Merhaba arkadaşlar Bora model aracım var. Geçen sene de başıma gelmişti ama pek önemsememiştim bu sene biraz daha sık yapmaya başladı.
Sorun ise aracın kışın ikinci marşta çalışmaması ya da bugün başıma ilk defa geldi ışıklardan kalkınca anında stop etmesi.
Sorun şöyle gerçekleşiyor. Örneğin aracı çalıştırdım migrosa gittim motor ısınmaya vakit bulamadım 90 dereceye gelmedi yani ve en fazla 5km falan gittim diyelim aracı park ettim yarım saat sonra döndüğümde çalıştırmak istiyorum marşa basıyorum çalışır gibi yapıp stop ediyor. Nekadar marş bassamda bu süreden sonra biraz beklemezsem eğer araç çalışmıyor. 1 2 dk beklemek lazım.
Bugün ise çok fena bişey geldi başıma. Tam kavşakta ışık yeşil yandığında kalktım 1 metre gitmeden araç hemen stop etti marşa basıyorum basıyorum çalışmıyor arada marşa basarken eski arabalarda olduğu gibi gaz veriyorum devir artıyor fakat gazdan ayağımı çekince stop ediyor. 4 3 denemeden sonra çalıştırabildim. Tabi ışıktaki insan dışı varlıklar kornalara abanmış bir şekilde benim gitmemi bekliyorlar
Yani yolun ortasında kalmama canım çok sıkıldı bu sorun nedir çözümü nedir bilen ya da başına gelen arkadaşlar var mı ?
edit:
Bu arada aküm yeni baharda değiştirmiştim serviste varta marka sıfır akü.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bahsettiğinizden anladığım kadarıyla sorun mekanik bir arızadan çok elektronik arızasına benziyor. Mekanik bir arıza olsaydı marş çevirmezdi. Aküsü de yeniymiş. Aracı yetkili bir serviste test cihazına bağlatmanızı öneririm. İyi günler...
Servis yolu kesin gözüktü zaten yılbaşı hediyesi istiyor araba :) Sorunu google da araştırdığım kadarıyla hararet müşiri diyenler çok. Kronik sorunmudur anlamadım.
Eğer sorun hararet müşirindeyse şanslısınız diyebilirim. Çünkü çok basit ve ucuz bir arıza. Elektronik arızalar çok maaliyetli. İyi günler...
Bugün sorunsuzca çalıştı araba kısa süreli uzun süreli farketmeden hemen marş aldı ama hafiften sorunvarmış gibi geliyor ya piskolojik olarak yanılıyorum ya da ateşleme sisteminde sorun var. Hafta içi gideceğim artık. :)
Geçmiş olsun hocam, ateşleme bobinlerinde sorun olabilir mi diye düşünüyorum ben.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme