Şimdi Ara

Google'a göre iPhone'dan Android'e geçmek için nedenler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • iOS tan android e geçmek için en büyük sebep:

    Çünkü ios a geçenlere rahat ve güvenlik battı bu yüzden de androide geçmeliler
  • 44 yaşındayım asla almam derdim ama malesef bir zihin zehirlenmesi yüzündenilk defa Androidden 14 pro maxe geçiş yaptım .Evet android candır.

    4-5 sebep değil 100 sebep sayılır.Herkes takmış bir stabil stabil….marka fanatikliği başka bir halt değil.Daha alarm zil seviyesi ile gelen arama zil sesini ayrı ayrı volümlerde ayarlayamadığın saçma sapan tonla eksiklikle dolu ios.
  • uydur uydur yaz... android kullanmadığın kesin...
  • Boş yapmaya gerek yok en önemli neden ucuz olması. Yazılımla uğraşıyorum 200$ lık telefon kullanıyorum. Ha ama bilgisayar konusundaki paraya acımam (laptoplar dışında). Telefona para harcamayı sevenler de olabilir ama gelip de telefonla uzaya mekik fırlatıyormuş gibi davranmaya da gerek yok bence.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Flapping ne lan. Fappening o.


    Bu sızıntılar ise phishing yöntemi ile elde edilmiştir. Apple ile alakası yok.


    phishing ile yapılacak saldırılarda Google in da, apple inda yapabileceği birsey yok. Sen sahte siteye gider iCloud bilgilerini yazarsan yada Google bilgilerini yazarsan bilgilerin çalınır. Apple ve Google bu olaylardan sonra çift aşamalı doğrulamaya geçti zaten.


    2 aşamalı doğrulama öncesinde tüm firmalarda bu durum çok yaygındı.

  • Geçen bir arkadaş şeytana uydu iPhone aldı, inattv ve truecaller nasıl yüklerim diyor, geçmiş olsun dedim, bir daha aradı "ya bu 2 gündür hâlâ rehberi güncelleyemedi" dedi, olur olur bekle bi yerde hata vardır dedim
    1. Gizlilik ve güvenlik mi? Sonrasını okumadım bile..
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Hocam, en büyük sıkıntı olarak yazdığınız Android içerisine gömülü gelen 3. parti yazlımlar malum üreticiden üreticiye değişiyor. Eğer Oneplus veya Pixel gibi cihazlara bakarsanız neredeyse hiç 3. parti uygulama eklemiyorlar.

    Oneplus'ın bi kendi Community uygulaması oluyor, bir de Ekran, ses vs geliştirme uygulamaları.

    Iphone da ülkelere göre 3. parti uygulamalar ön yüklü olarak geliyor. En kötü operatör uygulaması vs koyuyorlar yani. Kimisini de "bak ben buraya bağlantısını koydum ama yüklemedim, sen tek tıkla yükleyebilirsinin bu uygulamaları" diyerek reklam gibi koyuyor.

  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

    Pixel telefon hiç kullanmadım işin doğrusu. Samsung, Huawei, Xiaomi, HTC, Sony kullandım, hatta yazımda da belirttiğim gibi 2. cihaz olarak Note 10 kullanmaktayım. Oneplus'ta kullandım bir ara ondan da hiç memnun kalmadım işin doğrusu hemen Samsung Note 10 aldım. Evde arada oyun oynamak için Redmi Note 9s var, ona custom rom attım onda istemediğim hiçbir uygulama yok. Tabi güvenip banka uygulamalı yükleyip kullanacak değilim o şekilde bir cihazı. Oyunlarda işime yarıyor.


    Tercih meselesi. Başka ülkeleri bilmiyorum, Türkiye'de ikamet ettiğim için bizim ülkemizde Iphone cihazlarda ön yüklü gelen hiçbir uygulama kalıcı değil. Mesela şu anda istemedim diyelim Apple'ın kendi haritalar uygulamasını tamamen silebiliyorum. Takvim uygulamasını tamamen silebiliyorum. Sağlık uygulaması var 3. parti bile değil direkt Apple uygulamalarını silme hakkını bana vermiş olması önemli. Temel bileşenleri silemiyorsunuz sadece. Mesajlar, arama, App Store gibi.


    Tabii ki bunların hepsi "benim" kişisel kullanım önceliklerim. Başkası telefonda 20 tane kullanmadığı uygulama ile de mutlu olabilir, root atarak kaldırabilir, telefonunu değiştirebilir dediğiniz gibi Pixel alabilir.


    Sonuçta hiçbiri babamın malı değil. Hiçbirine bağımlı değilim. Hiçbiri benim için erişilecek amaç değil, amaçlarım için araç aksine. 2007 ya da 2006 yılından beri telefon kullanıyorum daha bugüne kadar bir markaya bağlılığım olmadı. Hiçbir üründe yok. İhtiyacımı benim standartlarımda karşılayan ürün hangisi ise onu kullanırım.



    Şu anda Note 10 cihazımda kullanmadığım bir sürü ön yüklü 3. parti uygulama olması beni rahatsız ediyor. Devre dışı bırakabiliyorum ancak. Öyle "istersen tıkla yükle" reklamı değiller. Lakin bir çok güzel tarafı da var. Yani kullanıyorum. Keşke iki tarafın da iyi olduğu konular bir arada olsa. IOS bunu yapmıyor ama Android üreticileri aslında yapabilir. Ki Pixel ile yapılmış dediğinize göre. Keşke ülkemize de gelse Pixel. Alır denerdim.





  • Donanimous kullanıcısına yanıt

    Asıl en önemli madde 4,

    15 gün ios kullanayım dedim, sonra androide döndüm birdahada ios mu valla uzak dursun.

    Apple marka ürünlerin en büyük artısı 2. el değerini korumasıdır.

  • "Wifi şifresini karekod ile paylaş" diyince "o ne ya" diyenlerin telefonudur ayfon, evet ayfon da paylaşır ama kullanıcısı onu bilmez bilemez.. Düzdür o, "alo" demek için %50 fazla öder, uygulamalara %100 fazla öder, onlar olmasa bu dünya dönmez..
  • android ve gizlilik ??? hatta güvenlik ?????????????



    tek sebebi daha ucuz olması olabilir

  • funnel kullanıcısına yanıt
    2.el muhabbeti eskidendi bence. Malum fiyatlar uçtu, o yüzden sıfır ile 2.el arasındaki fark gün geçtikçe artıyor artık. Kimse de gidip sıfır fiyatına yakın 2.el almaz zaten.

    2.el daha çok tanıdık birinden al-sat yapacaksan mantıklı. Onun dışında sıfır olsun çöpten olsun bence.
  • Dünyada alım gücü yüksek 4 5 ülke mi var? Kalan 10 15 ülkeye ne oldu? 😄 Yaptığın genellemeye ve çıkardığın sonuca bayıldım açıkçası. Bahsedilen ülkelerin yarısı ülke parasını ABD nin bankalarında tutuyor ne anlatıyorsun 😄

  • mahferer kullanıcısına yanıt

    Android kullanıcıları her şeyi bilir emin ol.

  • Samsung en ucuz modeller hariç neredeyse tüm modellerine 4 ana güncelleme ve 5 yıl güvenlik güncellemesi vermeye başladı


    Android 13 ile başlarsın 14,15,16,17 alacaksın. 5 yıl sonra bile güvenlik güncellemesi alacaksın. 10000tl altı telefonlar dahil (örnek A24)


    Android güncel kalmıyor değil destek kesiliyor her marka için geçerli değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 10 Ağustos 2023; 13:15:13 >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Bak bu konuda sana katılıyorum kardeşim. Yollarca android kullandıktan sonra İPhone 14 pro max’e geçen biri olarak en muzdarip olduğum ve anlamlandıramadığım konu bu!..
  • Gizlilik ve güvenlik mi?

    Önce çöp marketini dızcıların elinden kurtar. Senelerdir saçma sapan uygulamalara izin vere vere bok ediyorsunuz her şeyi.

    İki, hangi gizlilik awk? Yazılımcının biri uygulama yapıyor, atıyorum nöbetçi eczane uygulaması, sadece konum verimi alması gerekirken benden rehbere, mesajlara, galeriye vs vs vs erişim izni istiyor. Buna izin vermezsen uygulamayı yükleyemiyorsun...

    Gerçekten ciddi güvenlik ve gizlilik barındırıyor içinde (!)... maşallah hocam...
  • Steve Jobs'un sözü her şeyi açıklıyor ; "bir yolcu uçağında business class ve ekonomi sınıfı vardır ama her ikiside aynı uçakta aynı yere gider"

    NSA FBI vs vb Linus Torvalds'dan bile linuxda backport açılmasını istedikten sonra güvenlikten bahsetmeyelim..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.