Şimdi Ara

Google Yeni İşletim Sistemi Çıkarıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet devi Google'ın Mühendisleri 2006'nın ilk günlerinde piyasaya sürülecek Google adlı işletim sisteminin son aşamasına gelmiş durumdalar!

2006'nın ilk günlerinde BETA olarak piyasaya sürülmesi düşünülen Google İşletim Sistemi şu özelliklere sahip.

Google kabaca sadece bir İşletim Sistemi. Müzik, video, resim gibi multimedia öğeleri, ofis ve internet ile ilgili programlar
    3. parti yazılımlar ile sağlanacağı belirtiliyor.

Tahminen 100 mb civarında olması beklenen sistemin 3.parti yazılımlar ile 300 mb civarında olması hesaplanıyor.

Google firmasının Mp3 çalar olarak Winamp, video çalar olarak Vlc Player, resim düzenleyici olarak Picasa (kendi programı), harddisk ve internet araması Google Desktop Search (kendi programı), browser olarak Firefox, dosya indiricisi olarak Hidownload ile Office için Ability Office ile cd/dvd yazmak için Nero ile film ses editlemek için Blaze Media Pro ile virüs için Avast ile spy için Lavasoft Adaware ile anlaştığı belirtildi.

Fiyatının 50$ civarında olması beklenen sistemin beta sürümü ingilizce olarak çıkacağı ama dil dosyasının değiştirilerek diğer diller ile de kullanılabileceği belirtildi.

Kurulumun yaklaşık olarak 10 dk sürmesi bekleniyor.

Google kurulumun sıkıcı olmaması için kurulum sırasında “Evanascence” ın bir şarkısı arkaplanda yürütüleceği belirtildi.

ARKADAŞLAR BAŞKASI ACTIYSA BU KONUYU SIMDIDEN ÖZÜR DİLERİM.

• Donanım uyumluluğu konusunda kendisini kanıtlarsa belki de google arama motoru gibi bir devrim yaratabilir.En azından en temel bilgisayar kullanımları için yani büyük bir kitle için oldukça güzel bir gelişme.Tabi zaman gösterecek ne derece başarılı olacağını.
  • Google yalanlamıştı önceden eski bir haber di bu.....
    http://arstechnica.com/news.ars/post/20060131-6087.html

Zamanın ne getireceği belli olmaz tabiki de...
  • evet bu haber yalan. ama goobuntu diye bi şey var. ubuntu kuluçkası üzerine geliştirilmiş bi dağıtım.
  • ßıde Turkllerın Yaptığı ßı Isletım Sıstemımıymıs Neymıs Pados TU Herhalde Onu ßılen Varmı ?
  • evet bbc de çıktı bu haber ve google böyle bir çalışma olmadığını söyledi
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuratFb

ßıde Turkllerın Yaptığı ßı Isletım Sıstemımıymıs Neymıs Pados TU Herhalde Onu ßılen Varmı ?

Pardus..... Tamamen Türkiye (Tübitak) tarafından geliştirilen bir Linux sürümü.Adını da soyu tükenmiş/tükenmek üzere olan Anadolu Parsı'ndan alıyor.
    http://www.uludag.org.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 13 Şubat 2006 23:55:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Telefonun İşletim Sistemi ne
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben Pardusu çok seviyorum bakınız imzamdaki resim bile sevgili Anadolu parsımızın resmi :)
    Kurulumu kullanımı çok kolay bi deneyin derim
  • arkadaşlar birkaç dakika önce bilgisayarı açıyordum ve nereden geldiyse aklıma bilmiyorum ama içimden "yav şu google her alanda microsoft çetesine rakip oluyor ya, bi de işletim sistemiyle ofis programı çıkartsa ne iyi olur" diye düşündüm, bu sayfayı açtığımda da topic le karşılaştım, ilginç bir tevafuk oldu benim için. ne diyelim. inşallah google işletim sistemini çıkartır.
  • winamp & firefox & picasa vs. wooow google bomba gibi gelmeye hazırlanıyor.
    rekabetin artması ve microsoftun tutuşması dileğiyle..
  • google bu olayı yalanlamadı ancak bir linux distrosundan önce net servizlerine ağırlık verecekleini defalarca belirttiler
    bunların arasında bir onlinedrivespace var
    bakalım zaman gösterecek
    aynı şekilde operanında bir linux dağıtımı çıkarması söylendisi vardı
    ama ses çıkmadı ardından
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.