Şimdi Ara

Golf 5 1.6 otomatik vites yardımm lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • araç bazen 4000 4500 devirde vites yükseltiyor hatta bazen 5000e kadar çıkıyorm bu ara özellikle ve vites yükseltirken tekleme yapıyor bazen araç 3000 4000 devirdeyken vites bile yükseltmiyor nedenini bilen yardımcı olursa ikinci sorum ise egzostan beyaz duman çıkıyor bunun nedeni ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arabamda vardı bu tür sorun. 1500 liraya vites kutusunu değiştirdi. Düzeldi. Sanırım arabanız 150bin kmyi geçti?

• GokGok G kullanıcısına yanıt
    arabam 180binde vites kutusu değiştirdi derken şanzımanı komple söktürdünüz mü ?1500 ucuza kapatmıssın 3000 4000 fiyat çektiler
  • Sadece şanzıman için yazıyorum.
    3000-4000 devirleri görüp vites atmaması gaza Nasıl bastığınızla alakalı bi durum olabilir. Agresif kullanımınız varsa normal. Ama sakin kullanımda bunları yapması beyinle alakalıda olabilir boğaz kelebeğinin adaptasyonuylada. Beyinde bi sorun varsa Yazılım güncellemesi Boğaz kelebeğindeyse de adaptasyon temizlik yapılıp denenebilir. Bendede 1.6 otomatik golf 5 var. Aynı durumu bende yaşıyorum. Vites geçişlerinde teklemelerin sarsıntıların vuruntuların nedeni ise mekatronik kaynaklı. Selenoid değişimiyle onarım yapılabilir. 5 aydır benim vuruntuları sarsıntıları araştırırken öğrendiklerim bunlar. Yanlışım olabilir 😊

• Yüksek devir görüp vites değiştirmemesinin sebebi sizin aracı nasıl kullandığınıza bağlıdır. Genelde agresif kullanımda böyle olur. Aksi hali de geçerlidir normal kullanımda gaza az basıyorsanız yeterli hıza ulaşmadığı için vites yükselmez yada düşmez.

Anlattığınıza göre sorun yok gibi duruyor. Sorun belirtileri Kalkışlarda freni bıraktığınız zaman titreme yapmasıdır. Buna ek olarak vites geçişleri hissedilir hale gelir. Hafif vuruntu ve Sarsıntı başlar.

• Bende de 2005 otomatik Golf var 157.000 km. Vites D konumunda iken dip gaz yaparsam araç yüksek devirlerde vites değiştiriyor. Hatta düşük devirdeyse kick down olayı oluyor ve vites düşüyor. Gaz pedalını okşayarak basarsam 80km hızla 6 vitesi görüyorum.
  • Gazı ayağınızdan cekip köklediğinizde yüksek devirde vites atar,sabah soğukta beyaz duman normal harici sorun olabilir.birde motor ısınan kadar geç vites atar.şanzıman vuruntu yapıyorsa vites geçişlerinde selonoid temizliği ve şanzıman beyin bakımı ister..Benim başıma geldi yaptırdım izmirde ordan biliyorum şanzıman yağını boşuna değiştirme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.