Şimdi Ara

Golf 5'te konsoldan gelen sesler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bozuk yolda konsoldan çıtırtılar geliyor. Serviste öndeki ızgaraya izolasyon yaptılar ama hala geliyor. Özellikle alt kısımda var. Bunun için ne yapılabilir.

• öndeki büyük ızgara en büyük ses kaynağı.bu arada sana tavsiyem seslere alışmaya çalış artık.benim aracımda 45000 de geliyor tıkırtılar ülkemiz yollarında ses gelmeyecek araba yoktur arabayı fazla kurcalatma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 22 Ağustos 2008; 10:03:38 >
  • araç daha önce kaza geçirdimi eğer aracın o kısımlarında değişiklik olduysa yada yeniden yapıldıysa o yüzden sesler gelebilir..
    100.000i geçmesine rağmen hiç tıkırtı almayan araçlar var. Daha erken km'lerde geliyorsa aracı güzelce kontrol ettirmek lazım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

araç daha önce kaza geçirdimi eğer aracın o kısımlarında değişiklik olduysa yada yeniden yapıldıysa o yüzden sesler gelebilir..
    100.000i geçmesine rağmen hiç tıkırtı almayan araçlar var. Daha erken km'lerde geliyorsa aracı güzelce kontrol ettirmek lazım..

benim aracımda o kısım 10 binde ses yapmaya başladı dokunduğunuzda çıtırdayan bir yapısı var VW nasıl böyle bir malzeme kullanmış oraya anlam veremiyorum zaten.
  • Bir araç her şartta ve durumda fabrikadan ilk çıktığı gibi,yada otobanda gittiği gibi tıkırtısız,sessiz gidemeyebilir.
    Tavsiyem fazla kafanızı takmayın,kurcalamayın..Bazı tıkırtıların gelmesi normaldir..
    Makul düşünün
  • Şanssızlık...Sorunun kaynağını bulabilirseniz sesi de kesebilirsiniz diye düşünüyorum.

quote:

öndeki büyük ızgara en büyük ses kaynağı.bu arada sana tavsiyem seslere alışmaya çalış artık.benim aracımda 45000 de geliyor tıkırtılar ülkemiz yollarında ses gelmeyecek araba yoktur arabayı fazla kurcalatma derim.

Bu arada onboardx 45000 km deki bir arabadan konsoldan hele Golf gibi kaliteli bir arabadan ses gelmesi ilginç değil mi?Garanti kapsamında baktırmanızı öneririm.

ayrıca bu tıkırtılar sürüş konforunu etkilemiyor mu sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: armi

Şanssızlık...Sorunun kaynağını bulabilirseniz sesi de kesebilirsiniz diye düşünüyorum.

quote:

öndeki büyük ızgara en büyük ses kaynağı.bu arada sana tavsiyem seslere alışmaya çalış artık.benim aracımda 45000 de geliyor tıkırtılar ülkemiz yollarında ses gelmeyecek araba yoktur arabayı fazla kurcalatma derim.

Bu arada onboardx 45000 km deki bir arabadan konsoldan hele Golf gibi kaliteli bir arabadan ses gelmesi ilginç değil mi?Garanti kapsamında baktırmanızı öneririm.

eskiden pejo 306 ım vardı onda inanılmaz sesler gelirdi o zaman alıştım seslere dediğiniz gibi gayet temiz kullanmama rağmen sesler geliyor özellikle ön ızgaradan ama malzeme yapısı itibariyle ses yapmaması imkansız çok sert malzeme ve elinizle dokunduğunuzda acayip ses yapıyor.serviste diğer golflerede baktım onlardada aynı zaten seslerle uğraşılmaz bu yollarda ses gelmeyecek araba yoktur bana göre saygılar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS5'ten Gelen Garip Ses
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ziebart vb ile düzeltmeler yapılabiliyormu acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: helisel

Bir araç her şartta ve durumda fabrikadan ilk çıktığı gibi,yada otobanda gittiği gibi tıkırtısız,sessiz gidemeyebilir.
    Tavsiyem fazla kafanızı takmayın,kurcalamayın..Bazı tıkırtıların gelmesi normaldir..
    Makul düşünün

Katılıyorum ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceta

Ziebart vb ile düzeltmeler yapılabiliyormu acaba?

ziebart ile sonuç alanlar da var,hiç memnun kalmayanlar da var,o iş biraz karışık sanırım..bu kadar kötü yollarımız olunca arabalar da belli kmlerden sonra iflas ediyorlar artık normal karşılamak lazım
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: armi

Şanssızlık...Sorunun kaynağını bulabilirseniz sesi de kesebilirsiniz diye düşünüyorum.

quote:

eskiden pejo 306 ım vardı onda inanılmaz sesler gelirdi o zaman alıştım seslere dediğiniz gibi gayet temiz kullanmama rağmen sesler geliyor özellikle ön ızgaradan ama malzeme yapısı itibariyle ses yapmaması imkansız çok sert malzeme ve elinizle dokunduğunuzda acayip ses yapıyor.serviste diğer golflerede baktım onlardada aynı zaten seslerle uğraşılmaz bu yollarda ses gelmeyecek araba yoktur bana göre saygılar..

Uzun zaman kalitesini bozmayan ve ses çıkarmayan araçlar var arkadaşım. Örneğin Mercedes ya da babamın şantiyede ve ş.i.nde kullandığı 170 bin km.deki Hyundai Accent. ilk günkü motor sesi ve yol sesi dışında arabada ses yok, bozulma yok.tam bir canavar : )) bu arada o hyundai yılda 2 kere yıkanır ortalama.o da sadece servise girdiğinde...düşünün yani o kadar da bakımsız bir araç.

çok ilgilenince arabayla göz mü değiyor bilmiyorum artık başlıyor sorunlar.

• Opel Corsa'm vardı bir ara.ilk arabamdı ve nasıl bakıyorum arabaya anlatamam size...

çok geçmedi yolda kalmalar başladı tabi...olmadık arızalar çıkardı.3 liralık parça yüzünden de yolda kaldığımı bilirim 1.000ytl lik masraf çıkardığını da... sonra arabadan hevesim geçtikçe bozulmalarda kesildi. Şans biraz da araba işi bence...gider Mercedes alırsın koca Tr.de bir senin aldığın araba bozuk çıkabilir.

ben hala o tıkırtıları serviste garantiden yaptırmanız gerektiği kanısındayım.ses nerden geliyor?onu iyi bir ustayla bulabilirseniz sorunu da çözersiniz. sonuçta o sesi bir parça çıkarıyor ve o parçaya yapılacak ufak bir müdahale ile sesi kesebilirsiniz...

Ziebart sadece motor ve yol sesi için işe yarar diye düşünüyorum. tıkırtıları kesmez bence...
  • sert süspansiyonla yurdumun beş para etmez bozuk yollarlı birleşince mercedeslerde bile görülen kaçınılmaz son.. alışmaya çalış yapçak bir şey yok.
  • arkadasın golfunun de 2 camı düşüyodu elle dısardan kapatıyodu. hem daha yeni almıstı.
    golflerde mi yoksa vw lerde mi böle garip arızalar oluyo bilmiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mromer911

arkadasın golfunun de 2 camı düşüyodu elle dısardan kapatıyodu. hem daha yeni almıstı.
    golflerde mi yoksa vw lerde mi böle garip arızalar oluyo bilmiyorum..

skodada aynı arıza var komik vw grup arızaları.
  • Genel olarak bindiğim tüm golf 5lerde dediğin olay var
    Yok diyen birisi var ise daha sessiz bir araca binsin sonradan farkı anlayabilir
    Bu durumu bizdekide dahil olmak üzere toplam 7-8 tane golfte gördüm
    Tıkırtının yanında yol sesi vede rüzgar seside var ; asıl sorunda yol sesidir özellikle arkada seyehat edenler bu durumdan daha fazla şikayetçi oluyor
    Aracı 120km hız civarında sürün vede tüm camları tam kapayın vede müzikte açık olmasın bu durumu çok net anlayacaksınız
    Bu araçta böyle bir sorun yok diyen muhtelemen b sınıfı bir araçtan golfe geçmiştir yada eski bir araçtan golfe geçmiştir o sebeple ses onlara gelmiyor olabilir..

Aslında bu durumlar genel anlamda c sınıfının ortak sorunlarıdır
    Bazılarında biraz daha aza indirgenmiştir ama genel olarak bir süre sonra hepsinde böyle oluyor

Not:yeni corolla bana yeterince sessiz vede tıkırtısız geldi
    Bindiğim araç 55.000 kmde idi

Bunu oanayan yada karşı çıkan varmıdır bendeki yanılgıda olabilir çünkü

• Corolla'yı bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla auris bu konuda çok iyi. Kullananlarda aynı şeyi söylüyor.
  • Auriste de çok sıcak havalarda teybin oradan biraz ses geliyordu. Ancak daha sonra kendiliğinden ses kesildi ve şu an araçta tıkırtı yok. Ancak bazı arkadaşlar galiba corollada bu konuda çok şikayet ettiler. Ben olayı şöyle ele alıyorum. Auris corolla dan sonra çıktığı için belki ufak tefek sorunları halletmiş olabilirler şikayetler doğrultusunda. Bu arada Auriste sadece teker sesi alıyor biraz bozuk yollarda ama rüzgar sesi ve motor sesi gerçekten çok az(benimki benzinli).
    Şimdi nazar değer akşam binince heryerinden ses gelir kesin
  • hayret, nasıl olmuş da "golf ten ses gelmez" veya "ses kaydı göster "diyen biri çıkmamış .
  • Onlar yok bugünlerde ortalarda olsalar olay çıkardı arkadaş şu an idam edilirdi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.