Şimdi Ara

===> GOOGLE NEXUS S ANA KONU <===

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
917
Cevap
4
Favori
47.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar telefonu Amerika'dan 529 dolara aldım..

Teknik özelliklerini biliyorsunuzdur zaten ben hemen ilk görüşlerimi aktarayım..

TASARIM

Öncelikle telefonun tüm kasası plastikten yapılmış..Arka kapak çok dandik her an kırılacakmış ya da çatlayacakmış izlenimini veriyor..Alet 129 gram ve oldukça hafif ama dediğim gibi elinizden düştüğü anda kesinlikle bu telefonun bir tarafı çatlar..En uyuz olduğum noktalardan biri de kulaklık girişinin kasanın altına yerleştirilmiş olması..Bunun haricinde telefonun sağ tarafında power tuşu(ilk defa üst kısmında tuş olmayan telefon görüyorum) var aynı zamanda bu tuş telefon açıkken tek kez basıldığı zaman ekran kilidi işlevini görüyor..Telefonun sol tarafında ise ses açma kapama tuşları var..Bu tuşlar haricinde basılacak başka bir tuş yok..Deklanşör görevi gören bir tuşun olmaması da ayrı bir sıkntı tabii..Arka kapakta galaxy s te olmayan led flash ve 5mp lik kamerasının obektifi ile hoparlör çıkışı var..

EKRAN

Geldik en can alıcı noktaya..Super amoled 4 inçlik mükemmel ötesi bir ekran ayrıca hafif kıvrımı sayesinde yüze süper oturuyor..480X800 çözünürlüğü de mükemmel..Kısacası ekran görüntüsü iphone4 e göre çok daha güzel..Lafı uzatmayayım Galaxy S ile aynı fakat kıvrımlı bir ekran olduğu için gorilla glass kullanılmamış..Parmak izi bırakmayan özel bir ekran..Resimlerdeki parmak izleri ekrana koruyucu yapıştırdığım için gözüküyor..Ekranın alt tarafında android in 4 temel tuşu var..Bunlar da dokumatik..Ekranın ön ve üst tarafında da 3g görüşmeleri için vga kamerası mevcut..

KAMERA

Gelelim kameraya..Kamerası kesinlikle iphone 4 gibi güzel değil..İşinizi rahatlıkla görebilecek bir kamera ama iphone4 ile çekilen 10 resimden 9 u başarılı ise bunda 10 resimden 7 tanesi başarılı..Haraketli resimler için bir ayarları var ama ben hala çözemedim..

YAZILIM

Cihazda şu an piyasada hiçbir cihazda olmayan Android in 2.3.1 sürümü var..Hatta aldığımda 2.3 tü ve 1.59 mb bir güncelleme ile 2.3.1 oldu..Alet çok hızlı iphone4 kadar hızlı diyebilirim..Ekranında da lag falan yok menüler ve applikasyonlar arası geçiş mükemmel..O konuda hiçbir sıkıntım yok açıkçası..Andorid market app store kadar gelişmiş değil lafı bile olmaz ama bu telefon Google telefonu..Yazdığım bütün kişiler anında mailim ile güncelleşiyor..Rehberimde kim varsa anında google hesabımda da var..Mailler anında düşüyor aynı sms gibi.. Acaip güzel applikasyonlar var mesela Googgles diye bir aplikasyon var..Misal Galata Kulesinin resmini çekiyorsun,anında resmi tarıyor ve sana bilgi veriyor google aracılığı ile..Şaştım kaldım..Mesela bende semboller ve işaretler bilimleri için bir kitap var..Kitapta en az 1000 sembol ve bir o kadar resim var..Ben en az 20 resim çektim ve 20 sinde de sembolün neyin simgesi olduğunu vs vs bir sürü bilgilere ulaştım..Yani siz sadece resim çekin o resim veya benzeri google da varsa tamam..Bir kızın resmini çek mesela,kızın internette resmi varsa sana o kız hakkında bilgi anında geliyor..Sırf bu uygulama için alınır bu telefon :)

İNTERNET

Nexus Sİşte burda İphone4 e diz çöktürüyor..Flash desteği ve Google ile inanılmaz hızlı bir browser..Sanki evimdeki desktoptayım gibi..Nerdeyse bu incelemeyi telefonda bile yapabilirdim..O kadar iyi yani interneti..10 numara..

ŞARJ

1500 mah lık pili var ama uyuz oldum çünkü application killer diye bir program kurmazsanız arka planda sürekli bir sürü applikasyon çalışıyor..Bu 1 günde pilinizi bitirebilir benim başıma geldi..Eğer application killer programı yoksa yandınız..3g açıksa rahat 2 gün 3g siz 3 gün dayanıyor cihaz..Pil konusunda ilerleyen zamanda daha da iyi olacak daha alalı 5 gün oldu..

SON SÖZ

İphone ların ün herkesin eline düştüğü günümüzde biraz farklı olmak için mükemmel bir seçim..Sizi kesinlikle üzmeyecek bir telefon..Ben İphone 4 ü eşime verdim ve bunu kullanıyorum..Son derece memnunum..Radyosu yok ama olsun,iphone de de yoktu..Telefonu istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz..İphone gibi uygulamaya bağlı bir sistemde değilsiniz..Eğer herkesten biraz farkım olsun diyorsız Nexus S mükemmel bir tercih..

Sakın HTC lerle kıyaslama yapmayın alet çok daha hızlı ve akıcı..Arkadaşımda HDH var ve iki alet arasında çok fark var..Tabii HDH 2.2 destekliyor belki ondan ama telefonun tipi de tasarımı da çok hoş HDH gibi kaba değil..

Ben inceleme yapmakta uzman değilim..Bana soru sorun fırsatım oldukça cevaplayacağım..Şimdilik benden bu kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besiktas -- 29 Aralık 2010; 22:49:49 >

• Güzel inceleme olmuş fakat biraz daha ayrıntılı resim olsa daha güzel olabilirmiş ...
  • guzel konu inceleme icin tesekkurler keske avuc ici bilgisayarlar pocket pc android bolumune acsaydiniz konuyu
  • İnceleme çok güzel, arkadaşın dediği gibi resimleri artırmalısın biraz.

Bu arada hayırlı uğurlu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehr-i Hüzün -- 29 Aralık 2010; 22:07:38 >
  • hayırlı olsun hocam inceleme güzel aydınlatıcı olmuş
  • Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Bir birşeye takıldım. Googles adlı bir uygulamadan bahsetmişsiniz. Bu sadece Nexus S'e mi özgü yoksa bu uygulamayı bizler de yüklediğimizde çalıştırabilirmiyiz?
  • Andoid e çok yabancıyım..Vallahi başka cihazda hiç android kullanmadım ama muhtemelen Nexus S e özgü bir özellik değildir..

Nexus S in en önemli özelliği 3D harita desteklemesi..Mesela New York'ta iken telefonun ekranından sanki bulunduğum caddeti 3 boyutlu görüyordum..İnanılmaz bir deneyimdi..Şu an İstanbul ve Türkiye de henüz 3D harita desteği yok hatta 2.3 android te Türkçe dil testeği bile yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besiktas -- 29 Aralık 2010; 22:50:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple Watch 3 ANA KONU
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler. Bir de resimleri ilk mesajınıza koyarsanız daha derli toplu olur kanısındayım. Mesajınızın sağ üst köşesindeki ikonlar arasında Değiştir yazısına tıklarsanız mesajınızda düzeltme yapabilirsiniz. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Bir birşeye takıldım. Googles adlı bir uygulamadan bahsetmişsiniz. Bu sadece Nexus S'e mi özgü yoksa bu uygulamayı bizler de yüklediğimizde çalıştırabilirmiyiz?

chatin bize de var o. Android için çıkarılan genel bir yazılım. Markette Google Goggles diye aratınca çıkacaktır
  • quote:

Teşekkürler. Bir de resimleri ilk mesajınıza koyarsanız daha derli toplu olur kanısındayım. Mesajınızın sağ üst köşesindeki ikonlar arasında Değiştir yazısına tıklarsanız mesajınızda düzeltme yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Valla ilk incelemem..Acemilik işte.. :)

Düzelttim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: besiktas

Andoid e çok yabancıyım..Vallahi başka cihazda hiç android kullanmadım ama muhtemelen Nexus S e özgü bir özellik değildir..

Nexus S in en önemli özelliği 3D harita desteklemesi..Mesela New York'ta iken telefonun ekranından sanki bulunduğum caddeti 3 boyutlu görüyordum..İnanılmaz bir deneyimdi..Şu an İstanbul ve Türkiye de henüz 3D harita desteği yok hatta 2.3 android te Türkçe dil testeği bile yok..

Dostum uygulamalar Android için yazılıyor. Yani telefona özgü olmuyor. (İlk kez kullanıyorum dediğin için açıklamak istedim umarım yanlış anlaşılmaz...)

Dolayısıyla 3D haritalar Android yüklü sistemlerde hepsinde güncellendi aslında. Ama Google'a hizmet veren Başarsoft gibi firmalar haritaları güncellemediği sürece İstanbul veya Türkiye için 3D de çıkmayacaktır. Sadece vektörel çizim şeklinde görebiliyoruz Bu sırf bize özgü de değil aslında. Her ülkede harita hizmetini sağlayan ara firmalar var. Onların bu işleri yapması gerekiyor özetle...

Bir de Türkçe dil desteği konusu da sanırım yine eski Android sürümleri gibi bölgesel olarak farklılık gösterecek. İngiltere için satılan Nexus'larda bir ihtimal Türkçe desteği de bulunuyor olabilir mesela...

• Android kernel 2.1 den itibaren turkce destekler, marketten more locale 2 isimli uygulamayi indirip turkcelestirebilirsiniz telefonu.

Ayrica katiliyorum, bu konunun android bolumunde yer almasi daha dogru olur...
  • Ya bu telefona GalaxyS'in kardeşi diyebilirz.
    Çok ufak farklılıklar dışın aynı telefon resmen.
    Siz hangisini tercih edersiniz ?
  • Cihazın markası sonuçta Samsung..Arkasında da Samsung yazıyr onun için Samsung bölümüne açtım konuyu..Galaxy S ile önemli birkaç farkı var..Bunların başında led flash var..Galaxy de radyo var Nexus S te ypok ama Galaxy nin radyo kalitesi berbat...Nexus S te Google desteği var ve bana göre android ile ilgili her gelişme önce Nexus S için olacak..Bu çok önemli,zaten hala piyasda 2.3.1 i kullanan başka alet yok..Galaxy S te bekliyor HTC de bekliyor..Nexus S tasarım olarak ta gayet hoş bir cihaz..
    Kesinlikle İphone 4 ten sıkılan veya herkeste var diye iphone 4 almak istemeyenler için müthiş bir tercih..
  • quote:

Orijinalden alıntı: igtx

quote:

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Bir birşeye takıldım. Googles adlı bir uygulamadan bahsetmişsiniz. Bu sadece Nexus S'e mi özgü yoksa bu uygulamayı bizler de yüklediğimizde çalıştırabilirmiyiz?

chatin bize de var o. Android için çıkarılan genel bir yazılım. Markette Google Goggles diye aratınca çıkacaktır

Biliyorum.

• radyosu berbat değil 2.2.1 ile stereo radyo geldi
  • @besiktas
    Öncelikle hayırlı olsun telefonunuz. Güle güle kullanın.

Benim merak ettiğim Surf yaparken lag durumları. Siz her ne kadar olmuyor demiş olsanız da, flash içeriği sağlam bir siteye girdiğinizde lag oluyor mu acaba?

Mesela DH'in forum anasayfası bile yeterli bu konuda. (Mobil versiyonu değil yalnız, tam sürümü)

Youtube'daki videoların neredeyse tamamında ciddi bir lag var. Büyük ihtimalle yazılım güncelleştirmesi ile çözülecektir fakat insan bu çözülmeden almakta istemiyor. İçi rahat etmiyor.
  • Gunaydin
    Su an disardayim Ve Vodafone 3g ilmez baglandim,forums girdim ve alet agzimi acik birakti..INANILMAZ hizli bir browseri var ama tr klavyenin olmamasi beni cok zorluyor

quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

@besiktas
    Öncelikle hayırlı olsun telefonunuz. Güle güle kullanın.

Benim merak ettiğim Surf yaparken lag durumları. Siz her ne kadar olmuyor demiş olsanız da, flash içeriği sağlam bir siteye girdiğinizde lag oluyor mu acaba?

Mesela DH'in forum anasayfası bile yeterli bu konuda. (Mobil versiyonu değil yalnız, tam sürümü)

Youtube'daki videoların neredeyse tamamında ciddi bir lag var. Büyük ihtimalle yazılım güncelleştirmesi ile çözülecektir fakat insan bu çözülmeden almakta istemiyor. İçi rahat etmiyor.

• var ama çok güzel çalışmıyor, belli noktalara odaklanıyor sora da sonuç olarak saçma sapan resimler çıkarabiliyor, belki zamanla hassasiyetini de artırırlar. yüz resmi çeker aratırsan g.t çıkabiliyor, o kadar yani.

bir de flaş zaten galaxy s'in amerikan versiyonlarında var, ayrıca 4tuu da öyle. geriye kaldı tek google yazılım desteği, o da aşılmayacak bir şey değil, arkadaşlar sağolsun çalışıyolar, bir kaç haftaya SGS'de olur 2.3.1.
    quote:

Orijinalden alıntı: igtx

quote:

• şu video yu izlemenizi tavsiye ederim.update gelmeden önce fena lag var nette gezerken ama update'ten sonra hala var sanki yoksa bana mı öyle geldi?iphone4 teki gibi akışkan bir şekilde aşağı yukarı yapamıyoruz web sayfasında

http://www.youtube.com/watch?v=P1Da0JZV77M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oryuken -- 30 Aralık 2010; 10:33:31 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.