Şimdi Ara

Golf 7 Adaptif Hız Sabitleme Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün adaptif hız sabitlemeyi açtım yolda giderken kırmızı ışıklarda bekleyen araçlara durduk yere arkadan dalıyodum cidd kazadan döndüm ..
    Aldığım 3 günden buyana ilkdefa böyle bi hatayla karşılaştım sorun neden olabilir sizce ?
     Golf 7 Adaptif Hız Sabitleme Yardım Golf 7 Adaptif Hız Sabitleme Yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar farkında olmadan 2 fotoğraf mükerrer olmuş kusura bakmayın mod arkadaşlar düzeltir umarım.
    Sürüş sırasınsa fotoğraftaki uyarı ekrana geld ve acc devre dışı kaldı aracı zor durdurdum bu neyin arızası acaba ?
  • konunun uzmanı değilim, aracımda ACC yok; bildiğim kadarıyla konuşayım:
    ACC sistemi belli sistem şartlarıyla çalışır, bu şartlardan herhangi birinin veya birden fazlasının sağlanmaması ile kontrolü manuel yönetime bırakır.
    bazıları:
    yavaşlama sırasında ESC'nin aktiflenmesi,
    ESC/ASR'nin manuel olarak kapatılmış olması,
    öndeki araçla tam olarak aynı şeritte olmamak,
    radarıın tepki alanını etkileyecek yol/hava/sürüş koşulu (örneğin viraj esnasında) (bu güçlü bir ihtimal)

ama en olası durum bence: radarın algılama mesafesinden (200-500 metre arasıdır) daha fazla mesafe varken öndeki aracın durmuş olması. bildiğiniz gibi ACC yol üzerindeki sabit nesnelere tepki vermez, eğer öndeki araç radar tarafından (ACC'nin kamera sistemi demiyorum, radardır önemli olan) algılanamadan durduysa; ACC sistemi o aracı önünüzde yavaşlayıp durmuş bir araç olarak değil de sabit nesne olarak algılar ve tepki vermez.

bunlara ek olarak, ACC sistemi güvenli sürüş sağlayan bir sistem değildir. aracın hızlanma ve yavaşlamasını ACC'ye emanet etmek iyi bir fikir değil. uzun yolda çok faydasını görürsünüz bunun dışında dikkatli olun. ülkemizin yolları malum, öndeki araba bir çamura girer ve radarın üzerine sıçrayan çamur ACC'nin performansını düşürebilir.

bildiğim kadarıyla teknik olarak anlattım, pratikte bilgim yok; özellikle değişik markalarda nasıl farklar var bilemiyorum. inşallah yardımcı olabilmişimdir. geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Phaladis

Arkadaşlar 2015 Golf 7 Highline aldım
    Bugün adaptif hız sabitlemeyi açtım yolda giderken kırmızı ışıklarda bekleyen araçlara durduk yere arkadan dalıyodum cidd kazadan döndüm ....

aracını kara şimşek sanıp öyle kullanırsan daha çok şey gelir başına...
  • Phaladis P kullanıcısına yanıt
    Biraz zaman geçmiş ama yeni gördüm konuyu. Tekrar yaşadınız mı acaba buna benzer bir anormallik, merak ettim. Bence önünüzde ışıkta bekleyen arabaların tam arkasında değil de iki aracın ortası gibi bir pozisyonunuz varsa ondan önünüze boş gibi anlamış olabilir. Bende de var ACC ama manuel benim arac. O nedenle tam durana kadar falan devrede olamuyor tabi hiç bir zaman. Ama daha hızlı trafiklerde çok kararlı ve güzel algılaması var. Önüme dalan araçları direk algılıyor. Hiç bir anormallik olmadı şimdiye kadar bende. Bir de sizin tampon daki radar pislenmis falan olabilir çünkü başka neden devre dışı kalsın ki mantıken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bionic1 -- 3 Aralık 2015; 23:01:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 hız sabitleme sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.