Şimdi Ara

Google Gemini artık ChatGPT’nin ensesinde: 750 milyon aylık aktif kullanıcıyı aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Google Gemini artık ChatGPT’nin ensesinde: 750 milyon aylık aktif kullanıcıyı aştı
    Google’ın yapay zeka tabanlı sohbet uygulaması Gemini, kullanıcı sayısını hızla artırmaya devam ediyor. Alphabet’in 2025 dördüncü çeyrek finansal sonuçları kapsamında paylaşılan verilere göre Gemini uygulaması, 750 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcıya ulaştı. Bu rakam, kısa sürede yakalanan güçlü büyümeyi ve Gemini’nin küresel ölçekte hızla benimsendiğini ortaya koyuyor.

100 milyon yeni kullanıcı

Google, bir önceki çeyrekte Gemini için 650 milyon aylık aktif kullanıcı bildirmişti. Yalnızca birkaç ay içinde yaklaşık 100 milyon yeni kullanıcı kazanılması, özellikle Gemini 3’ün çıkışı sonrası ivmenin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse Meta AI’ın aylık kullanıcı sayısı yaklaşık 500 milyon seviyesinde bulunuyor. Sektör raporlarına göre ChatGPT’nin haftalık kullanıcı sayısının 900 milyon, aylık aktif kullanıcı sayısının ise 800 milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca Bkz.X platformunun 1 milyon dolarlık makale yarışması sona erdi

Google cephesi, bu hızlı büyümenin arkasındaki ana itici gücün Gemini 3 olduğunu açıkça vurguluyor. Şirketin bugüne kadar geliştirdiği en gelişmiş yapay zeka modeli olarak tanıtılan Gemini 3, daha derin bağlam kurabilen, daha nüanslı ve tutarlı yanıtlar üretebilen bir yapı sunuyor. CEO Sundar Pichai, Gemini 3’ün hem kullanıcı kazanımı hem de kullanıcı başına etkileşim oranlarında şirket tarihindeki en hızlı benimsenen model olduğunu belirtiyor. Pichai’ye göre Gemini 3’ün “AI mode” kapsamında devreye alınması, büyümeyi doğrudan destekleyen olumlu bir faktör oldu.

Kaynak:https://techcrunch.com/2026/02/04/googles-gemini-app-has-surpassed-750m-monthly-active-users/

• Chatgpt bayadır rakiplerinden geri zaten, bir avantajını göremiyorum artık. Dengeli her işi gören model olarak gemini, coding ve şirket işlerinde ise claude çok daha önde.

Özellikle claude her gün yeni yenilikçi özellikler tanıtıyor. GPT gerileme dönemine girdi, Yahoo gibi olacak liderliği başkasına devredecek diye düşünüyorum.

Bilinirlikten dolayı ayakta şu an.

• Gbt iyi ya. Gemini saçmalıyor cogu zaman.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Soyut bir yüz aynada aksederken yüzüme kimsin demeye dilim varamadı...
  • cihat52.5 kullanıcısına yanıt
    Gbt sorularda iyi gemin görsel konularda daha iyi

• Chatgpt bayadır rakiplerinden geri zaten, bir avantajını göremiyorum artık. Dengeli her işi gören model olarak gemini, coding ve şirket işlerinde ise claude çok daha önde.

Özellikle claude her gün yeni yenilikçi özellikler tanıtıyor. GPT gerileme dönemine girdi, Yahoo gibi olacak liderliği başkasına devredecek diye düşünüyorum.

Bilinirlikten dolayı ayakta şu an.

• Genelde ChatGPT kullanırdım ama son zamanlarda Gemini bana daha iyi gelmeye başladı. ChatGPT kod üretiminde bazen çok saçmalıyor çok değiştiriyor ve eksik üretiyor Gemini ona göre yine biraz daha iyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gemini kullanıyorum, fena sayılmaz.

• Valla Google'a bu konuda bir tekellik davası açılır yakında. Uzunca bir süre GPT kullandıktan sonra Gemini'a geçtim. Beraberinde 2tb GDrive verdi, günde 2 video üretme hakkı verdi vs. Üstelik kendi kullanımım için GPT ile kullanımda neredeyse aynı çalışıyor. Tek aradığım fark, GPT'nin Mac/Windows uygulaması olması. Maalesef Gemini'da bu da yok. Google bu konuyu çözerse bence daha da öne geçecektir.

• Gpt yi geçmesi mümkün değil , open al başka seviye de

• khaos kullanıcısına yanıt
    Asistan olarak Gemini kullananlara platformun diğer özellikleri de tanıtııyor. Ayrıca çevremden gözlemlediğim kadarıyla, Gemini 3 ile Google bayağı bir kullanıcı kazandı.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.