Şimdi Ara

Google, yapay zeka müziklerinin içine duyulamayan filigranlar yerleştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Youtube, kısa bir süre önce yeni yapay zeka tabanlı müzikler ve sesler oluşturmak için bir takım özellikler tanıttı. Bazı sanatçılarla anlaşan YouTube, yapay zeka araçlarıyla bu sanatçıların seslerinin klonlanmasını ve nihayetinde şarkılar üretilmesini sağlayacak. Google aynı zamanda bu tür müzik içeriklerinde yapay zekanın kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek için SynthID aracını da duyurdu.



    Yapay zeka müzikleri için duyulamayan filigran dönemi



    Google, yapay zeka müziklerinin içine duyulamayan filigranlar yerleştiriyor
    Google DeepMind'ın AI Lyria modeli kullanılarak oluşturulan sesler, SynthID ile filigranlanarak insanların içeriğin yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığını belirlemelerine olanak tanıyacak. DeepMind, yayınladığı blog yazısında filigranın insan kulağı tarafından tespit edilemeyeceğini ve dinleme deneyiminden ödün vermeyeceğini söyledi. Bu özel fligran, ses parçası sıkıştırılsa, hızlandırılsa veya çeşitli şekillerde düzenlense bile yine de tespit edilebilecek.





    SynthID gibi filigran araçları, üretken yapay zekanın bazı zararlarına karşı önemli bir koruma olarak görülüyor. ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz haftalarda imzaları yürütme emri ile yapay zeka tarafından üretilen içeriğin filigranlanması çağrısında bulunmuştu. DeepMind'a göre SynthID'nin ses uygulaması, ses dalgasını, bir sesteki frekans spektrumunun zaman içinde nasıl geliştiğini gösteren iki boyutlu bir görselleştirmeye dönüştürerek çalışıyor. Bu yaklaşımın bugün var olan hiçbir şeye benzemediğini iddia ediliyor. Google çok benzer bir özelliği görseller için de birkaç ay önce duyurmuştu.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/11/16/23963607/google-deepmind-synthid-audio-watermarks
    Kaynak:https://deepmind.google/discover/blog/transforming-the-future-of-music-creation/







  • Fikir güzel de, ne olacak yeni bi yazılım da sadece duyulan kısımları alır, duyulamayan kısmı siler geçer :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 16 Kasım 2023; 17:18:52 >
  • Kimse Lyria kullanmaz olur biter.



    kendi ürününü göz göre göre bir eksi ile piyasaya sürüyor iyi iş :)

  • Bunu orijinal şarkılara yapması gereken müzik stüdyoları. Tabii yapay zeka filigranı eklenmesi de orijinal olmadığını anlamak için bit yöntem olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.