Şimdi Ara

Google'a rakip Türk icadı 'Attabot' çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google'a rakip Türk icadı 'Attabot' çıktı
    İnternet kullanıcılarının neredeyse tamamına yakınının arama motoru olarak kullandığı bilinen google. com'a karşı, Seyfi Erol ve Ömer Kurt adlı iki Türk tarafından hazırlanan "attabot.com" web arama motoru beta yayınına başladı. Web 2.0'ın olanaklarıyla arama motoru işlevlerini bir araya getiren attabot.com arama motoru, e-posta hesabı, çevrimiçi Türk Dil Kurumu sözlüğü ve Redhouse sözlük gibi hizmetleri tek adreste toplayarak kullanıcıyla büyük kolaylık sağlıyor. Şu anda Beta sürümüyle sadece Türkçe yayın yapan Attabot.com'un Eylül 2008 sonunda küresel sürümünün yayına girmesi planlanıyor. Bu sürümde temel özellikler aynı kalacak, ancak birkaç dilde sözlük gibi uyarlamalar olacak.

'Helal Gıda standardı tüketicinin ihtiyacı'
    Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İslami usullere uygun şekilde hazırlanan gıda tüketmek isteyenlerin ihtiyacını karşılamak üzere, TSE tarafından hazırlanan ''helal gıda standardı'' çalışmalarında son aşamaya gelindiğini bildirdi. AA'nın sorularını yanıtlayan Büyükhelvacıgil, helal gıdada dünyada 50 milyar dolar seviyesinde bir pazar bulunduğunu söyledi. Bu ticaretten Türk sanayicisinin pay alabilmesi için söz konusu standardın çıkması gerektiğini savunan Büyükhelvacıgil, helal gıda standardının mecburi standart kapsamında olmayacağını bildirdi. Tüketicilerin bu standarda uygun ürün ve hizmet isteme hakları bulunduğunu dile getiren Büyükhelvacıgil, bu yönde bir ihtiyaç bulunduğunu ifade ederek, "Dünyada 50 milyar dolarlık bir pazardan bahsediyoruz'' diye konuştu.

Attabot www.attabot.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalacticHope -- 23 Eylül 2008; 0:05:59 >

• quote:

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İslami usullere uygun şekilde hazırlanan gıda tüketmek isteyenlerin ihtiyacını karşılamak üzere, TSE tarafından hazırlanan ''helal gıda standardı'' çalışmalarında son aşamaya gelindiğini bildirdi. AA'nın sorularını yanıtlayan Büyükhelvacıgil, helal gıdada dünyada 50 milyar dolar seviyesinde bir pazar bulunduğunu söyledi. Bu ticaretten Türk sanayicisinin pay alabilmesi için söz konusu standardın çıkması gerektiğini savunan Büyükhelvacıgil, helal gıda standardının mecburi standart kapsamında olmayacağını bildirdi. Tüketicilerin bu standarda uygun ürün ve hizmet isteme hakları bulunduğunu dile getiren Büyükhelvacıgil, bu yönde bir ihtiyaç bulunduğunu ifade ederek, "Dünyada 50 milyar dolarlık bir pazardan bahsediyoruz'' diye konuştu.

Ne alaka?

• quote:

Orjinalden alıntı: Dr.Deccal

quote:

Ne alaka?

• quote:

Orjinalden alıntı: Dante*

İnternet kullanıcılarının neredeyse tamamına yakınının arama motoru olarak kullandığı bilinen google. com'a karşı, Seyfi Erol ve Ömer Kurt adlı iki Türk tarafından hazırlanan "attabot.com" web arama motoru beta yayınına başladı. Web 2.0'ın olanaklarıyla arama motoru işlevlerini bir araya getiren attabot.com arama motoru, e-posta hesabı, çevrimiçi Türk Dil Kurumu sözlüğü ve Redhouse sözlük gibi hizmetleri tek adreste toplayarak kullanıcıyla büyük kolaylık sağlıyor. Şu anda Beta sürümüyle sadece Türkçe yayın yapan Attabot.com'un Eylül 2008 sonunda küresel sürümünün yayına girmesi planlanıyor. Bu sürümde temel özellikler aynı kalacak, ancak birkaç dilde sözlük gibi uyarlamalar olacak.

Verildiyse Sorry.

Attabot www.attabot.com

Daha önce hiç verilmemişti merak etme

• Vallahi Ben Hemen Bi Hesap Açtım Dante Kimse Almamiş Ben Kaptım
  • quote:

Vallahi Ben Hemen Bi Hesap Açtım Dante Kimse Almamiş Ben Kaptım

millet napsın Allah'ın dantesini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efekan -- 23 Eylül 2008; 0:08:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: efekan

quote:

Vallahi Ben Hemen Bi Hesap Açtım Dante Kimse Almamiş Ben Kaptım

millet napsın Allah'ın dantesini

http://dante.attabot.com

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu arada aramalar google üzerinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drizz -- 23 Eylül 2008; 0:14:37 >

•  Google'a rakip Türk icadı 'Attabot' çıktı
  • Herkes yokken google vardı, google rakip olamaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartal_07

Herkes yokken google vardı, google rakip olamaz

herkes yokken altavista vardı asıl
  • En kısa zamanda çıktığı yere geri girmesi temennisiyle...

Talep olan alana yatırım yapılır. Tamam Türkiye'de yerli yazılım sevdası var. Herkes yerli, güzel bir yazılım olsa da kullansak diyor. Belki bu talebe karşılık verebiliyor fakat Google arama motorundan memnun olmayan yok. Bu gerçeği de gözardı etmemek gerekir. Yanlış bir alan seçilmiş. Anti-virüs yazılımı olsaydı, dosya paylaşım sitesi olsaydı tutardı çünkü bu alanlarda bariz bir talep var. İnşallah eleştiri noktamı anlamışsınızdır. Türk yapımlarına evet ama gereksiz işlere hayır.
  •  Google'a rakip Türk icadı 'Attabot' çıktı

google a mı rakipti???
  • Ben Anlamıyorum Türklere Helal Olsun Diyeceginize Bir An Önce Güle Güle Diyorsunuz
    Aynısı Bugün Tekrar Oldu Crysis Warhead'Türkçe Olarak Oynayin Dedik Yok Biz İngilizce Versiyonuyla Mutluyuz Dediniz Anlamıyorum Bu Tarz İnsanları
  • Bu arada yaptığınız her aramadan ve tıkladığınız her sponsor reklamdan para kazanıyorlar. Çünkü google özel arama kurmuşlar.

Adamlar direk para kazanmak için kurmuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drizz -- 23 Eylül 2008; 1:08:06 >
  • quote:

Ben Anlamıyorum Türklere Helal Olsun Diyeceginize Bir An Önce Güle Güle Diyorsunuz
    Aynısı Bugün Tekrar Oldu Crysis Warhead'Türkçe Olarak Oynayin Dedik Yok Biz İngilizce Versiyonuyla Mutluyuz Dediniz Anlamıyorum Bu Tarz İnsanları

Adamlar 'Google Özel Arama' yı kullanarak yapmış siteyi.. Bunun neresi Google'a rakip olacak ve bunun neyine helal olsun diyelim ?? Kendilerinin yaptığı bir şey yok ki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nkA

quote:

Ben Anlamıyorum Türklere Helal Olsun Diyeceginize Bir An Önce Güle Güle Diyorsunuz

Adamlar 'Google Özel Arama' yı kullanarak yapmış siteyi.. Bunun neresi Google'a rakip olacak ve bunun neyine helal olsun diyelim ?? Kendilerinin yaptığı bir şey yok ki...

ss ile bunu anlatmaya çalıştım. türk icadı mıymış şimdi?

• çok güzel bir haber artı reklamlarıda yapılmış

attabot olmasıda isim kolaylığı bakımından iyi...
  • kanka doğru söyle sen yaptın bunu dimi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.