Şimdi Ara

Google Stadia [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
9
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Videolar


    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Google Stadia Giriş Ücreti Yok - 2 Ay Ücretsiz (VPN)
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142796246
  • Stadia Pro üyelerine 1 Mayıs'ta "Zombie Army 4" bedava verilecekmiş.




  • Android tvde bunun uygulamasi varmi, baktim yoktu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim bu arkadaş?


    ayrıca yakın zamanda yok mu şimdi yani stadia ülkemizde :(


  • Kimse ilgi göstermemiş.
  • vpn ile falan deneyebilen oldu mu?
  • Selamlar. Gelecek nesilde ekonomik nedenlerden ötürü konsol almak veya pc upgrade etmek çok zor olacağı için benim gözüm bulut oyun teknolojisinde. Geforce Now' u bayağı kullanmış biriyim ve dün gece de birkaç saat Stadia' yı deneyimleyebildim. Yer yer Geforce Now' ile karşılaştırarak fikirlerimi aktaracağım ama öncelikle Vpn' ile deneyimlediğimi belirteyim. Bire bir karşılaştırma olduğunu iddia etmek istemiyorum o yüzden. Nasıl kullandığımı yazının sonunda paylaşacağım dilerseniz kendiniz de deneyim edebilirsiniz. (İnternet hızım: 26 mbit download/3mbit upload)

    * Gecikme işini bayağı çözmüşler. GfNow ile aynı diyebilirim. Elimde bir cihaz olmadığı için fark varsa ölçemem ama hissiyat olarak bana aynı geldi. Yalnız şunu da söylemeden olmaz, ulan gecikme yok gibi ha diyorsunuz ama normal oynamaya devam edince biraz konforsuz hissediyorsunuz. Bu da kas hafızasıyla ilgili. Mesela eğer klavye mouse ile oyun oynayan biriyseniz ve bu sistemi kontrolcüyle denerseniz size normal gelebilir. Genel olarak gecikme olayı sorun olmaktan çıkmış diyebilirim. Gayet iyi ve birkaç saat içinde alışıyorsunuz.

    * Görüntü kalitesi GfNow ile Stadia arasındaki en büyük farklardan diyebilirim. GfNow h264, Stadia ise vp9 codeclerini kullanıyor varsayılan olarak (Stadia' da da h264 kullanabiliyorsunuz bir şekilde ama şimdi bunu geçelim). Aralarında ne tür farklar var çok teknik detay bilmiyorum ama yine de hangi codecleri kullandıklarını araştırdım ki gözümle gördüğüm şey neymiş bileyim.

    GfNow direk oyunların pc portunu kullandığı için renk ve ışık konusunda daha başarılı. Ayrıca GfNow' da görüntü local oynuyormuşçasına çok keskin ama kamera sabitken geçerli bu. Hareket halindeyken bayağı bozuluyor zaman zaman noise oluyor görüntü açısına neler girdiğine bağlı olarak.

    Stadia GfNow kadar keskin değil ama kötü de değil tabi ki. Gayet yerinde. Ve bu görüntü hareket halindeyken de korunuyor hemen hemen. Bu konuda daha stabil ve tutarlı. Ama oyun grafiği, ışık ve gölge olarak konsollarla pc arasında diyebilirim. Stadia için oyunlar yeniden optimize ediliyor biliyorsunuz.

    * Oyun kütüphanesi konusuna gelirsek ikisi de emekleme döneminde diyebilirim. Adamlar teknolojiyi oturtmuş ama oyun olmadıktan sonra maalesef insanlar kullanmaz. Burada suçu kime atmalıyız bilemiyorum. Ama ben oyun şirketlerine atmak istiyorum. Bu teknoloji yeni oturmaya başladı ve kesinlikle insanların kullanabileceği seviyede ama kimse yanaşmıyor. Herkesin kendi servisini yapmasını beklersek teknolojiyi ertelemiş oluruz sadece. Stadia için yine zaman gerekiyor çünkü oyununuzu yeniden portlamanız gerekiyor ama GfNow hiçbir ek emek istemiyor. Sadece izin vermeniz yeterli oyun şirketleri için çok iyi bir sistem aslında. Ek emek sarfetmeden daha fazla kişiye ulaşma imkanınız var. Mobil kullanıcı da dahil ki bugün oyun dünyasının gelirlerinin çoğuna hakim olan bir pazardan bahsediyoruz. Google ve Nvidia bu konuda somut adımlar atmışken bekleyip görelim demek sığırlık. Playstation ve Xbox' da sistemlerini bu seviyeye getirdikten sonra düşünürsünüz kimin yanında yer alacağınızı arkadaş. Streaming olayını ayrı düşünmeleri lazım. Ubisoft' a burdan teşekkürü borç bilirim adamların olmadığı yer yok ve kullanıcıya bir sürü alternatif sunmuş durumdalar. Cd Project' de aynı şekil.

    Neyse genel olarak böyle işte. Bu teknoloji kesinlikle kullanılabilir bir seviyede. Sağdan soldan duyulan şeylerle ön yargı yapmaya gerek yok. Herkese hitap eden bir sistem. Bu sistemden çatır çutur oyun oynayıp yayın yapan insanlar da var. Ha tabi ki çok izlenmiyorlar ama orada bir kitle oluştuğunu görmek güzel. İnsanlar oynayıp keyif aldıktan sonra kime ne arkadaş. Eeey egoist oyun şirketleri, akıllı olun. Mobili de küçümsediniz sonra para olduğunu görünce mobil oyun yapmaya başladınız.

    Stadia' yı nasıl kullandığımdan bahsederek daha da fazla uzatmayayım artık. Öncelikle bize hızlı bir vpn lazım. Hızınız yeterli değilse hiç oynatmıyor çünkü. Google chrome için touch vpn eklentisini indirebilirsiniz. Bu eklentiyle ben İngiltere üzerinden bağlandım. Bağlandıktan sonra mail adresi alıp Stadia hesabı açtım. Biliyorsunuz Stadia 2 ay ücretsiz abonelik veriyor. Ama bunun için kredi kartı veya sanal karta ihtiyacınız var. Türkiye' deki kartlarla alabiliyorsunuz lakin 9 lira gibi bir deneme ücreti çekip geri yatırmıyor bunu söyleyeyim.

    Not: Vpn' i sürekli açık tutmanız gerekiyor. Vpn' i kapatıp oyun açmaya çalışırsanız hata alıyorsunuz.

    Edit: Az önce kontrol ettim de çektiği ücreti geri yatırmışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gertize -- 31 Mayıs 2020; 19:14:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GFNOW ile aynı ise benim ve benim gibilerin hızıyla maalesef oynanmayacak. GFNOW denediğimde bariz bir gecikme vardı. 50 mbit - net 35 alıyorum. (CSGO da PC de 50 ping alıyorum en kötü. Çok da kötü olmamasına rağmen GFNOW bana göre değildi.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flooo -- 31 Mayıs 2020; 23:31:51 >
  • Flooo kullanıcısına yanıt
    Hocam üstte de dediğim gibi onlarca yıllık alışkanlık var, kas hafızası var. Biraz adaptasyon istiyor ve bu bir tercih meselesi. Seni veya bir başkasını tatmin etmeyip, beni veya bir başkasını tatmin edebilir.

    Olayın özeti şu aslında insanlar biraz ne beklediğini tam olarak bilemiyor. Şuan bu sistemlerin konsolların ya da pc' nin yerini almasını beklememek lazım. Oyun oynayabileceğiniz yeni bir sistem var böyle düşünün. Kimi pc tercih eder, kimi ps tercih eder, kimisi xbox tercih eder kimisi de nintendo tercih eder ve oynar. Bugüne kadar hep böyle oynadık ve bugün bunların arasına tercih edebileceğimiz yeni bir alternatif eklendi. Teknoloji geliştikçe ve kütüphaneleri genişledikçe daha fazla insan tercih etmeye başlayacaktır. Mevcut oyun oynama alışkanlıklarımızın yerini tamamen alır mı, ya da ne zaman alır gibi soruların yanıtlanmasına daha zaman var. Şuan için oyun oynayabileceğimiz yeni bir alternatif sadece. Ki ufak da olsa kendi kitlelerini oluşturmuş durumdalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • VPN ile Frankfurt'a bağlandığım halde gayet kusursuz deneyim sundu. Demek ki İstanbul'da sunucuları olsa, 1ms ping değerim ile harikalar yaratırdı. Şahsen Stadia'yı beğendim. GeForce Now'da benzer deneyimi sunmuştu. 2 aylık denemeyi kaçırdık ama bakalım 1 aylık deneme sürem devam ediyor.

    Birkaç ekran görüntüsü aldım.

    Google Stadia [ANA KONU] Google Stadia [ANA KONU] Google Stadia [ANA KONU] Google Stadia [ANA KONU]

    Tarayıcı: Edge.




  • merhaba arkadaşlar
    ben stadia ya vds üzerinden girdim. üye oldum tüm ayarları yaptım. ama kredi kartı isteyince ücret kesip kesmediğini bilemediğim için tamamlayamadım. Ama tahminim artı bir donanım istemediği için sorunsuz çalışacaktır.

    not: maalesef vds üzerinde GFN çalışmıyor. Çünkü gfn az da olsa bir donanım gerektiriyor.
  • stadia yaygınlaşıp geliştikten sonra kardeşlik gruplarında da olduğu gibi
    oyun paylaşım, alım ve satım grupları kurulabilir.
  • Bugün Türkiye üzerinden VPN ile deneyimledim sonunda. Şuanki haliyle ülke kısıtlamasını kaldırsa Türkiye' de bile rahatlıkla çalışabilir. Vpn ile bağlandığımdan dolayı özelikle fare hareketlerinde gecikme vardı ama görüntü kalitesi gayet iyiydi. Video kaydı da aldım OBS üzerinden ancak ekranımdaki gibi keskin görünmüyor. Yine de meraklısı için linki paylaşayım.

    https://www.youtube.com/watch?v=7UapHDPVn9c
  • The Immortals Fenyx Rising demosu eklendi.Google hesabı olan herkes ücretsiz bir şekilde 21 Aralık tarihine kadar deneyebiliyor(VPN gerektirir.).24 Kasım tarihine kadar Crayta Premium Edition(Stadia exclusive) ücretsiz hediye ediliyor.19 Kasım tarihinden itibaren Destiny 2 f2p olarak oynanabilecek.

    https://stadia.google.com/game/immortals-fenyx-rising



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PyroTechNord -- 17 Kasım 2020; 21:8:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epic de red dead redemption 2 oyunum var. Bunu stadia da oynayabilir miyim yoksa yeniden mi almam gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.