Şimdi Ara

Golf 6 Trendline 1.6 TDI 105 hp mi, Renault Megane 3 HB Privilege 1.5 dCi 105 hp mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
27.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorunsuzluk ıkısıde sorunsuz ve bence megane servıs acısından yedek parca acısından bır adım onde ....

donanım olarak tabıkıde megane .....

eskı megane la kıaslamayın ufak tefek ıscılık hataları vardı kı bu her aracta olabılır ama bence renault kalıtelı arac uretmıs

eskı kronıklerden bırtek kapı lastıklerınden gelen ses oda yerlılerde varmı bılmıyorum benımkı ıthaldı ve yapıodu baskada bır sorunu yok oncekı kasadan kalan

golfte cok sorunsuz bır arac degıl asla ama sorun kısıden kısıye degısır beım sorun ettıgımı sız etmezsınız gıbı

dsg ıse golf duz vıtesse megane kesınlıkle ....
  • Bence Megane tasarım ve donanım olarak daha güzel golften...sorunszuluk anlamında da öyle pek ciddi bişey duymadık ama golf ile ilgili şikayetler malum zaten
    cam tavanlı 1.5 DCI privilage paketli megane III dityorum
  • Evde Laguna Privilege Cam tavanlı var yani Megane'ın abisi, bir de Golf 6 tdi dsg var, iç hacim dışında her türlü Golf daha iyi. Malzeme kalitesi tartışılmaz bile. Donanıma gelince Renault özellikleri koymuş olmak için koyuyor, hergün bir sorun aracın her yerinden ses geliyor, sürücü koltuğunun arka kısmı durup duruken attı ve ha bire çıkıyor. Ben görünürde sırf göz boyamak için çoğu kullanılmayan özellikler yerine, gerçekten kullanılan ve gerçekten tüm özellikleri sorunsuzçalışan kaliteli bir arabayı tercih ederim. Bu yüzden Golf diyorum.
  • abı bu mazeme kalıtesı kavramı benım kafamı hep kurcalıyor neye gore kıme gore :D yanı sert plastık yumusak plastık anlasılır bır kavramda dıger acıdan kımın ne mazeme kullandıgı hangı kalıtede oldugu nasıl anlasılıyor ki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: osp1905

Evde Laguna Privilege Cam tavanlı var yani Megane'ın abisi, bir de Golf 6 tdi dsg var, iç hacim dışında her türlü Golf daha iyi. Malzeme kalitesi tartışılmaz bile. Donanıma gelince Renault özellikleri koymuş olmak için koyuyor, hergün bir sorun aracın her yerinden ses geliyor, sürücü koltuğunun arka kısmı durup duruken attı ve ha bire çıkıyor. Ben görünürde sırf göz boyamak için çoğu kullanılmayan özellikler yerine, gerçekten kullanılan ve gerçekten tüm özellikleri sorunsuzçalışan kaliteli bir arabayı tercih ederim. Bu yüzden Golf diyorum.

tam tersini ben de valla passat vs laguna için düşünüyordum şöyle ki ısıtmalı hafızalı deri koltuk lagunada da var passat'ta var ama lagunanınki daha rahat..mesela ergonomşik deri direksiyon var lagunada ki gerçekten çok hoş bir direksiyon kavrama açısından değişik bir tasarım passatta direksiyon var.
    Bu Renault donanım koysa suç koymasa suç vesselam.

• Hangisi içinize sindi bilmiyorum ama bence yedek parça filan sorun olcaksa bence renault alın
  • suda var mesela benım gordugum bırcok bı xenon farlı megane 3 lerın sor farı dıeseller ıcın soyluyorum tıtırıyodu ....ı aksamlarda ıscılık hataları coktu ufak tefektı ama coktu kaldkı bıtek benım arrac ıcın degıl bırcogunda boyleydı ....yan on cam dıreklerının tavanla bırlesme noktaları tam oturmuyodu ve acıklık kalıodu kapı lastıklerınden gelen sesler kronık hemen hemen hepsınde var .. butun bunlara ragmen golf 6 nın ıcıne bındıımde bumu golf demekten alamadım kendımı yanı ınan bana golf surus dınamıklerı nekadar ıyı olursa olsun kımse megane 3 ten bı gomlek ustun dıyemez ... megane 3 bence bugune kadar cıkan en ıyı renault ve suan emınım o yukarda saydıklarımda gıderılmıstır benımkı ılkpartı dendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenanmorbulut

suda var mesela benım gordugum bırcok bı xenon farlı megane 3 lerın sor farı dıeseller ıcın soyluyorum tıtırıyodu ....ı aksamlarda ıscılık hataları coktu ufak tefektı ama coktu kaldkı bıtek benım arrac ıcın degıl bırcogunda boyleydı ....yan on cam dıreklerının tavanla bırlesme noktaları tam oturmuyodu ve acıklık kalıodu kapı lastıklerınden gelen sesler kronık hemen hemen hepsınde var .. butun bunlara ragmen golf 6 nın ıcıne bındıımde bumu golf demekten alamadım kendımı yanı ınan bana golf surus dınamıklerı nekadar ıyı olursa olsun kımse megane 3 ten bı gomlek ustun dıyemez ... megane 3 bence bugune kadar cıkan en ıyı renault ve suan emınım o yukarda saydıklarımda gıderılmıstır benımkı ılkpartı dendi

O kapıdan lastiklerinden gelen sesler galiba ilk partide vardı ben 7 aydır kullanıyorum çok şükür kapı lastiklerinden ses duymadım.Aynı şekilde o direklerdede açıklık yok.Herhalde gelen şikayetler üzerine gidermişler sorunları.

Açıkcası bomboş bir golfe o kadar para vermektense donanımı olan ve golf'den aşağı kalır hiç bir yanı olmayan megane 3 daha tercih edilesi ben tercih ettim hiç pişman değilim.Tabiki tercih meselesi golf alanada saygı duyarız vardır bi bildiği der hayırlı günler dileriz

• abı suna emın olabılırsınız dıreksıyon tepkılerı harıc kı ıkısının hedef kıtlesı ayrı bırısı konfor bırısı netlık pesınde bence megane 3 cıdden ama cıdden surus pozıyonu ve rahatlık olarak bana aurıstende golftende cıvıctende onde gelıyor bunu en ıyı ben anlarım cunku kılolu bır adamım malesef :D:D:D
  • ben anlamadığım şu "boş" lafı. boş golf'e o kadar vereceğime filan. yazıyorum: bagajda 12V soket, ışıklı makyaj aynaları, ön ve arkada iki adet okuma lambası, yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu, 16'' jant, ön sis farları ve viraj aydınlatması, arka kol dayama, comfort ön koltuklar, klimatronik, ön koltuklarda bel destek ayarı, tam katlanabilen deri koltuklar, çok fonksiyonlu deri direksiyon, yağmur sensörü, oto katlanan aynalar, oto kararan iç dikiz aynası, oto yanan farlar, navigasyon, sunroof, hız sabitleyici. hangisi gerekli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizwaterpolo5

ben anlamadığım şu "boş" lafı. boş golf'e o kadar vereceğime filan. yazıyorum: bagajda 12V soket, ışıklı makyaj aynaları, ön ve arkada iki adet okuma lambası, yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu, 16'' jant, ön sis farları ve viraj aydınlatması, arka kol dayama, comfort ön koltuklar, klimatronik, ön koltuklarda bel destek ayarı, tam katlanabilen deri koltuklar, çok fonksiyonlu deri direksiyon, yağmur sensörü, oto katlanan aynalar, oto kararan iç dikiz aynası, oto yanan farlar, navigasyon, sunroof, hız sabitleyici. hangisi gerekli?

Arkadaşlar boş derken fiyatına göre boş diyorlar.Tamamen konfora ve paraya yönelik bir durum bu.Senin için donanım yeterli ise fazla para verme.
    Bazı zihniyetler fiyatına rağmen Trendline Passat'a bile boş diyorlar

• quote:

ben anlamadığım şu "boş" lafı. boş golf'e o kadar vereceğime filan. yazıyorum: bagajda 12V soket, ışıklı makyaj aynaları, ön ve arkada iki adet okuma lambası, yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu, 16'' jant, ön sis farları ve viraj aydınlatması, arka kol dayama, comfort ön koltuklar, klimatronik, ön koltuklarda bel destek ayarı, tam katlanabilen deri koltuklar, çok fonksiyonlu deri direksiyon, yağmur sensörü, oto katlanan aynalar, oto kararan iç dikiz aynası, oto yanan farlar, navigasyon, sunroof, hız sabitleyici. hangisi gerekli?

50.000 TL verip bunlardan yoksun kalmayı kastediyoruz ve bu araba otomatikman boşline oluyor bu paraya.

• araba 45.000 tl ve bunlardan yoksun kalsam da olur bence. yağmur yağdığında tek hareketle silecekleri çalıştırabilirim yada farları yakabilirim bence. bu boşline sa diğerleri 5 er bin tl farkla ve bu özelliklerle gereksizline sokağaatılanparaline mı oluyo? sırf daha çok satsın daha kalabalık donanım listesi olsun diye doldurmuşlar gereksiz özellikleri arabalara, sonra içinde gereken kullandığın herşey olan ekstra gereksizler olmayanlar boşline oluyo.
  • Tamam almayın abi o zaman.Zaten herkes alırsa ne anladım vw den parası olan alsın işte.
  • quote:

araba 45.000 tl ve bunlardan yoksun kalsam da olur bence. yağmur yağdığında tek hareketle silecekleri çalıştırabilirim yada farları yakabilirim bence. bu boşline sa diğerleri 5 er bin tl farkla ve bu özelliklerle gereksizline sokağaatılanparaline mı oluyo? sırf daha çok satsın daha kalabalık donanım listesi olsun diye doldurmuşlar gereksiz özellikleri arabalara, sonra içinde gereken kullandığın herşey olan ekstra gereksizler olmayanlar boşline oluyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 8 Temmuz 2010; 1:26:04 >

• quote:

Kendimce bir kaçına cevap vereyim üzerinde düşünün o halde...

Okuma lambaları makyaj aynaları salt sürücü için değil aracımızda yolculuk yapanlar için zaten. Aracın iç aydınlatmasının açılıp sürücüyü rahatsız etmesindense okuma lambaları yolcuların konforunu yolculuğun güvenliğini düşürmeden sağlar.
    Gecenin bir vakti bol virajlı dağ yollarından geçerseniz viraj aydınlatmalarının faydasını üst düzeyde görürsünüz. Ön sis farları sonradan da takılabiliyor ama sisli yollarda güvenlik için gerekli.
    Bel destek ayarının faydasını yine uzun yola çıkarsanız görürsünüz. Uzun süre omurga eğik pozisyonda durursa yoruyor insanı omurgayı dik tutmak için bel desteği gerekli. Olmadı piyasada bel desteği için sayılan yastıklarından alınabilir.
    Çok fonksiyonlu direksiyon eli ikide bir teybe atıp trafik güvenliğini düşürecek hareketler yapmanızı engeller.
    Yağmur sensörünü sadece yağmur için düşünmeyin. 3 şeritli bir yolda kamyon sollarken karşıdan gelen aracın bir çukurun içindeki suyu olduğu gibi camınıza fırlatması ile görüşünüz tamamen kapandığında sileceği anında açıvermek mümkün olmayabiliyor.
    Otomatik katlanan aynalar kalabalık şehirlerde ve sıkışık park alanlarında kesinlikle çok işe yarıyor. Her iniş binişte ayna açmak kapamak bir tarafa bazen dar bir yerden geçmek için camı açıp el yordamıyla ayna kapatılıp sonra geçilecek yerden geçilince aynı yöntemle tekrar açılıyor.
    Otomatik yanan farlarsa bilhassa gündüz tünel geçişlerinde tünelden çıktıktan açılan farlar unutularak sonra saatlerce farlar açık vaziyette gitmenize engel olmuş oluyor.
    Navigasyon olmazsa olmazım ama sonradan alınabiliyor...
    Sunroofun keyfini sunroof kullananlara sormak lazım.
    Hız sabitleyici ise gerçekten mükemmel bir buluş. Karadeniz sahil yolu vb. yollarda saatlerce aynı pozisyonda durmaktan ağrıyan sağ ayak için birebir. Aynı zamanda ş.arası yollarda dalmışım hız 101 olmuş radara girdik gibi durumları ortadan kaldırıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Sen yazdığın bu donanımlara gereksiz mi diyorsun yani!! Bence soruyu yanlış sormuşsun. Soru bu donanımlardan hangisi gereksiz olmalıydı.

• sana tavsiyem heriki aracıda tets ederek alman ben manuel araç alacak olsa idi kesinlikle megane hb alırdım aracın içi kesinlikle söylendiği kadar kalitesiz değil motoru tdı motor kadar iyi.Donanım kesinlikle önemli öyle gereksiz extra birşey yok ayrıca golf gerçekten boşline deri olmayan direksiyon sırf almama nedeni olabilir illla golf alınacaksa comfortline bakın derim saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

Kendimce bir kaçına cevap vereyim üzerinde düşünün o halde...

Okuma lambaları makyaj aynaları salt sürücü için değil aracımızda yolculuk yapanlar için zaten. Aracın iç aydınlatmasının açılıp sürücüyü rahatsız etmesindense okuma lambaları yolcuların konforunu yolculuğun güvenliğini düşürmeden sağlar.
    Gecenin bir vakti bol virajlı dağ yollarından geçerseniz viraj aydınlatmalarının faydasını üst düzeyde görürsünüz. Ön sis farları sonradan da takılabiliyor ama sisli yollarda güvenlik için gerekli.
    Bel destek ayarının faydasını yine uzun yola çıkarsanız görürsünüz. Uzun süre omurga eğik pozisyonda durursa yoruyor insanı omurgayı dik tutmak için bel desteği gerekli. Olmadı piyasada bel desteği için sayılan yastıklarından alınabilir.
    Çok fonksiyonlu direksiyon eli ikide bir teybe atıp trafik güvenliğini düşürecek hareketler yapmanızı engeller.
    Yağmur sensörünü sadece yağmur için düşünmeyin. 3 şeritli bir yolda kamyon sollarken karşıdan gelen aracın bir çukurun içindeki suyu olduğu gibi camınıza fırlatması ile görüşünüz tamamen kapandığında sileceği anında açıvermek mümkün olmayabiliyor.
    Otomatik katlanan aynalar kalabalık şehirlerde ve sıkışık park alanlarında kesinlikle çok işe yarıyor. Her iniş binişte ayna açmak kapamak bir tarafa bazen dar bir yerden geçmek için camı açıp el yordamıyla ayna kapatılıp sonra geçilecek yerden geçilince aynı yöntemle tekrar açılıyor.
    Otomatik yanan farlarsa bilhassa gündüz tünel geçişlerinde tünelden çıktıktan açılan farlar unutularak sonra saatlerce farlar açık vaziyette gitmenize engel olmuş oluyor.
    Navigasyon olmazsa olmazım ama sonradan alınabiliyor...
    Sunroofun keyfini sunroof kullananlara sormak lazım.
    Hız sabitleyici ise gerçekten mükemmel bir buluş. Karadeniz sahil yolu vb. yollarda saatlerce aynı pozisyonda durmaktan ağrıyan sağ ayak için birebir. Aynı zamanda ş.arası yollarda dalmışım hız 101 olmuş radara girdik gibi durumları ortadan kaldırıyor.

Bu yazdığın özellikler, örneğin okuma lambası, fonksiyonel direksiyon,sis farı, sürücü ve yolcu için bel destek ayarı boşline olarak nitelendirilen comfortline golf aracımda mevcut. Ayrıca gündüz farı özelliği olduğundan farlar sürekli açık ve tünellerde sorun teşkil etmiyor. 285Tl'ye zaten üstünde hazırlığı olan hız sabitleyiciyi taktırabiliyorsunuz, ayrıca radar sorunsa hız limiti aşımı uyarısı mevcut araçta. Yağmur sensörü de eski aracımda ve evdeki diğer araç olan Laguna'da mevcut ve bence son derece kullanışsız, keşke olmasa dediğim bir özellik. Günlük güneşlik bir günde sırf 2 damla yağmur geldi diye cama bazen silecekler çalışıyor, ya da çok fazla yağmur yağdığı zamanlar camdaki damlalardan önünüzü göremediğinizde bazen çalışmıyor.

Eee bunları değerlendirince neresi boşline oluyor aracaın ben gerçekten anlamıyorum?

• Arkadaşlar VW kaliteli bir araçtır. Ama fiyatı yurtdışına göre FAZLASIYLA pahalıdır.

Ha tasarımı felan pek iyi değil. Özellikle iç tasarım KÜTÜK gibidir. Bir albenisi yoktur. Sadelikten yana olanlar elbette paraları da varsa alabilirler.

Bence paranız neye yetiyorsa onu alın.

ha ben VW almam. Ama param çok olursa EN ÜST MODELİNİ (highline sanırım) alırım. Opsiyonlarla işim olmaz. Fabrika çıkışlı olsun yeterli.

:)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.