Bildirim
Gölge giderme ?
COLUMBIA PUFFECT™ HOODED JACKET 2008413257 : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CH1BMGZP
21 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
en basitinden fırçayla maske yap lightroom da. Sonra o maskelediğin alana istediğin ayarı uygula.
veya ligtroom da soldan ışık ver objeye.
tabi gölgelerde ne kadar detay yakalamış makinen o önemli. Detay yoksa ışıklandırdığın alanda gren oluşacaktır. gren azaltma ile bunun bir miktar önüne geçebilirsin.
kardeşim çekerken gölegeli niye çekiyorsun. en azından bir dolgu flash ı kullansana şaka tabiki. belkide değil
dostum, eğer bu ayarlar nasıl yapılır bilmiyorum diyorsan sana lightroom seminer serisi göndereyim pm den. İşin üstadı olursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 6 Ocak 2013; 23:54:12 > -
quote:
Orijinalden alıntı: a.f.y.
en basitinden fırçayla maske yap lightroom da. Sonra o maskelediğin alana istediğin ayarı uygula.
tabi gölgelerde ne kadar detay yakalamış makinen o önemli. Detay yoksa ışıklandırdığın alanda gren oluşacaktır. gren azaltma ile bunun bir miktar önüne geçebilirsin.
kardeşim çekerken gölegeli niye çekiyorsun. en azından bir dolgu flash ı kullansana şaka tabiki. belkide değil
dostum, eğer bu ayarlar nasıl yapılır bilmiyorum diyorsan sana lightroom seminer serisi göndereyim pm den. İşin üstadı olursun.
Bana gönderebilirmisiniz
-
quote:
Efendim seminer serisini ben rica edebilir miyim?
Simdiden tesekkurler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
portrelerde yüksek kontrast kullanmak böyle şeylere yol açıyor. kontrastı düşürmek en basit çözüm bence. örnek fotoğrafta ışığın sağdan vurması da yüzün bir kısmını gölgede bırakmış.
aynı mantıkla modelin saçları da fazla karanlık kalıp detayları kaybetmiş.
ya da PS'de shadow/highlight ayarından fazla aydınlık ve fazla karanlık yerler düzeltilebiliyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: çakırbey
quote:
Efendim seminer serisini ben rica edebilir miyim?
Simdiden tesekkurler.
pm ye gerek yok:
Buradaki seminerleri iyice hatim edin, fotoğraf düzenleme ile ilgili bir sorununuz kalmaz:http://www.adobegunlugu.com/lightroom/
Diğer seminerler pek işe yaramaz, pekte güncel değil ama lightroom seminerlerini veren kişi işin üstadı. Lightroom un pratik kullanım ip uçları, fotoğrafcıyı hızlandıran önemli ip uçlarını öğrenebilirsiniz.
Lightroom biz fotoğrafcılar için bridge , camera raw ve photoshop un en güzel özelliklerinin birleştirilmiş hali. Lightroom bir fotoğrafcıya fazlasıyla yeter. Siz yeterki kullanmayı bilin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 7 Ocak 2013; 11:18:24 >
-
Raw uzantısı varsa belki biraz giderilebilir ama öbür türlü ps müdahalesi için çok iyi bilginiz olması gerek.
Bu tarz çekimlerde ışığı iyi ayarlamalı ya da ışığın geldiği ters noktadan flash kullanmanız sizin yararınıza olur
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X