldınız? O cihazda gözüm vardı valla :)
    Keşke alırken rapor tutturup hasarlı yerlerini değiştirtseydiniz. Bence yarın hemen aldığınız yere gidip cihazın hasarlı parçalarını rapor tutturun. Servis montajda bu parçaları ücretsiz değiştirecektir.

Hocam teşekkür ederim.Sağolun.
    Evet istikbal saturnden aldım.
    garantisini 5 yıla uzatmak için 120TL istediler.yaptırmadım.Bana servis için 444 24 34 nolu telefonu aramamı söylediler.
    .Üzerinde yazan fiyat 1900TL gibi birşeydi.Geçen cuma oradaki satış görevlisi alırsanız birşey yaparım demişti.ve fiyatı 899TL olarak bana satabileceklerini söylediler.Bugün üzerine yeni bir ekiken yapıştırmışlar.1097TL gibi fiyat yazmışlardı.Ama alırken defosunu kabul ettiğim için fiyat indirimi yaptılar..Bunuda ayrıntılı olarak yazdılar.Müşteri defosunu kabul ediyor gibisinden.
    Bu rapor işi bu aşamadan sonra olabilir mi acaba..
    Sonradan bunu kabul ederler mi? Acaba.

Rapor konusunda nasıl bir yol izlemeliyim.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Bundan önceki annemin bosch WAS 20761TR makinası içinde sizin yorumlarınızı alarak tercih yapmıştım ve çok memnunum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altrea -- 11 Ocak 2012; 22:19:58 >

• O makineyi birçok kez incelemiştim :D Önceleri ön kapak koruması sağlamdı, sonradan kırmışlar. Bir de deterjan çekmecesinin sürücüsünün tırnağı kırık. Deterjan çekmecesi havada duruyor.

Bence aradaki farkı verip bu parçaları onartmaya değer.

Gorenje'nin parçaları normalde pahalıdır.

Çekmeçenin tırnağının kırık olduğunu fark etmedim.Orada 7kg'lık bir goranje daha vardı.Çekmece sorunu onda olabilir mi?

Orijinalden alıntı: altrea

Şimdi rapor tutma konusunda nasıl bir yol izlemeliyim.Bu aşamadan sonra olmaz mı acaba?

Çekmeçenin tırnağının kırık olduğunu fark etmedim.Orada 7kg'lık bir goranje daha vardı.Çekmece sorunu onda olabilir mi?

Benim hatırladığım kadarıyla ikisinde de vardı. Çekmeceyi çektiğinizde boştaymış gibi kayıp sonunda da elinizde kalıyorsa kırıktır.
    Masaüstü bilgisayarlardaki CD sürücüsü gibi hafif zor açılıyor ve sonuna kadar açtığınızda kalıyorsa sağlamdır.

İzlenen prosedürü tam olarak bilmiyorum ama bu hatalarla cihazı almak istemediğinizi söyleyip neler yapılabileceğini danışabilirsiniz.

Benim bildiğim kadarıyla faturaya cihazın defoları yazılıyor, montaj sırasında da servis bu aksaklıkları gideriyor.

Çekmeceden haberdar olmadığınızı söylemeniz iş yarayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 11 Ocak 2012; 22:55:24 >

• quote:

quote:

Şimdi rapor tutma konusunda nasıl bir yol izlemeliyim.Bu aşamadan sonra olmaz mı acaba?

Benim hatırladığım kadarıyla ikisinde de vardı. Çekmeceyi çektiğinizde boştaymış gibi kayıp sonunda da elinizde kalıyorsa kırıktır.
    Masaüstü bilgisayarlardaki CD sürücüsü gibi hafif zor açılıyor ve sonuna kadar açtığınızda kalıyorsa sağlamdır.

İzlenen prosedürü tam olarak bilmiyorum ama bu hatalarla cihazı almak istemediğinizi söyleyip neler yapılabileceğini danışabilirsiniz.

Benim bildiğim kadarıyla faturaya cihazın defoları yazılıyor, montaj sırasında da servis bu aksaklıkları gideriyor.

Çekmeceden haberdar olmadığınızı söylemeniz iş yarayacaktır.

Çekmece aynen dediğiniz gibi gibiydi ve elimde kaldı.ama yerine tam oturuyor bu bir soruna yol açar mı. yıkamada bir problem olur mu?

eğer faturaya yazılıyorsa ben ödemeyi yaparken faturayı sanırım kesiyorlardı ve cihazla birlikte göndereceklerini söylediler.

• Makine geldi kuruldu.Şimdi beyazlar yıkanıyor.İçinde 15 tane atlet var,ama daha 3/4 boş.

Bu nasıl 6 kg anlamadım.Çamaşırlar içinde nokta gibi kaldı.Dış kapak için servis fiyat verecek.Deterjan çekmecesi kırık ama su kaçırmıyor en azından ileri açılıyor ama geri gelmiyor.Yıkama sesi çok az tok bir çitileme sesi geliyor.

5 yıl garanti için 125TL istediler yaptırmadım.Çamaşırlar çıksın bakalım nasıl yıkamış.

Makine geldi kuruldu.Şimdi beyazlar yıkanıyor.İçinde 15 tane atlet var,ama daha 3/4 boş.

Bu nasıl 6 kg anlamadım.Çamaşırlar içinde nokta gibi kaldı.Dış kapak için servis fiyat verecek.Deterjan çekmecesi kırık ama su kaçırmıyor en azından ileri açılıyor ama geri gelmiyor.Yıkama sesi çok az tok bir çitileme sesi geliyor.

5 yıl garanti için 125TL istediler yaptırmadım.Çamaşırlar çıksın bakalım nasıl yıkamış.

Makinede 54lt tambur var, 6kg için geniş bir hacim sunuyor. Kapak da epey büyük olduğundan kazan ile kaak çapı birbirine çok yakın. Bu durum sizi yanıltıp fazla doldurmanıza neden olabilir. Kazanın tepesinden itibaren 1 karışa yakın boşluk bırakmaya özen gösterin. Yoksa sıkmaya geçerken dağıtma aşamasında zorlanıyor, çamaşırı defalarca açarak dengelemeye uğraşıyor.

Makinenin çok güzel yıkadığına emin olabilirsiniz. En sık kullandığınız 4 programı isim vererek kaydedip seçeneklerden hızlı menüyü açın. Böylece makineyi açar açmaz sık kullandığınız 4 programın listesi ekrana gelecek. Çok pratik bir kullanım sağlıyor.

Beyazları ne kadar güzel yıkadığını 1. sayfada eklediğim videoda görebilirsiniz.

Bendeki de gece 2'den bugün akşama kadar çalıştı. 3 posta koltuk kılıfı, 2 posta kırlentler, 1 posta da yatak örtüsü ve battaniyeleri yıkadım. Salon mis gibi kokuyor

• Bu çamaşırlar bundan önce Miele ile yıkanmıştı,şimdi goranje ile, ben yıkamasını beğendim.

Miele ile 1400d\dk ile sıkmıştım,şimdi 2000d\dk ile sıkma işlemi yaptırdım.Nemlilik oranı bana aynı gibi geldi.

Renklilerde bakalım nasıl sonuç verecek.ama program 2 saat sürdü daha kısa programlar var mı acaba.Miele'de programlar 50dk falandı.
    Dikkatimi çeken bosch'a göre daha çok su kullanarak yıkıyor.Su seviyesi baya yüksek.

Sesi çok az yıkamada ve sıkmada sesi çok az bu çok önemli bence.

bence verilen paraya göre güzel bir makine bir ara ekranın tam ortasından yatay bir çizgi çıktı sonra koyboldu,umarım birşey olmaz.

Profilo CM 1001 CTR 'yi 820TL satıyorlar.Bence iyi bir seçim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altrea -- 12 Ocak 2012; 22:55:12 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.