Şimdi Ara

golf 6 1.4 tsi comfortline ve cruise control gercegi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
14.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    2009 model Golf 6 1.4 tsi 122hp dsg7 comfortline aracima hiz sabitleyici ve cok fonksiyonlu direksiyon ile uyumlu orjinal bluetooth taktirmak istiyorum fakat bilgi kirliligi icerisindeyim.

    Hiz sabitleyici ve orjinal bluetooth takilabilirmi benim aracima?

    Cesitli forumlarda ve cesitli servislerden konuyu arastirmaya calisiyorum fakat net bir bilgi edinemedim.

    Bulundugum sehirdeki vw yetkili servisi, sase numarasindan kontrol etmek suretiyle, cruise control ve bluetooth takilamaz dedi.

    Ayni sekilde bir servisin takilamaz dedigi bazi araclara, baska bazi servislerin taktigina dair seyler okudum forumlarda.

    Adi gecen servisleri aradim fakat kimisi direk takilamaz diyor,

    Kimisi aracin yazilimsal alt yapisi sebebiyle takilamayacagini soyluyor, kimisi silecek kolu ile sinyal kolunun yekpare tek parca olmasindan dolayi takilamadigini soyluyor.

    Kimisi araci gormeden birsey diyemeyiz diyor.

    Kesin takariz diyen bir servis bulsam zaten goturcem nerde olursa.

    Bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa bilgi verirlerse sevinirim.

    Saygilarimla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akburak -- 2 Ağustos 2011; 15:17:36 >







  • Bende sizin gibi 2010 1,6 trendline aracıma cc taktırmak için birçok yerle görüştüm ve takılamaz yanıtını aldım Bir arkadaşımız direksiyon değişimi yaparken yurtdışından hız sabitleyicili modül sipariş etti ve benim aracıma kendi monte etti Bana takılamaz diyen servise gittik ve 5 dk kodlama yaptıktan sonra kullanmaya başladım Servisler maalesef hemen takılamaz deyip uğraşmak istemiyorlar Bunun sebebini bende anlamış değilim Oysa cc sinyal kolunun değişmesi ve kodlamadan ibaret Golf6 forumunda bu konuyla ilgili arkadaşlar size yardımcı olacaktır Tahmini masraf 250 tl civarında tutuyor

    İkinci meselenize gelince Bluetooth için aracınızın üzerinde olan cihaz (muhtemelen rcd-310) üzerinde ve direksiyonunuzda simge bulunmasına rağmen ayrı bir kit satın almadan bluetooth kullanamazsınız Bu kit in fiyatıda yaklaşık 750 tl Benim aracımdaki rcd-510 da bile bu özellik mevcut değil Bu cihazlara sadece bluetooth taktırırsanız 750 tl bluetooth ile beraber navigasyon ve dvd özelliğide ekletirseniz 1100 tl masrafı var Birçok kullanıcı bu masrafı vermektense zenec veya necvox marka cihazlardan birisini taktırıyor Bu cihazlarda bu özellikler zaten mevcut Benim size tavsiyem eğer böyle bir düşünceniz varsa zenec marka cihaz almanız olacaktır Rcd-310 veya 510 a yüksek masraf etmeye gerek yok diye düşünüyorum




  • tesekkurler cevabiniz icin..
    konuyla alakali 5 ayri servisle daha gorustum..

    samsun ve giresun, aracim 2010 yilinin haziranindan once uretildigi icin cc takilabilir dedi.

    istanbul avek ise aracim 2010 yilinin ekim ayindan once uretildigi icin cc takilamaz dedi.

    ve son olarak, daha once cc takilamaz diyen trabzon servisi ile tekrar konustum ve bu kez: aracim 2010 yilinin haziran ayindan once uretildigi icin cc takilabilir dediler.

    garip yani. kimisi takilir diyo kimisi takilmaz diyo.
    yarin avekteki okan beyden, o takilamaz olan cc icin seri numarasi vs. alacagim. trabzonun takacagi cc ile kiyaslayacagim falan filan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozay06

    Bende sizin gibi 2010 1,6 trendline aracıma cc taktırmak için birçok yerle görüştüm ve takılamaz yanıtını aldım Bir arkadaşımız direksiyon değişimi yaparken yurtdışından hız sabitleyicili modül sipariş etti ve benim aracıma kendi monte etti Bana takılamaz diyen servise gittik ve 5 dk kodlama yaptıktan sonra kullanmaya başladım Servisler maalesef hemen takılamaz deyip uğraşmak istemiyorlar Bunun sebebini bende anlamış değilim Oysa cc sinyal kolunun değişmesi ve kodlamadan ibaret Golf6 forumunda bu konuyla ilgili arkadaşlar size yardımcı olacaktır Tahmini masraf 250 tl civarında tutuyor

    İkinci meselenize gelince Bluetooth için aracınızın üzerinde olan cihaz (muhtemelen rcd-310) üzerinde ve direksiyonunuzda simge bulunmasına rağmen ayrı bir kit satın almadan bluetooth kullanamazsınız Bu kit in fiyatıda yaklaşık 750 tl Benim aracımdaki rcd-510 da bile bu özellik mevcut değil Bu cihazlara sadece bluetooth taktırırsanız 750 tl bluetooth ile beraber navigasyon ve dvd özelliğide ekletirseniz 1100 tl masrafı var Birçok kullanıcı bu masrafı vermektense zenec veya necvox marka cihazlardan birisini taktırıyor Bu cihazlarda bu özellikler zaten mevcut Benim size tavsiyem eğer böyle bir düşünceniz varsa zenec marka cihaz almanız olacaktır Rcd-310 veya 510 a yüksek masraf etmeye gerek yok diye düşünüyorum


    ha bir de: golf6 forumu dediginiz forum, golf6.com ise, oraya uye olup 3-5 yazi yazdim. fakat cok onyargililar idi bana karsi. bi kac bisey sordum. sen golf ve dsg kullanma bosver bile dedi birisi. huawei gibi bir nicki vardi hatta direk yazayim belki okur. tanri galiba kendisi.
    neyse tekrar rica ettim emre nickli bir yoneticiden ve uyeligimi sildirdim. tesekkurler tavsiye icin fakat ordan gelecek fayda gelmesin diyorum.




  • takilir diyen ile takilmaz diyenin cc kod numaralari ayni cikti...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akburak -- 31 Temmuz 2011; 16:02:05 >
  • guncel
  • Durumunuzu anlıyorum Aracımı doğuş otoda 15.000 km bakımına götürdüğümde hız sabitleyiciyi oraya sorudm Olmaz dediler Olmaz diyen arkadaşa olacağı yönünde ısrar edince kendi aracını gösterdi Araca yaptığı değişiklikleri anlattı ve cc takılacak olsa kendinin neden takmayacağını söyledi Düşünün arkadaş doğuşta servis kabul görevlisi ve kendi aracına cc taktıramamış Ben taktırdıktan sonra aradım ve taktırdığımı anlattım Kendisi daha sonra ne yaptı bilmiyorum Gelecek yıl nisan ayında bakıma giderken sorarım artık

    Golf6.com konusunda size hak veriyorum İlk başta yanlış zamanda yanlış yazışmalar olunca bunlar yaşanıyor Sizin yaşadıklarınızın aynısını bende yaşadım Ama daha sonra gerçekten çok faydalı bilgilere ulaştım ve çok çok iyi arkadaşlarla tanıştım Size tavsiyem forumdan uzak kalmayın Cc dahil birçok sorunumu buradaki arkadaşlar sayesinde hallettim

    Sizin probleminizi "muyasa" nickli arkadaş kolayca halledecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozay06 -- 2 Ağustos 2011; 9:33:30 >




  • tesekkurler ozay. orasi haricinde halledecegim sorunumu insallah. sevmedim orayi. eksik olsun faydalari.
  • evet sanirim teorikte olayi cozdum. 1K0054690B urun kod numarali cruise control unitesi: golf6 araclar icin; haziran 2010 tarihinden once uretilmis ise, kullanilabiliyor.

    servislerin baktiklari sistem ayni sistem. fakat kucuk - buyuk isaretini farkli yorumluyorlar. kimisi 01.06.2010< ibaresini bu tarihten sonra uretilen diye yorumluyor. kimisi bu tarihe kadar uretilen diye yorumluyor.

    soyle bikac site buldum.

    http://www.shop4volkswagen.co.uk/product/Cruise_Control,_2009%3E_1K0054690B

    (Cruise Control, Golf VI 2009 >, Golf VI GTI 2009 >, Golf Plus VI 2009 >, Tiguan 2007 >, Scirocco 2008 >, Eos 2009 > )


    http://www.volkswagen-zubehoer-shop.de/shop/product_info.php?info=p2707_Geschwindigkeitsregelanlage---Fzg--mit-Multifunktionsanzeige.html

    (Golf (A6) von 2009 bis 05.2010
    Golf GTI (A6) von 2009 bis 05.2010
    Golf Var. (A6) von 2009 bis 05.2010
    Golf Plus (A6) von 2009 bis 05.2010
    Scirocco von 2008 bis 10.2009
    Tiguan von 2007 bis 05.2010)

    bu sitelerde de satisa sunulmus olan ayni urun kod numarali cruise control unitesinin takilabilecegi araclara da bakinca, 2009 mart ayinda uretilmis olan aracimda sorunsuz kullanilabilecegi goruluyor.

    onumuzdeki gunlerde servise goturup taktirmaya calisacagim. umarim pratikte de sorun olmaz. sonucu yine yazacagim burdan ki ayni problemle karsilasan arkadaslara yardimci olur belki.

    Herkese iyi forumlar




  • Bahsettiğim arkadaşın ustasının telefonunu vereyim Kendisi Gaziantep te ama size yol göstereceğinden eminim Arkadaşın adı Murat
    Forumdan kopyaladım bence bir fikir edinin

    Golf 6 Montaj Dahil 250 TL

    M.KEMAL TUNÇ 0 532 517 62 22 GAZİANTEP
  • tesekkurler. yetkili servis harici bir uygulama yaptirmak istemiyorum.
  • evet teorikteki gibi pratikte de sorun cozuldu. bugun itibariyle trabzon bahadir vw yetkili servisinde aracima cruise control unitesi sorunsuz sekilde takildi ve yine sorunsuz sekilde kullanmaya basladim.
    ozaya tekrar tesekkur ediyorum.
    ozay haricinde konuyla alakali fikri olan arkadaslar da her ne kadar bilgilerini paylasmamis olsalar da sag olsunlar.

    bakalim insallah ilerleyen zamanlarda sorun olusturmaz. simdilik mukemmel calisiyor.
  • Rica ederim İyi sürüşler dilerim İleride hiçbir sorun yaşamayacağından eminim Cc aslında çok teferruatlı bir iş değil Gaz pedalı eski araçlarda biliyorsunuz tel ile hassasiyeti ayarlanıyor Ama sonra elektronik kontrole çevrildi Elektronik olan tüm araçlarda cc uygulaması rahatlıkla yapılabilir Yeter ki birileri yapmak istesin
    Fiyat olarak bilgi verebilirmisiniz?
  • tami tamina 288 lira 57 kurus.
  • Çok iyi fiyat
  • cruise control takildiktan sonra, direksiyondan vites degistirmeye yarayan kulakciklar calismaz olunca, tekrar servis yolu gorundu. yazilimsal kodlama yaptilar, duzeldi.

    fakat bu kez, direksiyondaki mute tusu calismaz oldu, tekrar servis yolu gorundu. yapamadilar. ya cruise controlu cikarcaz yada o mute tusunu kullanmicaksiniz dediler.

    peki dedik. napalim. cruise control icin deger :) ama kodlamada hata yapiyorlar bence..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akburak

    tesekkurler cevabiniz icin..
    konuyla alakali 5 ayri servisle daha gorustum..

    samsun ve giresun, aracim 2010 yilinin haziranindan once uretildigi icin cc takilabilir dedi.

    istanbul avek ise aracim 2010 yilinin ekim ayindan once uretildigi icin cc takilamaz dedi.

    ve son olarak, daha once cc takilamaz diyen trabzon servisi ile tekrar konustum ve bu kez: aracim 2010 yilinin haziran ayindan once uretildigi icin cc takilabilir dediler.

    garip yani. kimisi takilir diyo kimisi takilmaz diyo.
    yarin avekteki okan beyden, o takilamaz olan cc icin seri numarasi vs. alacagim. trabzonun takacagi cc ile kiyaslayacagim falan filan.



    aynı sorunla şimdi ben uğraşıyorum zamanında çok uğraşmış gibi görünüyosunuz 2010 sonrasına takılamıyomu acaba benim aracım da 2011 comfortline, bi servise götürdüm önce takılabilir dediler taktılar da ama çalışmadı:)) sonra başka bi cc modeli denemek lazım belki o olur dediler ama emin değilim dedi sevis yetkilisi o parça da ellerinde yoktu bi gün daha kalacaktı serviste vazgeçtim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eritroblastosis

    quote:

    Orijinalden alıntı: akburak

    tesekkurler cevabiniz icin..
    konuyla alakali 5 ayri servisle daha gorustum..

    samsun ve giresun, aracim 2010 yilinin haziranindan once uretildigi icin cc takilabilir dedi.

    istanbul avek ise aracim 2010 yilinin ekim ayindan once uretildigi icin cc takilamaz dedi.

    ve son olarak, daha once cc takilamaz diyen trabzon servisi ile tekrar konustum ve bu kez: aracim 2010 yilinin haziran ayindan once uretildigi icin cc takilabilir dediler.

    garip yani. kimisi takilir diyo kimisi takilmaz diyo.
    yarin avekteki okan beyden, o takilamaz olan cc icin seri numarasi vs. alacagim. trabzonun takacagi cc ile kiyaslayacagim falan filan.



    aynı sorunla şimdi ben uğraşıyorum zamanında çok uğraşmış gibi görünüyosunuz 2010 sonrasına takılamıyomu acaba benim aracım da 2011 comfortline, bi servise götürdüm önce takılabilir dediler taktılar da ama çalışmadı:)) sonra başka bi cc modeli denemek lazım belki o olur dediler ama emin değilim dedi sevis yetkilisi o parça da ellerinde yoktu bi gün daha kalacaktı serviste vazgeçtim...

    o arac pert :)
    simdi highline golf 6 kullaniyorum. cruise taktirma derdim kalmadi :) bi de unuttum hangi modele ne takiliyordu diye. sorun ama. olur bence. olmali.




  • akburak A kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun yeni aracınız da hayırlı olsun, bi kaç servise daha sorucam aracı görmemiz lazım diyolar genel olarak, şu sıralar şehir içi kullanıyorum çok ihtiyacım olmuyor ama yaza doğru yeniden uğraşıcam bu konuyla, sağolun...
  • merhaba konu oldukca eski ama hız sabitleyici hakkında sorum olacaktı bendede 2010 trendline otomatik araç var sadece kol değişimi ve kodlama yeterli oldumu, bazı sitelerde kablo çekildiği yazıyor ama nerden nereye tam bilgi bulamadım. şimdide
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.