Şimdi Ara

GOLF - CLIO [Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araç almaya karar verdik. Babam özellikle Golf istiyor. Bir tane kafamıza yatan model bulduk gittik baktık hoşumuza gitti.
    2006 Benzin 1.6 FSI Tiptronik vites 115HP. Araç 85000 KM'de
    Araçta hiç boya,kaza,hasar,göçük vb. yok. İstediğin yere kontrol ettirebilirsin dedi. Fiyat olarak 28.500 dedi.
    Bizde şuan 2001 Clio 1.4 75HP Düz vites Benzinli. Araçta hasar yok fakat çiziklerden dolayı çamurluk gibi yerlerde lokal boya var. 105000 KM'de. Birazda bakıma ihtiyacı var (Fren, debriyaj ayarları,klima)
    Birkaç sorum olacak
    1)Bahsettiğim Golf'ün max ederi ne kadardır?
    2)Golfü bizim Clio ile kıyaslarsak yakıtta ne fark eder? Ortalama KM başına ne kadar artar veya azalır?
    3)Tiptronik vites ilerde sorun yaratır mı? Yani kullanışlı mı?
    4)Bizim Clio'nun ederi ne kadardır?

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut5513 -- 11 Eylül 2010; 15:32:02 >

• Up
  • Bir ay önce dayıma aynı araçtan aldık. Manuel comfortline. senin alıcağın aracın paketi ne bilmiyorum. Ahım şahım performansı olmasada yeterli bir performansı var. Yakıt sakin kullanımda diğer atmosferiklere göre daha düşük. Gayet gönül rahatlığıyla alınabilecek bir araç. Eğer dediği gibi temizse fiyatıda uygun gözüküyor. Soruların olursa cevaplayabilirim
  • Beğendiğimiz aracın paketi midline.
    Dijital klima, xenon far, GTI serisinin çelik jantından takdırmış önceki sahibi,park sensörü,8 hava yastığı var.

Ne kadara aldınız siz manuel comfortline serisini? Kaç model birde KM kaç?
  • tüp takılmıyor sanırım o araca. bilginiz olsun
  • FSI motorlara LPG takılıyormuş artık. Fakat çok tasarruflu olmuyormuş.
    Yakıt olarak tanıdığımda var 2005 model olanı. Normal motorlara göre daha az yakıyor dedi.
  • Up! Up!
  • Clio 12-13 arası gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Clio 12-13 arası gider

O kadar eder mi?
    Biz 10-11 düşünüyorduk.
    Bu arada önceki mesajlarda belirtmedim Clio Hatchback olan model
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut5513

Beğendiğimiz aracın paketi midline.
    Dijital klima, xenon far, GTI serisinin çelik jantından takdırmış önceki sahibi,park sensörü,8 hava yastığı var.

Ne kadara aldınız siz manuel comfortline serisini? Kaç model birde KM kaç?

22000 tl ye aldık. 2005 model ve 150 000 km de . Bir kapısı değiştiği ve bu km ülkemizde yüksek sayıldığı için baya uygun fiyata aldık. Piyasası daha yüksek sanıyorum.
    Sizin aldığınız fiyatta uygun gözüküyor şansızamanda işin içine girince. Bizdeki 6 ileri manuel.
  • Fiyatı bence normal sizin aldığınız aracın.
    KM'si çok yüksek. Galiba 102 beygir sizin araç. 115'te olabilir tam bilmiyorum.
    Kapısı neden değişmiş? Araba çarpmasımı, yoksa top vb. bir şeymi çarpmış? Bizim bir tanıdığımız top çarpmasından kapıyı değiştirdi mesela. Kapı resmen kaza geçirmiş gibi göçmüştü.

Benim düşündüğümde 6 ileri vites. Manuele alınca 6. vitese kadar çıkabiliyorsun.
    Yakıtı düşündürüyor beni. Ne yakıyor ne yakmıyor. Clio'ya göre oranlarsak ne olur?
  • FSİ motorun sadece 115 lik versiyonu var zaten. 102 lik motor 1.6 farklı bir motor.
    Dediğim gibi sakin kullanımda yakıt değerleri iyi. 8.5 lt şehir içi gibi rakamlar tutturuluyor..
    Km yüksek değil. Türkiyede artık araç satarken km düşüren kalmadıgı için yüksek gibi geliyor.
    Bir alman amerikan otomobil satış sitesini açtığınızda bu rakamdan aşağı km yapmıs 2005 model araç bulmak çok zor.
    Şahin doğan değil bu araçlar 150 000 km 2005 model bir vw için hiçte çok değil
    alırkende uygun aldığınız için zarar etmişte olmuyorsunuz
    Kapısı kazadan dolayı değişmiş fakat şaside bir hasar yok..
  • fsi motorlar geleceği olmayan bir motor zaten 2004-2008 arası üretildi lpg takılmadığı gibi , nox sensorü arızası gibi kronik sorunları çıkabiliyor oldukça narin bir araç , ayrıca fabrika değerlerinde yakıt ortalaması tutturmak çok güç , bence fsi motordan uzak durun
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkpls

fsi motorlar geleceği olmayan bir motor zaten 2004-2008 arası üretildi lpg takılmadığı gibi , nox sensorü arızası gibi kronik sorunları çıkabiliyor oldukça narin bir araç , ayrıca fabrika değerlerinde yakıt ortalaması tutturmak çok güç , bence fsi motordan uzak durun

Galiba takılıyor LPG. Biri takılıyor diyor biri takılmıyor diyor neye inanacağımızı şaşırdık.
    BRC vb. firmalara mail attım bakalım ne cevap gelecek.
    Sensor arızası gibi sorunları olduğunu bilmiyordum. Samsunda başka Golf bulamadım temiz.
    Bakalım yarın kontrole götüreceğiz tanıdığımız bir yere. Umarım tertemiz çıkar araç. Yaklaşık 2 aydır arıyoruz.

• Manuel için konuşuyorum,İzmir'de Passat'ımın ortalaması 8.6 lt/100 km.Bence iyi bir değer.Tiptronik kullanan arkadaşım 10 lt/100 km yakıyorum dedi.Golf daha hafif olduğu için yakıt tüketimi biraz daha düşer tabi ki.Tiptronik vitesin bir problemini gözlemleyemedim ben.

LPG takılıyor;ama normal kitlerden biraz daha pahalı.%35'e yakın tasarruftan bahsediliyordu.

O km.bir şey değil,bizim Türk halkının saçma km. psikolojisinden dolayı herkes km.düşürme derdinde.Eğer adam gibi kullanıldıysa bir şey olmaz.Benim aracım 115 bine geldi,maşallah diyeyim bir şeyi yok çok şükür.Teknoloji gelişti ve aldığınız araba Volkswagen.Motorunun 100-150 binde bitmesi pek mümkün değil adam gibi kullanımda.Çok yüksek diyenlere aldırmayın.Oturdukları yerden konuşurlar,arabayı inceleyip öyle karar vermek lazım.
  • renaultnun o motorunun yakıtı biraz fazla. fsi 'ı sıkıştırmazsan cliodan az yaktırabilirsin.
  • clio konfor denen birşey yok golf le kıyaslaman bile yanlış . yakıta gelince 1,4 yeni klio şehir içi yakıt verisi 9,7. inanmayan varsa baksın. Golf 1,6 olmasına rağmen ondan daha düşük sanırım. Clio da arka koltuklara başlık bagaja lamba bile koymamışlar bu kadar acizlik olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursam

clio konfor denen birşey yok golf le kıyaslaman bile yanlış . yakıta gelince 1,4 yeni klio şehir içi yakıt verisi 9,7. inanmayan varsa baksın. Golf 1,6 olmasına rağmen ondan daha düşük sanırım. Clio da arka koltuklara başlık bagaja lamba bile koymamışlar bu kadar acizlik olurmu

Haklısın hocam.
    Ben sadece yakıt açısından kıyasladım zaten.
    Teşekkür ederim.
    &&&&&&6
    FSI motoru sıkıştırmak nedir? Nasıl sıkıştırmazsam az yakarım?
  • Motoru sıkıştırmak zorlamak demektir.. Gazı dipleyerek araç kullanmak demek.

Sadece yakıt olarak sorarsan hemen hemen aynı yakarlar.
    Fakat Golf manual alırsan ve sakin kullanırsan kesinlikle clio nun verimsiz 8v motorunda az yakarsın.
    İki motor kesinlikle kıyaslanamaz vw çok üstün.

Ha bu arada 1.6 fsi ın gücüde cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izzetguntalaz

Motoru sıkıştırmak zorlamak demektir.. Gazı dipleyerek araç kullanmak demek.

Sadece yakıt olarak sorarsan hemen hemen aynı yakarlar.
    Fakat Golf manual alırsan ve sakin kullanırsan kesinlikle clio nun verimsiz 8v motorunda az yakarsın.
    İki motor kesinlikle kıyaslanamaz vw çok üstün.

Ha bu arada 1.6 fsi ın gücüde cabası.

Hafif devirli kullanımda bile cok yakmıyor FSİ. Manuel demişsinizde bizde 6 ileri var DGS ondan daha az yakıyor

edit Not: Bizdeki 6 ileri manuel. DSG bizimkinden daha az yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insomnia__ -- 12 Eylül 2010; 20:59:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.