Şimdi Ara

Gömülü batarya laptop statik elektrik sorunu ( bir anda kapandı açılmıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. Asus k555u modelli laptop'umla başım dertte. Çok fazla uzatmadan konuya geliyim.

1.(Geçmiş) Laptop yaklaşık 1 ay önce tamirden geldi anakart sorunu ile 300 TL ye patladı bana. Sorun şuydu bir gün bilgisayarımı açmaya çalışınca fan ve HDD sesi geliyordu ama maalesef ekran hiçbir şekilde görüntü vermedi bir sadece siyahken siyahın başka bir tonu oluyordu şarj filan alıyordu. Neyse bunu böyle hallettik 300 lira sıkışmış.

2.(Şuan ki sorun) 3 gün önce normal bir şekilde bilgisayarımı kullanırken bir anda ekran dondu ben tabi her zamanki gibi bir donma zannettim reset tuşuna bastığımda ise hiç birşey olmuyordu. Önceki sorunda en azından fanlar filan çalışıyordu şimdi hiçbir şey yok. Sadece şarj ışıkları yanıyor.

3.(Tahminim ve Çözümü) Araştırmalarım sonucunda statik elektrik sorunu olabileceğini öğrendim çözümlerine baktım. Bataryayı, şarj aletini ve usb leri çıkartıp aşağı yukarı 15-30 sn power tuşuna basmam gerektiğini öğrendim.

4.( Asıl Sorun) Evet şimdi geldik asıl sorununa arkadaşlar emin olmadığım arıza için emin olmadığım çözüm yolunu deniyecektim ama laptopum pili gömülü çıkartamıyorum. Ve içindeki pili çıkartıp çalıştırmaktan da korkuyorum daha fazla bir zarar olucak diye malum öğrenciyim. Ve yardımlarınızı bekliyorum. Bilgisayarımın ne gibi bir sorunu olabilir ? Statik elektrik boşaltma yöntemini denemelimiyim ? Bu işten para vermeden kurtulmak mümkün mü ? şimdiden teşekkürler.

• sabit pil çıkarılınca çalışırmı bilemem ama babama aldığım laptop açılmamaya başladı birden bios ekranı bile gelmiyodu. pilin sıfırlanması gerektiğini öğrendim.
    bizim laptopun arka tarafında iğne deliği gibi biyer vardı oraya bişey sokup bastırınca pili tamamen boşaltıyo. bu şekilde düzelmişti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.